Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 149 150 151 ... 207 208 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Rozmowy o wszystkim CDN |
2020-10-28 (10:35)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 322 894 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bywalec otworzył wątek pt. "Rozmowy o wszystkim CDN" A czy on w ogóle rozmawia ? Pisze coś nowego od siebie i to wszystko. Zadałem wczoraj konkretne pytania i cisza. Bo sami nie wiedzą jak można odpowiedzieć i wklejam mój wczorajszy wpis. Jak nie będzie rozmowy to ogłaszam oficjalnie over bo szkoda mojego tu czasu. "A ja czekam na odpowiedź dlaczego Chazan nie odpowiada za ok.500 morderstw. Albo wymordował ok. 500 ludzi którym Konstytucja obiecuje prawo do życia albo usunął kobietom z ciąży ok.500 jeszcze "nie ludzi". Albo albo a nie raz tak a drugi raz siak. Przykłady podałem " |
2020-10-28 (12:35)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7081 ![]() | wpis nr 1 322 913 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam 007 zadajesz trudne pytanie. Zarówno Chazan jak i poseł Piecha z PiS są aktualnie traktowani jak "nawróceni" co było a nie jest nie pisze się w rejestr. Obaj razem dokonali między 1000 a 2000 aborcji i co, i nic ich tłumaczenie jest takie jak podejście PiS-u do wszystkiego - to było kiedyś, dawno, dawno temu w poprzednim wcieleniu. Zauważ że ta partia i część jej zwolenników to byli komunistyczni prześladowcy opozycji jak Prokurator Piotrowicz - były poseł PiS i obecny sędzia TK z nadania tej partii. Pełno tam byłych złodziei, rozwodników ale także nawiedzonych i natchnionych przez prezesa. Tacy ludzie pouczają innych jak mają żyć, w końcu sami już dali przykład prawda? A w internecie przykładów zakłamania ludzi tej partii i osób będących czasem twarzami ich "zmian" i.t.d. jest pełno Typowa moralność Pani Dulskiej - modli się pod figurą, a diabła ma za skórą Tu taki mały przykład moralnych Pań, który można znaleźć w sieci ![]() |
2020-10-28 (12:37)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7081 ![]() | wpis nr 1 322 915 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A tu mały powrót do przeszłości Skąd się wzięła Kaja Godek, jakie reprezentuje środowisko ![]() |
2020-10-28 (12:51)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 1 322 916 [ CZCIONKA MONOSPACE ] https://demagog.org.pl/fake_news/nie-kaja-godek-nie-ma-zdjecia-z-hajlujacymi-czlonkami-onr/ |
2020-10-28 (12:53)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 1 322 917 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() wesołego dnia ![]() --- wpis edytowano 2020-10-28 12:54 --- |
2020-10-28 (12:57)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7081 ![]() | wpis nr 1 322 919 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To przynajmniej wiadomo że Kaja Godek nie ma zdjęcia z hajlującymi ONR-owcamo, natomiast jest z nimi mocno związana - z tym środowiskiem... co wynika z linku ze sprostowaniem |
2020-10-28 (13:03)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 1 322 920 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aha, rozumiem ![]() ... to przez analogię, jeśli ktoś od momentu założenia świeżego nicka ![]() agresywnie debilne jednostronne treści, to z kim jest związany ? ![]() . |
2020-10-28 (13:22)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 322 925 [ CZCIONKA MONOSPACE ] artykuł 38 Konstytucji. "Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia" Z tego co wiem to TK uznał że Konstytucja zapewnia prawną ochronę życia wszystkim już od poczęcia a więc uchwalona w 1997 roku ustawa o tzw. dozwolonej aborcji jest niezgodna z Konstytucją. Tylko że w Konstytucji nie ma ani słowa o aborcji a znaleźli to ci z TK ,kościół i pozostali posłowie z PiS (chyba tylko dwóch się wycofało) . I nagle pisiory wypowiadają się teraz o atakach hołoty na rząd i na kościoły . Ja nadal czekam na skazanie morderców od 1990 roku , jedynie Krystyna Pawłowicz jest już na przedawnieniu. Karalność przestępstwa ustaje po upływie (art. 101 § 1 k.k.): 30 lat – gdy czyn stanowi zbrodnię zabójstwa Tak więc nie pisiory czytają Konstytucję tak jak jest napisana a nie jak im się żywnie podoba to odczytywać. Ja odczytałem co oni sobie wymyślili i dyktuję im co wyczytałem bez wymyślenia. Karalność przestępstwa ustaje po upływie (art. 101 § 1 k.k.): 30 lat – gdy czyn stanowi zbrodnię zabójstwa Chazan musi siedzieć inni tez a Pawłowska może sobie Chazana odwiedzać bo jej termin karalności już ją o 10 lat ominął. --- wpis edytowano 2020-10-28 13:25 --- |
2020-10-28 (13:23)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7081 ![]() | wpis nr 1 322 926 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 po to mamy inteligencję żeby pewne sprawy samemu rozstrzygnąć, rozważyć. W wielu kwestiach możemy się nie zgadzać ale w innych możemy mieć wspólne spojrzenie na określone sprawy. Kaja Godek za kilka lat będzie synonimem tej która przyłożyła się wraz z PiS-ek i TK do złamania "teoretycznie" nienaruszalnego kompromisu aborcyjnego między "nawiedzonymi" z prawej i lewej strony. Przez to w przyszłości takie kompromisy między radykalnymi stronami będą prawie niemożliwe do osiągnięcia, bo każda z tych stron będzie wiedziała, że zawsze może pojawić się ktoś kto ten kompromis zniszczy. I to jest w tej całej sprawie najgorsze "utrata zaufania" co w demokratycznym kraju może tę demokrację pogrążyć i zniszczyć od środka |
2020-10-28 (13:37)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7081 ![]() | wpis nr 1 322 930 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 007 to jest podwójny standard, jeden dla ogółu, a drugi dla "swoich" Przypomnij sobie Jarosława Kaczyńskiego na cmentarzu, kiedy dla wszystkich "innych" cmentarze były zamknięte, albo bez maseczki na zaprzysiężeniu u Prezydenta gdy inni tę maseczkę mieli. Takie standardy są stosowane we wszystkich dziedzinach nie tylko moralnych Podam ci przykład jak PiS wysysa pieniądze ze spółek państwowych - jedna osoba zasiada w zarządzie kilku spółek i z każdej " ciągnie" kasę - to jest PiS-owski standard moralności przy zarabianiu ![]() |
2020-10-28 (13:50)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 1 322 936 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Perkun, jasne i oczywiście ![]() ![]() ![]() Gwoli jasności dodam, że tylko dlatego się tu dziś wpisałem, że nijak nie potrafię rozkminić po jasną cholerę na stronie o lotto taki fejk wlepiasz, jak ta focia z hejlującymi idiotami * ? *bo w tym kraju, tak doświadczonym przez różne faszyzmy hejlować może tylko idiota udanego dnia . --- wpis edytowano 2020-10-28 14:01 --- |
2020-10-28 (14:16)![]() Data rejestracji: 2018-11-01 Ilość postów: 7296 ![]() | wpis nr 1 322 946 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To wszystko odwraca naszą uwagę od nieudolności i zaniedbań rządu . 18 820 nowych zakażeń i 236 zgonów. To najnowsze i niestety dotychczas najbardziej dramatyczne dane z resortu zdrowia. Aktualny bilans pandemii to niemal 300 tys. przypadków SARS-CoV-2 i ponad 4,8 tys. zgonów. My juz mamy swoją Lombardie odnośnie zachorowań i zgonów , następny etap to upadek służby zdrowia bo ani szpitale ani obsługa temu nie podoła. 007 wyśmiałeś mnie jak pisałem że możemy mieć 300-400 ofiar covidu dziennie, powoli sie zblizamy do tych liczb , ale nie oznacza to że sie z tego cieszę , wolę nawet żebym się pomylił. Dlaczego nasz Łukaszenko podpalił Polskę akurat wtym momencie. |
2020-10-28 (14:28)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 322 950 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wracam do Kaczyńskiego który pojechał jednak na zamknięty cmentarz. Ja tego wtedy nawet się nie czepiałem ,bo cmentarzy i ludzi w całej Polsce jest masa albo bez maseczki na zaprzysiężeniu u Prezydenta gdy inni tę maseczkę mieli. Nie wiem nawet kiedy to było i czy było przymusowe. Nie wpisuję żadnych komentarzy w WP ani w interii gdyż masa wpisów jest u nich kasowana.Natomiast czytam także pisowskie "Niezalezna" i tam jednak nic nie kasują lecz tam piszą nawięcej same pisiaki i piszą swoje głupoty powołując się na Konstytucję.Tyle że Konstytucję "rozumieja" po swojej "myśli" jak ostatnio TK. Wklejam mój nieskasowany wpis a potem kilka tych pisiaków. Pisiakiem nie byłem nigdy lecz broniłem wiele wpisów przeciwko PiS. Gdyby nie pandemia to chyba jednak rok 2020 nie miałby takich strat absolutnie , był nawet przez nich wyliczony jako dodatni w tym roku. Mój wpis u pisiaków: "Proszę więc podać ten przepis z Konstytucji .Bo ja go nie znam czyli sami z TK i kościoła sobie coś wymyślili w tym przepisie z Konstytucji." Wpisy pisiaków: Przeczytaj sobie art.30, 31a, 32 i 38 to może zrozumiesz o co chodzi, chyba, że ktoś uważa, że człowiekiem się nie jest od chwili poczęcia. Szkoda, że wybiórczo są oceniane różne przepisy, często odwrotnie do danej sytuacji. Chodzi , jak widać o to, aby był pretekst do robienia zadym. Konstytucja RP pochodzi z 1997 roku i obowiązuje już 23 lata, więc może trzeba zmienić konstytucję i dostosować wiele zapisów do dzisiejszych potrzeb. Tyle, że była taka propozycja, ale nie znalazła poparcia głównie wśród opozycji. Więc, co - jak pogodzić wszystkich, aby byli zadowoleni. Ludzie przezylam komune w Polsce ale naprawde takiego zdziczenia samowoli zeby kazdy robil co chcial pod nakazem "wykonania zadania" zdemolowania Polski ulicy i zagranicy nie bylo. Rodzice patrzec na swoje dzieci bo teraz wyszly na ulice bija innych napadaja na ksiedzy beda was bic niedlugo. Środowisko lewicowe nie chce przestrzegania konstytucji", bo nadal traktuje Polskę jak swój prywatny folwark. A ja jestem za dopuszczeniem całkowitej aborcji do 12 tygodnia. I nie jestem wcale (jak wam wmawiają) żadnym lewakiem, agentem rosji, pedałem, zwyrodnialcem, pedofilem i co tam jeszcze tvp wymyśli. Chazanowi nie minęło 30 lat karalności i mają go wsadzić za popełnione morderstwa albo TK musi zmienić swoje zdanie. Jeśli tego nie zrobią uznam że TK to same pisiory. |
2020-10-28 (16:33)![]() Data rejestracji: 2017-08-03 Ilość postów: 2112 ![]() | wpis nr 1 322 961 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kaczyński użył pułapki przerzucajacej odpowiedzialność za wzrost zakażeń na społeczeństwo, instrumentalnie wykorzystując z natury naiwne kobiety, które łatwo spacyfikować i zmanipulować wciągając w fałszywy spór. Zabawa w macice i skrobanie downów-->Protesty-->wzrost zakażeń-->lockdown-->stan wyjątkowy. Geniusz:) numer z macicami juz nieraz się udał:) --- wpis edytowano 2020-10-28 16:35 --- |
2020-10-28 (17:22)![]() Data rejestracji: 2017-08-03 Ilość postów: 2112 ![]() | wpis nr 1 322 968 [ CZCIONKA MONOSPACE ] perkun>> czy skrobanki są najważniejszym zagadnieniem libertarianizmu? Pytam bez ironii. |
2020-10-28 (17:46)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 322 971 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak nam wiadomo prezydent Duda nie miał objawów ale zrobił test i jest on dodatni. Teraz z kolei Donald Tusk nie miał testu ale nagle ma objawy i zrobił test. Jutro wyniki.To wiadomość sprzed 19 minut. ortal Politico, który jako pierwszy napisał o sprawie, podaje, że Tusk jest w samoizolacji od środy 28 października. Ciekawi mnie Bywalec gdyż jak dotąd wszystkich zarażonych uśmiercał a jutro wyjdzie dodatni test u Tuska. Chyba że lekko zakaslał i mysli ze to koronawirus. Dziś napisał w twitterze Polska jest najgorzej przygotowanym państwem do jesiennej fali epidemii w całej Unii. Gdy inni szykowali się na wojnę z wirusem, wy - na wojnę z narodem” - stwierdził. Oczywiście zapomniał o Brukseli i Belgii ,rekordy.11,6 miliona a ponad 347.000 zarażonych. Widać że to nieuk. W Belgi jeden do 33 mieszkańców zakażony ,Francja 1244.000 na 67 milionow to ok. 1 do 53.Widać że nieuk. --- wpis edytowano 2020-10-28 18:01 --- |
2020-10-28 (18:11)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 322 973 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Polska jest najgorzej przygotowanym państwem do jesiennej fali epidemii w całej Unii. Gdy inni szykowali się na wojnę z wirusem, wy - na wojnę z narodem” - stwierdził Donald Tusk. (jego dzisiejszy wpis w Twitterze) U niego w Brukseli 1 chory na 33 mieszkańców ,Francja jeden dokładniej na 54 mieszkańców mimo 1244000 zarażonych Polska 38 milionów i 299.000 zarażonych to jeden na 127 mieszkańców. Belgia jest najgorzej przygotowanym państwem do jesiennej fali epidemii w całej Unii. Gdy inni szykowali się na wojnę z wirusem to Belgia i Tusk w Brukseli na wojnę z Rządem Polski.--stwierdził 007 ![]() --- wpis edytowano 2020-10-28 18:13 --- |
2020-10-28 (21:20)![]() Data rejestracji: 2018-11-01 Ilość postów: 7296 ![]() | wpis nr 1 323 011 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Promowana przez rząd aplikacja Stop COVID to na razie niewypał. Powiadomienia uruchomiła garstka. Wokół aplikacji narosło dużo kontrowersji. W kwietniu serwis Niebezpiecznik informował, że jeden z programistów biorący udział w pracach przy niej odchodzi z projektu i odradza jej instalowanie. Aplikacja podobno może słuzyć do szpiegowania właściciela telefonu. Polska aplikacja kosztowała ponad 5 mln zł. lepiej jakby za te pieniądze kupili respiratory |
2020-10-28 (22:09)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7081 ![]() | wpis nr 1 323 026 [ CZCIONKA MONOSPACE ] qbam Libertarianie są przede wszystkim za wolnością wyboru. Nie myl czasem tych pseudo wolnościowców w Konfederacji z normalnymi Libertarianami, narzucanie komuś swoich religijnych czasem jak w "Konfie" ekstremalnych poglądów i wierzeń oraz wartości nie ma nic wspólnego z wolnością. Moje osobiste zdanie dotyczące aborcji jest takie, że czasem jest to zło konieczne w różnych przypadkach, trudna decyzja stojącej za taką sytuacją kobiety to jej życiowy wybór, jak ktoś jest katolikiem to jego sumienie. Nie mam żadnego prawa oceniać takiej kobiety - tak jak one mówią jej ciało, życie i wybór i wolność. Miałem możliwość rozmowy z pewną fanatyczką religijną na twitterze i powiem uczciwie, pomimo różnego rodzaju logicznie podanych przeze mnie faktów, nie wszedłem nawet na jej "uduchowiony" poziom myślenia, wolny zupełnie od klasycznie pojmowanej inteligencji przyczynowo skutkowej. Próbowałem jej wytłumaczyć, że jak jest ciężko uszkodzony płód, czasem bez mózgu i bez szans na przeżycie, ba mogący doprowadzić swoim istnieniem do śmierci kobiety to utrzymywanie takiej ciąży jest nie tylko niepotrzebne, niebezpieczne ale i jest to ogromna tortura dla tej niedoszłej matki. Niestety bezskutecznie. Ale każdy ma swoje wierzenia, swoje sumienie i swoje życie do przeżycia po swojemu |
2020-10-28 (22:36)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 323 035 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mówimy o przerywaniu ciąży - nie o zabijaniu" - wypaliła wicemarszałek Wanda Nowicka z lewicy. Ja się z nią zgadzam bo robiąc sobie śniadanie mówię o jajecznicy z jajek a nie o zabijaniu kur....007 ------------------------------------- oraz inni o niej Nie zatrzymujmy ulicznicy Nowackiej i towarzyszących jej czworonogów w drodze na drzewo. Małpy na drzewach i tak są bardzo zaniepokojone tak długim brakiem ich obecności. To mówisz kobieto że " dzieci i ryby głosu nie mają" ? Więc walczysz o możliwość aborcji czyli zabijania choć nie wiesz co te nienarodzone dzieci o tym sądzą ? No właśnie.Czy ta ostatnia jadła z raz kawior ? Czy ona wie ile zabito ryb w celu kradzieży ikry z której mogło się narodzić miliony tego gatunku ryb? Czy ona wie że robiąc swoim dzieciom na śniadanie jajecznicę to morduje nienarodzone jeszcze kury ? Czyli zmieniam jej wpis na : cytuję ...To mówisz kobieto że "dzieci i ryby głosu nie mają" ? Czyli zadając to pytanie ona uważa że jednak ryby też mają więc odwal się kobito od jajecznicy i o kawiorze nie wspomnę. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 149 150 151 ... 207 208 Wyślij wiadomość do admina |