Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 24 25 26 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2006-01-01 (19:46)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 41 616 [ CZCIONKA MONOSPACE ] J.K xxxxxxx tam gdzie spojrzenie wnika bardziej w glab i wnika czlowiek jeli niebem jest gdzie noc Lrenicy zmartwychwstaje w dzien tam uciekalem aby wybiec stad tam dotykalem seraficznych ust konno pólmrokiem poród bujnych traw na wietlnym siodle ujezdzalem czas tam uciekalem aby nie byc tu |
2006-01-01 (20:50)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 41 638 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czerwone Gitary - Mija rok Tyle darów rok nam przyniósl: Pszczolom laki kwiatów pelne, Ludziom dal lany zbóz, Zbozom dal pelen klos, Przykryl pola plachta niegu, Aby zima odpoczely. Mylisz ty, myle ja, Co nam rok miniony dal. To byl rok, dobry rok. Z zalem dzi zegnam go. Miejsce da nowym dniom Stary rok, dobry rok. Mija dla nas dniem szczeliwym, W którym znów jestemy razem. Nieraz nam smutek niósl, Nieraz nam radoc niósl. Pierwszej gwiazdy dzi zapytaj, Co nastepny rok przyniesie. Czekam ja, czekasz ty ... Pólnoc juz - zegar zaczal bic. Mija rok, dobry rok. Z zalem dzi zegnam go. Miejsce da nowym dniom Stary rok, dobry rok. To byl rok, dobry rok. Z zalem dzi zegnam go. Miejsce da nowym dniom Stary rok, dobry rok. |
2006-01-01 (22:09)![]() Data rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO ![]() | wpis nr 41 649 [ CZCIONKA MONOSPACE ] lepszy od tego waszego to ja \'\'al=tor\'\' ponizszego wiersza. \'\'beton z woda sie zmieszal\'\'. w terazniejszych czasach planeta nasza zmienila sie na tyle ze placza nawet motyle powód ich placzu jest taki beton zakryl kwiaty powstaje coraz wieksze miejsce przez szare betonowe ciasto zajete nie wygladajace pieknie co to bedzie gdy beton w kazdy ocean morze wejdzie ja wiem sucho bedzie na sama myl o tym szeroko otwieram oczy i krzycze pomocy zycie sie topi. Rafal Filipiuk=DzikiKomendantPolis |
2006-01-02 (15:01)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4323 ![]() | wpis nr 41 723 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ----------------------------- |
2006-01-02 (15:22)![]() Data rejestracji: 2005-11-23 Ilość postów: 60 ![]() | wpis nr 41 731 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A moze by tak jakie nowe mini-forum dla poetów amatorów Rafale,he? |
2006-01-02 (17:08)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12195 ![]() | wpis nr 41 737 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariuszu, zgodze sie z Twoja opinia:):):) : \"..................................................................\" |
2006-01-02 (17:18)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12195 ![]() | wpis nr 41 738 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Haiku klasyczne Kikaku (1661-1707) Wieczorny most, Tysiac rak Zimnych na poreczy. Sakralna noc, Spod masek Bialy oddech tancerzy. Nad lódka Brzuchy Dzikich gesi. Oby temu, Który tej nocy przynosi kwiaty, Swiecil ksiezyc. |
2006-01-02 (22:25)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12195 ![]() | wpis nr 41 769 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ewa Karaszkiewicz - zdmuchnij prosze... zdmuchnij prosze myli mych plomien niech zamiast nich otuli mnie oddech twój cieply jak plaszcz by juz nigdy nie mogly |
2006-01-02 (19:50)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12195 ![]() | wpis nr 41 770 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ewa Karaszkiewicz *** - zdmuchnij prosze... zdmuchnij prosze myli mych plomien niech zamiast nich otuli mnie oddech twój cieply jak plaszcz by juz nigdy nie mogly zmrozic mi serca Anonim Krzysiek (10:06) Ewa Karaszkiewicz - zdmuchnij prosze... zdmuchnij prosze myli mych plomien niech zamiast nich otuli mnie oddech twój cieply jak plaszcz by juz nigdy nie mogly zmrozic mi serca |
2006-01-03 (02:33)![]() Data rejestracji: 2005-11-23 Ilość postów: 60 ![]() | wpis nr 41 898 [ CZCIONKA MONOSPACE ] CZULOSC Cyprian Kamil Norwid Czuloc bywa - jak pelny wojen krzyk; I jak szemrzacych Lródel prad, I jako wtór pogrzebny... * I jak plecionka dluga z wlosów blond, Na której wdowiec nosic zwykl Zegarek srebrny - - - |
2006-01-03 (02:35)![]() Data rejestracji: 2005-11-23 Ilość postów: 60 ![]() | wpis nr 41 899 [ CZCIONKA MONOSPACE ] RÓDLO Cyprian Kamil Norwid Kiedy bladzilem w Piekle, o którym nie piewam Dlatego, ze mi klatwy sie pierw w usta kleja, Jak muchy brzydkie, które ze skwarów szaleja - I nie piewam dlatego, ze - nim poczne - ziewam; Kiedy bladzac przeszedlem kolumnade-nudów Dluga i prosta - tudziez kaprysów przedsienia I niedogaslych w piasku cmentarz-wielkoludów, Ruszajacych sie sennie... pod brukiem z kamienia; Gdy przemierzylem kroki memi przedpokoje Nerwów-glupich, co ciagle przymierzaja stroje, A nie sa nigdy na czas ubrane weselny!... - Gdy przestapilem nedzy-próg - klamstwa-podwoje I mijalem juz zbrodni-labirynt bezczelny, Po-oklejany zewszad wyrokami prawa - - Znalazlem sie na miejscu, gdzie pod stopa lawa Stygla - i szedlem dalej w powietrzu i porze, I wietle - które byly rzetelnie bez-Boze!... - Na podobienstwo lanów zweglonych wulkanem Lub morza, co zatechlo postepem wstrzymanym Morza fal, które stojac pogladaly wzajem - Zadziwione niezwyklym glebi obyczajem - Jak Sfinksy - - za nad niemi pelikanów nieco Z otwartymi gardlami, co schly od pragnienia, I gwiazd pare czerwonych, które w otchlan leca, Gasnac... ... tam szedlem - (spomniec trudno bez wytchnienia!...) - Szedlem tam - - kedy? watpiac... gdy rolinka drobna Blada i do niewprawnie wyszytej podobna Szepnela mi: \"... jest Lródlo...\" - a dalej w parowie, Poczulem có... jak wilgoc. Z tejze samej strony Smiech mie dolecial gorzki i szmer przytlumiony I obaczylem meza z rekoma na glowie, Jak kiedy kto przenosi cala swoja sile W stopy wlasne - - ten deptal modra Lródla zyle - Jakoby wstege, która mu sandal oplotla Lub szargala sie w prochu, gdzie ja stopa wgniotla - Smiech czlowieka byl wciekly, wymowa odrebna: Co jak loskot za trumna noszonego bebna, Którym pobrzmiewal sarkazm, chrypnac z nienawici: \"Patrzcie!... jak Duch-stworzenia obuwie mi czyci!...\" \"Genialny poeta...ródlo wyprzedzilo i czas ,i miejsce,i ludzi...\" Konstanty Ildefons Galczynski |
2006-01-04 (16:44)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 42 211 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam!! Dla Tych co lubia zasypiac z nadzieja Julian Tuwim Jezeli A jezeli nic? A jezeli nie? Trulem ja sie myla zludna, Toba jasna, toba cudna, I zatruty nie: A jezeli nie? No to ... trudno. A jezeli co? A jezeli tak? Rozgolebia mi sie zorze, Ogniem caly wiat zagorze Jak czerwony mak, Bo jezeli tak, No to... - Boze!!! ... Juz sie o grzechy noce prosza, Juz z wiosny znów jak z bólu krzycze, Nieublagana mnie rozkosza Zakuj w ramiona ratownicze! A jeli zaczne sie na nowo Wyrywac zbuntowanym cialem, Powiedz mi wreszcie pierwsze slowo, Którego nigdy nie slyszalem. Bo znów poganski samum wieje W pedach, zawrotach, burzach, blaskach! Pamietaj: kiedy znów zdziczeje, Odrzyj mnie z wichrów i uglaskaj! ruda ![]() |
2006-01-04 (18:27)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 42 237 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... cd Moze to sen, a moze zluda Uluda tez moze byc A moze nam w zyciu sie uda A moze nic cdn... JB |
2006-01-05 (16:31)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 42 423 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No jeszcze TO ! Czuloc Kofta Jonasz Nie chce cie dotknac Boje sie Boje sie twego bólu Chce ci zostawic twa samotnoc A swa obecnoc zmienic w czuloc Jestemy inni Kazde z nas Ma swoje tajemnice ciemne Kolczasty Dziki Suchy chwast Nadzieje nadaremne Spotkali sie Który tam raz Spiaca królewna ze lepym królem Chce dac ci to Co moge dac Czule Czulej Najczulej Paa ruda |
2006-01-05 (18:50)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 42 467 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fred G. * * * Sporo lat uplynie zanim na nowo zauwazysz z zaduma godna szarego czlowieka ze twój dom stoi juz tylko z przyzwyczajenia |
2006-01-05 (19:21)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 42 474 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...cd Najdrozszy mój Przyjacielu Kochanku z moich snów Jeste i bedziesz w mej pamieci Do konca zycia mego TU AD\'2005.IX - JB |
2006-01-05 (25:19)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12195 ![]() | wpis nr 42 574 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Drodzy Internetowi Wagabundowie... Dzieki za pozostawianie swoich ladów w Krainie Lagodnoci. To jedyne panstwo bez Strazy Granicznej, celników, policji itp. szykan... ![]() P.S. Jasze, Kukola - czyzby to byly teksty Waszego autorstwa? Jeli tak, to chyle czola przed Talentem... |
2006-01-06 (14:13)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 32 ![]() | wpis nr 42 618 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Agnieszka Osiecka \"Rozmowy w tancu\" ....\" Przyjaciele moi i moje przyjaciólki!Nie odkladajcie na póLniej ani piosenek, ani egzaminów , ani dentysty , przede wszystkim nie odkladajcie na póLniej miloci. Nie mówcie jej \' przyjdL jutro,przyjdL pojutrze ,dzis nie mam dla ciebie czasu\' .Bo moze sie zdarzyc ,ze otworzysz drzwi, a tam stoi zziebnieta staruszka i mówi - przepraszam,musialam pomylic adres- . I pstryk, iskierka zganie. \" |
2006-01-06 (14:47)![]() Data rejestracji: 2005-11-23 Ilość postów: 60 ![]() | wpis nr 42 625 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zamiec Stanislaw Grochowiak Bo teraz popatrz: znowu mamy niegi Szklane trumienki twych powiek pokryte Zawiane usta - Pajeczyny lodu pia w twoich nozdrzach jak w malenkich grotach Bo teraz poczuj: znowu wieja mrozy zyly twe stygna jak kwiaty na szybie Na cieplym jezyku usiadl aniol chlodu Szronem sie pokryl strop podniebienia Bo teraz poslysz: drwale dzwonia w drzewa Sanie po niegu jak po srebrnym chrucie Ptak skostnial Zapadl I uderzyl w biegun A dLwiek tak cienki jakby kto zakrzyknal |
2006-01-06 (15:05)![]() Data rejestracji: 2005-11-23 Ilość postów: 60 ![]() | wpis nr 42 627 [ CZCIONKA MONOSPACE ] mokra Ofelia Halina Powiatowska czerwienia wspieta na policzki rozsypala sie w platkach po wodzie wielki ksiezyc zgarnela w rekaw potem z nagla wlozyla na glowe i na palcach na wlosów krancach w tej czerwieni to zlota to wieta tanczyla jakby wiatr ja opetal poplynela wzdluz rzeki stromo z wodorostów tlumem ze sloma wplatana w zaciniete palce wyciagnelam ja z wody biala i na drogach pasmem wietlistym rozwiesilam te wlosy aby wyschly |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 24 25 26 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |