Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | cykle w grach liczbowych |
2025-10-02 (14:24)![]() Data rejestracji: 2025-09-03 Ilość postów: 17 ![]() | wpis nr 1 582 039 [ CZCIONKA MONOSPACE ] czy badaliscie cykle wypełniania sie zbioru liczb od 1-70 w przypadku keno,cykl to czas okres lub proces w którym wszystkie elementy zbioru pojawią się przynajmniej raz ,nie liczymy powtórek ,okazuje sie ze srednio potrzeba ok 18 losowan by wszystkie liczby pojawiły sie przynajmniej raz,na tej podstawie mozemy predykowac pojawienie sie liczb lub liczby potrzebnej do zakonczenia cyklu,w większosci przypadków ta liczba pojawia sie w przeciągu dwóch ,trzech losowań,co o tym myslicie,albo gdybysmy obserwowali inne zbiory liczbowe w ramach tego dużego ,to moze byc zbiór liczb pierwszych ,lub zbior liczb Fibonacciego lub jakikolwiek inny wymyslony lub oparty na zasadach matematycznych,cykle nakładają sie na siebie mniejsze zawierają sie w większych,w przypadku fibonacciego w zakresie od 1-70 mamy dziewiec liczb ,zakładamy ze 8 juz sie pojawiło do zamkniecia tego cyklu potrzebna jest jedna liczba ,równolegle sprawdzamy zbiór liczb pierwszych i tam równiez obserwujemy liczby które jeszce nie wypadły ,skonstruowałem program do takiej analizy,ta sama zasada obowiązuje we wszystkich grach tylko w przypadku gier gdzie losowana jest mniejsza ilosc liczb cykle są dłuższe ![]() ![]() |
2025-10-02 (14:44)![]() Data rejestracji: 2023-02-15 Ilość postów: 826 ![]() | wpis nr 1 582 041 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W 100% się zgadzam, że w grach liczbowych występują cykle. Problem polega na tym jakie narzędzie wykorzystać do określenia cyklu. Ja próbuje na razie ciąg fibonaciego w keno. W grze zawsze będzie 70 liczb. Ułożyłem 7 zakładów po 10 skreśleń i sprawdzę na 10 losowaniach, czy będzie zwrot z inwestycji i czy warto kontynuować zabawę w cykle. Pierwsza gra dała zysk. ![]() Zobaczymy co przyniosą następne. |
2025-10-02 (15:08)![]() Data rejestracji: 2025-09-03 Ilość postów: 17 ![]() | wpis nr 1 582 048 [ CZCIONKA MONOSPACE ] jesli chodzi o fibonacciego z tego co zaobserwowałem niejednokrotnie ,to maksymalnie pojawia się ok 5 liczb fibonacciego jednoczesnie,ale to rzadkosc,mysle ze w przypadku fibonacciego stworzenie zakładów na 5 liczb z tego zbioru lub zestawu zakładów trzyliczbowych ,bo czwórki już są częstsze |
2025-10-02 (18:24)![]() Data rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 760 ![]() | wpis nr 1 582 069 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2025-10-02 (18:28)![]() Data rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 760 ![]() | wpis nr 1 582 072 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2025-10-03 (10:31)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7094 ![]() | wpis nr 1 582 165 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Cykle to "ubogi krewny" Liczb Oczekiwanych W zależności od momentu w którym badamy liczby czekające na wejście taki cykl może wyglądać tak na przykładzie Mini Lotto 7 / 11,13,17,18 / 22,28,29,30 / 32,35,36,42 Tu zastosowałem podział dziesiątkowy czyli 4 przedziały - trzy po 10 liczb i czwarty 12 liczb Ten sam efekt, ale z bardziej rozbudowaną informacją daje tabela Liczb Oczekiwanych Można ją uzyskać z każdym dostępnym za darmo czy odpłatnie programem loteryjnym Tu tabela statystyczna na podstawie ilości wejść liczb i aktualnego czasu oczekiwania w Miliarderze Lotto 3 ![]() Czyli mamy te same liczby ale...umieszczając je w tabeli liczb oczekiwanych możemy je dokladniej badać i analizować "liczby" na poszczególnych pozycjach w tabeli - czyli ile liczba czeka na danej pozycji w tabeli ![]() Następnie zapisywać wcześniejsze odległości wejść dla każdej z pozycji ![]() I na końcu badać zależności tych pozycji na graficznym rozkładzie, podpowiadającym możliwe kolejne zachowanie liczb na danej pozycji ![]() Choć wydaje się to skomplikowane, w rzeczywistości jest proste, jeśli odrzucimy spojrzenie na liczby tylko jako jedyne elementy statystyczne i weźmiemy pod uwagę ich występowanie na danych pozycjach w tabeli liczb oczekiwanych Tyle w kwestii cykli i liczb oczekiwanych. Dodam że można sporządzić takie tabele osobno dla wszystkich losowań, jak i dla danego dnia losowania, a w przypadku dwóch losowań dziennie też można odrębnie prowadzić takie statystyki. Jest to jednak ogromna ilość informacji, nie do ogarnięcia czasami przez jednego człowieka - ale ewentualnie można zawsze skorzystać z AI lub stworzyć grupę typerów z których każdy zajmuje się wycinkiem analizy a potem jeden człowiek je porównuje i wyciąga właściwe wnioski - taki utopijny pomysł Pozdrawiam |
2025-10-03 (11:21)![]() Data rejestracji: 2023-02-15 Ilość postów: 826 ![]() | wpis nr 1 582 170 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sprawdziłem 10 losowań. Ułożone za pomocą Fibonacciego 7 zakładów po 10 liczb dało zwrot kosztów i niewielki zysk. W zakładach odnotowano 6 szóstek, 16 piątek na 10 losowań. Czyli ciągiem Fibonacciego osiągnąłem maksymalnie 6 liczb trafionych na 10. Poobserwuję dalej układ, czy da 7 liczb na 10. Pozdrawiam |
2025-10-03 (21:15)![]() Data rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 760 ![]() | wpis nr 1 582 228 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W losowej grze liczbowej naturalnym cyklem będzie wylosowywanie wszystkich liczb co określa czas oczekiwania. Jednak na wylosowanie wszystkich liczb wpływa ilość powtórek. Jest ich średnio 5 z każdej 20-stki wylosowanych. Obliczając na tej podstawie długość cyklu widać że taki cykl w pełni spełnia wszystkie wymagania oczekiwania dla circa 98% wszystkich liczb. --- wpis edytowano 2025-10-03 21:25 --- |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |