Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 22 23 24 ... 54 55 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Gram w niemiecki EuroJackpot |
2023-07-22 (17:26) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 475 340 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A w co Striker obecnie grasz i od ilu lat totkiem się zajmujesz? Grasz online czy tylko na papierowych kuponach? |
2023-07-22 (21:07) striker Data rejestracji: 2016-02-25 Ilość postów: 301 | wpis nr 1 475 374 [ CZCIONKA MONOSPACE ] gram od 20 lat , obecnie gram w mini, i lotto, raz na czas ekstra pensja, multi jak są bonusy, i EJ przy wyższych kumulacja, czyli wszystko po trochu, ostatnio częściej gram przez neta. |
2023-07-22 (21:29) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 475 382 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiem, że trudno to policzyć bo mało kto prowadzi zapiski wygranych przez tyle lat, sam gram od 26 lat i dopiero w tym roku skrupulatnie zapisuję wydatki na gry i wygrane, ale w które gry miałeś największe sukcesy? Ludzie na forach zastanawiają się jak to się stało, że we wtorek w tej samej wsi padły 2 identyczne wygrane ponad 1 mln zł w EJ. Mieszkańcy z tej małej wsi prowadzą śledztwo kto to trafił, mógł to być także jakiś przyjezdny. W tej wsi jest tylko jedna kolektura. |
2023-07-23 (08:25) striker Data rejestracji: 2016-02-25 Ilość postów: 301 | wpis nr 1 475 405 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Najwięcej to kaskada 1 tys wpadł , potem mini lotto były z trzy 4 i tyle większych wygranych za tyle lat |
2023-07-24 (08:36) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 475 505 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie jesteś Striker jakimś wyjątkiem. Gry liczbowe są tak wyliczone i przemyślane żeby średnia krajowa tak wyglądała. Nawet na forum sporadycznie się ktoś chwali wygraną powyżej 25 tysięcy zł bo takich wygranych jest minimalna ilość. Ktoś tam wrzucił kiedyś skan większej wygranej w gierkach inny ponad 1 mln zł w wątku wasze największe wygrane ale wciąż są to śladowe ilości. Ja kilka razy, myślę że z 9-10 bo dopiero od niedawna to zapisuję, trafiłem 4+1 w ekstra pensji ale wciąż nie była to główna wygrana. Z tego względu gry liczbowe to dla mnie przede wszystkim zabawa i hobby. |
2023-07-25 (10:13) striker Data rejestracji: 2016-02-25 Ilość postów: 301 | wpis nr 1 475 669 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Też traktuje to jako zabawę , nie paliłem i nie palę, alkohol tylko okazjonalnie to na totka parę groszy przeznaczam, wiadomo posyła się z myślą że coś siądzie dlatego gram, bo są tacy ci grają i mówią że i tak nie trafi to po co grasz...nie rozumie tego. Euro posłane tak więc czekanie na losowanie |
2023-07-25 (11:56) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 475 680 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Też EJ puściłem ale wciąż zastanawiam się czy zamiast grać w piątki to nie będzie lepiej przeznaczyć tę kasę na mini, lotto, ewentualnie ekstra pensję. Z szybkie 600 i keno daję sobie definitywnie spokój, wolę za te pieniądze kaskadę puszczać. W EJ słabe kwoty są za wygrane 4+0, 4+1, 4+2. Raz od wielkiego dzwonu za 4+2 coś więcej wypłacą. |
2023-07-25 (17:42) striker Data rejestracji: 2016-02-25 Ilość postów: 301 | wpis nr 1 475 722 [ CZCIONKA MONOSPACE ] tak kwoty są bardzo kiszkowate za trafienia jakby nie patrzeć 5,6 liczb....tak więc też puszczam raz w tyg. EJ |
2023-07-25 (18:25) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 475 726 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W mini sprawdza mi się rzadsze granie ale za to na większą liczbę zakładów i chyba tak samo będę grać w EJ czyli raz w tygodniu ale za to ilość zakładów x 2. Kolejna innowacja w tej zabawie. Chichotem losu jest trafienie w ekstra pensję 5+0 zamiast 5+1. Jedna liczba a jaką robotę robi |
2023-07-25 (18:55) striker Data rejestracji: 2016-02-25 Ilość postów: 301 | wpis nr 1 475 727 [ CZCIONKA MONOSPACE ] trzeba poprzeczkę stawiać co raz wyżej i trafiać |
2023-07-25 (20:53) striker Data rejestracji: 2016-02-25 Ilość postów: 301 | wpis nr 1 475 752 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 1-0 tyle na dziś w EJ... piątek odpuszczam |
2023-07-26 (08:06) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 475 790 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja jeszcze lepiej bo 0+1 |
2023-07-28 (20:33) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 476 134 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 1+0 tym razem. Tomson pewnie 5+0 lub 5+1 trafił i od paru tygodni sączy drinki z palemką |
2023-07-28 (22:41) striker Data rejestracji: 2016-02-25 Ilość postów: 301 | wpis nr 1 476 160 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja nic bo nie grałem tak więc 12,50 w kieszeni |
2023-07-29 (11:17) Supergracz Data rejestracji: 2018-08-22 Ilość postów: 291 | wpis nr 1 476 193 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A ja trójcyna (2+1) - 40,70zł. |
2023-07-29 (16:21) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 476 249 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ciekawe co wtorek przyniesie i czy kumulacja pójdzie dalej czy ktoś trafi. Mam zagwostkę bo znalazłem kilkanaście wypełnionych kuponów na lotto, mini i EJ, które nigdy nie zostały puszczone bo grałem coraz częściej online. Zastanawiam się czy je puszczać czy wyrzucić. |
2023-07-29 (16:28) HYCHYC2 Data rejestracji: 2011-05-21 Ilość postów: 596 | wpis nr 1 476 250 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Halo Znalazlem wywiad z profesorem matematyki moze kogos to zaiteresowac....... Orginalny teks niemiecki a podspodem tlumaczenie: https://www.deutschlandfunk.de/die-berechnung-des-gluecks-geteiltes-glueck-ist-beim-lotto-100.html Tytul: Obliczanie szczęścia: „Wspólne szczęście to tylko połowa szczęścia w loterii” Matematyk Christian Hesse powiedział Dlfowi, że sam nie grał w lotto, ponieważ szanse na wygranie naprawdę ciekawych nagród były dla niego zbyt małe. Jednak mając tylko pięć poprawnie wpisanych liczb i prosty system, możesz zagwarantować sobie loteryjną szóstkę. Ralf Krauter: Panie Hesse, kiedy ma się szczęście, myśli się o ruletce lub loterii. Jak matematyk podchodzi do tych spraw? Christian Hesse: Najpierw zastanów się, jak definiujesz szczęście. Szczęście to pozytywne nieoczekiwane, które nas zaskakuje. Na przykład, gdy wszystkie wpisane przeze mnie liczby zostaną wylosowane w loterii. Jeśli nieprzewidziane jest negatywne, mówimy o pechu. Na przykład, jeśli wszystkie liczby na moim kuponie zostały wylosowane, ale zapomniałem oddać los na loterię. „Prawdopodobieństwo wygranej na loterii wynosi 1:14 miliona” Krauter: Byłoby irytujące, gdyby główna nagroda wymknęła się z rąk przez zapomnienie. Ale jakie są szanse na wygraną w lotto? Hesse: Matematycy mierzą to za pomocą pojęcia prawdopodobieństwa. Dla szóstki w loterii 6 z 49 to tylko 1:14 miliona. Niezwykle mały i trudny do wyobrażenia jako liczba. Ale łatwiej jest z obrazem: wyobraźmy sobie otwartą butelkę piwa stojącą gdzieś na normalnym boisku piłkarskim. Nad polem ptak leci tam iz powrotem, tam iz powrotem. Ma ziarno w dziobie. W pewnym momencie ziarno wyślizguje się z niego i spada na ziemię. Prawdopodobieństwo, że wpadnie prosto do butelki, jest równe szansie na wygraną na loterii. Albo porównajmy szansę z ryzykiem: jeśli idziesz 15 minut do punktu odbioru loterii, aby wystawić swój los, twoje ryzyko śmierci w wypadku jest równe szansie zostania królem loterii dzięki losowi. Każdy, kto przekaże los w piątek na losowanie loterii w sobotę, ma większe prawdopodobieństwo, że umrze już w momencie losowania, niż stanie się bogaty za jednym zamachem. Stuknij inteligentne numery Krauter: To brzmi dość trzeźwo. Czy nie ma sposobu na zwiększenie swoich szans na wygraną za pomocą sprytnych kombinacji liczb? Hesse: Nie ma sprytnego sposobu na zwiększenie małej szansy na trafienie szóstki. Ale możesz wpisać sprytne liczby, aby nie musieć dzielić się nimi z innymi w mało prawdopodobnym przypadku głównej nagrody. Firma loteryjna wypłaca tylko co dziesiąte otrzymane euro za kategorię nagród „6 poprawnych”. A jeśli 1000 graczy lotto ma szóstkę w tym samym czasie, osoba ta nie otrzymuje już tyle pieniędzy. Krauter: Z dziesięcioma milionami w puli byłoby to tylko 10 000 euro na osobę. Dobrym pomysłem byłoby więc zaznaczenie liczb, których inni prawie nie mają na swoich kartkach papieru. Czy jest na to recepta? Hesja: Wielu graczy bierze udział w wyścigu z urodzinami lub innymi datami w kalendarzu. Dlatego cyfry od 1 do 31, a zwłaszcza pierwsze dwanaście cyfr miesięcy i 19, są wpisywane bardzo często. Więc średnio raczej małe liczby. Aby wyróżnić się z tłumu, należy więc pisać duże liczby. Dobrą zasadą jest to, że suma twoich liczb powinna wynosić co najmniej 164. W ten sposób unikasz pisania w taki sam sposób, jak 80 procent osób piszących na maszynie do dat. unikać wzorców (TUTAJ OPISUJE TYPOWANIE, KTOREGO UZYWAM) Należy również unikać wzorów na bilecie loteryjnym – czyli żadnych przekątnych, linii prostych, krzyżyków. Również żadnych systematycznych wskazówek, takich jak 7, 14, 21 itd. - bez względu na to, jak wyrafinowany może być system. Co najważniejsze, unikaj wyboru 1, 2, 3, 4, 5, 6 i zwycięskiej linii z ostatniego losowania. Oba są wpisywane tysiące razy w tygodniu. Najlepiej jest grać przypadek przeciwko przypadkowi: na przykład włóż 49 kartek papieru do torby, wylosuj sześć liczb i wpisz je tylko wtedy, gdy ich suma jest wystarczająco duża i unika się wzorów. Wtedy masz duże szanse, że nie będziesz musiał się dzielić, jeśli masz szczęście. Wspólne szczęście to tylko połowa szczęścia w loterii. Krauter: A jeśli wypełnisz kilka losów na loterię? Czy możesz również zwiększyć swoje szanse poprzez sprytne kombinacje? Hesse: Na przykład istnieje możliwość wygrania na loterii za pomocą zaledwie pięciu poprawnie wpisanych liczb i prostego systemu. Aby to zrobić, wybierasz dowolne pięć liczb, bez wzoru i większych niż średnia, jak wspomniano. Następnie musisz wypełnić 44 odcinki - pierwszy dodając jeden do swoich pięciu numerów, jeśli jeszcze go tam nie ma. Za pomocą drugiego, trzeciego, czwartego kuponu dodajesz następnie dwa, trzy, cztery itd. do swoich pięciu liczb, tj. wszystkie te liczby, które nie są jeszcze reprezentowane wśród pięciu wybranych liczb. Jeśli twoje pięć liczb ma zostać wylosowanych, to na pewno masz sześć poprawnych i pięć poprawnych z dodatkową liczbą i 42 razy pięć poprawnych. Nieźle, prawda? Trzeba jednak zacząć od 44 biletów. „Niezwykle rzadkie zdarzenia też się zdarzają” Krauter: Brzmi jak duży wysiłek, który jest tego wart tylko wtedy, gdy masz szczęście odgadnąć pięć poprawnych odpowiedzi. Czy kiedykolwiek stosowałeś tę strategię? Hesse: Nie, w ogóle nie gram na loterii. Bo szansa na naprawdę ciekawe zyski jest dla mnie za mała. Krauter: Jedną z dziwniejszych historii o loterii jest historia kobiety, która w ciągu czterech tygodni sprzedała dwa losy na loterię i dwukrotnie trafiła w dziesiątkę. Czy to naprawdę mógł być przypadek? A jeśli tak, to jak szalenie nieprawdopodobne jest to? Hesse: To było w USA. Pewna gazeta określiła tę szansę na 1 na 17 bilionów w odpowiedzi na pytanie o szanse na to, że ten szczęśliwy przypadek przydarzy się wcześniej wymienionej osobie. To jest poprawne. Ale przy mnóstwie loterii na całym świecie, dużej liczbie graczy loterii i ogromnej liczbie dokonanych zgłoszeń, szansa wynosi pięćdziesiąt pięćdziesiąt na każdą dekadę, że gdzieś ktoś zdobędzie podwójną nagrodę główną. Zdarzają się również niezwykle rzadkie zdarzenia. Chociaż niezwykle rzadko ja lub inna konkretnie nazwana osoba, ale najprawdopodobniej w pewnym momencie ktoś. Dziwne zdarzenie, które zdarza się ludziom w Niemczech w ciągu jednego dnia z prawdopodobieństwem tylko 1:1 miliona, zdarza się tego dnia około 80 osobom w kraju. Dzień, w którym nie wydarzyłoby się nic niezwykłego, byłby naprawdę wyjątkowo dziwnym dniem. Przekleństwo zwycięzcy loterii Krauter: Główną nagrodą w loterii jest łut szczęścia. Jednak szczęście, które przychodzi wraz z pieniędzmi, na dłuższą metę szybko się kończy. Statystycznie zwycięzcy loterii nie są szczęśliwsi niż ty czy ja. Więc – po tym wszystkim, o czym rozmawialiśmy – czy może powinniśmy raczej trzymać ręce z dala od tego? Hesse: To z pewnością byłoby lepsze dla niektórych. Przestrogą jest historia Jacka Whittakera, który wygrał kiedyś 300 milionów dolarów. 10 lat później udzielił wywiadu i jako przyczynę rozwodu z ukochaną żoną, narkotykowej śmierci wnuczki, niemożności posiadania przyjaciół i setek pozwów, które ludzie wszczęli przeciwko niemu, by odzyskać pieniądze, dostrzegł swoją wygraną na loterii. Na pewno istnieje też tak zwana klątwa zwycięzcy loterii. |
2023-07-29 (16:31) HYCHYC2 Data rejestracji: 2011-05-21 Ilość postów: 596 | wpis nr 1 476 251 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten opis wypelnienia kuponow spawdza sie takze w EUROJECKPOT. Zamiast 5 swoich liczb wpisujemy 4 |
2023-07-31 (10:03) Arty Data rejestracji: 2017-09-15 Ilość postów: 1062 | wpis nr 1 476 433 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Klątwa trójczyny po raz n-ty. W piątek puściłem o 1 zakład EJ mniej a kasę przegrupowałem na mini. |
2023-08-02 (05:38) striker Data rejestracji: 2016-02-25 Ilość postów: 301 | wpis nr 1 476 727 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 1-0 ,klątwa EJ jednej liczby... |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 22 23 24 ... 54 55 Wyślij wiadomość do admina |