Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 10 11 12 ... 22 23
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Matrix koronawirusa

2022-01-09 (14:57)

status drNo
Data rejestracji: 2017-05-31
Ilość postów: 373

15304
wpis nr 1 398 579
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Perkun
musiałem coś źle najwyraźniej przeczytać. Wydawało mi się, że szczepiłeś się.
W takim razie trochę namieszałem. Przepraszam.
Część Twoich poglądów podzielam, m.in. o pochodzeniu wirusa oraz niejednoznacznym zachowaniu ministrów zdrowia, którzy konfabulują i manipulują cały czas.
Intuicyjnie masz rację, że coś jest nie do końca tak z ta całą pandemią, ale nie zmienia to faktu, że w krajach z większym stopniem wszczepienia populacji wskaźniki śmiertelności są duuużo niższe niż choćby u nas.
To że Gates rzucił hasło o 30 mln nie robi na mnie wrażenia, ponieważ to jest techniczna konsekwencja ludzkiej głupoty.
Cała sytuacja z szczepionkami od samego początku budzi wątpliwości. Czas tak naprawdę pokaże kto ma, miał rację.
Owszem kiedyś nas uczono, że pojawienie się skutecznej szczepionki to okres 15-20 lat tymczasem technika poszła do przodu. I obecnie mamy "szybką" ścieżkę tworzenia szczepionki.
W zeszłym miesiącu przyjąłem trzecią dawkę. Jestem przygotowany na to, że za jakiś czas będą kolejne i godzę się z tym faktem, ponieważ zbyt wiele osób się nie szczepi i nie ma możliwości przez to usunięcia wirusa z obiegu. Poza tym chcąc podróżować niestety ale jest to konieczność.
Po żadnej z dawek nie miałem żadnych NOP-ów. To tak dla Twojej informacji.

2022-01-09 (15:03)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03
Ilość postów: 4418
ADMIN
1
wpis nr 1 398 580
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

"Śmiech ma po matce" wydaje się być ciekawą propozycją. Zamówione
2022-01-09 (15:07)

status Mariusz
Data rejestracji: 2003-09-02
Ilość postów: 4318

22
wpis nr 1 398 581
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janusz

To bardzo trudna książka .
Ja przeczytałem w związku z moim wielkim Hobby Genealogią Rodzinną i badaniami DNA .
Genealogia to moje największe Hobby od 2006 roku .
Prowadzę własną stronę w mojej sieci INtranet

To moje dzieło życia .
Drugie po postawieniu Radiostacji Radio Maryja .
Największej stacji w Europie.
To hołd dla przodków .
Życzę powodzenia ,ale czyta się ciężko .
Najlepsza w tej dziedzinie .

--- wpis edytowano 2022-01-09 15:11 ---

2022-01-09 (15:14)

status perkun
Data rejestracji: 2009-02-24
Ilość postów: 7071

4257
wpis nr 1 398 587
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

drNo ja się nie obrażam cenię Twoja wypowiedź, jak każdego tutaj.

Potwierdza to co napisałem o ludziach odwiedzających to forum i ich nieprzeciętnej inteligencji.

Temat jest ciężki, cały czas dochodzą nowe informacje, sytuacja jest dynamiczna.

Prawdę powiedziawszy każda decyzja o "szczepieniu" ma swoje wady i zalety, być może krótko i długoterminowe.

Niestety szaleństwo ograniczeń Covidowych się rozprzestrzenia - choć ich efektów nie widać od paszportów, lockdownów po kolejne jeszcze nas czekające.

Oby te działania nie doprowadziły do wojen domowych bo polityczne już są i będą

Pozdrawiam

2022-01-09 (15:40)

status perkun

4257
wpis nr 1 398 593
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Obejrzałem te filmy drNo z wykładami Franca Zalewskiego

Słucha i ogląda się je jak jakiś film Science Fiction, ale najciekawsze że to metaliczne coś co on odkrył w szczepionkach (istota wg niego), jest pewnie tym samym co niemieccy naukowcy odkryli w swoich próbkach - jeden z filmów które wcześniej załączyłem

Pytanie czy oni wszyscy kłamią? Jaki jest ich cel w konfabulowaniu rzeczywistości.

Czy może jednak mówią prawdę?

A nie cała prawda albo wręcz fałsz jest przekazywany przez propagandę pro szczepienną przeciw Covid-19

Im dalej w las tym więcej drzew

Pozdrawiam

2022-01-09 (16:01)

status Lottonauta
Data rejestracji: 2012-09-03
Ilość postów: 3244

13559
wpis nr 1 398 596
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@Xawery, napisałeś:
> Ludzie czy ciężko pojąć że ogromną większość śmiertelnych chorób
> na świecie zlikwidowano przez szczepienia przeciw tym chorobom?

To o czym piszesz powyżej nie ma nic wspólnego z tym preparatem, który aplikują nam teraz w przedramię. Na świecie toczy się nawet dyskusja i jest mocny sprzeciw przeciwko stosowaniu tej nazwy. Nazwano go jednak szczepionką, aby można było używać w/w argumentu, i w ten sposób manipulować czytelnikami/słuchaczami.
Bo kto chciałby dostać zatrzyk substancji o nazwie: preparat mRNA (i jeszcze na dodatek GMO).
Tak się zaczyna pranie mózgu - właśnie - od odpowiedniego nazewnictwa, od haseł propagandowych - bo tak się właśnie steruje społeczeństwem.

Na pewno wszyscy chcielibyśmy, aby ten preparat zadziałał jak szczepionka - mówiono nam na początku, że tak będzie. Zaszczepilibyśmy się wtedy wszyscy raz i po wirusie zostało by tylko wspomnienie. Ale już wiemy, że tak nie będzie, ten preparat działa, ale po japońsku - jako tako, i na dodatek wpadliśmy w spiralę szczepień przypominających (najczarniejsze scenariusze zakładają, że do 2030 roku). Coraz więcej osób zadaje pytanie - jaki to będzie miało wpływ na nasze zdrowie w przyszłości. A sygnały, że coś jest nie tak docierają coraz cześciej i będzie ich coraz więcej, bo coraz więcej osób przyjmuje szczepionkę.

Pozdrawiam

--- wpis edytowano 2022-01-09 16:01 ---

2022-01-09 (16:13)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 599
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Looto nauta

A co z tego wynika ???
Przez całe życie otrzymałem jakieś 30 szczepionek wirusowych .
I co z tego wynika ???
Szczepionka to kawałek kodu wirusa .Genom Covida ma niecałe 30.000 zasad .Dokładnie 29860 zasad .Dobry chemik może to w zeszycie zapisać .
Jak cię zarazi a wcześniej czy póżniej zarażą sie wszyscy to tez otrzymasz od Stwórcy ten genom .

To jak jest różnica ?????

Czy otrzymasz ten genom jak sie zarazisz czy otrzymasz wcześniej i organizm tówj przygotuje się do wojny .

Jak różnica ??????

--- wpis edytowano 2022-01-09 16:23 ---

2022-01-09 (16:17)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 600
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Chłopie trzeba myśleć a nie czytać bzdury .

Troche logiki a nie bzdury .

Jeszcze raz piszę .

Wisniewski otrzymał szczepionkę czyli kawałek kodu wirusa .
W zależności od wytwórcy jakieś 6000 zasad -takie białko mające 6000 zasad .

A teraz Kowalski sie nie zaszczepił .

I sie zaraził

i tez dostanie te same 6000 zasad w postaci białka bo mu to zostawi wirus w organiźmie.

To jak to jest różnica ??????

Napisz co innego będzie u Kowalksiego jak u Wiśniewskiego ??????

Różnica będzie taka ,że Wisniewski zdąży przygotować w organiźmie antyciała i przezyje

A Kowalski po zarażeniu zejdzie z tego Świata z tym samym kodem ale nie zdąży wirusa zwalczyć .

To co to za różnica ??????

--- wpis edytowano 2022-01-09 16:20 ---

2022-01-09 (16:28)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 602
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Widzisz ile warta jest ta cała dyskusja Perkuna i te smieci wypisywane tutaj ????

Zero
Okrągłe zero

Cała populacja Polaków wczesniej czy późnij sie zarazi .

Dokładnie tak samo jak wirusem grypy .

Rożnica jest tylka taka ,że Wisniewski przeżyje

A Kowalski zejdzie z tego Świata

Obaj będą mieli w organiźmie dokłądnie te same 6000 zasad ułozone w genom DNA .

Obaj będą mieli dokładnie te same składniki w organiźmie .

Tyle warta jest ta cała dyskusja .
Dyskusja o niczym
2022-01-09 (16:43)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 605
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja jak i większość normalnych ludzi cieszymy się ,że nie wszyscy chcą się szczepić .
Ta część nie zaszczepionych wcześniej czy później nas opuści .
I chwatit.
Im będzie mniej głupoli to IQ Narodu rośnie .
Sama radość w sercu .

To dobrze ,że Perkun napisał taki post .

IQ Narodu rośnie codziennie jak spadają na Ziemię 3 Jumbo Jety z Polakami .

Pandemia pokazała ilu głupoli mieszka w POlsce .

Cały Świat patrzy ze zdziwieniem na POlskę .
Płaskoziemcy z Polski tak nas określają w Czechach .

Nic dziwnego

2022-01-09 (18:17)

status perkun

4257
wpis nr 1 398 617
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz, może masz rację, a może nie.

Pokaże przyszłość.

Jesteśmy jak mistrzowie Karate i Kung Fu, z anegdoty mający naprzeciw siebie smoka

Mistrz karate zastanawia się tylko jak smoka pokonać

Mistrz Kung Fu zastanawia się gdzie smok ma puls i co z tego wynika

Pozdrawiam
2022-01-09 (18:23)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 619
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A co tu ma do rzeczy racja ?????????????????????????????????

Czy ty umiesz czytać ??????????????????????????????????

Jeszcze raz piszę .

Wisniewski otrzymał szczepionkę czyli kawałek kodu wirusa .
W zależności od wytwórcy jakieś 6000 zasad -takie białko mające 6000 zasad .

A teraz Kowalski sie nie zaszczepił .

I sie zaraził

i tez dostanie te same 6000 zasad w postaci białka bo mu to zostawi wirus w organiźmie.

To jak to jest różnica ??????

Napisz co innego będzie u Kowalksiego jak u Wiśniewskiego ??????

Różnica będzie taka ,że Wisniewski zdąży przygotować w organiźmie antyciała i przezyje

A Kowalski po zarażeniu zejdzie z tego Świata z tym samym kodem ale nie zdąży wirusa zwalczyć .

To co to za różnica ??????

=============================================================

No tak chrzanić jak ty to nikt nie umie .

Idziesz w zaparte jak dziecko .

Przeczytaj i tyle

Do zrozumiennia tego akapitu jest potzrebt mózg dziecka

A ty tej prostej sprawy nie rozumiesz ?????

Publicznie robisz z siebie głupca ?????
No to gratulacje

===================================================================

Napisz prosto

Nie pomyślałem o tej prostej sprawie

Dałem sie wy[rowadzić w pole jak dzieciak.

I tyle .

Proste ?????

--- wpis edytowano 2022-01-09 18:25 ---

2022-01-09 (18:31)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 622
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

MOja skromna rada jest taka.

Z taką logiką w zyciu nie graj w totka .
To jest gra dla logicznych ludzi .
MOim zdaniem polegniesz .
Nawet nie próbuj.

Jak tej prostej zasady szczepionek nie rozumiesz to nie ośmieszaj sie dalej .

BO to nie Mariusza myśl ani mój wymysł ale to jest prosta naukowa zasada szczepienia .

Dać organizmowi kawałek tego wirusa aby rozpoznał obce białko i nauczył się walczyć z takim białkiem.

TO samo białko dostanie wcześniej czy później ale nie zdąży z nim walczyć .

BO niema broni

=========================================

Poniał prosta sprawę ??????

Czy nie poniał ??????

Co tu ma racja do rzeczy ??????

Jezu

Perkun

Ziemia jest kulista

I nie pisz głupot ,że może Mariusz ma rację lub nie .

Jezu

Pokazałeś cała polską głupotę

--- wpis edytowano 2022-01-09 18:32 ---

2022-01-09 (18:45)

status Lottonauta
Data rejestracji: 2012-09-03
Ilość postów: 3244

13559
wpis nr 1 398 625
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz, czytam w jaki sposób piszesz i ....
czy ty przypadkiem po tych 30 dawkach szczepionek nie masz NOPa?
2022-01-09 (18:48)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 626
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Lottonauta

Nie rób z siebie głupa .
Jak bym miał NOPa to bym nie mógł pisac na Forum .
Ty nawet nie wiesz co to jest NOP

30 szczepień przez 50 lat .
Ty masz NOPa bez szczepienia .
A to już jest wyczyn .

Po co mnie obrażasz ?????

Podałem proste rozumowanie .

Pisze się

Byłem głupi
'Nie wiedziałem
Oświeciłeś mnie

Dziękuję

Proste

Tak zachowuje się człowiek który nie ma NOPa
2022-01-09 (18:52)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 627
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Lottonauta

Czy ty masz NOPa bez szczepienia ??????
NO to zgłoś sie do lekarza odpowiedniego .

Normalny człowiek po szczepionce to może najwyżej mieć zaczerwienienie po iniekcji .

Czyli taki drobny odczyn .
Ja ze względu na to ,że prez 30 lat byłem Honorowym Krwiodawcą nawet tego nie miałem .
Bo iniekcja mnie za bardzo nie rusza .

2022-01-09 (18:55)

status Mariusz

22
wpis nr 1 398 628
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Lottonauta

Jak się nie oduczysz tego paskudnego odruchu Hejtowania

.......................to będziesz miał w życiu ciężko .

NIkt cię do niczego nie dopuści i nikt cię nie nauczy żadnych metod.

Twoja strata

Mnie to ganc pomada .

Bo ja nic nie stracę ale ....
....współczuję ci.

W normalnym towarzystwie takiego człowieka się izoluje .
Współczuję

Paskudny obyczaj
2022-01-09 (19:53)

status drNo
Data rejestracji: 2017-05-31
Ilość postów: 373

15304
wpis nr 1 398 640
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Perkun
Franc Zalewski jak zaczynał swoje publikacje zabłysnął jedną śmiałą konkluzją z zakresu geologii, z resztą bardzo sensowną i ... tak się okazało, iż potem została ona potwierdzona przez uczonych z za oceanu. Ale potem trochę popłynął i teraz dokonuje rewizji niemal wszędzie.
Owszem jego SciFi wcale nie musi być do końca bezsensownym bełkotem. Dość często tacy "rewizjoniści" nie mieli racji ale potrafili zwrócić uwagę na inną stronę problemu.
"To" jego odkrycie potraktowałbym ostrożnie chociażby dlatego, iż nie widzieliśmy obrazowania zawartości innych szczepionek na inne choroby. Gdybyśmy oglądali obrazowanie wielu mikroorganizmów to też nie jeden by się mógł przerazić.
Inna kwestia to skład chemiczny szczepionki. Wspomniałeś też o nano-antenach itp. Pytanie po co takie antenki w każdym z nas? My już mamy chipy w postaci telefonów. Niektórzy nawet po kilka.
Owszem w przypadku paszportów oraz wybranych innych dokumentów już funkcjonuje znakowanie weryfikowane np. na lotniskach. Baterie nie są do tego potrzebne w dokumentach. Wystarczy "odpowiedni skład chemiczny" oraz odpowiedni czytnik (nie mylić z znakami wodnymi itp.)- z tym się nikt nie kryje. Ale po co aż tak kombinować? Wystarczy modyfikacja składu leków i wszyscy by to zażyli po cichu...
Czy mamy zapewnić stałe źródło dochodów firmom farmaceutycznym? Nie sądzę, ponieważ koncerny farmaceutyczne doją instytucje a nie poszczególnych ludzi. To bez sensu. Państwo zawsze może dodrukować pieniędzy. Argument, że będą kupować z naszych podatków to bzdura.
Z jednym się natomiast w pełni zgodzę, za dużo w tym wszystkim kłamstw i pytanie po co te wszystkie kłamstwa?
Kwestia maseczek, higieny, odstępów między ludźmi, konsekwencji przebycia covid itd.
Ja myślę, że im więcej takich sprzecznych informacji tym łatwiej zamotać i ukryć to co faktycznie ma zostać ukryte. Być może chodzi o pochodzenie wirusa, być może o to jak pojawił się wśród ludzi albo ten wirus to tylko zasłona dla czegoś innego. Wszyscy patrzą, myślą i nie widzą tego czegoś, co dzieje się gdzie indziej na coraz większą skalę. A gdy zorientujemy się to w cale nie musi być nam do śmiechu.
Podam przykład "takiego małego szwindlu" - proszę nie wiązać go z polska polityką. Ważny jest schemat.
Ceny gazu wzrosły ostatnio strasznie - jest jeden winny -> czerwony car bo chce certyfikacji NS2 itd.
Niby racja, coś w tym jest.
Ale...
jeśli odrzucić to co oczywiste...
Czerwony car dobił targu z wujem samem. Podbili razem ceny gazu w europie i teraz razem doją UE.
Wuj sam - gaz w nadmiarze miał od dawna, dlaczego nie przysłał statków z gazem wcześniej do europy? Bo nie było dobrej ceny. Napełnienie gazowców to nie kilkuminutowe tankowanie samochodu. A tu informacja - 20 statków wdrodze, 14 kolejnych czeka w portach na zielone światło.
Gdyby chodziło o zbicie ceny w UE wystarczyło ogłosić 10-20 statków co miesiąc będzie płynęło do UE z gazem. Ceny szybko by się ustabilizowały. Dlaczego tak się nie dzieje? Bo to ani czerwonemu carowi ani wujowi samowi nie opłaca.
Niby proste, ale czy ktoś gdzieś powiedział o takiej możliwości?

2022-01-10 (17:52)

status Xawery
Data rejestracji: 2013-01-20
Ilość postów: 10282

13701
wpis nr 1 398 794
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A tak się kończy kozakowanie.....
Najpierw negowanie i wyśmiewanie a jak prześmiewcę dopadnie to wrzask i domaganie się aby
go wszyscy ratowali... jego i tylko jego a reszta niech zdycha w poczekalni na przyjęcie do szpitala. Nie ma znaczenia czy ktoś jest z opozycji czy z obozu mającego władzę, czy jest szeregowym czy kimś ze świecznika. Czy jest wykształciuchem czy zwykłym robolem.... zawsze jest walka o życie za wszelką cenę.
Foliarze i płaskoziemcy powinni płacić za pobyt i blokowanie miejsca w szpitalu innym chorym bo w ogromnej większości przypadków trafiają tam przez własną głupotę.
Wklejam wyjątkowo... pod rozwagę tym co to wszystko wiedzą i mają swoje sposoby na wszystkie choroby świata.
Przynależność partyjna nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia bo chodzi o fakty.

https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/pomorze-antyszczepionkowiec-ledwo-uszedl-z-zyciem-byly-polityk-pis-czuje-sie-dobrze/wp7pdwr,79cfc278
2022-01-10 (21:35)

status MultiTest
Data rejestracji: 2020-08-05
Ilość postów: 5927

16235
wpis nr 1 398 825
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

drNo

"Gdyby chodziło o zbicie ceny w UE wystarczyło ogłosić 10-20 statków co miesiąc będzie płynęło do UE z gazem. Ceny szybko by się ustabilizowały. Dlaczego tak się nie dzieje? Bo to ani czerwonemu carowi ani wujowi samowi nie opłaca.
Niby proste, ale czy ktoś gdzieś powiedział o takiej możliwości?"

Sa jeszcze inne możliwości,
np. że pobyt kształtuje sprzedaż.
Czy przypadkiem nie jest więcej kupujących, bo gaz będzie coraz droższy, gdy mija czas węgla.

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 10 11 12 ... 22 23
Wyślij wiadomość do admina