Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 477 478 479 ... 560 561 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Takie Coś |
2024-03-29 (09:27) Monika1970 Data rejestracji: 2023-01-17 00:00:00 Ilość postów: 4873 | wpis nr 1 511 139 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hej! Skojarzenie: Jabłuszka pełne snów: 21+25+17=63 |
2024-03-29 (09:42) typ22 Data rejestracji: 2021-01-02 00:00:00 Ilość postów: 1805 | wpis nr 1 511 142 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 🌞Witam🌞 Skojarzenie lub jego brak Jabłka 413751=21 z tego może 1,21,37,41,51 do tego w koszyku jest ich 8 na kocyku 10 na drzewie 19 w sumie zestaw 1,8,10,19,21,37,41,51 Aya jeszcze nad tym pracuje ale powiem tak po staremu było by 8,13,46 a po nowemu 1,4,14 zobaczymy która trójka lepsza do tego 9 i 11 pokrywa się z moimi sennymi. Jak będzie nadal dobrze to oczywiście powiem co i jak. pozdrawiam Mario |
2024-03-29 (11:37) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 10100 | wpis nr 1 511 157 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć 🌞 Brawa za... 🎶🎶🐘 Dziś ze snu : 25 Skojarzenie : jabłonna 24 Pozdrawiam, miłego dnia i powodzenia 🍀 paa 😊 |
2024-03-30 (13:14) typ22 Data rejestracji: 2021-01-02 00:00:00 Ilość postów: 1805 | wpis nr 1 511 295 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wesołych Świąt dla wszystkich śniących, kojarzących i typujących w lotto Dzisiaj z sennych zestaw świąteczny: 5,7,9,16,17,18,32,40,73,75 pozdrawiam Mario |
2024-03-30 (13:26) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 10100 | wpis nr 1 511 298 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć 🌞 Zdrowych, radosnych, Szczęśliwych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich Banitów, ich bliskich oraz Gości zaglądających w te strony, a także dla Duszka Opiekuńczego Arki i wszystkich jego uroczych krewniaków 🪻🌷🌷🐰🌷🌷🪻 paa 😊 |
2024-03-30 (17:37) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6957 | wpis nr 1 511 328 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2024-03-30 (17:50) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6957 | wpis nr 1 511 330 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdrowych, pogodnych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy koszyczka pełnego smakołyków dla Wszystkich Banitów, Śniących, Kojarzących oraz lukających tutaj Gości |
2024-03-30 (18:21) Aya Data rejestracji: 2016-01-12 00:00:00 Ilość postów: 1613 | wpis nr 1 511 336 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Heja Wesołych Świat Wielkiej Nocy. Płyniemy 73659546 |
2024-03-30 (20:29) typ22 Data rejestracji: 2021-01-02 00:00:00 Ilość postów: 1805 | wpis nr 1 511 358 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Żeglujemy 4716211937 z tego może 2,7,9,22,58 Aya po mojemu 2,7,9,14,23,29,45,73 |
2024-03-30 (20:50) typ22 Data rejestracji: 2021-01-02 00:00:00 Ilość postów: 1805 | wpis nr 1 511 359 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mała korekta Żeglowanie |
2024-03-30 (21:07) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6957 | wpis nr 1 511 361 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fotka Arka Banitów 8,13,30,43,XX Lub 13,30,43,61,XX XX >>> liczba zagadka dla ułatwienia: jest liczbą osobistą kogoś z załogi Arki |
2024-03-30 (22:24) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6957 | wpis nr 1 511 372 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Arka Banitów nie zawiodła XX >>> weszła z nicka i na opak i z imienia Dobranoc |
2024-03-31 (00:26) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 10100 | wpis nr 1 511 392 [ CZCIONKA MONOSPACE ] O jeju! To tak cudowną mamy Arkę Banitów?! 🤗 Tak się dziwuję, bo po raz pierwszy widzę ją z zewnątrz 😉😬 Jest po prostu super, a fakt, że weszła liczbami świadczy, że jest wspaniała! No i... co by tu nie mówić, to że Kapitan liczbowo Arkę nadal wg mnie jest znakiem, iż padnie na niej główna wygrana 😬😬😬 Skoro o banickiej Arce mowa ( i wizja też 😉), to mam taką myśl...., by zaprosić na nią szczurki 🤗 Bardzo proszę, choć na chwilkę by mogły wejść. Każdy liczący się okręt szczury na pokładzie posiadał, więc Arka Banitów powinna mieć je obowiązkowo! Banici szczurów się nie boją, lecz z Banitkami różnie może być, więc bardzo proszę Aya, KrólowaM, Monika i inne, które na pewno wciąż są...za burtą się czają 😜😁, by nie obawiały się tych cudownych stworzeń i dały zezwolenie na wprowadzenie ich... choć chwilowo, na święta na Arkę. Dodam, że Mira nie tylko zgodę wydała, ale wręcz uprzejmie ( co rzadkie dla sroczek) przychyla się do mojej prośby skierowanej do Banitek 😊 Sie wytłumaczę z tego pomysłu... Od kilku lat marzę o wzięciu dwóch, tym razem szczurzynek ( nawet imiona już mają), ale szczurki hodowlane żyją strasznie krótko. Kontakt ze szczurami jest bardzo głęboki i właściwie po roku człowiek jest z nimi tak zaprzyjaźniony, jak z psiakiem po około 4.. 5 ciu latach ( mówię tu o takim już uczuciu totalnej jedności). Niestety niewiele czasu mija, gdy przyjaciel odchodzi, więc to jest wiadomo.... ☹️. Nie będę opisywać towarzyszących szczurowi cierpień, którym winien jest człowiek, ściślej eksperymenty, które zdegenerowały ciała tych zwierzaków. Dodatkową potwornością jest brak możliwości pomocy, bo weterynarzy specjalizujących się w takich maliznach jest bardzo niewielu. W związku z tymi bardzo przykrymi przeciwnościami wciąż nie mogę kupić... szczurzynek. Juz nie chce widzieć, jak cierpią, gdy... Ale dziś zobaczyłam takie istoty 😬 - wielkoszczur gambijski. Żyje taki łobuz 6 do 8 lat, jest całkiem spory i ma wygląd oprycha! 😁 Rany... jaki słodki... drań 😁😂 I znów tak mi się zatęskniło za szczurkami ❤️ / noo, dodam, że jak mnie bardzo wkurzały uporem i złodziejką, to od szczurwysynów ich wyzywałam 🤭😂 / i taka zatęskniona za nimi weszłam na forum, a tu - Aya dała taką super fotkę... Alfi_ Arką Banitów ją nazwał... liczby weszły, więc - musiało z tej tęskno - łajbowej kombinacji zrodzić się pragnienie, by tu jakiś szczur zagościł! 😁 Rozumiecie teraz, że było to oczywiste! Tak więc szybko, nawet ekspresowo nadałam Mirze tekst morsem malowany 😁😂, z pytaniem, czy przytuli grono pokładowych szczurów i drugie, czy mogę liczyć, że wstawi się za mną do Banitów? Po otrzymaniu odpowiedzi ( również ekspresowej) dla obu pytań pozytywnej, do skojarzenia Alfiego "Arka Banitów" dla fotki Ayi, dokładam do_skojarzenie będące jednocześnie gościnną ekipą, czyli wszystkie moje szczurki, które na Arce podczas świąt pragną być : - Szczur Mordechaj 41 ( Morduś 27) - Szczur Mikołaj 26 ( Mikołajek 33) - Szczur Nikodem 35 ( Nikuś 20) - Szczur Karol 21 ( Lolinek 33 // Mistrz LO 41) - Szczur Florian 39 ( Florek 31) Oczywistym jest, że nad dobrym prowadzeniem się szczurzych gości, co do zasady doskonałych, ale obciążonych genem łobuzerstwa, złodziejki i szeroko pojętej bandziorki czuwać będzie nasz opiekuńczy duszek - sroczka Mira 23. W związku z tym nie muszę chyba nikogo przekonywać, że szczurki pokażą się wszystkim z najlepszej swej strony. Dodatkowo za gościnę odwdzięczą się one oraz sama Mira liczbami swemi 😉, które do tygodnia kołdun maszyny losującej ponoć wypluć ma 😁 20, 21, 23, 26, 27, 31, 33, 35, 39, 41. HaA! I tak oto wyszła nam pokładowa dziesiątka, ale gdyby ona komuś nie pasowała, to może przetasować liczby i zamiast oficjalnych dwóch może sobie wrzucić składowe drugiego imienia szczurka Karola, czyli Mistrz 32 LO 9. Tu muszę wyjaśnić, że właściwie jest to tytuł nadany geniuszowi ( dosłownie) geometrii i inżynierii) Dodam też, że Mistrz LO był jedynym wśród piątki pijakiem 😂, lubił wódkę / mocny alkohol i nawet raz się tak spił, że zasnął i zsikał się "na śpiocha" 😂. Myślę, że mogę tę jego osobistą przygodę wyjawić, gdyż w przypadku szczurka, to nie hańba, lecz bohaterszczyzna! Myślę, że Mistrz LO, jako szczur linii norweskiej, czyli lubiący mięso i alkohol, rumem też by nie wzgardził, tak więc spokojnie może on być symbolem mocy Arki 😁 Natomiast dla Banitek - Pań proponuję towarzystwo Florka, który będąc z linii dumbo wyróżniał się wyjątkowo łagodnym, wręcz miłosiernym charakterem. Przy jego "słodkiej" aparycji cechy te sprawiają, że nawet najbardziej lękliwa wobec szczurów dama, po prostu zakochiwała się w łotrzyku w sekund pięć 😬 Dodatkowym jego atutem był fakt, że mimo, iż gen złodziejstwa w nim żył, to jednak będąc w formie szczątkowej sprawiał, że chęć kradzieży była zredukowana do chuligańskiego wybryku zaledwie. To znaczy, że owszem zawsze coś ukradł, ale wpół drogi zostawiał swój łup, jakby nie wiedząc po co kradnie. Można więc było stratę odzyskać. Jednym słowem przy Florku nie trzeba się martwić o chusteczki higieniczne, banknoty czy papierosy i nie trzeba torebki lub kieszeni pilnować. Owszem, ukradnie to i owo, ale bez żalu odda.. Dumbo szczur = sylwetka osobowa nieprzestępcza 😁 Uff, zgodę mamy (prawda? 😉), szczurki mamy, liczby mamy i w sumie niewiele nam do szczęścia potrzeba.. Może jedynie prośba do Alfiego, by poprosił, a jako Kapitan nawet nakazać może, aby ten Banita - zagadka XX, który z bębna powinien wyskoczyć..., noo, żeby z liczbami szczurzych gości wyszedł też i przy tej chwalebnej okazji - żeby pomógł Mirze zapanować nad ich chuligańskimi temperamentami 😬😂, ok? Dobrej... i cyferkowych...... 🌜🌟 |
2024-03-31 (08:29) Monika1970 Data rejestracji: 2023-01-17 00:00:00 Ilość postów: 4873 | wpis nr 1 511 417 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika gratuluję jak zwykle fenomenalnego tekstu. Jestem z doskoku. Do liczb nie mam głowy, bo od ponad tygodnia jestem półprzytomna ze strachu. Dziwny, zdrowotny problem w najbliższej rodzinie. Mam nadzieję, ze wszystko się wyjaśni i będzie dobrze. Pozdrawiam załogę Arki i Mirę. --- wpis edytowano 2024-03-31 08:30 --- |
2024-03-31 (10:37) Aya Data rejestracji: 2016-01-12 00:00:00 Ilość postów: 1613 | wpis nr 1 511 427 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hejka Świątecznie. Czworaki 37569129 Witaj szalona Arko Banitów Na czas świąteczny Arka Banitów chwilowo zakotwiczyła na pięknej rafie koralowej. Zwabieni głośnym wołaniem banitki Iki na Arkę przybywają Wesoły chomicz Mamusiu , proszę zgódź się , idziemy na Arkę. Już pędzi szczurkowata rodzinka Ja też chce, jestem malutki , dużo nie zjem I słonik z własnym prowiantem Hej a ja też mogę? Tym oto sposobem mamy , świątecznych gości. |
2024-03-31 (11:26) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6957 | wpis nr 1 511 430 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzień dobry w świąteczne przedpołudnie Nooo Gości ci tutaj mamy ... Nawet Mira musiała założyć kuchenny fartuszek A jakie smakołyki przygotowała Banitom a jakie gościom mniejszym Mira jak na gospodynię Arki sprawiła się the best Ika Szczurki, bardzo sympatyczne istoty, więc Arka bez nich byłaby nie tylko łajbą smutną, ale pozbawioną alarmu naturalnego, W razie zagrożenia, a jak zapewne wiesz nawet na nowiutkim, pachnącym farbą Titanicu pełniły służbę a był podobno statkiem niezatapialnym. Fotka zapasy lub sumo Pozdrawiam |
2024-03-31 (14:02) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 10100 | wpis nr 1 511 451 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ojeeejuuu.. jak tu cudownie! 🤗😁 Cześć 🌞 Zapomniałam, że dziś złodziej czasu całą godzinę brutalnie zżarł ☹️ I szok, że po odpaleniu kompa znalazłam się w innej, niż wskazywanej przez zegar ścienny czasoprzestrzeni 🤭😂 Z tej cudowności na szybko podam skojarzenie : Mikro kosmos 50 Uzasadnienie za.kikka chwil, bo najpierw to muszę się nasycić dobrościami na arkowym stole 😊😁😁 Do za chwil kilka... ale powodzenia już! 🍀🍀🍀 |
2024-03-31 (15:57) ika Data rejestracji: 2012-12-05 00:00:00 Ilość postów: 10100 | wpis nr 1 511 459 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 🌞 Chyba bardziej, niż kiedykolwiek współczesny człowiek "istnieje w pasmie przekonania", że świat jego przestrzeni jest uporządkowany i ograniczony głównie do jego ludzkich potrzeb. Co prawda każdy, nawet najmocniej zakotwiczony w cywilizacji człowiek wie, że nawet w najbardziej zatłoczonym mieście istnieje "inne" / równolegle życie 😅, ale nie mając czasu... potrzeby... itp. na co dzień nie głowi się nad tym ( co zresztą w stopniu umiarkowanym jest jak najbardziej oczywiste i normalne ) Ten "stopień umiarkowany" poszerza się poza nawias, za którym z jednej strony są ci, którzy prócz ludzkiej masy "widzą" jedynie motory, samochody i ewentualnie psy obowiązkowo na smyczy, a ze "zwierząt" istniejących pośród nas znają jedynie wirusy i bakterie odczytywane, jako dzikie i drapieżne istoty, z którymi walczyć trzeba co krok, albo nawet co trzy ćwierci kroku 😂 Poza przeciwny nawias umiarkowana wychodzą ci, którzy nie tylko widzą i wiedzą, że ludzkość, to tylko jedna z wielu społeczności 😁 współistniejących ( nawet w najbardziej zabetonowanym mieście) z ogromem innych, ale mają też ten odruch, by rzucić czasem wróblom kilka okruszków na pożarcie, albo zagadać do kosa w parku 😁 Jednak nawet ci najbardziej na ziemskie " obce cywilizacje" 😅 otwarci, siłą rzeczy ( faktem typu funkcjonowania ludzkiego gatunku) są wielce zdziwieni, gdy celowo lub przypadkowo znajdą się np. nocą w lesie, lub parku, a choćby tylko na obrzeżach miasta. W takich miejscach, gdy noc wycisza cywilizacyjne hałasy, a lęk towarzyszący nieznanemu wyostrza zmysły... tu dopiero zaczyna się jatka 😂 Jakieś szuszukania, jakieś drapania, trzaśnięcie gałęzi, pisk, płochliwe ucieczki lub odwrotnie -śledzące zza drzewa dwa jaskrawe punkciki, które okazują się czyimiś oczami itd itp. Najpierw strach dwupoziomowy - o byt fizyczny oraz obawa, że a nuż są.. w dodatku tu są jakieś duchy 😅, a potem - ciiiszaaaa....spokój i śmiech wywołany myślą " o Boże! ile tego tu żyje! 😂". Ile tych stworzeń, ile "obywatelstwa" zamieszkuje, zagospodarowuje i koszysta z tego skrawka ziemi?! A potem myśl :skoro tych skrawków tak wiele na całą ziemię się składa i są tak różne, to ile tego stworzenia ziemia nosi, no i gdzie to stworzenie żyje skoro jest, a jakoby nie było go na co dzień? 🤔 Hihiii 😂 słów tyle musiałam zużyć 😉, żeby dać wyobrażenie tego, co poczułam, gdy weszłam dziś na Arkę! 😁 Goście Ayi, organizacja Alfiego ( no i Miry, oczywiście / spieszę szybko dodać , coby mi nie dziobnęła oka 😅) i Monika mimo pośpiechu, choć na chwilkę, to odpowiedź na moje pytanie : gdzie wszystko żyje, gdzie wszystko się chowa? - w Świadomości i Duchu, przychodząc z fizycznych miejsc różnych na spotkania 😉, dziś tu, na Arce 😁.... Banitów 🌻 Stąd skojarzenie " Mikro kosmos" 50, a teraz jeszcze drugie wpadło "kosmos na Arce zebrany 80" Fizyczny świat, to Życie z różnymi przejawami, na które często, nawet najczęściej wpływu nie mamy. Lecz ten świat Świadomości, to prawdziwy skarb... diament, który, jak słońce ziemi, daje blask rzeczom i zdarzeniom z fizycznego świata. Dziś na Arce ten Diament świecił nawet mocniej, niż słońce 😊 Kurcze, czy Wy zdajecie sobie sprawę z tego, jak bardzo jesteście - kochani?! ♥️🌞 Moniko, Ty z całą pewnością doskonale wiesz, jak bardzo niedobry jest lęk, zwłaszcza ten wnikający w człowieka z powodu niepewności... bezsilnego czekania.... Wiem też że wiesz, jak bardzo ciężko sobie z nim poradzić, ale skoro to właśnie wiem, to wiem również, że czasem przyda się ktoś "z zewnątrz", to uprzytomni nas, by... lęk obezwładnić spokojem. To trudne działanie, jednak udaje się, gdy usilnie staramy się pamiętać, że wszystko, a nawet więcej, niż wszystko powinniśmy zrobić dla drugiego człowieka, ale choćby on był nie wiadomo jak przez nas ukochany, to jednak jego jest obowiązkiem i Prawem "wybrać" w życiu to, co zgodne jest z jego własną, totalnie osobistą Drogą. To bardzo ciężkie sytuacje - pragnąć dla drugiego, życząc mu najlepiej, a jednak musieć się z Jego, nawet często nie uświadomioną Wolą pogodzić. To bardzo trudne i bolesne znaleźć tę granice, której mimo najlepszych chęci nie jest nam dane przekroczyć. Trzymaj się ciepło i.. dużo sił i wewnętrznego spokoju, który zawsze przynosi dobre rozwiązania 🌷😊 Bardzo pięknego dnia i 🍀🍀🍀 |
2024-03-31 (17:55) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6957 | wpis nr 1 511 467 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "I szok, że po odpaleniu kompa znalazłam się w innej, niż wskazywanej przez zegar ścienny czasoprzestrzeni 🤭😂" Niestety, z czasem czas płynie coraz szybciej, a ktoś, człowiek, jeszcze bardziej go przyspiesza nie licząc się ze Stwórcą. A przecież Bóg/Stwórca tworząc czas stworzył go w obfitości, którą można zobaczyć nie tylko na świątecznym stole. Czy czasoprzestrzeń można oszukać? ... Myślę że nie. Jakiekolwiek zmiany, ingerencja w coś co było dobre przynosi skutki opłakane. I tutaj kłania się Mira. Po wybudzeniu, gdy ustało krająkanie, opowiedziała mi co widziała,co słyszała zanim dostała gazem po dziobie. Przysłuchując się rozmowie protestujących rolników z prowadzącymi działalność gospodarczą restauratorami, którzy byli zaniepokojeni zielonym ... , Mira doszła do wniosku że i jej się "oberwie" w sensie ekonomicznym. Nie wyobrażała sobie że będzie musiała docieplać swoje gniazdo na wysokim dębie. Skąd weżmie tak wielką kwotę na modernizację gniazda, do tego mają wprowadzić jakiś ogromny podatek z którym sobie może nie poradzić, nawet wtedy gdy sprzeda wszystkie swoje drogocenne świecidełka/skarby, gromadzone latami w swoim gnieżdzie. Jako że Mira to sroczka z krwi i piór Polka, wtrąciła się w ową rozmowę i podsunęła protestującym genialny pomysł z którego restauratorzy byli zachwyceni. Mają otworzyć restauracje, jedne z jedzeniem dla popierających rząd a drugą dla normalnych ludzi w której będzie menu z prawdziwym smacznym polskim jedzeniem Ta dla popierających rząd koalicja i jej elektorat jako danie główne dostanie zagraniczną zupkę wzbogaconą robalami a na drugie prusaka w panierce, produkt przypominający kartofle i sałatkę ze skrzydełek mola a na dokładkę pusty talerz na wypadek wystąpienia cofki łeee Z restauracji naprzeciwko będzie unosił się zapach docierający do do tej pierwszej,że aż ślinka cieknie. Niestety ale aby wejść do restauracji z polskim menu, trzeba będzie mię specjalną legitymację obwarowaną osobistymi zabezpieczeniami.,w tym momencie śmiech. Można było pomyśleć że Mira to złe ptaszysko, skrofuloza. Nic z tych rzeczy bo to bardzo mądra i sympatyczna fruwająca istota Stojący w pobliżu silni ludzie w bojowym umundurowaniu słyszeli o pomyśle Miry, a jeden z nich widząc i słysząc jej kraśmiech doskoczył i potraktował Mirę gazem. A jak to się skończyło dla Miry było opisane wcześniej. Reasumując, mam nadzieję że nie dojdzie do pomysłu przedstawionego przez Mirę, a decydenci w Be... , Br... i obecnie rządzący w Polsce zrozumieją że wciskanie nietrafionych pomysłów chluby im nie przysporzy. Alem się rozpisał |
2024-03-31 (18:24) golanonim Data rejestracji: 2019-03-26 00:00:00 Ilość postów: 6957 | wpis nr 1 511 471 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 477 478 479 ... 560 561 Wyślij wiadomość do admina |