Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Pomysł na.. Generator kuponów?

2024-08-12 (14:27)

status wujekszymek
Data rejestracji: 2017-02-21 00:00:00
Ilość postów: 6

15174
wpis nr 1 527 361
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam wszystkich, doszkalam się na programistę i ostatnio szukałem jakiegoś pomysłu na projekt a ze lubię grać w mini lotto to wpadłem na pomysł apki z tym powiązanej. Myślałem o takiej która w pierwszej wersji generuje zakłady z puli dostępnych kombinacji, bez powtarzania ich do dojechania do ostatniej możliwej. Po wygenerowaniu i losowaniu zrzucam info o ilości trafień lub wrzucam automatycznie podsumowanie kto był najbliżej czy tam tabelka ile osób co trafiło. Pierwsza wersja byłaby uboga: mini lotto, wpisujesz nick, wybierasz date losowania i ile chcesz zakładów (z jakimś ograniczeniem)
Oczywiście jak by się przyjęło planuje dalszy rozwój o kolejne gry, ograniczenia kombinacji, wskazanie jakiejś liczby którą chcemy żeby układ zawierał, dodawanie postawionych kuponów itd.
Cel? A nóż widelec udałoby się kiedyś obstawić 100% kombinacji i ktoś z używających apkę by trafił 5-tkę w ML (czy by zagrał czy nie jego wybór)
Co wy na to?
Zrobiłem ankietę w docs żeby zebrać info o zainteresowaniu, stad prośba o uzupełnienie i ewentualne podesłanie dalej, z góry dzięki!
Jak ktoś ma jakies pomysły na apkę związana z lotto to podrzucajcie pomysły, ja sobie pokoduje a i ktoś skorzysta, jedynie na ten moment nie sprawdzałem jeszcze jaki byłby koszt utrzymania takiego serwera

Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhBRrLo2iF7HYJg8-8vZ6WS-YMZ5dtq671MhIMvR98UkE1Ew/viewform?usp=sf_link
2024-08-13 (21:21)

status Lottonauta
Data rejestracji: 2012-09-03 00:00:00
Ilość postów: 2854

13559
wpis nr 1 527 506
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

.
.
2024-08-14 (21:00)

status wujekszymek
Data rejestracji: 2017-02-21 00:00:00
Ilość postów: 6

15174
wpis nr 1 527 634
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No byłoby niepotrzebne przyznaję
Zamysł był uniknięcia sytuacji generowania kuponów na chybił-trafił w kolekturach i powielania ich. Jak niektórzy twierdzą to lotto ma maszyny, które ustawiają sobie na kombinacje, które nie są obstawione, zwiększając sobie przychód. Więc tu jedno szalone założenie to byłoby obstawić wszystkie kombinacje - można to zrobić po prostu przydzielając każdemu jakiś los bez aplikacji. Tu pytanie czy ktoś chciałby zagrać kombinacje 1,2,3,4,5? Bo przyznaję, że ja nie
Zakładając, że są osoby które grałyby regularnie 10 kuponów co losowanie daje nam już szanse na wygraną 1:85066, ale trzymając się teorii ustawionych losowań to wystarczy że apki użyje ktoś z ekipy 'lotto' i ustawi maszyny na swój los, więc koło się zamyka
Po przemyśleniach i przejrzeniu forum pójdę dalej w stronę tworzenia generatora do mini lotto, ale trochę innego. Zrobię sobie jakieś podstawowe statystyki i opcję generowania kuponów w oparciu o systemy jakie pojawiały się tu na forum (przejrzałem na razie na szybko parę tematów)
Będzie trochę kodowania, trochę obrabiania danych a i potem będę mógł sobie wygenerować liczby na losowania, bo ostatnio zacząłem grać regularniej korzystając z chybił trafił i denerwują mnie czasem liczby jakie dostaje, a że nie mam czasu siedzieć i myśleć nad własnymi kombinacjami to jak znalazł
2024-08-26 (01:04)

status Lottonauta
Data rejestracji: 2012-09-03 00:00:00
Ilość postów: 2854

13559
wpis nr 1 528 645
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

> Zamysł był uniknięcia sytuacji generowania kuponów na chybił-trafił w kolekturach i powielania ich.

Zauważ, że jest już podobna gra, jest to Kaskada.

--- wpis edytowano 2024-08-26 01:08 ---

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1
Wyślij wiadomość do admina