Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5 6 7 ... 22 23
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Matrix koronawirusa

2021-12-20 (00:12)

status ika
Data rejestracji: 2012-12-05
Ilość postów: 10423

13656
wpis nr 1 394 764
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jak pisałam - nie jestem na bieżąco z mediami, nie znałam tej akcji, dziękuję za link.
Na temat słuszności czy jej braku w proteście, w którym wykorzystano oryginał napisu nie będę się wypowiadać, gdyż, j/w nie osobiście nie widziałam. Wiadomo, że w tak delikatnych sprawach istotne są wszystkie (!!) czynniki towarzyszące zdarzeniu.
Czy coś było szyderstwem, czy determinacją określić można widząc całość!!!
Sama refleksja czy pogląd pana Premiera wyrażona na piśmie nie jest wystarczająca.

"..... z prześmiewczym (?!) wykorzystaniem niemieckiego hasła, które w swoim zamierzeniu (?!) miało być szyderstwem (?!) z milionów ofiar niemieckich obozów koncentracyjnych"
Jedynie (!) czytając te wypowiedź, mogę wstępnie i luźno (!) domyślać się dwóch scenariuszy :
- albo pan Korwin i inni, przekroczył granice elegancji i dobrego smaku, w związku z czym wykorzystanie tego hasła mogło mieć znamiona szyderstwa
- albo pan Morawiecki wiedząc, że pan Korwin wielokrotnie naraził się obatelom swym sposobem prezentowania poglądów 😉 i korzystając z tego faktu, umiejętnie i dyplomatycznie wykorzystał hasło do politycznej obróbki, czyli - z prześmiewczą (!) gładkością nabił sobie punktów!
Nie wiem, nie oceniam, jedynie spekuluje, gdyż wszyscy oni, to spekulanci i inaczej rozgryźć ich (tzw. polityków) nie można.
Co do podobieństwa ( w sprawie hasła), tak, potwierdzam swoją wypowiedz - to ta sama droga!

Jesli chodzi o samo " szyderstwo" w stosunku do niemieckich ( niemieckich faszystow ) ofiar i Auschwitz w ogóle, to dla mnie jest i będzie wielkim szyderstwem i wielka kpiną z ludzkiego cierpienia składanie wieńców i robienie "manewrów politycznych" z okazji różnych rocznic.
Juz to kiedyś mówiłam i mówić będzie, kiedy tylko się da : dopóki politycy pogrążają świat w wojnach i przemocy, dopóty ich stopy nie mają prawa przekroczyć żadnego miejsca upamiętniającego ofiary wojen!!
Prywatnie - tak, moga
Jako politycy - nie, nie mają prawa ugrywać dla siebie punktów na tych tragicznych zdarzeniach!

Podobieństwo, właściwie synonim makabtucznego hasła nazywać szyderstwem z ofiar?!
To żałosne.
Tak samo żałosne jest twoerdzic, że mamy DEMOKRACJE i zdeptani obywatele muszą się prosić, by na jakiejś demonstarcji moc powiedzieć o tym, jakże dla polityków banalnym problemie.
A jak już mogą się na demonstarcji "wypłakać", to sterczą w tłumie przed pustym!!! Belewederm.

Ja XX mówię, że to hasło, to synonim tragedii, a nie drwina z niej!
I mam prawo głośno o tym mówić, bo jestem AŻ Obywatelem, a pan Morawiecki ma obowiązek to usłyszeć, bo jest TYLKO politykiem utrzymującym się przy życiu za pieniądze, które mu Naród płaci!!
2021-12-20 (00:26)

status Lottonauta
Data rejestracji: 2012-09-03
Ilość postów: 3239

13559
wpis nr 1 394 766
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Panowie co łykają info z TV bezkrytycznie są zdziwieni, że ktoś może stosować taką samą taktykę na youtube... no i jak mogli tego nie usunąć?
Ech... samo życie - może faktycznie powinien być przymus szczepienia dla dobra tzw. ogółu, bo jeżeli ogół nie potrafi analizować faktów, to mamy do czynienia z głupim stadem, które należy prowadzić za rączkę?
Co o tym sądzicie?
2021-12-20 (00:37)

status Lottonauta

13559
wpis nr 1 394 768
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@perkun

Dzięki za info n/t procesu, mi się nie chciało szukać - od razu widać kto tu robi analizę.
Widzę, że zmianynaziemi.pl stosuje technikę clickbajtową.

--- wpis edytowano 2021-12-20 00:45 ---

2021-12-20 (10:21)

status perkun
Data rejestracji: 2009-02-24
Ilość postów: 7070

4257
wpis nr 1 394 785
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Powiem trochę przewrotnie

Z jednej strony fakty, spostrzeżenia i wątpliwości przedstawiane przez Pana Fuellmicha czy Profesora mikrobiologii Sucharit Bhakdi na temat możliwego niepożądanego działania szczepionek mRna i ich "boosterowania" dla późniejszego zdrowia zaszczepionych nimi osób są niepokojące i zastanawiające.

Z drugiej strony faktem jest, że ci Panowie mają z tej "sprawy" też spore zyski - Fuellmich - zbiórki pieniędzy na proces, tantiemy za wykłady plus pewna sława, a emerytowany Profesor Bhakdi wydał książkę będącą gdzieniegdzie bardzo poczytną publikacją

Jednak fakty podawane w filmach są do sprawdzenia, trzeba mieć tylko dojście do informacji lub chęć żeby je znaleźć

Są na tyle niepokojące i zastanawiające, że oczywiście z ostrożnością sam biorę je za prawdopodobne.

Do tego moja intuicja, mocno mi wtóruje w tym że coś tu bardzo mocno nie gra i to na skalę globalną.

Pomijam kwestie kosmitów - i ich działalności np. na księżycu - znów ktoś nagrał dziesiątki UFO na tym globie - przez przypadek.

Możemy wierzyć we wszystko, lub wszystko odrzucać jako bajki, bo sami tego nie doświadczyliśmy, nie zobaczyliśmy i.t.d.

Możemy tez próbować czerpać z obu źródeł informacji i wybierać to co nam najbardziej pasuje do postrzeganego przez nas świata

Tak jak zawsze mówiłem że każda technika jest dobra jeśli jest skuteczna, tak samo mówię że "każda informacja jest dobra jeśli przybliża nas do realnej prawdy"

A że światem rządzi pieniądz, układy, powiązania, zależności i.t.d. to chyba wszyscy o tym wiemy i widzimy to na co dzień, choćby na polskim podwórku

Pozdrawiam
2021-12-20 (11:26)

status wiesiołek
Data rejestracji: 2010-08-30
Ilość postów: 1724

12638
wpis nr 1 394 797
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

pan prawnik przestaje być dla mnie wiarygodny gdzieś w piątej minucie filmu, kiedy mówi, że wirus nie spowodował żadnej zwiększonej śmiertelności nigdzie na świecie
i dalej już nie oglądam.
2021-12-20 (12:25)

status MultiTest
Data rejestracji: 2020-08-05
Ilość postów: 5924

16235
wpis nr 1 394 804
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

"panowie co łykają info z TV bezkrytycznie są zdziwieni...

Lottonauto,
Czyś ty z byka spadł ?
Lepiej czytaj uważniej linki ...
2021-12-20 (12:26)

status MultiTest

16235
wpis nr 1 394 805
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Perkun,
Zanim zacznie się mówić że nie można sprawdzić :

Adwokat nie wszczyna ani nie prowadzi żadnego procesu karnego.
Może składać pozwy, także zbiorowe.
Pozew może złożyć każdy.
To podstawowe prawo.
W tych pozwach trzeba jeszcze udowodnić że ma się rację.
Sąd może jeszcze pozew odrzucić albo można sprawę w sądzie przegrać
A czymże jest mówienie tylko o “prawdziwych” ekspertach, sędziach jak nie swego rodzaju zabezpieczeniem na wypadek przegranej.

Podstawowym prawem każdego obywatela jest także złożenia zawiadomienia o przestępstwie.
Powiadamia się policję i prokuratora bo to oni są od przestępstw i zbrodni.
Wiemy coś na temat temat…
z jakim skutkiem ?
Za to wiemy że tych pozwów jest dużo, nawet przeciwko Królowej Elżbiecie.
Zawsze można liczyć że któryś się wygra.
Pierwszy czy też najbardziej znany pozew jest o to że rząd niemiecki działający w warunkach epidemii nie ma prawa niczego mu nakazywać.

Bardzo aktywny adwokat, założył swoją prywatna komisję która przesłuchuje ludzi dla zdobycia dowodów, oczywiście tych którzy oglądali, piszą do niego i dają datki.

Na razie na tej fali silnego wzburzenia wszedł jeszcze w politykę założył partię i kandydował na kanclerza Niemiec w ostatnich wyborach.
Chcecie wiedzieć ile głosów uzyskał ?
2021-12-20 (12:30)

status MultiTest

16235
wpis nr 1 394 808
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ika,

Nie ma prawa mówić, nie ma prawa składać wieńców…
co to ma do faktu ?

Ale jak humor dopisuje to jeszcze jeden żarcik tym razem z filmiku, pewnego produkującego się w internecie na różne tematy pana, który sprzeciwiając się epidemicznemu nakazowi 1,5 metra odstępu, napisał że teraz trzeba mieć półtorametrowego członka.

Będziemy teraz mówić o członkach PIS ?
2021-12-20 (13:20)

status Lottonauta

13559
wpis nr 1 394 820
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@wiesiołek

> pan prawnik przestaje być dla mnie wiarygodny gdzieś w piątej minucie filmu...

Ja jego wogóle nie oglądałem i jest to dziwny pogląd wobec obecnie znanych statystyk.
Jednak pan prawnik deklaruje zebranie dowodów, opinii ekspertów i udowodnienie przed sądem swojego stanowiska, co jest wielce pozytywne w obecnych czasasach.
Bo ktoś będzie oskarżał i ktoś będzie musiał się bronić, a przed sądem filmiki z youtube nie wystarczą, ani jednej ani drugiej stronie.

--- wpis edytowano 2021-12-20 13:23 ---

2021-12-20 (13:36)

status MultiTest

16235
wpis nr 1 394 825
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dziesiątki pozwów, tysiące zwolenników jego teorii jako świadków których tak czy owak trzeba przesłuchać , co może trwać latami
a przez ten czas kasa płynie co też jest wielce pozytywne w obecnych czasach.
2021-12-20 (14:27)

status Xawery
Data rejestracji: 2013-01-20
Ilość postów: 10282

13701
wpis nr 1 394 838
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

" a przez ten czas kasa płynie co też jest wielce pozytywne w obecnych czasach. "

Celne podsumowanie. Czasem żałuję że nie jestem aż takim cynikiem aby żerować na czyimś strachu........... nawet do głowy by mi nie przyszło a szkoda bo kupiłbym se ten Zanzibar na własność
Przecież od początku jak tylko zaistniał na YT było widać..... płynącą kasę
2021-12-20 (16:23)

status Lottonauta

13559
wpis nr 1 394 859
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@MultiTest

> Dziesiątki pozwów, tysiące zwolenników jego teorii jako świadków których
> tak czy owak trzeba przesłuchać , co może trwać latami...

to twoje insynuacje i przypuszczenia - daj gościowi szansę.
2021-12-20 (23:08)

status MultiTest

16235
wpis nr 1 394 933
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ani insynuacje ani przypuszczenia.
Myślaleś że taka sprawa w sądzie to hop siup

Poza tym to znany i sprawdzony mechanizm pod tytułem jak zarabiać w internecie.
Trafić w punkt i mieć kasę oraz energię.
A jeszcze jak są wzniosłe cele ...
Ludzie chętnie dają
Chcesz dać szanse ?
To wejdź na jego kanał w Telegramie i wrzuć z 50 euro.
Pozwy też kosztują, zbiorowo taniej.

I nie przepisuj mi jakiś poglądow, że coś oglądalem czy nie ...
W dodatku błędnie.
Manipulacja może być wszędzie ale zawsze sie wywodzi z jakiegoś skażonego źródła.
2021-12-21 (06:14)

status Lottonauta

13559
wpis nr 1 394 939
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@MultiTest

Ty już go osądziłeś - ja nie, bo zdeklarował pewne działania mające wyjaśnić to co mnie interesuje. Poczekam więc do następnego roku jak zaczną się przesłuchania i przedstawianie dowodów.

Pozdrawiam
PS
Gość jeszcze twierdzi że zakwestionuje test PCR na covid, który jest podstawą do wydawania nakazów izolacji i innych represji.
Oj będzie się działo w 2022r.

--- wpis edytowano 2021-12-21 06:14 ---

2021-12-21 (12:27)

status Aya
Data rejestracji: 2016-01-12
Ilość postów: 1652

14688
wpis nr 1 394 975
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

To prawda każdy widzi to
co chce widzieć ,czasem lepiej jest nie wiedzieć odganiając od siebie myśl = a jakoś to będzie
Spekulacje wszędzie spekulacje nawał przeróżnych informacji nie jednokrotnie po to by zrobić zamęt i jeszcze większa dezinformacje
A ja opowiem wam historię prawdziwą.Sami wyciągniecie wnioski.
Znajoma miała zabieg w 2021 latem w Szpitalu Uniewrsyteckim w Krakowie.
Wypis po 2 dniach od zabiegu
Przepisano antybiotyk na 7 dni
Wizyta kontrolna za 10 dni w przychodni .Zdjęcie szwów i opatrunku.Lekarz powiedział te słowa NA RAZIE NIE WYPISUJEMY LEKÓW.
Następna wizyta za 2 tyg
Inny lekarz ,pani doktor
Te same słowa NA RAZIE NIE WYPISUJEMY LEKÓW
I tak przez kolejne wizyty .Na każdej wizycie inny lekarz.
Więc pytam co to ma być ,po co robić zabieg jak nie ma dalszego leczenia.
Znajoma jest rencistka.
Wnioski wyciągnijcie sami.
Mi przychodzi tylko jedno słowo na myśl.
2021-12-21 (12:52)

status Mariusz
Data rejestracji: 2003-09-02
Ilość postów: 4318

22
wpis nr 1 394 980
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aya

Ten tekst zupełnie nie jest zrozumiały .
O co w nim chodzi ???
To po co chodziłą do lekarzy ,skoro sama wiedziała jak sie dalej leczyć ??????
Bardzo paskudna właściwośc szczególnie kobiet .
Każdy lekarz to konował i paprun .

Ja idąc do lekarza z nim nie dyskutuję .
Jak zapisze mi picie wody jako lekarstwo -to na ppewno mi pomoże .
Ale po co chodzić do lekarza i to kilku i wszystkich krytykować ???
Toż nie lepiej samemu się leczyć ???? Skoro ma się większą widzę jak leczyć ,niż ci wszyscy lekarze ????

O co chodzi w tym tekście nie za bardzo wiadomo .

Epikryza jest prosta -skoro rana się goi to po kiego leki.?
To co uznał lekarz jest święte .

Skoro chory wie lepiej jak się dalej leczyć ,po kiego idzie do lekarza ????

W psychologii to sie nazywa :

Mamy inny ogląd rzeczywistości .

Tyle tylko ,że w procesie leczenia bardzo ważną rolę sprawuje mózg .
Silna wola wyzdrowienia to juz połowa sukcesu leczenia .
Lekarz i jego epikryza to rzecz święta .
Oczywiscie bywają pomyłki lekarskie .
Ale w POlsce dziennie jest milion porad lekarzy .
To ile jest błędów ,margines .
Nieunikniony .
Najbadziej szkodzi rutyna .
MOje życie uratwała młoda lekarka na stażu .
Nie mogła się w EKG rozpoznać i dla pewności skierowała do szpitala .
I to mi uratowało ,życie -brak rutyny

--- wpis edytowano 2021-12-21 13:04 ---

2021-12-21 (13:45)

status Xawery
Data rejestracji: 2013-01-20
Ilość postów: 10282

13701
wpis nr 1 394 986
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aya.....
" Wypis po 2 dniach od zabiegu
Przepisano antybiotyk na 7 dni "
A czy to przypadkiem nie załatwiało sprawy leczenia?. Co niby miał jej dalej przepisać skoro rana się zabliżniła i organizm dawał sobie radę w dalszych dniach leczenia?, następny antybiotyk?
To takie moje wymądrzanie i dedukcja na chłopski rozum.
Wracając do pandemi......
Tak mi się skojarzyło po oglądnięciu jakiegoś odcinka Starożytnych Kosmitów a było o plagach i chorobach dziesiątkujących ludzkość od czasów faraonów........
Zastanawiam się czy aby jaka sonda czy rakieta wracająca na Ziemię z jakiejś kosmicznej misji.... nie przywlokła czasem jakiego świństwa na pokładzie?
Teoretycznie jest taka możliwość i pytanie brzmi; czy ktoś ma na ten temat jakąś wiedzę i się do tego przyzna?... osobiście w to wątpię bo nawet jakby tak było...to będzie to najbardziej tajna informacja na świecie.
To takie skojarzenie a nie wiara na bank że tak było....
Może niepotrzebnie o tym napisałem bo na YT temat by był nośny i kasa z reklam i darowizn
murowana na wyjaśnienie zagadnienia
2021-12-21 (23:43)

status MultiTest

16235
wpis nr 1 395 115
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

"Poczekam więc do następnego roku jak zaczną się przesłuchania i przedstawianie dowodów."
Lottonauto,

Raczej się nie doczekasz ..
Zawsze sięgaj do żródeł , jak to mówią

Oficjalnie oświadczenie dr. Rainer Fuelmich na jego kanale Telegram:

"Od miesięcy krążyły nieprawdziwe informacje, że Komitet lub dr Reiner Fuellmich będzie kierował setkami prawników i lekarzy zainicjuje Norymbergę 2.0.

Zawsze dystansowaliśmy się od tych zarzutów i widzimy w nich, z jednej strony, powielany błąd, ale z drugiej podejrzewamy ukierunkowaną kampanię mającą na celu zniszczenie naszej reputacji.

Komitet, a w szczególności dr Reiner Fuellmich, nie jest zaangażowany w taki projekt.

W Niemczech toczą się różne procesy sądowe, których źródłem jest kancelaria Fuellmich. Ponadto sieć międzynarodowych prawników rzeczywiście udziela porad prawnych w sprawach koronawirusa, ale nie ma planów wznowienia procesów norymberskich. Wizją Komitetu jest utworzenie Międzynarodowego Trybunału Koronnego, ale jej realizacja ma obecnie charakter czysto koncepcyjny.

W celu weryfikacji tak obszernych raportów proszę odnieść się do oficjalnych źródeł Komitetu.

RA Dr. Reiner Fuellmich "

i drugie oficjalne oświadczenie z 16 grudnia 2021

Po raz kolejny krążą fałszywe doniesienia, że dr Reiner Fuellmich kieruje setkami prawników i lekarzy i zainicjował Norymbergę 2.0 w Kanadzie.

2021-12-23 (22:50)

status Lottonauta

13559
wpis nr 1 395 485
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja homo-covidus, jako przedstawiciel rasy wyższej (tej zaszczepionej) powiadam wam zwykli ludzie - niech nikt z was nie ośmieli się skasować tego filmu.

oglądać od 23:47

2021-12-25 (16:13)

status perkun
Data rejestracji: 2009-02-24
Ilość postów: 7070

4257
wpis nr 1 395 761
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pouczający film link bezpośredni - wypowiedź kolejnego naukowca nie antyszczepionkowca

https://www.cda.pl/video/78411597a
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5 6 7 ... 22 23
Wyślij wiadomość do admina