Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 13 14 15 ... 48 49 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Sufitowe |
2022-10-29 (21:36) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6752 | wpis nr 1 437 914 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Majestat Oczywiście że dla Iki to małe piwo |
2022-10-29 (22:40) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6752 | wpis nr 1 437 927 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gra OKy a ta trzecia jest w związku chemicznym >>> noradrenalina <<< wzór suma cyfr = 22 ... Tramwaje dla Iki |
2022-10-29 (23:14) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 437 933 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 🌻 Znałam to zupełnie inaczej : Jadą dwa tramwaje. Jeden jest niebieski, a drugi skręca w prawo 😁 I chyba jestem w tym drugim 😉, bo skręcam....w odmęty bezmyślenia 😂 Nic nie rozumiem, nic nie kleje etc. Noo, zostały mi resztki kojarzenia, więc : Jajusia, brawa za zwycięstwo w... zwycięstwie 🌷 Maj_, Alfi_ : brawo za zagadkowe 🍺( 😜 ) I - dzięki za gratulacje 😊 Co do zagadek, to obecnie stać mnie tylko na gotowce, więc wrzucę jedna z moich ulubionych - co to jest: chodzi po ścianie i stuka? - mucha 7 z nogą 10, 19 w gipsie 20 😁 Co do substancji.. Mam prezent imieninowy, którym jest wiśniówka z prawdziwych wiśni. Prawdziwych, nie na aromacie i czysta, jak.... jak moja dusza 😁, czyli nie mieszanka likierowa, a czysta, rasowa moc 55 procent. Jak już się uporam z obecnymi trudami, to jej użyję... i wtedy - baaaardzo poważnie sobie porozmawiamy, hihihiii 😁 Dobrej i...... 🌜 paa 😊 |
2022-10-29 (23:15) jajusia Data rejestracji: 2022-03-11 00:00:00 Ilość postów: 145 | wpis nr 1 437 934 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nieśmiało dodam "w objęciach mgły"- 38+20 ...58 ("w" wypadło od razu, bo to nie słowo.... miały być dwa słowa) "Objęciach" - 38 😎😊 |
2022-10-30 (00:15) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 437 949 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...... hehh.... ok, nałóg.. 😆 Odp. 1) zabiła króla i sama zadecydowala 2) ekspresowo doprowadziła księcia do ruiny, czyniąc z niego żebraka i tym samym... 3) po informacji nt rodzicielskiego oszustwa, zamieniła białe kulki dwie czarne, tym samy... Wybor dość trudny, gdyż brak informacji na temat charakteru księżniczki Uważam, że odpowiedź nr 2 jest jak najbardziej do rzeczy - księżniczki ponoć lubiły trwonić.. 🤔 Jednak pamiętając, że księżniczka jest potencjalną kandydatką na władczynię, odpowiedź nr 1 też nie powinna wywoływać wątpliwości..., hmm 🤔 Natomiast najbardziej racjonalna i we współczesne rozumowanie wpisana odpowiedź, to punkt nr 3. Ostatecznie przychylam się do odpowiedzi pod trójką, choć będąc po stronie księżniczki, osobiście.. zrobiłabym, co nakazuje punkt 1!!! 😁 |
2022-10-30 (00:16) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 437 950 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Poprawka : "na (!) dwie czarne kulki |
2022-10-30 (00:19) jajusia Data rejestracji: 2022-03-11 00:00:00 Ilość postów: 145 | wpis nr 1 437 952 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiedząc o oszustwie, wyciąga obydwie kule i demaskuje swojego własnego ojca 😎 Inteligentna bestia 😉😁 |
2022-10-30 (00:37) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 437 955 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hehhh... Maj_. Moja wyobraźnia jest już.... nadwyrężona. Nie mogę sobie wyobrazić, co w tak koszmarnym położeniu mogła zrobić ta, zależna od wszystkich niewiasta ☹️ Ja bym po prostu... ja bym... O, mam!! 😁 Przwrocilabym stół z puszką tak, by puszka z białymi kulkami znalazła się po odwrotnej stronie, tym samym... kulki oraz ich kolor zostałyby odwrotnością i - drugi koniec kija.. przeciwieństwo tego samego ziściło się!! Jeśli i to nie jest dobra odpowiedź, to poproszę o kolejne koło ratunkowe |
2022-10-30 (00:47) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 437 957 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aaaa, wiem!! Żebrak przebrał się za księcia 😁 Inspiracją z "Książę i żebrak" Mark Twain, ale jutro to przcyfruję |
2022-10-30 (00:50) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 437 958 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z tej.... opresji? Hmm, inteligencja Dodowa, powiadasz. To musi, że zaczęła się drzeć. Strasznie, koszmarnie drzeć. Czyli, ona - szantaż 24 Ojciec - bezsilność 40 |
2022-10-30 (01:01) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 437 960 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ojoj, tylko nie to! Upadek z dywanu na parkiet grozi, że... klepki się zerwą, a to byłaby niepowetowana strata. Oczywiście klepki parkietu, bo Twoich nic nie ruszy, na pewno - dopóki... nie zmaiażdżysz nas, na plamę, zagadkami 😂😂😂 |
2022-10-30 (01:12) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 437 965 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hmm, to fakt, zabrzmiało groźnie, więc powaga grabarza jest jak najbardziej na miejscu. Skoro zagadka powaliła niejeden mocarny umysł, to co mam zrobić ja, która umysł powinna raczej oszczędzać? 🤔☹️ No dobra, może ją podczas snu przemedytuję? Poki co : jak ja nienawidzę księżniczek! Od początku życia ich nienawidziłam, bo w bajkach były zawsze słodkimi blondynkami, a takie czarne chudzielce, jak ja - zawsze kocmołuchami. Dorosłam, zmądrzałam itd, ale widzę, że niepotrzebnie i niesłusznie, bo - księżniczki naprawdę są wredne! Przynajmniej ta! 😡 / 🙃 |
2022-10-30 (08:53) jajusia Data rejestracji: 2022-03-11 00:00:00 Ilość postów: 145 | wpis nr 1 437 988 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzień dobry Skoro księżniczka nie chce zdemaskować i pogrążyć króla w oczach zgromadzonego dworu (komisji gier i zakładów ), powinna wyciągnąć z puszki jedną kulę i NIE POKAZUJĄC jej nikomu, SCHOWAĆ i powiedzieć, że wybiera właśnie tą schowaną. Jak wiadomo w puszce została kula biała, czyli dla nieświadomego dworu i ślepo wierzącego w uczciwość i prawość swojego władcy, królewna musiała wylosować rzecz jasna kulę - o dziwo - .....czarną Co to za ojciec? Co to za władca? Ot takie "usprawiedliwione" kłamstwo/oszustwo - dla czyjegoś dobra ..... I żyli długo i szczęśliwie Dobrego dnia --- wpis edytowano 2022-10-30 08:55 --- |
2022-10-30 (12:40) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 438 035 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć 🌞 Przyznam - bardzo cwane rozwiązanie! Brawo, Jajusia 🏅🌹 Jednakże w samej zagadce nurtują mnie pewne nieścisłości...., o których za chwilę. Teraz przyznam się, że.... umysł mój tak się rozpędził w poszukiwaniach, że doprowadził mnie aż do..... bilarda! 😂 Myślę sobie : sala, na środku stół, kule, widownia i... gra / zawody / walka... (taki oto tok myślenia) Niewiele wiem o bilardzie, ale coś tam, że jak jakaś bila wpadnie do... dziury 😜, to coś tam, a jak inna ruszy inną (nieodpowiednią), to inne coś tam, ale ostatecznie te "cosie tam" , czynią walkę przegraną. Na szczęście była pozna noc i musiałam odpuścić, dzięki czemu nie skopciły mi się kable w głowie. Jedynym mankamentem tej analogii była... hmmm, "inteligencja" Dody, która została rzucona, jako koło ratunkowe. Mankament ten pozwolił mi odpuścić zmagania i pójść spać I dobrze się stało, bo dzięki temu potrafię dziś przynajmniej coś napisać 😆 Wracając do nieścisłości uwydatnionych poprzez rozwiązanie... 1- natury "fizykalnej" : zważywszy na salę zapełnioną obserwatorami, przed którymi księżniczka mogła wylosowaną kulę ukryć, musimy wysnuć wniosek, że : -albo księżniczka miała dłoń, jak łopata i fakt ten powinien był sprawić, że król na wieść o miłości swej córki do żebraka, z wielką radością powinien krzyknąć córko (czy) ma! Wyjdźże za mąż i wyjdźże z tego dworu, ty.. ty babochlopie! - albo kula była bardzo mała.. tak maleńka, że dla ócz publiczności niewidzialna. Tu "fizykalny" mankament rozdziela się na dwa pasma, fizykalne i psychologiczno-etyczne. Kontynuując ten pierwszy rzy tak maleńkiej kulce aktywność zmysłu dotyku u księżniczki, musiałaby być nieprawdopodobnie wielka. To wpisywałoby ją w szeregi istot, z grona których wywodziła się Księżniczka na ziarnku grochu. Jakże więc mogłaby (ta nasza) zapragnąć wyjść za gościa, który nie byłby w stanie zabezpieczyć jej nad_czułe członki w tak wielka ilość, co najmniej 15 poduszek? 2 - natury psychologiczno-etycznej: - na ogół pokazuje się fant zdobyty, a nie ukryty!, ale.. wiadomo - księżniczka se może! Jednak fakt takiej mocy, czy raczej "możenia" świadczy nie tylko o sprytnym wybiegu wobec paskudnego ojca, ale też o oszukaniu ufnego tłumu! I to nie tylko z racji oszczędzenia rodzicielowi i władcy wstydu, ale też chęci osiągnięcia własnego celu! Oszustwo jest oszustwem i mam nadzieję, że ta cwana i wredna księżniczka z dłońmi, jak łopaty, wcale nie żyła z żebrakiem długo i szczęśliwe, tylko bardzo długo, ale cała w bordowych pryszczach! Dobrze ze monarchie prawie w całości upadły i takie występne księżniczki już nie isteniją! Jednak szkoda i to wielka szkoda, że występna i niegodna "filozofia" po nich pozostała i nadal dobrze się ma, a nawet i lepiej! Patrząc na nowe salony / te również od gier , nasuwa się brutalnie jasna i bezlitośnie słuszna analogią do.... sposobu funkcjinowania m. in. Salonu Gier Liczbowych. Skoro poznaliśmy już nieuczciwy zamkowy schemat, to jakże prosto podłożyć pod niego TS-a. A skoro zamkowy równa się "growy", to potrzebuje postaci wpisanych w matrycę, cziyl równie pokrętnych. Ostatecznie i to ze zdziwieniem równym przerażeniu, tenże tok myślenia doprowadził mnie do wniosku, iż w wersji współczesnej, owa księżniczką jest... hehh, jest - Ryszard Rembiszeski?! 😲🤭🤔 Tym wnioskiem naprawdę zwoje zostały nieco nadpalone, więc... idę, natychmiast uciekam ochłonąć na łono natury ❤️ Wam : pięknego dnia i wielkiego powodzenia 🍀 paa🍀 |
2022-10-30 (19:30) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 438 069 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 🌻 Aaaa..., no to teraz historia zupełnie inaczej się przedstawia! 😁 Kilka, wydawałoby się drobnych szczegółów, jakże bardzo zmienia postać rzeczy. Prócz rozwiązania zagadki, ujawnia się również morał :strzeż się człowieku przed wydawaniem pochopnych wyroków, a zwłaszcza złorzeczeń, szczególnie wtedy, gdy zatarte szczegóły wiedzy uzupełniasz emocjami. Dla mnie nauczka i - postanowienie poprawy! Zacznę od zdjęcia klątwy : niech uciśnionej, a wielce zmyślnej księżniczce natychmiast znikną wszystkie bordowe pryszcze! Co do jednego, nawet ten za uchem !!!! Reszta Dobra niechaj swobodnie kołem się toczy, a wieczna miłość Księżniczki i Żebraka niech roztacza się wokół przykładem dla tych, co to w Miłość śmią wątpić! Niech się tak stanie, jak rzekłam, nawet.... nawet, jeśli Księżniczka była, hehh.. blondynką ❤️🌹🌞 Co prawda nadal intryguje mnie.. wielkość jej dłoni, ale to już szczegół tak samo nieistotny, jak pytanie : czy królowa pszczół chrapie?. Tak, zwykły banał ocierający się o wścibstwo w sprawę osobista! Naprawdę fajna bajka! A teraz słowo "serio". - dziękuję Ci, Maj... za porcję przesympatycznej zabawy 🌻 Jajusia - dziękuję za współ_tworzrnie i współuczestnictwo 🌷 Coś stało się ze światem 🤔. Tak rzadko wspólnie tworzymy i wspólnie się śmiejemy. Właściwie śmiech ma wielkie powinowactwo do wspolności, więc... stanowczo jest go niedostatek. A szkoda... szkoda wielka... 🤔 Wydaje się, że zanik śmiechu w świecie ludzkim jest wprost proporcjonalny do wzrostu... wygody. Teoretycznie jest to nieprawidłowość. Czymże więc można ją wytłumaczyć i... - jak odwrócić jej bieg ? 🤔 Dodam, że z największą przyjemnością poznam kolejna bajkę 😊 🍀🍀🍀 |
2022-10-31 (13:52) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 438 143 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć 🌞 "..... cisza" - przed burzą! Oczywiście burzą mózgów 😁 Liczb brak, bo fotka niewidzialna 😉 Albo - liczby są, tylko nie widzialne, jak fotka 😜😁 Pozdrawiam, miłego dnia i powodzenia 🍀 paa 😊 |
2022-10-31 (19:52) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 438 176 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 😁🌻 Nie mylić z siecią sklepów, ani..... z reklamówką! 😆 Obraz nr 1 - rozstajne 37 burmuszki 40 // 77 Obraz nr 2 - przemykanie 60 // dźwięk - mięta 21 Pierwsze skojarzenia pod wpływem wielkiego chaosu. Ciekawe, jak chaos wpływa na "głębszy wymiar"? 🤔 / zobaczymy 😁 Mykam na cmentarz.... Nie żebym się aż tak źle czuła, ale.... "trochę" bliskich pofrunęło już sobie w Obłoki i patrzą... patrzą - żebym ich pamięć pięknie przystroiła 😉 Niechaj więc będzie, czemu nie, skoro zasługują na to. Ale zrobię to dziś, bo jutro, z samego rana nikt i nic mnie z łóżka nie ruszy!!! 😁 W końcu jakiś Kompro_Miś 🐻w Kosmosie obowiązuje! No nie? 😉😁 paa 🍀 |
2022-10-31 (22:42) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 438 195 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 🌻 Brawo za celne strzały 🏅🐛 Co do lustrzanych..., ok. rozumiem, że rozstajne, to lustrzane, ale czemu burmuszki??? Aaaaa, wiem! tzn. chyba wiem - burmuszek, to odwrotność pyzatej radości???? 🤔 I pytanie, mam😁:a skąd wiedziałeś, że wejdą w pasmie lustrzanym?? Bardzo proszę o odpowiedź, o ile to nie tajemnica. Ta największa z tajemnic zagryziona garścią ziemi - żeby jej nigdy nie zdradzić 😉 |
2022-10-31 (22:55) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 438 204 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aaaaa.., rozumiem i - teraz, widzę te odbite, a powiększone kropki. Ciekawe.. 🤔. Z niecierpliwością czekam na, kolejne eksperyment. Tylko bez przegięć - nie na organizmach swawolnych!!! 😁 Tzn. wolnych, rzec pragnęłam 😜, tylko... jakoś tak... podświadomie wyszło, hihihiii |
2022-10-31 (23:11) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 9989 | wpis nr 1 438 211 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Myślę, że każdy. Jedyna przeszkodą w byciu, yhmm, medium cyferkowym gggrrrzzzz / hihihihii są opory natury... najczęściej wizerunkowej lub "ufnościowej", jeśli mogę pozwolić sobie na aż takie okaleczenie ojczyznianego języka 😉 Właściwie jestem przekonana, że każdy, jak ziemia złoża, ma wszystkie dobra w sobie zawarte. Co "wydobywamy" , które z nich, to już indywidualna sprawa, ale ze względu na jej złożoność, nie będę teraz tej, dla mnie fascynującej teorii rozwijać |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 13 14 15 ... 48 49 Wyślij wiadomość do admina |