Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 10 11 12 ... 179 180 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2005-10-01 (21:46) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 28 922 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziekuje Dziekuje za Twój umiech, otwarte okno Twego istnienia, Dziekuje za Twe spojrzenie, zwierciadlo Twojej uczciwoci. Dziekuje za Twoje lzy, które sa znakiem, ze dzielisz radoc lub smutek. Dziekuje za Twoja reke, zawsze wyciagnieta, aby dac lub otrzymac. Dziekuje za Twoje objecia, które jest szczera gocina twojego serca. Dziekuje za Twoje slowo, wyraz tego, co kochasz, i w czym pokladasz nadzieje. Dziekuje, ze Jeste. Helena Oshiro |
2005-10-01 (21:49) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 28 923 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cieplo Helena Oshiro nic nie jest pewne ani ostateczne zadne piatki i soboty, zadne tygodnie i maje lata tym bardziej sa niepewne jak niepewna jest nastepna nasza godzina dopóki nie zaistniejemy w ksiezycach piatków i sobót w pólksiezycach przelomowych nocy we fragmentach popoludniów dopóty nic nie jest pewne dlatego wysylam Ci slowa jak plomienie pragnienia zasuszone w pamietniku mózgu czuloci niespelnione pod zadna szerokocia nocy wschody zórz i zapachy rodzacej sie burzy dopóki w moich dloniach jeszcze cieplo mieszka wysylam Ci je garciami niech Ci dobrze sluzy |
2005-10-01 (21:56) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 28 925 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Powiedz Dzien dobry\" Ludwik Jerzy Kern Jeli nadchodzi wieczór i nudzisz sie, Jeli zamgli sie czy deszcz spadnie, Jeli opadna martwe licie, Jeli bedzie ci Lle, Jeli nie bedziesz za dziesiata granica, Daleko od mego domu, mych drzwi, WejdL za próg, przyjdL mi powiedziec \"dzien dobry\".. Jeli zyjesz niekiedy zdala od slonca, W moim sercu dzieja sie cuda I miechu jest ile dusza zapragnie, Dla tego, komu go nie dostaje. PrzyjaLn lepsza jest niz wszystkie banki, Drozsza niz sztabka zlota... Nie zapomnij mi powiedziec \"dzien dobry\". Zadzwon czasem do mnie, Wystarczy uslyszec glos... Zawsze kto jest dla kogo. Nie wszyscy sa egoistami, Zawsze jest kto dla tego komu smutno, Tak wielu ludzi spotykasz na swych drogach... PrzyjdL, jeli chcesz, PrzyjdL mi powiedziec \"dzien dobry\". |
2005-10-02 (05:19) 12345 Data rejestracji: 2005-09-30 00:00:00 Ilość postów: 41 | wpis nr 28 936 [ CZCIONKA MONOSPACE ] DZIEN DOBRY !!!! |
2005-10-03 (19:37) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 29 081 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A gdy ujrzymy sie znowu... Staff Leopold Kiedy po dlugich latach ujrzymy sie znowu. LódL moja bedzie w przystan wracala z polowu Perel, po które rozkaz twój na burz szalenstwo Wyprawil mnie. Zadala, by niebezpieczenstwo Bylo próba miloci mej, a twym okupem. W zachód rózowy lódL ma wracac bedzie z lupem. Gdy na wód sennoc zaczna od skal padac cienie, A morze bedzie ciche jak moje znuzenie. Wioslo zloze i zwine zagiel, jak tesknote U progu ukojenia. Fale miekkie, zlote Niec mnie beda spokojnie, jak blade godziny, Na których szczecie plynie w wspomnienia krainy. Na brzegu czekac bedziesz. A gdy dotkne ziemi, Milczenie bedzie naszym powitaniem. Niemi Popatrzymy na skarbów morzu wziety przepych Zgaslym spojrzeniem oczu od bujnych lez lepych. Pójdziem, a ty nie spytasz o moje przygody, Gdy na twojego domu wchodzic bedziem schody. Az kiedy w twym ogrodzie pod ciemnymi drzewy Usiadziem chlodzac skronie letnimi powiewy, Choc nie wyrzekne slowa brzmiacego wyrzutem, Uczujesz nagle w sercu bolenie uklutem Zal obledny, szalony lek, jak zawrót glowy, Ze pierwszy lot mych tesknot na mozól jalowy Skazala, na tych marnych nam skarbów szukania, I przeklniesz dzien, gdym sluchal twego rozkazania, Choc nie zgadniesz, ze jutro opuszcze twe progi: Bom, bladzac, nad cie bledne swe pokochal drogi... |
2005-10-05 (13:51) Dyl Data rejestracji: 2005-09-17 00:00:00 Ilość postów: 19 | wpis nr 29 285 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Te ballade,nie ballade,te opowiesc nie opowiesc dedykuje wszystkim którzy choc w czeci sie tu odnajda. A czy kto odnajdzie tu samego siebie? Któz to wie, któz? Ballada o oczach, ustach i myli naszej. Jakze cudowny jest blekit nieba kiedy wieci slonce. I jakze piekny jest lazur cieplych mórz. Ale pod powierzchnia tego blekitu Kryje sie niezbadana glebia. Czy kto takie wlanie oczy ma? Kto, kto odpowiedL na to zna? Moze kto ujrzal kiedy te oczy, Moze kto spoglada na nie znów? Któz to wie, któz,nie bedzie prawdy slów. Jakze cudowna jest wiosenna bujnoc traw, Zielonych, gleboko zielonych traw. Ta zielen nadchodzi razem z wiosna, A wiosna i zielen ... Chec zycia tworza tak radosna. Czy kto takie wlanie oczy ma? Kto, kto odpowiedL na to zna? Moze kto ujrzal kiedy te oczy. Moze kto spoglada na nie znów. Któz to wie, któz,nie bedzie prawdy slów. Pragnalbym ja oczy te calowac, A do ucha mile szeptac slowa. Moze kiedy uszy te juz sie slyszaly, Moze dawny szept dociera do nich znów. Któz to wie, któz? Pragnalbym ja oczy te calowac, I po dlugich wlosach gladzic. Wszystko to na zawsze, w myli mej zostawic. Bo myli nasze niczym wiatr, Ich bytnoci zawsze pozostaje lad. Bo myli nasze niczym morze, Raz sie burza, raz faluja. Lecz w ich glebi perly ujrzec mozna, A kto je zdobedzie, tajemnice pozna. Polawiacze z morza perly wylawiaja, Tajemnice ich narodzin tak oto wyjaniaja: O tym jak Syrena na skalach siadywala, I o pieknie gwieLdzistych nocy im piewala. Fale gniewnie o te skaly uderzaly, Wieki cale w piasek morski zamienialy. A muszle te Syreny okruchem myli zapylono. Okruchem malenkim jak ziarenka piasku. A potem je tak misternie otulono, Urokiem powiaty ksiezyca pelni blasku. A te najpiekniejsze perly lata dlugie tam powstaja, A te najpiekniejsze myli, w sercu zawsze pozostaja. Wszystkie zywe perly w muszlach sa ukryte. W sercu myli nasze, te najbardziej skryte. I choc ukryte tak gleboko, to najblizej sa. Chcialbym aby pozostala, najpiekniejsza myla ma. Stare banie i legendy glosza, Perly czesto lzy przynosza. Wiec czasem nawet tak piekne oczy, Az do lez wzruszyc sie musza. A wtedy slodkie pocalunki,wszystkie je osusza. Bo tak naprawde nigdy my sie nie rozstali, Bo tak naprawde nic nas nigdy nie rozdzielilo, A pamiec o nas, wtedy sobie obiecali. I tylko to co w naszej myli,tak nas rozmylilo. I nagle rozwiala sie niczym mgla, I tylko pamiec w nas zostala ta. Dawno, dawno a moze niedawno, Twoje oczy tak pytaly, usta nic nie powiedzialy. Boje sie, boje sie, co sie stanie, jeli, le odgadne,Lle odgadne Twoich myli. A ja chcialbym wszystkie Twoje myli zlowic I zaczarowany sznur korali z nich wyrobic. Morze klebi sie i morze burzy. Zaden z polawiaczy juz sie nie zanurzy Myli burza sie i myli klebia. Teraz dla mnie bylyby otwarta glebia. Sprawilby to korali ich cudowny czar, Czytania w mylach Twych, posiadlbym ten dar. Usta czasem mówia slowa które bola, Potem slowa, które slodko koja. I dla innych do pocalunków tak nieskore, Wciaz czekajac na chwile czasu tego pore. U Giocondy widac zagadkowy umiech, A u innych wygladaja ... tak calunie. Moze usta te juz kiedy sie spotkaly? I tak slodko calowaly. Moze, moze, któz to wie. Dawno, dawno, a moze niedawno, Jedno okno nas zegnalo, a tysiace powitalo. Przez szec dni wiat ten nasz tworzono, A siódmego dnia, okno nan otworzono. Czy to losu tego znak? Powiedz, powiedz mi czy tak. Dawno, dawno, a moze niedawno. Nasze oczy sie ujrzaly, Usta slodko calowaly. A czy miloc wyszeptaly? Tego nie wie nikt, tego nie wie nikt. Moze aniolowie w niebie wszystko wiedza. Tu na ziemi kazdy nasz postepek ledza. Noca cale niebo gwiazdami jest uslane, Ujrzec spadajaca, to szczescia naszego dane. Bo czasem z nieba gwiazdy nam spadaja. A o czym pomylimy, marzenia te spelniaja. Moze komu spadla z nieba cala noc? Moze, moze, to jest tajemnicy moc. Noc jest glucha, noc jest ciemna. Tajemnica takze glucha i tajemna. Bo kazdy z nas mrok swojej tajemnicy zna. Bo kazdy z nas swych myli perly ma. I to jest kres tej ballady juz. Czy to prawda, czy nieprawda, Ktoz to wie, ktoz? Lecz w powieci Dyla Sowizdrzala, Zycia prawda jest ukryta cala. |
2005-10-05 (14:01) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 29 289 [ CZCIONKA MONOSPACE ] O JEZU!!!!!!!!!!!!!! To jest PIEKNE!!!!!!!!!!!!!!!!!! SIEDZE JAK WMUROWANA. DECH MI ZAPARLO. DZISIAJ, GDY TAK PIEKNIE JEST NA DWORZE.....I TEN UTWÓR. PO PROSTU ZWALA Z NÓG... Dyyyyylllllllllllllllllluuuuuuuuuuuuuu pa. |
2005-10-05 (14:07) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 29 290 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czyzy sie Sondo w niej odnalazla? Ja nie, ciagle bladze i zagubionam ci ja. Pewnie juz schodze na manowce. |
2005-10-05 (14:09) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 29 291 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To na prawo panieneczko a potem znowu na prawo i z góreczki troche na pazureczki i juz Ps. Ty juz idL do swojego Wnuka. Po prostu idL!!! Musisz... Pa |
2005-10-05 (14:12) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 29 292 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Acha. Zapomnialam dodac UPARCIUCHU!!!:lol: |
2005-10-05 (14:14) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 29 293 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2005-10-05 (15:23) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 29 308 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A rozgadala sie jak przekupka na rynku. Sondeczko, to jest maly dzieciaczek, ja za mam w sobie i na sobie pelno obcych mu bakterii. Uwazam, ze im mniej osób styka sie z tak malym dzieckiem, tym lepiej dla niego. Ja nie jestem w tej chwili tam do niczego potrzebna. Bylabym tylko intruzem. Daja sobie wietnie rade, syn przysyla mi filmiki i zdjecia, oprócz tego 2 razy w tygodniu wpada i zdaje relacje. Jego dziecko, niech troche przy nim polata. Zreszta nie wygladal na zmeczonego - podobno niemowle wyjatkowo spokojne w przeciwienstwie do swego tatusia, który dal mi dobrze w koc dopóki nie oddalam go do zloba w wieku 5,5 miesiaca. Moze kto powie, ze jestem wyrodna babcia. Mnie za denerwowaly te wszystkie ciotki, babcie, sasiadki nachodzace mnie z malym dzieckiem. Musialam skakac przy nich i przy dziecku, a kazda miala rózne pomysly jak karmic, jak kapac, trzymac itp. Matka ma 6 tygodni na dojcie do siebie po porodzie - niech wiec w spokoju dochodzi, nie jest sama. Bede tam potrzebna - to sie zjawie. A teraz upajam sie bloga wolnocia i zlota polska jesienia. Spiesze do obowiasków. Pa |
2005-10-05 (15:30) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 29 310 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ach, acha no to dobrze. Ja tez nie bylam zachwycona ciaglymi odwiedzinami ich innych takich, ale ty jeste \"przodkowinia\" i juz. Potrzebna, niepotrzebna. Kto to wie? Jak malego zapytac tzn. jak ono ma to powiedziec? Pa |
2005-10-05 (15:39) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 29 312 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dogadam sie z nim na zasadzie HOP SIUP PO KANAPIE. Bedzie dobrze. W nocy o 4:50 skonczy tydzien. Moze w niedziele tam wdepte. A niech wiedza, ze moja wizyta to wieto, a nie jaka codziennoc. Tego by brakowalo Mam swoja strategie. |
2005-10-05 (19:47) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 29 347 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pewnie, ze tak. A co? Tak trzymaj. To jest wieto i juz. Nie na kazde kiwniecie palcem. Oj nie. Zasady musza byc. Dla zdrowia Malukiego!!!!!!!!!! Pa |
2005-10-12 (21:32) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 30 321 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Czlowiek postepuje rozsadnie wtedy i tylko wtedy, gdy wszelkie inne mozliwoci zostaly juz wyczerpane... Jedno z Praw Murphy\'ego:) |
2005-10-12 (21:54) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 30 331 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oj. Videmko, tak niedawno o tobie mylalam i jeste, ale jakoby Ciebie nie ma z twoimi wierszami. Lubie je. Pa |
2005-10-12 (21:57) bravo Data rejestracji: 2005-06-05 00:00:00 Ilość postów: 3646 | wpis nr 30 334 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja tez VIDMO, pozdrawiam |
2005-10-12 (22:04) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 30 337 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bom styrany okrutnie... |
2005-10-12 (22:07) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 30 340 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mieczyslaw Maczka \"Czekanie\" a gdy licie odslonia okno i wiatr - znajomy odegna mgle na wzgórzu buk ukleknie za jalowcem abym zobaczyc cie mógl |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 10 11 12 ... 179 180 Wyślij wiadomość do admina |