Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 12 13 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | "Fascynujące nowe wyniki w teorii losowości" |
2020-04-28 (00:35)![]() Data rejestracji: 2015-09-19 Ilość postów: 379 ![]() | wpis nr 1 288 745 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ciekawy artykuł, polecam... "Fascynujące nowe wyniki w teorii losowości": https://www.datasciencecentral.com/profiles/blogs/fascinating-new-results-in-the-theory-of-randomness "Przedstawiam tutaj kilka innowacyjnych wyników moich najnowszych badań nad procesami stochastycznymi. modelowanie chaosu i systemy dynamiczne z aplikacjami do Fintech, kryptografii, teorii liczb i generatorów liczb losowych." "Żaden z prezentowanych tu materiałów nie jest ujęty w standardowych podręcznikach dotyczących procesów stochastycznych lub układów dynamicznych. W szczególności nie ma to nic wspólnego z klasyczną mapą logistyczną ani ruchami Browna, chociaż badane tutaj systemy wykazują bardzo podobne zachowania i są związane z klasycznymi modelami. Ten interdyscyplinarny artykuł jest skierowany do specjalistów zajmujących się statystyką, prawdopodobieństwem, matematyką, uczeniem maszynowym, symulacjami, przetwarzaniem sygnałów, badaniami operacyjnymi, informatyką, rozpoznawaniem wzorców i fizyką. Ze względu na swój styl samouczka powinien również spodobać się początkującym użytkownikom w poznawaniu procesów Markowa, szeregów czasowych i ogólnie technik analizy danych, oferując świeże, nie spopularyzowane ścieżki, których nie ma nigdzie indziej, kontrastując z podobnym materiałem omówionym w niezliczonych, identycznych książkach" |
2020-04-28 (11:29)![]() Data rejestracji: 2016-12-17 Ilość postów: 449 ![]() | wpis nr 1 288 805 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mnie się podoba i masz ode mnie lajka:) ![]() |
2020-04-28 (21:36)![]() Data rejestracji: 2020-01-15 Ilość postów: 387 ![]() | wpis nr 1 288 963 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ciekawy artykuł. Ale za dużo liczenia, stanowczo za dużo. Też myślałem o całkach i wielu innych wzorach, funkcjach, itp. To droga donikąd. Jedyne co udało mi się zrobić to wykorzystać wzory Shora i Euklidesa, i stworzyć z tego generator. Trochę dużo ma ustawień i trzeba sporo posiedzieć aby coś wymyślił sensownego. Słyszałem, że amerykanie, a ściślej policja stosuje wzory prawdopodobieństwa w celu przewidywania przyszłych miejsc dokonania przestępstw. O ile im wierzyć mają dużą skuteczność. Niestety algorytmy są utajnione. |
2020-04-28 (23:46)![]() Data rejestracji: 2015-09-19 Ilość postów: 379 ![]() | wpis nr 1 288 999 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @puszatek, to sieci neuronowe. Historia jako wsad projekcji przyszłości ![]() ![]() Za to SN jest dobra do wyłapywania "niedoskonałości systemu" (waga kul, wady bębna itp). Fizyka się broni przed "jasnowidztwem", ale zastosowanie matematyki z obszaru mechaniki kwantowej może by trochę zwiększyło szanse ![]() |
2020-04-30 (17:01)![]() Data rejestracji: 2016-12-17 Ilość postów: 449 ![]() | wpis nr 1 289 343 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jan69, Dobry temat powinien być kontynuowany, Jan69 jak to zrobić aby mieć jakieś prognozy wykorzystując opisany przez Ciebie temat? Masz już jakiś program który prognozuje w oparciu o poruszony przez Ciebie temat ? Czy Ty jan69 robiłeś jakieś prognozy metodami które wymienisz w tym wątku? Pozdrowienia ![]() |
2020-05-01 (00:11)![]() Data rejestracji: 2015-09-19 Ilość postów: 379 ![]() | wpis nr 1 289 440 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Ciocia__Micowhyaja, mam pewien pomysł na liczby - potraktować je jak cząstki kwantowe (jak ustalisz ich pęd, nie ustalisz ich miejsca, i odwrotnie), ale jestem za cienki matematycznie na takie zabawy ![]() Resztę zagadnień (kurka, Pietrus, Mariusz itd) też trawiłem i ... doszedłem do wniosku, że wiedza zabija nadzieję ![]() ![]() Na razie chyba najbliżej mi z podejściem do 777ch (zabawy VBA, swój soft), ale coraz mniejszy entuzjazm mam w tym zakresie. Jeszcze jakie takie nadzieje dają od czasu do czasu zabawy "szyną", ale tu nawet programik C wysiada, zbyt duże ilości kombinacji do przemielenia wchodzą w grę (mój i5 wymięka ![]() Taaak, potrzeba tu kogoś nowego, kto nie wie że się nie da, i zapłodni nas nową ideą ![]() |
2020-05-07 (14:26)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2457 ![]() | wpis nr 1 291 013 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jan Przykro mi ,ale to co napisałeś nie ma się nijak do gier losowych . Piszesz " Teoria Losowości " Zostaw ją w spokoju bo nijak nie ma sie do gry losowej. W grze losowej nie ma teorii --bo jest praktyka .Za kilka godzin będziey mieli prawdziwe wyniki i potwierdzimy lub nie tę " tak zwaną Teorię ......" A jak ją sprawdzimy to już nie jest Teorią a Praktyką . Jest Teoria Wielkiego Wybuchu -----bo za naszego życia drugiego juz nie doświadczymy . Ale nie ma teorii Liczb Losowych w Grze losowej a jest "Praktyka Liczb Losowych" Koniec kropka ". A teraz o mocach obliczeniowych w grach losowych / Zapamiętaj jedną zasadę zasad w systemach do gier losowych ::::: Każdy system do gier losowych wymaga co najwyżej kalkulatora Casio GFX albo procesora 486 i to zupełnie wystarczy ...... .... i teraz jeżeli stwierdzisz ,że kalkulator Casio GFX albo procesor 486 nie wystarcza ----to znaczy ,że przeszedłeś do innego stanu świadomości czyli "FIKCJI " informatycznej . Żadne obliczenie w jakiejkolwiek grze losowej nie wymaga nic więcej oprócz procesora 486 . Te produkowane na zamówienie Totalizatora tak zwane zagadnienia pokryciowe z czasem 0,675244267 sekundy to wygłupy i idiotyzmy dzieciaków bawiących się w komputery jak klockami Lego . Moja siec komputerowa 5 komputerów chodzi od 15 lat na Windowsie MX i nic tego nie zmieni . Nie znam wirusów i antywirusów bo po prostu system operacyjny jest odpalany w Płyty . A używany EXcel XP jest aż za duzy do każdej gry losowej . Na zakończenie Jeżeli chcesz cokolwiek zdziałać w grach losowych to podstawą do wymyślenia systemu jest kartka w kratkę i ołówek i komputer z 486 najwyżej Reszta to są same śmieci Microsoftu dla dzieciaków ,dla których o powodzeniu wygranej dycyduje to ,że na 8 miejscu w wyniku prędkości jest cyfra 8 czy cyfra 7 . Nie mając zielonego pojęcia o grach losowych będą do konca życia bawili sie rozpisami -które polecił Totalizator -czyli systemy jak przegrać maksywalnie duzo i nic nie wygrać . Pozdrawiam |
2020-05-08 (10:33)![]() Data rejestracji: 2017-08-03 Ilość postów: 2112 ![]() | wpis nr 1 291 226 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz ,,Tys prowda" |
2020-05-08 (13:55)![]() Data rejestracji: 2015-09-19 Ilość postów: 379 ![]() | wpis nr 1 291 254 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Marriusz2, prezentujesz ciekawe spojrzenie na interesujące nas zagadnienie. Niestety, nie bardzo widzę jak mógłbym to wykorzystać w obszarze swoich przemyśleń, wiedzy i wniosków. Ale kibicuję Ci w dalszym drążeniu - po swojemu - obszaru poruszanych tu zagadnień. Może to Ty będziesz tym, który nas tu wszystkich zaskoczy? ![]() |
2020-05-08 (15:29)![]() Data rejestracji: 2017-02-10 Ilość postów: 1648 ![]() | wpis nr 1 291 283 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ech lata mijają, a mario dalej trolluje czesc chlopaki |
2020-05-08 (15:32)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 22655 ![]() | wpis nr 1 291 286 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jan69 Wiedza na pewno nie zabija ......niczego Losowość ,ale nie nazwa,tylko samo zagadnienie może,i zapewne jest --> w większej perspektywie wcale nie być --> losowa a charakterystyka tego zjawiska ale w większej perspektywie ..... może i zapewne jest .....do poukładania. To może być trudne do zrozumienia...... no ale każdy patrzy na wszystko przez pryzmat własnej -->"wiedzy + doświadczeń". Tak to jest i tak będzie zawsze. pozdrawiam |
2020-05-08 (15:34)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 22655 ![]() | wpis nr 1 291 288 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ralffek witaj ![]() Jan69 Zabija ........to mnie głównie zainteresowało w twoim wpisie czasem to , do czego wiedza się przyczyniła........zabije ale chyba częściej zabija --> niewiedza chyba chciałeś napisać że coś Cię .... "dobija" lub "przygniata" ![]() --- wpis edytowano 2020-05-08 15:41 --- |
2020-05-09 (22:58)![]() Data rejestracji: 2015-09-19 Ilość postów: 379 ![]() | wpis nr 1 291 673 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @ralffek, faktycznie, jakoś na długo zniknąłeś z radarów ![]() @777ch, będę się jednak upierał przy wiedzy ![]() Świadomość, że "jasnowidzenie" wykłada wszystko, od fizyki po religię (determinizm vs wolna wola), podcina skrzydła. Przynajmniej u mnie. Wszystkie działania sprowadzają się do "szczęśliwego trafu", co ... w sumie też jest interesującym celem... jak się ma .... szczęście ![]() Szansy szukam jeszcze w "nieoznaczoności", małym kwantowym poletku łączącym prawa fizyki z oceanem losowości, gdzie "wszystko się może zdarzyć" ![]() |
2020-05-10 (12:10)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2457 ![]() | wpis nr 1 291 729 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jan Ja już dawno przestałem pisać cokolwiek na Forum ,z banalnej przyczyny. NIkogo to nie obchodzi i wszyscy wszystko wiedzą . Co do liczb losowych to sprawa wcale nie jest taka tajemnicza jak się zna historię powstawania tak zwanych gier liczbowych . Całą filozofią gier liczbowych jest zastosowanie pewnego diabelskiego wynalazku: Liczb dwumianowych ... ...czyli kulek . Liczb ,które mają taki a nie inny rozkład ,nieprzewidywalny . Jak się tę rafę " ominie to dalej sama gra prowadzi co zrobić i jak . Ale jak widzisz 99,9 % nadal wpatruje się w kulki i myślę ,że szkoda zwłaszcza mojego czasu . Świat nie składa się tylko z gier losowych i mam inne i to pilne projekty ,którymi sie zajmuję . A czas upływa niemiłosiernie szybko . |
2020-05-10 (12:26)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8671 ![]() | wpis nr 1 291 732 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz2> Jak już ominąłeś tę rafę i wiesz co zrobić i jak, to dziś powinieneś się byczyć na wyspach Hula-Gula w towarzystwie seksownych lasek, a nie tracić bezcenny czas na jakieś tam projekty |
2020-05-10 (12:37)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2457 ![]() | wpis nr 1 291 733 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fair_Play Widać ,że nigdy nic nie wygrałeś i nie masz pojęcia o naszym pięknym Kraju . Ja mam ładne Ranczo koło Ryńska i swoje konie i o to mi chodziło . W życiu nie potrzebuje więcej pieniędzy ... Bo gdybys coś w życiu wygrał to byś wiedział ile człowiekowi jest potrzebne do szczęścia ,,ale nie wiesz i naadal do końca życia będziesz głupoty wypisywał o jakiś wyspach ...nie wiadomo komu i do czego potrzebnych . Oj dziecko jesteś i byłeś . O grach nic nie napiszesz --bo nic nie wiesz . Jak byś wiedział to byś coś o liczbach dwumianowych i ich rozkąłdzie napisał ludziom . Czytaj innych i ucz się a nie pyskuj i to głupoty ,bo w życiu nic sie nie dowiesz . Pozdrawiam i życzę abyś zmądrzał .i kiedyś cokolwiek wygrał . ======================================= Głupolu Dla mnie wymyślanie jest podstawą bytu i szczęścia i wymyślanie kolejnego sposobu w kolejnym projekcie i to za duże wynagrodzenie to istota szczęścia . Ty nic nie wymyślisz . Fair_Play Gdybyś to cokolwiek o grach losowych widział ,to byś tych farmazonów kulkach nie pisał ,bo te glupoty do niczego nikkomu sie są potrzebne .I byś leżał na wyspach Hula gula w laskach . A nie lezysz tylko od czasu do czasu walniesz jak 'myśliwy o sosnę " ni z gruszki ni z pietruszki.Bo dzieciak jesteś niedorosły . Pozdrawiam i znikam --- wpis edytowano 2020-05-10 12:47 --- |
2020-05-10 (12:54)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2457 ![]() | wpis nr 1 291 739 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fair_Play Ja wiem ,że ty pilnie śledzisz każdy mój wpis . Toż jesteś moim fanem . Ale czytanie moich postów nic ci nie da ,gdyż nic nie pojmiesz . Przykro mi ale nie mogę więcej czasu poświęcić Forum Pozdrawiam |
2020-05-10 (13:06)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8671 ![]() | wpis nr 1 291 747 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz2> Widzisz i tu jak we wszystkim innym się mylisz. Do tego abym był Twoim fanem droga tak daleka jak stąd do Marsa. A na tym twoim ranczo z całą pewnością jakiś koń musiał cię mocno w łeb kopnąc. --- wpis edytowano 2020-05-10 13:18 --- |
2020-05-10 (13:09)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 1 291 749 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cieszyć może to, że Mariusz jest w pełni sił. |
2020-05-10 (13:36)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2457 ![]() | wpis nr 1 291 759 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzisz Jan ,że szkoda pisać i widzisz czym są zainteresowani Forumowicze . Popyskować ,typnąć i latami pisać o rozpisach ,które wymyślł totalizator jak ściągnąć więcej pieniędzy za więcej zakładów . Jan Jak coś się zmieni ,i będzie ktoś zainteresowany grami losowymi -daj znać . Pozdrawiam ===================================================== A sindbad może napisałbyś coś o grach losowych . Jak sobie poradziłeś w zapisie z liczbami dwumianowymi a szczególnie z danymi odstającymi . Forumowicze chętnie poczytają . No bo to początek do systemów . Jak się z tym rozkładem nie poradzi to reszta jest nie potrzebna . Dawaj a my posłuchamy . No to czekamy jaka jest twoja wiedza . Dawaj ...... jak obejść liczby dwumianowe czyli kulki ???? dawaj czekamy....... --- wpis edytowano 2020-05-10 13:41 --- |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 12 13 Wyślij wiadomość do admina |