Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 188 189 190 ... 207 208 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Rozmowy o wszystkim CDN |
2021-02-10 (14:20)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2457 ![]() | wpis nr 1 345 673 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co do Niemcow nic sie nie zmieniło . Zmieniły sie tylko metody działania . Dzisiaj Niemcy nie musza napadac na Polske . Wysatrczy założyc Niemiecką Unię Europejską i doić POlskę jak krowę . I doją jak krowę . Dam przykład jak sie doi Polskę ================================ W latach 2002-2010 Niemiecka Unia Europejska finansowała wprowadzeniw Polsce ISO 7 miliardów PLN mniej więcej Tylko Unia dała te 7 miliardów a audytorami tego ISO byłe tylko i wyłącznie audytorzy niemeiccy . Czyli Unia dała Polsce 7 miliardów ,które wróciły do Firm Niemieckich w postaci opłat za audyty . Świetny interes I cała pomoc Niemieckiej Unii Europejskiej na tym polega To tylko drobny przykład jak działa Niemiecka Unia Europejska . Niemcy do dzisiaj nie oddały Polsce tysięcy zagrabionych dóbr . Wszystkie księgi metrykalne Mazur i Warmii są w Niemczech w Archiwum Ewangelickim . Nie kwapią się . I takich przykładów są tysiace |
2021-02-10 (14:25)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2457 ![]() | wpis nr 1 345 677 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wreszcie sie Morawiecki zabrał za wrogie obce media . Nie bęą podatków płacić w Irlandii i wreszcie Polska to g.... opodatkuje . Brawo Ja sie ciesze może wreszcie opuszczą Polskę . Straty nie będzie . Nie będzie Polsatu z ich godzinnymi reklamami . Brawo Może wreszcie telewizję obejrzę . mam zamontowany "Eleminator reklam " - jak każdy i jak ida reklamy to ja mam świetna muzykę country . I tak samo koledzy i znajomi . To mi to ganc pomada . Nawet lubie POlsat Bo świetną muzyke słucham wtedy jak idą reklamy - a ja ich nie mam . |
2021-02-10 (15:11)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7047 ![]() | wpis nr 1 345 683 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niby czasy się zmieniły ale hasła jakby znajome ![]() ![]() Tylko wynagrodzenia pracowników TVPis mocno się różnią od tych z lat 80-tych zeszłego wieku, no ale za straty "moralne" bo pewnie co poniektórzy mogą mieć kaca moralnego że pracują w tej instytucji, trzeba jakoś pokryć ![]() |
2021-02-10 (15:20)![]() Data rejestracji: 2017-08-03 Ilość postów: 2112 ![]() | wpis nr 1 345 686 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Demokracja nie działa w krajach postkolonialnych, autorytaryzm to lepsze wyjście. Pytanie tylko ,czy taki będzie faktycznie lepszy-bo-że skuteczniejszy-rzecz oczywista. |
2021-02-10 (15:21)![]() Data rejestracji: 2014-06-25 Ilość postów: 5999 ![]() | wpis nr 1 345 687 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja bym chciała by pisiorki opodatkowały te wszystkie firmy z zagranicznym kapitalem jak opodatkowali przecietnego bywatela Polski ktory pracuje po za granicami Polski, (placi w Polsce różnicę zapłaconego podatku dochodowego w innym kraju) .Tak wiec jak firma z zagranicznym kapitalem odprowadza gdzies podatki uzyskane w naszym kraju to tez niech zaplaci też tą róznicę w Polsce...a nie jak dotychczas niejednokrotnie jest zwolniona od podatków w Polsce. Trzeba byc ograniczonym umysłowo by nie zadawać sobie sprawy że zamkniete "hotele","restauracje", "fitnesy","spa","uzdrowiska" tzw "gałąź turystyczna" która w niektórych krajach jest największym składnikiem tworzącym budżet danego kraju , i zamknięcie tej gałezi gospodarczej spowoduje znaczny ubytek wpływów do budżetu kraju" , a co za tym idzie niedobór budżetowy który łata się kolejną pożyczką lub dodrukowywaniem nic nie wartościowego juz pieniądza(waluty danego kraju) Tego wpływu z podatków dzialalności "hoteli", "restauracji"... od roku nie ma w budżecie w Polsce!!!. To jak ITA myślisz kiedy skonczą sie pieniadze na wypłaty 500+ ,policję,edukację,szpitale,wojsko...? Bo tam idą nasze podatki...podatki tych gałęzi gospodarczych ktore od prawie roku są zamkniete(ile milionów turystów odwiedziło Polskę w 2019r i zostawiło tu u nas kasę wydaną tu w naszych restauracjach, hotelach, sklepach z pamiątkami...? A ile tych turystów bylo w 2020r?) Jakim trzeba byc ograniczonym umysłowo by w dzialaniach kolejnych wprowadzanych "oplatach"(czytaj podatkach) nie dostrzegać dzialań majacych wyciagniecia kolejnych pieniedzy z obywatelskiej "kiesy"....bo media obcego kapitału z wlasnych wpływów nie zapłacą tych opłat tylko wyciągna je od obywateli danego kraju podwyższając opłaty za swoje usługi... Teraz jaskrawie widać że pseudo rząd nie działa dla dobra obywateli Polski , tylko dla dobra kogo??? I tak jest od kiedy???? Czy na pewno od lat 90-tych czy od 1939??? A moze tak jest od jeszcze wcześniejszych lat???... To ITA nie zdziw się ze moze jeszcze w tym roku bęďziesz mieć "...kamieni ku.a" |
2021-02-10 (15:33)![]() Data rejestracji: 2020-12-03 Ilość postów: 1725 ![]() | wpis nr 1 345 689 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Elenko spokojnie kamieni kupa to juz była jak i niemiecka tuskowa zielona wyspa.... a zamkniete hotele, restauracje itp to co przytaczasz jest w całej Europie więc nie wiem po co ten twój jazgot |
2021-02-10 (15:37)![]() Data rejestracji: 2020-12-03 Ilość postów: 1725 ![]() | wpis nr 1 345 692 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Elenko uspokoje twoje niepisowskie serce i rozum... poczytaj a potem fantazjuj... Spośród krajów Unii Europejskiej w tym roku najwyższy, choć również ujemny, wzrost gospodarczy odnotują Litwa, Irlandia i Polska - wynika z najnowszych prognoz Międzynarodowego Funduszu Walutowego. Po drugiej stronie rankingu znajdą się Hiszpania, Włochy i Portugalia. PKB Litwy ma się skurczyć o niespełna 2 proc., Irlandii - o 3 proc., a Polski - o 3,6 proc. Z kolei PKB Hiszpanii ma spaść o 12,8 proc., Włoch - o 10,6 proc., a Portugalii - o 10 proc. / Bankier.pl W porównaniu do prognozy MFW z października 2019 r. najmniej zostały obniżone prognozy dla Litwy (-4,6 p. proc.), Finlandii (-5,4 p. proc.) i Szwecji (-6,2 p. proc.). Z kolei najsilniej w dół zrewidowano prognozy dla Hiszpanii (-14,7 p. proc.), Malty (-12,2 p. proc.) oraz Grecji (-11,7 p. proc.). W porównaniu do 2019 r. tempo wzrostu gospodarczego najmniej ma spaść w Finlandii (-5,1 p. proc.), na Litwie (-5,8 p. proc.) i w Szwecji (-6 p. proc.). Najbardziej gwałtownie obniży się wzrost PKB Hiszpanii (-14,8 p. proc.), Malty (-12,8 p. proc.) oraz Portugalii (-12,2 p. proc.) - prognozuje MFW. --- wpis edytowano 2021-02-10 15:37 --- |
2021-02-10 (16:03)![]() Data rejestracji: 2014-06-25 Ilość postów: 5999 ![]() | wpis nr 1 345 699 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale nie byly i nie są zamkniete np. W Szwecji, w Rosji, nie w USA(zamniete w nietktórych stanach), nie na Bałorusi i nie były zamkniete w calym kraju CHIN gdzie ta niby pandemia się zaczęła!!! Zamkniecie dwóch regionów w Chinach to nie jest zamknièciem tych branż w całym kraju!!! Jaki to był % zamknietych restauracji, zakladów produkcyjnych w porównaniu z ogólem istniejacych restauracji, hoteli, zakladów produkcyjnych w calych Chinach??? Czy ty wiesz że Chiny mają największą ilość skupionych długów USA? A wiesz jaka była wartość długu ludności żydowskiej przed 1939r w Polsce? A jaki był ten dług ludności żydowskiej w Europie? A po wojnie w rozliczeniach odszkodowawczych dla narodu (rzekomo) wybranego uwzględniono ten dług tego narodu??? Kto na tym "kryzysie"( wojny biologicznej?) ma znów zwycięsko ??? Dane Miedzynarodowego Funduszu Walutowego są tak samo wiarygodne jak WHO... --- wpis edytowano 2021-02-10 16:09 --- |
2021-02-10 (16:09)![]() Data rejestracji: 2020-12-03 Ilość postów: 1725 ![]() | wpis nr 1 345 701 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Państwowe chińskie media przestrzegają przed przywleczonymi przypadkami koronawirusa, co podsyca wśród Chińczyków lęk przed cudzoziemcami. Obcokrajowców przestało przyjmować wiele hoteli; nie są wpuszczani do niektórych restauracji, barów i siłowni. „To bardzo trudny moment dla nas tutaj” - mówi PAP Włoch o imieniu Matteo, który przeprowadził się niedawno z Szanghaju do Kantonu na południu Chin. Ma obecnie duże trudności z wynajęciem mieszkania, a nawet znalezienie pokoju hotelowego nie było łatwe. „Ostatecznie jeden hotel w nowej części miasta zgodził się mnie przyjąć po przedstawieniu badań lekarskich. Zażądali prześwietlenia klatki piersiowej, testu na covid, certyfikatu kwarantanny” - mówi Matteo. Ocenia, że znalezienie dobrego mieszkania do wynajęcia jest teraz dla Włocha w Kantonie „prawie niemożliwe”. Większość hoteli odmawia obecnie przyjmowania cudzoziemców, nawet jeśli na stałe mieszkają w Chinach i od tygodni czy miesięcy nie wyjeżdżali z tego kraju. Cudzoziemcy nie są też wpuszczani do wielu lokali gastronomicznych. „Jest epidemia. Nie możemy teraz przyjmować obcokrajowców” - mówi PAP kelnerka w jednym z barów w dzielnicy Yuexiu w Kantonie na południu Chin. Wyjaśnia, że wytyczne pochodzą od lokalnych urzędników i policjantów. „Codziennie sprawdzają nawet trzy razy. Powiedzieli, że jeśli się nie podporządkujemy, zamkną lokal” - tłumaczy kelner w innym barze. Zakaz potwierdzili w rozmowie z PAP pracownicy kilku punktów gastronomicznych w dzielnicy. Kanton jest jednym z najważniejszych ośrodków handlu międzynarodowego w Chinach, często odwiedzanym przez przedsiębiorców z całego świata. To tutaj dwa razy do roku odbywają się Targi Kantońskie, największa i najstarsza impreza handlowa w ChRL. Franco mieszka na stałe w Kantonie i mówi biegle po chińsku. Gdywrócił z urlopu w rodzinnych Włoszech, nakazano mu dwutygodniową kwarantannę w domu, przeciwko czemu protestowali inni mieszkańcy jego bloku. Do mieszkania dostał się w eskorcie administratora budynku i strażnika – wspomina w rozmowie Od jednej z pielęgniarek usłyszał opinię, że „u Włochów okres inkubacji (Covid-19) jest dłuższy”. Coraz częściej zdarzają się też manifestacje strachu przed cudzoziemcami w życiu codziennym. Chińczycy odsuwają się od obcokrajowców w metrze i autobusach, oddalają się od nich na ulicy, a czasem komentują na głos, że cudzoziemcy stanowią zagrożenie. „Jeden mężczyzna, jak mnie mijał na ulicy, powiedział przechodzącej kobiecie: +pospiesz się, nie widzisz, że jest tu obcokrajowiec+” - wspomina Franco. Kantoński prawnik, który w rozmowie z PAP zastrzegł sobie anonimowość, ocenił, że zakazywanie lokalom przyjmowania cudzoziemców jest ze strony urzędników „nielegalne i niewłaściwe”. „Myślę, że nie trzeba tego robić. Nie jest to zgodne z naszym prawem ani z wymogami sytuacji” - powiedział. Chińskie władze twierdzą tymczasem, że cudzoziemcy nie są dyskryminowani. „Chiny sprzeciwiają się wszelkim formom dyskryminacji i uprzedzeń” - oświadczył niedawno rzecznik chińskiego MSZ Zhao Lijian, pytany przez państwową agencję Xinhua o „skargi niektórych obcokrajowców na dyskryminację i narastającą ksenofobię w Chinach”. Według komentatorów lęk przed cudzoziemcami mogą jednak podsycać publikowane przez państwową prasę ostrzeżenia przed „przywleczonymi przypadkami” zakażenia koronawirusem. Media często pomijają przy tym informację, że zdecydowana większość takich przypadków dotyczy powracających do kraju Chińczyków. Państwowa prasa promuje również narrację, że choć epidemia wybuchła w Chinach, to wirus może pochodzić z innego kraju. Sam Zhao powielał na Twitterze teorie spiskową, głoszącą, że koronawirus mógł zostać przywieziony do Wuhanu przez amerykańskich żołnierzy, co odbiło się szerokim echem w chińskich mediach. |
2021-02-10 (16:12)![]() Data rejestracji: 2014-06-25 Ilość postów: 5999 ![]() | wpis nr 1 345 702 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeżeli ktos ma klapki na oczach to ja na to nie poradzę, chcesz bujać w oblokach...twój wybór |
2021-02-10 (16:14)![]() Data rejestracji: 2020-12-03 Ilość postów: 1725 ![]() | wpis nr 1 345 703 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wzajemnie.. bujaj w swoich obłokach ja w swoich z klapkami na oczach |
2021-02-10 (16:19)![]() Data rejestracji: 2020-12-03 Ilość postów: 1725 ![]() | wpis nr 1 345 704 [ CZCIONKA MONOSPACE ] PERKUN... zapomniałeś o lisku... ten to miał eldorado za czasów rezimówki tuska tvp 2Dokładnie 92 462,58 zł brutto! Taką fortunę Telewizja Polska płaciła firmie Tomasza Lisa (46 l.) za wyprodukowanie tylko jednego odcinka programu „Tomasz Lis na żywo”! Prowadzący, czyli Tomasz Lis, dostawał z tego za swój godzinny show 20 tys. zł. Pozostałe 72 tys. firma Lisa otrzymywała na pokrycie kosztów produkcji i honoraria pracowników. kontroli prowadzonej przez TVP od 8 grudnia 2008 r. do 20 lutego 2009 r. W ramach niej sprawdzano umowy dotyczące współpracy TVP z firmą Tomasz Lis Deadline Productions przy produkcji programu „Tomasz Lis na żywo”. TVP pierwszą umowę z firmą Lisa zawarła 3 stycznia 2008 r. Dotyczyła ona produkcji 80 odcinków programu emitowanego w poniedziałek wieczorem. Ustalono, że wynagrodzenie dla wymienionej firmy za wyprodukowanie jednego odcinka wyniesie 92 462,58 zł brutto! Z matematycznego rachunku wynika, że ogółem firma Tomasz Lis Deadline Productions za wyprodukowanie 80 odcinków miała dostać od TVP prawie 7,4 mln zł brutto. – Już dawno zwracałam uwagę na to, że Andrzej Urbański (w 2008 r. był prezesem TVP – red.) traktował Tomasza Lisa w sposób wyjątkowy. Podpisał z nim kontrakt gwiazdorski. A teraz mamy na to dowody. Trzeba zwrócić uwagę na jeszcze jeden fakt: żaden program publicystyczny w tym okresie nie był tak bardzo reklamowany przez TVP jak „Tomasz Lis na żywo”. Oceniałam to bardzo negatywnie – komentuje nam Elżbieta Kruk (53 l.),Sejmowej Komisji Kultury i Środków Przekazu. Do umowy dołączono wykaz, w którym firma Lisa wyliczyła, ile wynoszą koszty związane z produkcją programu. Prowadzący Tomasz Lis za odcinek dostawał 20 tys. zł! Z kolei zysk jego firmy oszacowano na 12 030 zł. Z prostego rachunku wynika, że jeden odcinek dawał w sumie Lisowi 32 tys. zł zarobku. Poniżej publikujemy też, ile – według kosztorysu dołączonego do umowy – firma Lisa otrzymywała na pokrycie kosztów produkcji. W dokumencie, podsumowano także zarobki Lisa za 35 odcinków, które zostały wyemitowane w badanym okresie. Za prowadzenie tych audycji Tomasz Lis otrzymał w sumie 700 tys. zł. Do tego w tym okresie jego firma producencka miała ponad 420 tys. zł zysku. Ile dzisiaj firma Lisa dostaje za produkcję programu? Tego telewizja nie ujawnia, zasłaniając się tajemnicą. – Koszty produkcji po stronie Tomasz Lis Deadline Productions oraz TVP S.A. ulegały sukcesywnemu zmniejszaniu przy kolejnych transzach i są dziś znacznie niższe. Program od początku ma duże przychody z reklam, zarabia na siebie i na inne audycje – mówi Joanna Stempień-Rogalińska, rzecznik prasowy TVP. ![]() |
2021-02-10 (16:42)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7047 ![]() | wpis nr 1 345 711 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ITA nigdy nie byłem za PO w żadnej postaci ale to co robi PiS przerasta ich poprzedników stukrotnie i w takim samym stopniu przeraża. Co do Lisa jego romans z PO był widoczny ale próbował wykazywać jakąś próbę niestronniczości, natomiast "aktualni redaktorzy" TVP to dno dna A w innym temacie "z otchłani twittera" ludzie zaczynają się zastanawiać na kogo padnie "złe oko" Kaczyńskiego ( od uroku rzucanego przez wiedźmy) po mediach prywatnych Pamiętacie przejęcie banku Czarneckiego, miał być za złotówkę, a udało się nawet taniej... Ludzie to widzą i wiedzą co pod rządami obecnej "grupy" ich może czekać ![]() |
2021-02-10 (17:05)![]() Data rejestracji: 2016-04-28 Ilość postów: 538 ![]() | wpis nr 1 345 714 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ITA i marriusz2 to chyba takie mundre bo "wasz dziennik" czytają-może jeszcze do klubu "inteligencji" katolickiej i "gazety wolskiej" należą. |
2021-02-10 (17:13)![]() Data rejestracji: 2018-11-01 Ilość postów: 7273 ![]() | wpis nr 1 345 719 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pisiaki w TVp rezimowej pieją jakie to małe spadki PKB w Polsce w porównaniu z zachodem , a ja bym chciał żeby podali ile wynosi PKB na 1 mieszkanca Niemiec , Francji , Belgi po spadku bedą większe nawet od polskiego bez spadków . W Niemczech galęzie zamkniete dostają takie dofinansowanie że Polacy mogą pomarzyć u nas Rydzyk dostał ok 1 miliona zł na swoje fundacje i tego władza sie trzyma , a od zamknietej jesieni firmy dostaja dopiero teraz jakieś pieniądze gdy są juz nad grobem polskie realia , polski grajdołek , i pisowska propaganda sukcesu |
2021-02-10 (20:49)![]() Data rejestracji: 2014-05-05 Ilość postów: 1986 ![]() | wpis nr 1 345 753 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hiber, wirtual przyjacielu- widzę że również zderzyłeś się z inteligencją ameby, ale szybko skumałeś, że nie warto dyskutować, ja też szybko te zapasy z gównem odpuściłem, bo nie odróżniłby obserwator z boku co to śmierdzi. Wiem, że jesteś człowiekiem wykształconym glonojady mogą pozazdrościć Ci wiedzy i doświadczenia i jedynie potrafią obrzucać błotem. Pozdrawiam Cię Hiber wel. Manitou |
2021-02-10 (21:13)![]() Data rejestracji: 2014-05-05 Ilość postów: 1986 ![]() | wpis nr 1 345 759 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2021-02-10 (22:36)![]() Data rejestracji: 2017-05-31 Ilość postów: 373 ![]() | wpis nr 1 345 779 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ale szum na estradzie... szkoda tylko, że większość myśli, że myśli ![]() ITA świetnie napisane, szkoda tylko, że to bełkot, a nie są to trafne argumenty. W ten sposób pokazujesz tylko, że nie halo jest w temacie zamiast go ładnie zakończyć. elena55 pisze o czymś zupełnie innym a ty powielasz propagandę, no chyba że taki jest cel i za to ci płacą. W sumie jak płacą to rozumiem ograniczoność argumentów. elena55 proponuje by opodatkować wszystkie zagraniczne firmy a nie tylko media. Dlaczego odpuścić Google, Apple, Microsoft, Amazon itd? Tutaj są naprawdę duże pieniądze a nie prognozowane 144 mln od TVN. A docisnąć Amerykanów, a co tam ![]() Dla tych co czytają i nie łapią, że to teatrzyk marionetek. W szybkim skrócie: TVN => Discovery = Amerykanie Za czasów prezydenta Donalda Trumpa, jakikolwiek atak wymierzony w amerykańską firmę spotykał się z natychmiastową reakcją ambasadora USA w Polsce... A teraz co się dzieję? No ja wiem - nie mamy innych dzisiaj poza rządowymi relacjami, więc nie wiadomo jeszcze co i jak będzie... Od końca zeszłego roku wokół grupy TVN dzieje się coś dziwnego, jakaś nieudolna trochę ta oferta programowa, obecnie jakieś zwolnienia itp. Być może restrukturyzacja, a może... cichy deal między naszymi rządzącymi a właścicielami grupy TVN... Reasumując albo zaczynamy realizację właśnie scenariusza przejęcia mediów tzw. opozycyjnych - metodą "na węgra" lub to tylko zamęt by znowu odwrócić uwagę. Jest jeszcze jedna opcja, która tak naprawdę jest uzupełnieniem każdej z dwóch powyższych... Nie chodzi tutaj zaledwie o 144 mln zł rocznie od grupy TVN... jest to taki mały test obecnej administracji prezydenta Joe Biden'a. Obecna administracja USA ma dość własnych problemów wewnętrznych. Poprzednia Pani ambasador to był prawdziwa lwica... A może się uda przejąć TVN zanim "wujek sam" pomacha coltem? Grupa Polsat już od dawna flirtuje z rządzącymi. a reszta? Nie liczy się za bardzo ![]() Na koniec jeszcze takie moje spostrzeżenie odnośnie strajku kobiet... Dziękuję Bogu, że nigdy nie znalazłem się w sytuacji, gdy ja, moja rodzina - musielibyśmy rozważać dokonanie aborcji. Potrafię jednak zrozumieć te strajkujące kobiety, że są takie sytuacje które prowadzą do podjęcia takiej tragicznej decyzji. Jednocześnie opcji, żeby aborcja byłaby na tzw. żądanie jak pasuje kategorycznie mówię nie. Chciałbym jednak tutaj poprosić wszystkich kategorycznych przeciwników: zanim będziemy tak kategoryczni w wypowiedziach, sądach i opiniach. To może niech każdy z przeciwników, podejmowania takich tragicznych decyzji, na skromne 365 dni, to zaledwie jeden rok z całego ich życia, zaopiekuje się takim chorym dzieckiem, takim chorym człowiekiem. Niech chociaż zaopiekuje się dzieckiem pozostawionym w domu dziecka czy porzuconym na ulicy... Proszę Was wszystkich - zróbcie to przez tylko jeden rok. Zobaczcie jak funkcjonuje państwowa pomoc, jak ci wspaniali księża z Krakowskiej Kurii czy inni jak oni Wam pomogą. I zobaczcie jak wielki to trud wychowywać chore dziecko. Wysłuchajcie modlitw matki, która codziennie modli się by jej ukochane choć chore dziecko zmarło przed nią... Przepraszam, wiem że to straszne. Znam takich ludzi osobiście. Ja nie jestem takim bohaterem... nie umiem patrzeć na to całe cierpienie, podziwiam miłość i dziękuję Bogu, że nie musiałem podejmować takich decyzji... Tym nie mniej proszę by wszyscy Ci co tak naskakują na te strajkujące kobiety i od czci oraz wiary je odżegnują, niech wezmą te chore dzieci, te dzieci poczęte w skutek gwałtu i przez jeden rok się nimi zaopiekują i wtedy dopiero się wypowiedzą. Nie będę złośliwy i nie zapytam czy znajdzie się ktoś, kto zechce się nimi zająć na dłużej. Jakoś na ten moment nie zauważyłem, by którykolwiek krytykujący (popierający też) polityk czy dziennikarz to zrobił, ale wszyscy to wielcy eksperci od rodziny, od religii, od wszystkiego. Przepraszam, że poruszyłem ten temat, ale ciężko patrzeć jak się tłuczecie tak naprawdę o ***oły, a ważne kwestie są traktowane nienależycie. |
2021-02-10 (22:36)![]() Data rejestracji: 2013-01-20 Ilość postów: 10281 ![]() | wpis nr 1 345 780 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dionicos.... w samo sedno. Patrząc na to aż się włos zjeżył. Obawiam się jednak że zrozumieją ten przekaz tylko nieliczni ![]() Spadam na Discovery, na zwierzątka albo na kosmitów aby odreagować. Inne kanały... czarne. drNo... poruszyłeś i napisałeś to czego inni się bali ruszyć. Samo życie. --- wpis edytowano 2021-02-10 22:42 --- |
2021-02-10 (22:49)![]() Data rejestracji: 2015-06-21 Ilość postów: 2861 ![]() | wpis nr 1 345 781 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak, Dioni zaiste tak jest. Demo-kracja to tak kruche jestestwo, nawet bracia Amerykanie uświadomili sobie to prawie po niewczasie. Nikt nie czyta Platona a jasno mówił, że po demokracji jest zawsze autokracja. Tego amerykańskiego socjopaty już nie ma wprawdzie na urzędzie ale kilkadziesiąt milionów pobudzonych w gniewie pozostało też nie ma czego zazdrościć a spadli z wyższego konia. Ci nasi biorą po kolei wszystko, sztuka po sztuce jak zresztą zapowiadał wódz naczelny, ale PZPR też miał wszystko a może i więcej i się ujebało. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 188 189 190 ... 207 208 Wyślij wiadomość do admina |