Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | AI szkoli AI - nowa epoka w rozwoju AI |
2025-08-05 (22:54)![]() Data rejestracji: 2015-09-19 Ilość postów: 429 ![]() | wpis nr 1 574 731 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W ostatnich dniach duże zaciekawienie wzbudziła praca szanghajskich naukowców. Jeśli ich wyniki zostaną potwierdzone, to żyjemy już w nowej epoce. Zbudowali AI, która doskonali AI. Pierwotna wersja napisana przez ludzi jest udoskonalona przez AI. Efekt końcowy przewyższa to, co zrobili ludzie. To (prawdopodobnie) początek nowej epoki w rozwoju AI. Tu jest artykuł naukowy: "AlphaGo Moment for Model Architecture Discovery" https://arxiv.org/abs/2507.18074 Cała praca (w tym pliki) udostępniona jest publicznie. Tu jest filmik (automatycznie tłumaczony na polski) omawiający znaczenie tej pracy: "To się dzieje! Ta sztuczna inteligencja odkrywa lepszą sztuczną inteligencję" Być może przyda się to tutejszym budowniczym sieci neuronowych ![]() |
2025-08-10 (18:07)![]() Data rejestracji: 2015-10-18 Ilość postów: 1335 ![]() | wpis nr 1 575 259 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja także myślałem, żeby sztuczna inteligencja uczyła sztuczna inteligencje. Było to jakiś miesiąc temu i nie jestem naukowcem. Pozdrawiam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |