Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 119 120 121 ... 180 181 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2009-10-19 (21:03)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 242 394 [ CZCIONKA MONOSPACE ] bratiszka>>> znowu dokonałeś oszustwa! Jesteś nikczemną kreaturą żerująca na pracy innych.... PASKO! Tego użytkownika trzeba stąd pogonić w jasną cholerę , bo tylko popatrz: http://www.coelho.terramail.pl/alchemia-frag.htm Zamieścił na żywca ściągnięty z netu tekst - akurat mi WYJĄTKOWO dobrze znany ![]() |
2009-10-19 (21:06)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 242 396 [ CZCIONKA MONOSPACE ] bratiszka - jeżeli możesz to wklejaj cudzysłów wtedy wiadomo,że może to być autorstwo innej osoby. Pozdrawiam jak zwykle serdecznie |
2009-10-19 (21:09)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 242 400 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kto broni złodzieja cudzego dorobku intelektualnego - staje się mu równym! |
2009-10-19 (21:12)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 242 402 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A jeszcze do tego jak możesz to wklej link - wtedy będzie już zupełnie wiadomo! pozdrawiam serdecznie |
2009-10-19 (21:33)![]() Data rejestracji: 2009-10-05 Ilość postów: 25001 ![]() | wpis nr 242 424 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bratiszka-nie przejmuj się niczym.Wejdz na wątek Smooth jazz a na pewno znajdziesz coś tam dla siebie i odreagujesz troszeczkę. Pozdrawiam. |
2009-10-19 (21:37)![]() Data rejestracji: 2009-08-23 Ilość postów: 297 ![]() | wpis nr 242 428 [ CZCIONKA MONOSPACE ] lila Spox zajrze , dam sobie rade z tym edekiem ![]() nie tacy skakali, powoli cierpliwosc mi sie konczy.. pozdrawiam cieplutko ![]() |
2009-10-22 (11:32)![]() Data rejestracji: 2009-05-14 Ilość postów: 58 ![]() | wpis nr 243 472 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Barwy jesieni - Czerwone Gitary Jesienne chmury znów pędzi wiatr W dalekie strony, w daleki świat. Zielone drzewa, które chroniły nas W żółte kolory zamienił czas. Dalekie ścieżki, po których ja Błądziłem kiedyś w pogoni dnia I kwiaty, które witały nas, W żółte kolory zamienił czas. Szeroką plażę i morza brzeg Zakryje wkrótce głęboki śnieg. Dziś tylko liście zdobią pusty las, Na żółto drzewa maluje czas. ![]() |
2009-10-22 (11:36)![]() Data rejestracji: 2009-05-14 Ilość postów: 58 ![]() | wpis nr 243 473 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...cd powyższego wpisu http://www.youtube.com/watch?v=BpMieQcbM5E&feature=PlayList&p=67C44DCB422DD8DD&playnext=1&playnext_from=PL&index=23 |
2009-10-23 (19:13)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11643 ![]() | wpis nr 244 163 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gorzko pachną samotną jesienią te wieczory bez Ciebie umarłe, kiedy marzę zaplątany w jesień, kiedy serce mnie dławi pod gardłem. Kiedy liście żółtawym odblaskiem spełzną na dół na ściśnięte pięście, w mgłach daleko zagubiona radość, w mgłach daleko zagubione szczęście. Potem noce mnie ciszą umęczą, myśli spali błyskawicą drżenie, potem serce mi wydrze przymarłe jesień w wieczór spłakany wspomnieniem... Krzysztof Kamil Baczyński |
2009-10-23 (21:31)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11643 ![]() | wpis nr 244 261 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Piosenka dla ptaka Kiedy podnieść się nie możesz i ogarnia cię zwątpienie wtedy nie płacz ptaku nie płacz. Podnieś głowę w stronę nieba uwierz skrzydłom własnym skrzydłom one kiedyś ci pomogą unieść się nad ziemię wstać. Lot twój będzie tak wysoki lot twój będzie tak daleki ile wiary i nadziei własnym skrzydłom możesz dać. A jak będziesz w pierwszym locie bliżej nieba dalej ziemi nie zapomnij tam w przestrzeni nie zapomnij tam w błękicie o tym małym skrawku ziemi gdzie powstało twoje życie /Grzegorz Turnau/ |
2009-10-23 (21:48)![]() Data rejestracji: 2006-04-07 Ilość postów: 79 ![]() | wpis nr 244 273 [ CZCIONKA MONOSPACE ] GDZIEKOLWIEK JESTEŚ wyjdź z pokoju przed swój dom Kimkolwiek jesteś, bądź Jak lampa w noc... BĄDŹ .......światłem,co prowadzi .......lekarstwem,co ból złagodzi .......pocieszeniem w cierpieniu .......ciszą w milczeniu .......oddechem w duszności .......opanowaniem w złości .......śmiechem w radości .......nadzieją w beznadziejności .......zachwytem w marzeniu .......pamięcią we wspomnieniu. DAJ LUDZIOM ISKIERKĘ WIARY,NADZIEI,MIŁOŚCI. Jeżeli kochasz, czas zawsze odnajdziesz, nie mając nawet ani jednej chwili. / Jan Twardowski / |
2009-10-25 (19:26)![]() Data rejestracji: 2009-05-14 Ilość postów: 58 ![]() | wpis nr 245 143 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co za paskuda dopada... ![]() |
2009-10-25 (19:29)![]() Data rejestracji: 2009-05-14 Ilość postów: 58 ![]() | wpis nr 245 145 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...cd smutnych jesiennych wieczorów http://www.youtube.com/watch?v=btomkMXQ3_k |
2009-10-27 (20:12)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11643 ![]() | wpis nr 245 788 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ta nasza młodość /Tadeusz Śliwiak/ Ta nasza młodość z kości i krwi Ta nasza młodość co z czasu kpi Co nie ustoi w miejscu zbyt długo Ona co pierwszą jest potem drugą Ta nasza młodość ten szczęsny czas Ta para skrzydeł zwiniętych w nas Ona jest wśród kamieni Rwącym światłem strumyka Wiewiórkami po drzewach Po gałęziach pomyka Ona iskrą w kamieniu Ona mlekiem w orzeszku Ona świata ciekawa Jak miedziany grosz w mieszku Ona kwiatem we włosach Octem w jabłkach jest pierwszych Gorzką pianą na piwie W świata gwarnej oberży Buntem jest niespełnionym Co na serce umiera Ona tylko to daje Co innemu zabiera |
2009-10-29 (10:56)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11643 ![]() | wpis nr 246 327 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdumienie Czemu w zanadto jednej osobie? Tej a nie innej? I co tu robię? W dzień co jest wtorkiem? W domu nie gnieździe? W skórze nie łusce? Z twarzą nie liściem? Dlaczego tylko raz osobiście? Właśnie na ziemi? Przy małej gwieździe? Po tylu erach nieobecności? Za wszystkie czasy i wszystkie glony? Za jamochłony i nieboskłony? Akurat teraz? Do krwi i kości? Sama u siebie z sobą? Czemu nie obok ani sto mil stąd, nie wczoraj, ani sto lat temu siedzę i patrzę w ciemny kąt - tak jak z wzniesionym nagle łbem patrzy warczące zwane psem? /Wisława Szymborska/ |
2009-10-29 (11:12)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 246 337 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edyta Geppert Szukaj mnie Na chwilę przed odlotem Wśród ptasich stad W zawiłym horoskopie Na tysiąc lat W otwartym nagle oknie W cieniu za firanką Wśród ludzi na przystanku W słońcu i we mgle - Szukaj mnie Cierpliwie dzień po dniu Staraj się podążać moim śladem Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę. Wśród siedmiu dni tygodnia Jednakich tak W tańczących deszczu kroplach Zawodu łzach Po lustra obu stronach W nowych wciąż marzeniach Gdzie jestem, gdzie mnie nie ma Już nie bardzo wiem Szukaj mnie Cierpliwie dzień po dniu Staraj się podążać moim śladem Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem sama kiedy się odnajdę. |
2009-10-30 (09:58)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 246 624 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Alicja Majewska \"Odkryjemy miłość nieznaną\" Nie graj cynika na siłę Mało Ci za to świat braw da Nie mów, że wszystko w miłości już było Bo to nieprawda, nieprawda, nieprawda. Więc przestań cedzić złe słowa I patrzeć wzrokiem ponurym Dla Ciebie życie to knajpa portowa Dla mnie ocean, ocean, ocean, ocean, ocean, ocean na którym... Odkryjemy miłość nieznaną Przegonimy wiatr wesoły co po fali gna Oznaczymy kraj zakochanych - długość ta, szerokość ta Miłowania głodni jak wilcy Nauczymy się w tym kraju od pierwszego dnia Słów, którymi mówią tubylcy Szabadabada szabadabada Odkryjemy miłość nieznaną Na szczęśliwy ląd zaniosą mnie pewnego dnia W Twe ramiona łódź Magellana Serce Twe, busola ma Znów będę czuć, że jestem zakochana Póki niesie mnie łódź - łódź Magellana Znów będę czuć, że żyć tylko tak warto jest Navigare necesse est, navigare necesse est.. Miłowania głodni jak wilcy Nauczymy się w tym kraju od pierwszego dnia Słów, którymi mówią tubylcy Szabadabada szabadabada Odkryjemy miłość nieznaną Na szczęśliwy ląd zaniosą mnie pewnego dnia W Twe ramiona łódź Magellana Serce Twe, busola ma Miłowania głodni jak wilcy Nauczymy się w tym kraju od pierwszego dnia Słów, którymi mówią tubylcy Szabadabada szabadabada Odkryjemy miłość nieznaną Na szczęśliwy ląd zaniosą mnie pewnego dnia W Twe ramiona łódź Magellana Serce Twe, busola ma |
2009-10-31 (13:15)![]() Data rejestracji: 2009-05-14 Ilość postów: 58 ![]() | wpis nr 246 966 [ CZCIONKA MONOSPACE ] brrrr, aż ciarki przechodzą. Niesamowity! Michael Buble \" Cry me a River http://www.youtube.com/watch?v=jgFraW6m4Dw&feature=related |
2009-11-01 (08:00)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 247 219 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Top One Kiedy odchodzą w cień drzew Kiedy odchodzą w cień drzew, Płacze tylko niebo, I, w wielkim zgiełku miasta, Cichnie jeden głos. kiedy odchodzą w cień drzew, Inni domów strzegą, A, noc wdeptana w asfalt, Lepi się jak wosk. JUŻ NIE BOLI NIC, JUŻ BLISKO DRUGI BRZEG, JESZCZE CHCĄ KOCHAĆ, CHCĄ ŻYĆ, POKONAĆ ŚMIERĆ I LĘK. Kiedy odchodzą w cień drzew, Idą ze swą prawdą, I, krótko są na scenie, To ostatni akt. JUŻ NIE BOLI NIC, JUŻ BLISKO DRUGI BRZEG, JESZCZE CHCĄ KOCHAĆ, CHCĄ ŻYĆ, POKONAĆ ŚMIERĆ I LĘK --------------------------- JUŻ NIE BOLI NIC, JUŻ BLISKO DRUGI BRZEG, JESZCZE CHCĄ KOCHAĆ, CHCĄ ŻYĆ, POKONAĆ ŚMIERĆ I LĘK |
2009-11-01 (08:01)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 247 220 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie przeminie wszystko, nie przeminie - kwiaty nie pogasną, choćby przyszło ręce nam złożyć i po prostu na zawsze zasnąć. Pamięć czystej przyjaźni zostanie, smutna cisza świętojańskich ulic - po odlocie będziemy ziemię z utęsknieniem do ust tulić. Nasze biedne, ludzkie zmęczenie, serc otwartych mądra życzliwość - po odlocie będzie się jeszcze coś ziemskiego po niebie śniło... autor ? |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 119 120 121 ... 180 181 Wyślij wiadomość do admina |