Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 6 7 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | LOTTO TO SCIEMA-WYLADUJ SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
2005-05-16 (11:16)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 16 780 [ CZCIONKA MONOSPACE ] to co ja mam powiedziec jak u mie ciagle ostatni autobus lapie gume i nie moze dojechac do celu czy to nie jest zlosliwosc losu ![]() ![]() ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-05-16 (15:55)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 790 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do zena Widzisz Zen moje wymysly to pestka w prównaniu z pomyslami innych Forumowiczów . Poprzednik znalazl wyjatkowy pomysl : Form dyskusyjne bez dyskusji . Rzecz warta zadumy . Najlepsza rzezcza , która delkwent grajacy moze zrobic i dac w koc lotto to wygrac . To jest dopiero radoc , ze sie co przechytrzylo . Ja to wiem , bo udalo mi sie kilka razy i to w zamierzony sposób wygrac . Ale kontynuujac temat . Po tym wstepnym zalozeniu o tym \"ostatnim autobusie \" - a tak a propos to tylko medialny tytul , bo przeciez chodzi tutaj o zwykla logiczna i matematyczna operacje \" losowania z eliminacja \" Jak w kapeluszu jest sto losów . To jak sie bedzie je kolejno wyciagalo -to zostana na koncu dwa do wyboru a po nastepnym ciagnieciu jeden jedyny . I dlatego mozemy mówic o zdarzeniu pewnym - bo innego nie ma do wyboru i to ostatnie ma 100 % pewnoc , to jest to co tak sie niekturzy dziwili ( zreszta prostej sprawie ). Wracajac do tematu --rychlo okazalo sie ,ze takie autobusy mozna wyznaczyc w inny i to o rzad wielkoci prostszy sposób biorac reprezentatywne próby i wcale nie musimy szukac globalnych wartoci . Otóz wyjawie ci Zen pewna sprawe , której nie dostrzezesz w inny sposób jak poprzez realizacje kolejnych projektów . Sa rzezcy , które dopiero sie dostrzega jak sie program uzywa . Taka jest zasada ---mówi sie , ze \"w praniu sie okaze \". I tak wlanie jest Wlanie to taki algorytm mam oparty program i gram . I po raz pierwszy w zyciu nie mam strat . I o to wlanie chodzilo . Do wielu rzeczy musze sie przyzwyczaic i inaczej spojrzec . Jeszcze sie boje duzych inwestycji . Mam czas . I bylo sielsko , anielsko , az do czasu ... Do czasu az kilka tygodni temu inni ludzie pokazali mi w ramach rewanzu program , który mnie wprawil w szok . Realizujac dokladnie te sama idde oparli sie na mechaniLmie \" przetaktowania gry \" Ja to widzialem i znam wyniki i zyski . Do dzisiaj jestem zszokowany a mylalem , ze jestem \" mucho \" i wybitny . Ludzie maja niewiarygodne rozwiazania . Poniekad sie ciesze , bo to znaczy , ze jeszcze mozna duuuuuuuzo wymyslec . Na czym polega \" przetaktowanie gry \". .....zaraz dalej |
2005-05-16 (16:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 793 [ CZCIONKA MONOSPACE ] .... Przetaktowanie gry \" jest proste w realizacji i wlaciwie wystarczy Excel ale narzedzia jaki uzywaja ci inni ludzie sa powazne i nadal nie moge sie uspokoic. Otóz jak kto gra w gre , w której typuje piatke z 10 to w wyniku losowania otrzymuje paczke 15504 takich piatek . Ale takt takiej gry to jeden dzien i znowu 15504 piatek . Ale wystarczy kilka kolejnych losowan potasowac ( shuffling ) i otzrymuje sie ciag czasowy kilkudziesieciu tysiecy zdarzen 5 z 80 . Ale wtedy taktem jest jedno losowanie . W Excelu jedno klikniecie myszy to robi . Wtedy nasze prawdopodobienstwo zdarzenia ma 24040016 ale za to zmienia to calkowicie oglad sytuacji . Mam nadzieje , ze zrozumiesz duza róznice i specyfike dla tych , którzy graja metoda losowania z eliminacja . Wtedy to wcale nie jest tak ze latwiej wygrac 5 z 10 od 6 z 10 . Jest jeszcze jedna sprawa na stronie Pasko . Pasko za lotto podaje pewne wartoci prawdopodobienstwa wystapienia 5 z 10 1 : 1.550,6 6 z 10 1 : 7.752,8 7 z 10 1 : 40.979,3 Otóz od dawna jest znana sprawa , ze liczby te sie nie zgadzaja . Niby w rachunku prawdopodobienstwa jest wszystko w porzadku , ale nie zgadza sie to ze sposobem gry . Piatka i szóstka sa bardzo, bardzo optymistyczne . Skad taka sprawa . A no z zastosowanego rachunku prawdopodobienstwa jako zlozenie dwóch oddzielnych gier . Zrobil tak lotek i pozostali to malpuja . To tak jak by kto chcial polaczyc prawdopodobienstwo rzutu kostka i otrzymania karety w pokerze . W praktyce to sie zupelnie nie zgadza . Ale w przypadku zastoswania do metody \" przetaktowania gry \" uzyskuje sie zjawisko takie , ze praktycznie czy piatka , czy tez szóstka , czy tez siódemka jest to obojetne . Ja sobie moge pozwolic na pisanie -bo miedzy pomyslem a przemyslem jest daleka droga . Pozdrowienia |
2005-05-16 (16:26)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 796 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I mala poprawka Ale wystarczy kilka kolejnych losowan potasowac ( shuffling ) i otzrymuje sie ciag czasowy kilkudziesieciu tysiecy zdarzen 5 z 80 . Ale wtedy taktem jest jedno losowanie 5/80. To mniej wiecej tak jak by co losowanie uplynelo 100 lat codziennych loswan . A ta gra juz trwa 293000 lat . |
2005-05-16 (19:54)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 16 813 [ CZCIONKA MONOSPACE ] mariusz.......mam pytanie co bedzie jak podczas wyjmowania kart z kapelusza ktos nagle dolozy nam nowa talje kart........jak teraz bedziemy mogi powiedziec ze wyjelismy ostatnia karte z poprzedniej tali ? wesolej zabawy ![]() |
2005-05-16 (20:55)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 16 820 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz Bardzo dziekuje Ci za obszerna odpowiedL która rzuca nowe wiatlo skierowane w nowe obszary. Innymi slowy jeszcze tutaj mozna liczyc dalszy rozwój . Wierze ze, tu sa jeszcze duze mozliwoci powiedzmy ze na razie niedookrelone …. Sila Twoich wypowiedzi jest inspiracja dla wielu ludzi i na odwrót wielu Cie inspiruje a to przyczynia sie do rozwoju /sukcesu.. Licze ze, Twoja ogromna praca zaowocuje trwalym przewidywalnym powodzeniem. Wytrwaloci ,zdrowia i sukcesów Pozdrawiam . skromny acz zyczliwy kibic/obserwator zen |
2005-05-16 (22:03)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 824 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki zen Myle , ze rzeczywicie ludzki umysl nie ma granic . Granice byly w sprzecie . Ja pamietam jak mielem takie programy , które chodzily caly dzien . Przeciez kazdy musi zyc . Jeszcze nie raz podyskutujemy . Do Slawka Ale czy dorzuci czy tez nie dorzuci ja juz ostatni los znam i co do tego nie ma watpliwoci . Pozdrowienia |
2005-05-17 (16:32)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 16 870 [ CZCIONKA MONOSPACE ] mariusz........czy mozna to rozumiec ze zaznaczasz kazda nowa talie kart i w ten sposob wiesz ile kart pozostalo z poprzedniej tali w kapeliszu ? wesolej zabawy ![]() |
2005-05-17 (19:04)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 891 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Slawek Ja cie nie zrozumialem . Dla tych , którzy graja na pary liczb talia sklada sie z 3160 kart . I drugiej talii nie ma . Bo by musialy byc liczby powyzej 80 Pozdrowienia |
2005-05-17 (19:47)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 16 896 [ CZCIONKA MONOSPACE ] mariusz.......jezeli talia dla par sklada sie z 3160 kart i nagle okazuje sie ze po wyjeciu 3000 kart pokazuja sie juz wyjete karty ktore juz przeciesz nie powinny byc w kapeluszu zostaly wyjete .......czy to nie wyglada w ten sposob ze ktos znowu dolozyl nowe karty i wyjmujemy karty z nowej i starej tali ?......i jest wlasnie problem jak odroznic czy karta 1-2 ktora do tej pory nie wychodzila ze starej tali a wyszla kiedy zaczely wychodzic drugi raz powtarzajace sie karty jest z starej czy nowej tali ?.......czy wogole jest sens szukania kart ktore pozostaly nie wyjete z kapelusza skoro juz wyjmuje sie identyczne karty ktorych juz nie powinno byc w kapeluszu ? wesolej zabawy ![]() |
2005-05-17 (21:18)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 904 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No tera zrozumialem No dobrze , w kapeluszu jest kilka talii po 3160 No i co to istotnego zmienia . My czekamy na moment az z calej talii zostanie tylko karta 544 i 2102 . W miedzyczasie wypadlo piec kart o numerze 333 . Ale my czekamy na moment az jedna z kart 544 lub 2102 zginie . I wtedy wiemy , ze nasza wybranka jest karta 2102 . Niezaleznie czy tych talii jest dziesiec czy tez dwadziecia nadal wybór jest wyborem ma byc karta 2102 a czas pomiedzy tym momentem , kiedy padla karta 544 a momentem kiedy trafimy na karte 2102 jest czasem obliczalnym , skonczonym i szacowalnym . W przeciwienstwi do \" typowania \" gdzie oprócz \" gwiazd \" nie ma zadnej racjonalnej przeslanki . Teraz zrozumiale ? |
2005-05-17 (21:22)![]() Data rejestracji: 2005-05-10 Ilość postów: 106 ![]() | wpis nr 16 905 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tylko zycie ciut przykrótkie na ten skonczony i policzlny ![]() |
2005-05-17 (21:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 906 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A to dlaczego ? |
2005-05-17 (22:25)![]() Data rejestracji: 2005-05-10 Ilość postów: 106 ![]() | wpis nr 16 923 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No 3160 zjednej talii to bedzie jakie 8 lat i 8 miesiecy. Tyle jeszcze mozna poczekac na te karte. Ale co sie stanie gdy zaczniemy obstawiac trójki albo piatki. tych kart bedzie ciut wiecej. |
2005-05-17 (22:40)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 927 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzisz Misiek To sie wlanie mylisz . Masz bledne obliczenia . Napisz do mnie list to ci podam , jak mozna spokojnie 3,4,5,6,7 ta metoda wyznaczyc . Bez najmniejszego problemu Pozdrowienia |
2005-05-18 (13:38)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 16 972 [ CZCIONKA MONOSPACE ] mariusz......... rozumiem czas obiczalny do wyjecia wszystkich kart jednej tali z kapelusza.......ale w tym czasie ciagle przybywa nam tali w kapeluszu ....... malo istotne jest ile tali przybylo........ czy czas obiczalny jest jednakowy dla wszystkich tali .... czy zmienny ....... i ja od ustalenia tego czasu bym zaczymal dalsza przygode z wyjmowaniem kart........ zeby z zamknietymi oczami wiedziec jaka karte wyjolem z kapelusza ![]() ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-05-18 (15:50)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 16 982 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Slawku PO co te cale rozwazania . WeL sobie kostke do gry i sprawdL . Kostka do gry zachowuje sie tak jak by bylo ile tam talii . Przeciez kostka nie ma przeslanianych boków i po wypadnieciu szóstki nie ma jej eliminacji i szóstki sie nie da wydrapac . Ci tutaj jest za filozofia . Rzucaj te kostka i odkladaj sobie na histogramie a nastepnie wyznacz czas pomiedzy wypadaniem przedostatniej wolnej liczby a ostatniej liczby . Czy tak trudno to zrobic ? Co w tym jest za problem ? Pozdrowienia |
2005-05-18 (19:32)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 17 027 [ CZCIONKA MONOSPACE ] mariusz .......jak wykonujemy rzyty kostka czynnikiem zasadniczym na wypadniecie liczby powinna byc ludzka reka .........moze zaczac od czynnika zasadniczego szukac wypadania liczb czyli od maszyny losujacej.........ale to i tak juz wykonywalem a rezultatu ciagle nie mam ![]() ![]() ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-05-22 (14:53)![]() Data rejestracji: 2005-05-15 Ilość postów: 5 ![]() | wpis nr 17 360 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co o tym sadzicie???? fragment wypowiedzi organizatorów lotto \"Nie uruchamia sie maszyn miedzy losowaniami. Zgodnie z ustawa o grach i zakladach wzjemnych homologacja i rejestracja maszyn losujacych dotyczy tylko miejsca ich uzytkowania, w tym wypadku TV Polsat, skad transmitowane sa losowania. Przed kazdym losowaniem odbywa sie tzw. próbne losowanie, czyli sprawdzenie czy maszyny dzialaja prawidlowo\" ----------------------------------------------------------- \"czy maszyny dzialaja prawidlowo\" czytaj...... , zeby wylonic najbardziej optymalne losowanie dla Lotto..... |
2005-05-22 (17:59)![]() Data rejestracji: 2005-05-15 Ilość postów: 5 ![]() | wpis nr 17 361 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dodam; ze jest to cytat wypowiedzi Zibiego z forum strony http://www.multipewniak.prv.pl/ |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 6 7 Wyślij wiadomość do admina |