Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 114 115 116 ... 180 181 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2009-05-15 (19:00)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 616 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Są na świecie Anioły zielone; One patrzą na mnie ciekawie i w pośpiechu płoszą motyle, kiedy biegam boso po trawie. Gdy za oknem wciąż pada i pada, krople deszczu kapią jak łezki, wtedy leci do mnie z pomocą prosto z nieba - Anioł niebieski. A gdy zasnę, Anioły tańczą taniec wesoły i na fletach grają do rana; Moje prośby i smutki, nawet pacierz za krótki zostawiają przed tronem Pana. Gdy na sercu mi ciężko i płaczę, biały Anioł smutki rozumie i otula swymi skrzydłami i pociesza mnie tak, jak umie. A wesołe Anioły różowe kiedy piję sok malinowy, wysyłają do mnie całuski, sto pomysłów sypią do głowy: Kolorowe Anioły skrzydlate prosto z nieba niosą nam dary, bezszelestne i niewidzialne - ale bez nich świat byłby szary... |
2009-05-15 (19:02)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 617 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jaki to chłopiec niedobry! Tak mnie wciąż zbywa niegrzecznie, Muszę się gniewać na niego, Gniewać koniecznie. Niedawno wyrwał mi z ręki Zerwany w polu bławatek i przypiął sobie do piersi Skradziony kwiatek. I jeszcze żartował ze mnie, Gdym się żaliła na psotę, Bo mówił, że ma coś więcej Ukraść ochotę. Że oczy moje piękniejsze Niźli ten kwiatek niebieski, Że chce pić rosę z bławatków, A z oczów łezki. I mówił dalej niegrzeczny, Że mnie rodzicom ukradnie, Tak straszyć kogo, doprawdy Że to nieładnie. Chciałabym gniewać się bardzo! - Nie widzieć więcej... ach! trudno; Wiem, że mnie samej bez niego Byłoby nudno. Ale go muszę ukarać, Podstępu na to użyję: Będę umyślnie płakała, Niech łezki pije! ..............A.......... ......widzisz,ładnie to tak....???? |
2009-05-15 (19:03)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 618 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Lubię kiedy jesteś taki słodki cukierkowy wręcz i taki namiętny że łechtasz me zmysły kawałkami swojej słodkości zakląłeś mnie już dawno zakląłeś czułym dotykiem uczyniłeś ze mnie swoją własność która w jednej chwili potrafi... wzlecieć i pofrunąć do Ciebie zaraz potem wić się u Twych stóp jak odurzony miłością niewolnik... od pewnych rzeczy odwrotu nie ma bo zakląłeś mnie w dotyk i nawet deszcz nie zmyje ze mnie tego poczucia szczęścia.... |
2009-05-15 (19:05)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 619 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sen-zabiera dzień zamknij oczy swe będę bliżej Twoich miejsc Noc wtulona w mrok,a na włosach jej rozsypane gwiazdy śnią. Zabierzcie dzień,zostawcie noc i sen. Zabierzcie dzień,zostawcie noc zabierzcie mnie!! Czy wiesz ,że ja ciągle jeszcze sama chodzę spać. Może w snie znajdę Cie, i w ramionach Twoich zbudze sie. .Nic nie widze,gdy otwieram oczy.-->Dalej nie ma Cie. Może kiedy zamknę je z powrotem-->Bedziesz bliżej mnie! Zabierzcie dzień,zostawcie noc i sen. Zabierzcie dzień,zostawcie noc zabierzcie mnie!! Czy wiesz ,że ja ciągle jeszcze sama chodzę spać. Może w snie znajdę Cie, i w ramionach Twoich zbudze sie. |
2009-05-15 (19:07)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 620 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Utkaliśmy się dla siebie z naszych marzeń i tęsknoty z wiary, nadziei i miłości nasze spragnione wargi spływają pocałunkami czujemy każdy szept na swej skórze oddechem gorącym czarujemy nasze zmysły a nić namiętności zniewala nasze ciała i codziennie nabieram w dłonie Twego zapachu wlewając go do swego wnętrza by nie zapomnieć bliskości utęsknionej szczęścia bycia przy Tobie niech... niech zmysły wirują nad nami odpływają i zbliżają gwałtownymi ruchami bo Twoje imię na mych ustach o niczym innym myśleć nie pozwala niech ta bliskość pulsująca sprawi że zatopię się w Tobie jak wiśnia w czekoladzie do samego końca.. |
2009-05-15 (19:09)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 621 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Śpij i zamknij oczy śnij - śnij Śpij i zamknij oczy śnij - śnij A ja będę twym aniołem Twą radością, smutkiem, żalem Będę gwiazdą na twym niebie Będę zawsze obok Ciebie Jak, wytłumaczyć Tobie mam Że jesteś wszystkim, tym co mam Tym co jest dobre i co złe Uwierz tak bardzo ...... Śpij i zamknij oczy śnij - śnij Śpij i zamknij oczy śnij - śnij A ja będę twym aniołem Twą radością, smutkiem, żalem Będę gwiazdą na twym niebie Będę zawsze obok Ciebie Jak, wytłumaczyć Tobie mam Że jesteś wszystkim, tym co mam Tym co jest dobre i co złe Uwierz tak bardzo Kocham Cię Jak, wytłumaczyć Tobie mam Że jesteś wszystkim, tym co mam Tym co jest dobre i co złe Uwierz tak bardzo Kocham Cię A ja będę twym aniołem Twą radością, smutkiem, żalem Będę gwiazdą na twym niebie Będę zawsze obok Ciebie A ja będę twym aniołem Twą radością, smutkiem, żalem Będę gwiazdą na twym niebie Będę zawsze obok Ciebie Twym aniołem, twym aniołem Twym aniołem, twym aniołem.. SUMPTUASTIC,KOŁYSANKA |
2009-05-15 (19:11)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 622 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...bo każdą nocą nie chcę iść spać tylko... tulić się pragnę do Ciebie najmocniejszym ze wszystkich świata najlepszym uściskiem wpatrzony w ogniska Twoich oczu lekko przymkniętych radością grzać się w nich jak przy kominku zimową porą ...dotknąć Cię pragnę tak delikatnie jak dotyka się motyla w locie tak, że pod palcami przemaszeruje milion przyjemnych drgawek ...tak tulić i tak kochać do zamroczenia wypełnić umysł ...nie... nie nie pójdę spać przedtem nie ofiarując Ci całego życia.. |
2009-05-15 (19:12)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 623 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Lubię ciepło Twoich dłoni a gdy w uśmiechu w oczu toni rzęs końcami dotykasz ust spragnionych wiem że pomiędzy nami znów roziskrzą pocałunki podsycając wszystkie najskrytsze pragnienia po zmysły rozpalone co ubiorą nasze ciała w dotyk szeptany jak narkotyk i wiesz że co noc... co chwilę nieustannie oddaję Ci siebie jednomyślnością wszystkim po prostu... miłością i bez końca dreszcz ciało przenika i tyle w tym słońca czy słyszysz? to jakby muzyka to serc naszych tętno i ciche westchnienia swoiste memento spełnionego marzenia.... |
2009-05-15 (19:13)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 624 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak wiele czasu minęło odkąd odszedłeś... i choć w innych już zasypiam ramionach, myśl o Tobie czasem nie daje mi usnąć spokojnie. Wracam myślami do tych chwil przedawnionych... do rozstania, które złamało moje serce, zakochane do nieskończoności w tobie. Wracam do twych obietnic o powrocie... to one dawały mi nadzieję wśród miliona łez, że wszystko jeszcze będzie jak dawniej. Teraz mam już miłość prawdziwą... lecz nie wiem, dlaczego czasem myślę o tobie, odrzucam te myśli, lecz one nie chcą odejść. Ty też znalazłeś inną kobietę... lecz znam cię i widzę, że nie kochasz jej szczerze, tak jak kochałeś mnie przez krótką chwilę. Z jednej strony myślę, z drugiej nienawidzę... dwa wulkany biją się we mnie nieustannie, nie wiem, która wygra, nawet wiedzieć nie chce. Zapłacisz jeszcze za morze moich łez... pożałujesz jeszcze dawnych błędów, życzę ci tego, bo może wtedy zrozumiesz.... |
2009-05-15 (19:15)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 625 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pochwyć mnie… a ja pochwycę Ciebie jak się chwyta każdy kolejny piękny dzień i pofruniemy w przestworza… i będziemy zachwycać się sobą a płatki czerwonych róż będą okalać nasze twarze będą muskać nasze dłonie... a my upojeni sobą zaplątani w swoją miłość pofruniemy wciąż dalej i dalej i dalej... na naszą bezludną wyspę tylko my sami we dwoje zapatrzeni w siebie ukołysani ciepłym zefirem rozkochani w sobie do granic niepojętych zmysłów... |
2009-05-15 (19:19)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 626 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Na mym policzku połóż Swoją dłoń, Jej ciepło poczuć pragnę. Czułymi słowami w nocy mnie chroń, Z nimi spokojnie zasnę. Złego mroku nie chcę się bać, Ni księżyca światła. Spraw bym przestał już łkać, I łza w końcu zaschła. Przegoń złą burzę i deszcz, Niech zaświeci słońce. Chcę by przeszył mnie dreszcz, I Twe pocałunki gorące.... |
2009-05-15 (19:20)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 627 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ogień miłości Kiedy spojrzałem w twe cudne oczy W głębi ujrzałem ogień miłości Przedziwny widok mnie zauroczył Nie mogę oprzeć się namiętności Bo oczy twoje świecą jak gwiazdy Jasną poświatą sięgają serca Ten widok chciałby zobaczyć każdy Miłość żarliwa i taka wielka Lecz nie każdemu jest to sądzone Sięgnąć oczyma do głębi duszy Ujrzeć tajemny ogień co płonie I spokój serca twego naruszy... |
2009-05-15 (19:26)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 628 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moja droga… Teraz czuje, że jesteś na mojej drodze Teraz czuje, że mogę zmienić świat Ty nigdy nie umrzesz Jesteś całym moim życiem Powiedziałem, że nigdy nie umrzesz W moim sercu, będziesz wciąż żywa Teraz wiem, nie jestem sam Teraz wiem, mogę dotknąć mojej duszy Śnie o miejscu gdzie mogę zostać Powiedziałem, że śnie o miejscu gdzie możemy spotkać się znów Jednego dnia możemy umrzeć Twoja miłość pozostanie Droga moja Jesteś całym moim życiem Było mi dobrze Cię kochać Będziesz w mojej pamięci Na zawsze Wiele czasu patrzyem w niebo Wiele czasu patrzyłem w Twoje oczy Płacz kochanie płacz powoduje mijanie czasu Przyrzekam teraz Nigdy nie pozwolę Ci odejść w dół Jednego dnia możemy umrzeć Twoja miłość pozostanie Droga moja Jesteś całym moim życiem Było mi dobrze Cię kochać Będziesz w mojej pamięci Było mi dobrze Cię kochać Mówili, że potrzebujesz mnie jeden ostatni raz Teraz czuje, że jestem na mojej drodze Teraz czuje, że mogę zmienić świat... |
2009-05-15 (19:27)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 630 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć W chłodnej, pustej godzinie Na swój los się odważyć Nim twe szczęście Cię minie Trzeba marzyć W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala po plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć.... |
2009-05-15 (19:29)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 632 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Być kobietą to : rozumieć, współczuć, pomóc i przebaczać, więcej dawać niż otrzymać, wdzięczności nie patrzeć Być kobietą znaczy : w labiryncie życia znaleźć dobrą drogę, to w ciemności znależć promień światła i z popiołu wybrać ziarnka maku Przez poetów wciąż jest opiewana pędzel malarza ukaże jej piękno dzieło rzeźbiarza kształty wydobędzie czczona, sławiona lecz i potępiana Kobieta. Jest zawsze i wszędzie Geniuszem jest myśliciel, wynalazca, artysta, poeta lecz geniuszem życia jest właśnie kobieta. |
2009-05-15 (19:35)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 633 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Od tej chwili \" Od tej chwili życie się zaczyna Od tej chwili Ty jesteś jedyna Miejsce do którego należę jest obok Ciebie Od tej chwili Od tej chwili, jestem błogosławiony Żyję jedynie dla Twojego szczęścia I dla Twojej miłości, oddam mój ostatnio oddech Od tej chwili Daję Ci moją dłoń wraz z całym sercem Nie mogę czekać do dzielenia życia z Tobą Nie mogę czekać do początku Ty i ja, nigdy nie byliśmy daleko od siebie Moje sny się spełniają dzięki Tobie Od tej chwili tak długo jak żyję Będę Cię kochać, obiecuję Ci to Nie ma czegoś, czego nie mogę Ci dać Od tej chwili Jesteś powodem dla którego uwierzyłam w miłość I Ty jesteś odpowiedzią na wszystkie moje modlitwy z góry Wszystko czego potrzebujemy to my we dwoje Moje sny się spełniają dzięki Tobie Od tej chwili tak długo jak żyję Będę Cię kochać, obiecuję Ci to Nie ma czegoś, czego nie mogę Ci dać Od tej chwili Będę Cię kochać, obiecuję Ci to Od tej chwili... |
2009-05-15 (19:39)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 198 636 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kiedy spojrzałem w twe cudne oczy W głębi ujrzałem ogień miłości Przedziwny widok mnie zauroczył Nie mogę oprzeć się namiętności Bo oczy twoje świecą jak gwiazdy Jasną poświatą sięgają serca Ten widok chciałby zobaczyć każdy Miłość żarliwa i taka wielka Lecz nie każdemu jest to sądzone Sięgnąć oczyma do głębi duszy Ujrzeć tajemny ogień co płonie I spokój serca twego naruszy.... |
2009-05-19 (12:37)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 199 227 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To koniec... To koniec, nie będzie już nic Los przerwał między nami niewidzialną nić Zostawił ranę w sercu, och, jak ona strasznie krwawi A dusza… niczym chmura z deszczem nie przerwanie łzawi… To koniec, nie będzie już nic Nie mogę się przecież z przeznaczeniem bić Moje plany, łzy i marzenia skrzydlate W nicość przepadły, stały się zwykłe, popielate… Bo to koniec, nie będzie już nic Miłość? Nie wierzę, nie istnieje – to wielki kicz Dla mnie uczucia umarły, niczym uschły kwiat Został mi tylko smutek, do końca pustych lat Więc to jest koniec, nie ma już nic Na szczęście rozpacz się polała, teraz rozpacz będę pić! Bo tylko to pozostało, ja nie chcę dłużej trwać Patrzeć na radość innych i nie mogąc radości dać To jest już koniec, nie warto już żyć Patrzeć na ciebie, nieszczęśliwą być Odszedłeś na zawsze, nigdy nie powrócisz Nie dowiesz się o mnie i się nie zasmucisz Nie warto… To jest koniec, nie będzie już nic…... |
2009-05-19 (13:15)![]() Data rejestracji: 2008-09-16 Ilość postów: 136 ![]() | wpis nr 199 230 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pójdę pod wiatr.... Ukrywamy się przed światem ukrywamy twarz Bojąc się, że ktoś zobaczy trudną miłość, wielką miłość Pójdę pod wiatr, jak najdalej gwiazdy znów wskażą mi drogę, którą do ciebie iść Pójdę pod wiatr, nie ustanę na twój głos, oddech twój będę czekał aż braknie tchu aż braknie sił... Kto zabroni nam miłości kto powstrzyma nas Odrzuceni w namiętności pokonamy czas Pójdę pod wiatr, jak najdalej gwiazdy znów wskażą mi drogę, którą do ciebie iść Pójdę pod wiatr, nie ustanę na twój głos, oddech twój będę czekał aż braknie tchu pod wiatr Pójdę pod wiatr gwiazdy znów wskażą mi drogę, która do ciebie iść Pójdę pod wiatr, nie ustanę na twój głos, oddech twój będę czekał aż braknie tchu aż braknie sił będę czekał http://www.youtube.com/watch?v=o-A63vWsnWo |
2009-05-19 (14:26)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11664 ![]() | wpis nr 199 258 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Świat jest wieżowcem... Ludzie wchodzą i wychodzą. Niektórzy cierpią, bo idą do lekarza. Inni cieszą się, bo jadą świętować. Jedni jadą w dół, wielu chce w górę. Choćby po to, aby z samego czubka rzucić spojrzenie wysoko ponad mrokiem ulicy w przejrzyste, czyste powietrze. Wielu chce w górę, aby tam zostać. Wielu błądzi, wysiada nie na tym piętrze i znajduje wszystkie drzwi zamknięte. Dla niektórych winda jest zepsuta i muszą stopień po stopniu wspinać się piechotą. Niektórzy z nich dojdą któregoś dnia na najwyższe piętro - znajdą drabinę przeciwpożarową i wyjdą po niej do wolności... Będą patrzeć na ŚWIATŁO słońca w dzień i ŚWIATŁO gwiazd w nocy. Któregoś dnia zgłodnieją i smutni wrócą na piętra ziemskiego życia. Jednak głód ŚWIATŁA znowu zapędzi ich w górę. Nauczą się odmawiać światu i potrzebować mniej ziemskiego pożywienia. Żyć ŚWIATŁEM gwiazd Urosną im kiedyś skrzydła nocy, a poprzez oko mandali rzucą się w odmęty wiecznego życia, elementarnego światła. Sat nam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 114 115 116 ... 180 181 Wyślij wiadomość do admina |