Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | "Fascynujące nowe wyniki w teorii losowości" |
2020-05-12 (21:33)![]() Data rejestracji: 2020-05-10 Ilość postów: 66 ![]() | wpis nr 1 292 505 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz twierdzisz że jest kilka osób znających tajemnicę, Mariusz ja swoje lata mam i znam naturę ludzką myślisz że ktoś nie uległby pokusie pójścia na całość? że nie wygadałby się choćby po pijaku? każda tajemnica czy machloj z czasem wyjdzie tu nie ma wyjątku,myślisz że na świecie ktoś nie wpadłby na podobny trop? pliss... |
2020-05-12 (22:23)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 1 292 518 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mulisz się . Nikt o niczym sie nie wygada . Z banalnej przyczyny . Wszyscy ci ludzie są współtwórcami ,włozyli własne pomysły i własną pracę . Gdyby to było nabyte to tak -ale jest to ich prywatna własność . A powiedz po co oni mają sie wygadywać .???? Co przez to osiągną ??? Czy ja pisząc cokolwiek mam z tego jakowąś korzyść ???? BO nie za bardzo rozumiem ??? Ja wiem o czym mogę napisac a wiem czego nie mogę napisać choćby mnie przypiekali . Forum multipasko to nie jest czerwony dywan w Holywood więc o co chodzi . Największą nagroda dla twórcy pomysłu jest jego wyczyn a najwiękza pochwała to jego samopoczyucie . A najwyższą nagroda dyplom Totalizatora . Pasko nie daje Dyplomów Totalizatora więc o co ci chodzi ...... ...bo nie rozumiem . Każdy wynalazca ma nawyższą nagrodę w postaci własnego 'Ego" Chciałem i to zrobiłem Poczytaj życiorys Edisona . |
2020-05-12 (23:24)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 1 292 540 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Prawda o Thomasie Edisonie. Największy wynalazca w dziejach? W rzeczywistości był bezczelnym oszustem i złodziejem! https://ciekawostkihistoryczne.pl/2017/10/09/do-dzisiaj-mowi-sie-o-nim-ze-to-najwiekszy-wynalazca-w-dziejach-i-prawdziwy-geniusz-w-rzeczywistosci-byl-bezczelnym-oszustem-i-zlodziejem/ |
2020-05-13 (00:18)![]() Data rejestracji: 2017-02-10 Ilość postów: 1659 ![]() | wpis nr 1 292 546 [ CZCIONKA MONOSPACE ] nikt kto osiagnal cos w grach losowych nie pisze na tym forum a Mariusz pisze nonstop konkluzja jest prosta bylem zszokowany, kiedy po dlugim czasie wszedlem na to forum, ze on nadal tu pisze, wynajety jest do trollowania czy co ![]() a moze z nudow pisze ale jedno wiem, nie pisze dlatego ze cos osiagnal tylko dlatego, ze nic nie osiagnal bo ci co osiagneli tu nie pisza i nie beda pisac nigdy ///uprzedzajac trolla - tak Mariusz ja tez nic nie osiagnalem w grach losowych i mam jaja zeby sie przyznac --- wpis edytowano 2020-05-13 00:19 --- |
2020-05-13 (00:40)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 1 292 547 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ralfek Odkryłeś samą prawdę . Absolutna racja . Ponieważ jesteś i byłeś TRollem i nic innego nie umiesz a TRoll musi mieć jakąś pochwałę . Zgadłeś i masz absolutną rację . Nic nie osiągnąłem. 'Jak bym osiągnął to bym tu nie pisał . Nie mam nic innego do roboty . Jak sądzę wreszczcie odniosłeś sukces . Rozgryzłeś mnie . Teraz mozesz juz się rozlużnić no i wreszcie odpocząć -bo to duzo wysiłku napisac te kilka słów . A częściej tu jesteś jak ja . Ale obaj nie odnieśliśmy sukcesu Brawo NO to jesteśmy bez sukcesów . Ja bym tych bez sukcesów zamknął w jakimś odosobnieniu . Ralfek Pozostali tutaj mają same sukcesy a ty sie przyznałęś ,że nie masz i ja się przyznałem że nie mam To my dwaj jesteśmy bez sukcesu na tylu piszących ludzi . Grabula =================================== Acha i oczywiście te twoje odkrycia sa twórcze i merytoryczne a Jan będzie miał co analizować w dziedzinie teorii losowości . Ralfek Sądzę ,że tym Trollowaniem zmarnujesz sobie życie .Nic tak nie osiągniesz .A życie jest krótkie .Współczuję ci .Ja przez ten czas poznałem świetnych gości .Mądrych .Wiele mnie nauczyli i oni wiele poznali .Odwaliliśmy kawał świetnej pracy .Zrealizowaliśmy swoje marzenia . Marzeniem był napisac taki program -aby wyliczył przyszły wynik . To był nasz sukces i nic nam tegonie odbierze . A twoje opinie mają takie znaczenie jak i to Forum całe . --- wpis edytowano 2020-05-13 00:55 --- |
2020-05-13 (01:20)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 1 292 550 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gratulacje |
2020-05-13 (12:46)![]() Data rejestracji: 2017-02-10 Ilość postów: 1659 ![]() | wpis nr 1 292 601 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ktoś tu wspomniał Amadeusa, szkoda, bo tez go nie widze tutaj na forum juz ale malo kto pewnie wie, ze amadeus zostawil po sobie programy i generatory wspomagajace analizy gier losowych: https://www.wynikilotto.net.pl/narzedzia/programy-generatory/ --- wpis edytowano 2020-05-13 12:46 --- |
2020-05-13 (16:33)![]() Data rejestracji: 2020-05-05 Ilość postów: 34 ![]() | wpis nr 1 292 642 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz jeszcze jedno pytanie dlaczego wybrałeś za cel 5-ki z 80 w mm? |
2020-05-13 (23:50)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 292 820 [ CZCIONKA MONOSPACE ] igor66 Ciekawe pytanie: dlaczego 5/5 z 80 liczb w MM. Bo zapewne MM to sk...iała gra. Nie wątpię. Lepsze DL lub EX. A patrząc z innej perspektywy? To są inne lepsze rzeczy. Bywa. |
2020-05-14 (00:37)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 292 849 [ CZCIONKA MONOSPACE ] igor66 "Sądzę ,że tym Trollowaniem zmarnujesz sobie życie .Nic tak nie osiągniesz .A życie jest krótkie .Współczuję ci .Ja przez ten czas poznałem świetnych gości .Mądrych .Wiele mnie nauczyli i oni wiele poznali .Odwaliliśmy kawał świetnej pracy .Zrealizowaliśmy swoje marzenia . Marzeniem był napisać taki program -aby wyliczył przyszły wynik . To był nasz sukces i nic nam tego nie odbierze . A twoje opinie mają takie znaczenie jak i to Forum całe ." Ma Facet Rację. Dlatego LOTTO to dodatek. Życie wygląda inaczej. Życzę SUKCESÓW I INNEGO SPOJRZENIA. Na co? Na ŻYCIE. Bo o nie LOTTO chodzi !!! Taka drobna puenta! Pozdrawiam |
2020-05-14 (09:49)![]() Data rejestracji: 2020-05-05 Ilość postów: 34 ![]() | wpis nr 1 292 903 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zeolit trollowanie = plotkowanie, obrabianie komuś du... a co Polacy robią jak się nudzą i nie mają nic konstruktywnego do powiedzenia? |
2020-05-14 (09:51)![]() Data rejestracji: 2020-05-05 Ilość postów: 34 ![]() | wpis nr 1 292 904 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ralffek masz rację chętnie byłoby gościć ponownie Amadeusa szczególnie, by móc z nim prowadzić konwersacje w wiadomym temacie. |
2020-05-14 (10:04)![]() Data rejestracji: 2020-05-05 Ilość postów: 34 ![]() | wpis nr 1 292 907 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niestety los to los nie ma na niego na razie sposobu, wydaje mi się że o wygranej decydują inne czynniki jak tylko wytypowanie liczb.To los wybiera szczęśliwca nieważne jakie liczby wytypuje ,jak zdecyduje że ma być to ta osoba to choćby wytypował 1,2,3,4,5,6 to i tak wygra. Muddy jeśli to prawda, to z grubsza ujmując - wszystko jest pozbawione sensu, nasze życie i wszystko co nas otacza. Wszystko jest ustawione a my tylko jak te kukiełki występujemy w czyimś cyrku i tak naprawdę tylko wierzymy, że coś myślimy bo to i tak nie nasza wola i nie nasze myśli. mamy z góry napisaną rolę i tylko ją odtwarzamy a nasz Twórca ma ubaw, bo my myślimy że możemy a tak naprawdę to tylko kukły jesteśmy z przeznaczeniem dla czyjejś uciechy |
2020-05-14 (11:05)![]() Data rejestracji: 2020-04-20 Ilość postów: 515 ![]() | wpis nr 1 292 921 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A nie jest przypadkiem tak że to my wybieramy los ? |
2020-05-14 (11:08)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 1 292 923 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ja42> wtedy straciłoby sens powiedzenie "ofiara losu" ![]() |
2020-05-14 (11:34)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8706 ![]() | wpis nr 1 292 924 [ CZCIONKA MONOSPACE ] igor66> "Niestety los to los nie ma na niego na razie sposobu...: Ale można go nie kusić ![]() |
2020-05-14 (11:38)![]() Data rejestracji: 2020-05-05 Ilość postów: 34 ![]() | wpis nr 1 292 925 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Muszę zastosować zasadę: " nie rozmawiaj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem" fair_play mądre słowa, tylko czasami jak poznać prawdziwego idiotę od udawanego? Mariusz to ciekawa postać i tyle tylko w temacie. mam podejście neutralne i innym zalecam podobnie. Bez piany też można prowadzić dyskusję - czy ma rację czy nie, nie wiem. inna kwestia, że to co napisał to trochę się kłóci samo z sobą. z jednej strony liczby w lotto - to całe zdarzenie elementarne nie podlegające rozbiciu na czynniki pierwsze a z drugiej strony 5z80 - ewidentne naruszenie zasad jak dla mnie. zasady powinny być stałe i nienaruszalne. bodajże do przełomu 1998 i 1999 roku inaczej było losowane lotto. wówczas losowano 6 liczb jednocześnie potem uległo to zmianie. jeśli losują pojedyncze liczby to zasady są inne niż jak losuje się całą zwycięską kombinację jednocześnie. pytanie zatem skoro 6/6 z 49 to cała nienaruszalna sekwencja to jak potraktować 5/5 z 80, skoro losują 20z80? nie do końca zgodzę się też z stwierdzeniem, iż coś tam, coś tam jeżeli nie potraktuje wyniku losowania w lotto jako niepodzielnego zdarzenia to naruszę losowość - to jawna nieprawda. wystarczy iż TS nie pokaże jednego, dwóch czy iluś tam losowań i już naruszy losowość. Skąd mamy wiedzieć, że coś powinno być odhaczone skoro tego nie widzimy, albo co gorsze czy nasza kombinacja nie została już wylosowana? Nie będzie tu miało zastosowania wspomniane przez Amadeusa kryterium von Misesa. chyba że w TS pracuje osoba, która je świadomie stosuje - w co wątpię. Zasady by były prawidłowe, muszą pasować przy pewnych modyfikacjach do wszystkich gier o podobnych parametrach procesu losowań. rozgryzając jedną grę ma się przepis na pozostałe. I tutaj wróćmy do Mariusza - on często w swoich wypowiedziach używa takich ładnych słów. Być może to zbieg okoliczności a może faktycznie coś podpowiada, tylko że nawija tak iż nie idzie się połapać. Marita to wcale nie musi być starożytny kosmita. tak samo jak dane odstające - tylko ładne słówko? a tymczasem Robin macha szabelką marity i ciacha odrzucając dane, które nie spełniają kryteria marity, najpierw raz potem drugi i mamy kolejne kryteria - marita2 , marita3. ja nie wiem co autor ma na myśli, dlatego powtórzę: jak poznać prawdziwego idiotę od udawanego? może rację ma Xawery, który ciągle powtarza patrz w ostatnie 10 losowań. ma to sens, gdyż w 10 losowaniach wypada z reguły 94 % wszystkich liczb, które stanowią podstawę do 10z80 w kolejnych 10 losowaniach. Może kluczem wcale nie są sekwencje 10 liczb tworzących 1 kombinację, tylko właściwe obracanie pewniakami tak by stworzyć z nich 1 zakład i za równowartość paczki papierosów wygrać tyle by spełnić marzenia jak to poleca 777ch eMeL niedawno zrobił zlepek i mu się udało Za teorią X przemawia też rachunek prawdopodobieństwa - powinniśmy grać w to co szybko wypada najlepiej do 10 losowań. pogody też mimo satelit, sztucznej inteligencji, masy ekspertów nie umiemy przewidzieć w dłuższej perspektywie - tylko dwa-trzy dni do przodu. |
2020-05-14 (12:13)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 1 292 934 [ CZCIONKA MONOSPACE ] inna kwestia, że to co napisał to trochę się kłóci samo z sobą. z jednej strony liczby w lotto - to całe zdarzenie elementarne nie podlegające rozbiciu na czynniki pierwsze a z drugiej strony 5z80 - ewidentne naruszenie zasad jak dla mnie. zasady powinny być stałe i nienaruszalne. =================================== Igor co ty wypisujesz ?????????????? A co ma piernik do wiatraka ??? każda piątka to jedno z 24 milinów csnów . Jeden nierozerwalny kod . To albo zaczynasz hejtować i wtedy ja niepotrzebnie się produkuję . Albo cały mój wywód kompletnie niezrozumiałeś . Gdzie tutaj widzisz niespójność Wyjaśnij 5 z 80 24 miliony csnów Każda piątka to jedno zdarzenie Gdzie widzisz niespójność . Albo wyjaśnij ,albo przestajemy dyskutować . --- wpis edytowano 2020-05-14 12:14 --- |
2020-05-14 (12:16)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 1 292 935 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Igoor Napisałeś ================================== inna kwestia, że to co napisał to trochę się kłóci samo z sobą. z jednej strony liczby w lotto - to całe zdarzenie elementarne nie podlegające rozbiciu na czynniki pierwsze a z drugiej strony 5z80 - ewidentne naruszenie zasad jak dla mnie. zasady powinny być stałe i nienaruszalne. W którym miejscu to jest niespójne . I czy dyskusja polega na negowaniu tego co napisałem . ???? To po co jak piszę ?? Jak przestanę pisac to nie będziesz miał co negować . Ale po co wymyślasz ???? 5 z 80 to jedna liczba określająca jedno zdarzenie . Gdzie widzisz niespójność ????? To po co to napisałeś???? |
2020-05-14 (12:18)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 1 292 937 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam rozumieć iz jak do tej pory nic z tego co napisałem nie zrozumiałeś i nadal masz pojęcie tylko o kulkach . No to praktycznie uważam ,że czytanie tego co napisałem to marnowanie czasu |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 Wyślij wiadomość do admina |