Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 534 535 536 ... 590 591 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Takie Coś |
2024-10-05 (21:34)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 685 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maciej a więc życzę Ci wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń. No i przede wszystkim aby Twój wzrok był zawsze na tyle ostry, żeby wypatrzeć wspaniałość każdego dnia ![]() |
2024-10-05 (21:34)![]() Data rejestracji: 2019-03-26 Ilość postów: 7453 ![]() | wpis nr 1 533 686 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2024-10-05 (21:37)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 687 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i jeszcze coś. Więc jesteś spod Wagi. Na pewno super chłopak z Ciebie, i człowiek po prostu. Ja od dziecka mam większość najlepszych koleżanek właśnie spod tego znaku. Przyciągam Wagi chyba dlatego, że sama mam bardzo silny Księżyc w tym znaku. I chyba gdyby nie on, to z tymi moimi 5 planetami w znaku Panny nikt by ze mną nie wytrzymał. Nawet chyba ja sama. --- wpis edytowano 2024-10-05 21:38 --- |
2024-10-05 (21:39)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 688 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i jeszcze coś: |
2024-10-05 (21:45)![]() Data rejestracji: 2019-03-26 Ilość postów: 7453 ![]() | wpis nr 1 533 694 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Monika Dzięki za życzenia ![]() ![]() No, wagi naprawdę mają coś z wagi ... nawet tej lekkopółśmiesznej ![]() |
2024-10-05 (22:28)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 703 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Waga lekkopółśmieszna - no tego to nawet filozof by nie wymyślił ![]() |
2024-10-05 (22:29)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 704 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maciej dzięki Tobie przypomniało mi się, że moja koleżanka Dorota kończy właśnie dzisiaj 50 lat. Ale byłby przypał, gdybym zapomniała złożyć jej życzenia. Ona o moich we wrześniu pamiętała. |
2024-10-05 (22:32)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 705 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i fajna z niej dziewczyna. I jak to Waga - urodziwa (Wenus opiekuje się tym znakiem i jeszcze Bykiem przynosząc często swoim podopiecznym niebanalną urodę). I uczy francuskiego w Liceum w naszym mieście. I ma trzech pięknych synów ![]() |
2024-10-05 (23:09)![]() Data rejestracji: 2020-01-09 Ilość postów: 2339 ![]() | wpis nr 1 533 707 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzień dobry ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() |
2024-10-05 (23:39)![]() Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10538 ![]() | wpis nr 1 533 708 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 🌻 Niestety nie miałam pojęcia, co to biało czarne ptaszysko dziś wyprawiało. Proszę o wybaczenie, że tak nazwałam wielce szlachetna Mire, ale naprawdę przez moment zapomniałam o jej niezwykłości - tak dawała mi się we znaki. Szczerze mówiąc chwilami zastanawiałam się, czy ta czerń i biel, symbol przeciwieństw, a nawet skrajności nie.... nie..., no, po prostu na łeb się jej nie rzuciła. Słowem - zaczęłam podejrzewać, że Mira zwyczajnie zwariowała. Nie będę dziś wyjaśniać przyczyn owych podejrzeń, bo ledwo nogi mnie noszą, tak jestem zmęczona. Myślę, że nadarzy się okazja i chwila też nadejdzie sprzyjająca, bym sumienie mogła oczyścić, a tym samym Mirę Nadobną publicznie przeprosić. Ale to kiedyś.... Teraz tylko skrótem wielkim powiem, że przyjechałam do Chatki na kurzej stópce świadoma obowiązków, które wykonać muszę w dni kilka. Pierwszym i podstawowym obowiązkiem był zakup drzewa na opał i oczywiście ułożenia go tak, by chodząc po podwórzu nie przewracać się o nie. Nie muszę chyba tłumaczyć nikomu, że choć z lekka uciążliwa to praca, to jednak nie pozbawiona przyjemności. Dodatkowym napędem do działania jest świadomość, że oto zapali się drzewo i będzie ciepło i tak miło przy ogniu i.. .. 🤗 Ledwo pożegnałam przesympatycznego chłopaka, który pachnące polana mi przywiózł, ledwo wzrokiem rozrzewnionym miotam pachnące dobra bukowiny, ledwo co... Aż tu nagle jak nie wrzaśnie coś niemal z niebios "krrra krrrraaa krrraaaaaa A potem jak nie świśnie : zzjiiuuużżżuuuu.... A następnie jak nie łupnie gdzieś w górze : brzum..., a potem w dole drrydryybbbb bbb.bb A potem to już ja sama" ała. aaa " wrzasnelam, bo mi zwalone z góry drzewko w palec u nogi walnęło. Ból wyrwał mnie z tej hipnozy dźwięków podczas której nawet nie byłam w stanie identyfikować ich pochodzenia, tak szybko" się działy " Spojrzałam na górę, skąd polano się sturlało i.... oczom nie wierzę, na czubku góry drzewa Mira sobie stoi! Juz chciałam jakimś wyrzutem ją obrzucić i szczerze też liczyłam na skruchę i współczucie, no wiecie, na jakieś" przepraszam, tak mi przykro moje biedactwo" ( coby nie mówić, człowiek w bólu potrzebuje trochę pieszczoty).. Ale gdzie tam, mowy nie było. Mira, gdy tylko zobaczyła, że patrzę, od razu otwarła dziobu i tekst rzuciła taki : do rrrroooboty, rrrooobotaaa, szybko, prrrrędko. Za sekund pięć rzuciła mi koszyk wiklinowy, bym drzewa jak najszybciej do domu naniosła Potem to już taka jatka się zaczęła, takie zawirowania, że przestałam się nawet buntować i tylko bluzgi rzucając pod nosem robiłam, co Mira kazała. W końcu, czyli przed kilkoma chwilami, kiedy już usiadłam przy otwartym piecu, by ogniem duszę uspokoić, tym samym odciąć się od halaśliwego krzątania Miry, ta nagle, czyli nagle Mira bardzo z siebie zadowolona zerwała z brzuszka kuchenny fartuszek, rzuciła go ( a jakże) w kąt i wyciągniętym skrzydłem wskazała na piec, wykrakując przy tym : voila! ugotowałam tort! W normalnym trybie poprawiłabym nieznośną srokulę, że tort się piecze, a nie gotuję Jednak nie istniałam w trybie normalnym, lecz niemal katatonicznym, więc w milczeniu przeniosłam wzrok na końcówkę skrzydła Miry. Ta widząc moje.. hmm, zagubienie wrzasnela głośniej : Ugotowałam tort dla Kapitana! Torrrt, Torrrt, hurrraaaa, ugotowałam tort, bo Alfi ma dziś urodziny! Krrraaa, krraaaa.. I dalej krakała i krakając rzuciła się po fartuszek, który wcześniej rzuciła w kąt. Migiem przepasała go sobie... przez środek siebie, czyli tam, gdzie ludzka istota ma talię i.kracząc skakała w rytm krakania, które melodyką kojarzyło się z kankanem. Prostymi słowy ujmując : Mira tańczyła kankana śpiewając radośnie, że ugotowała tort urodzinowy dla Kapitana. Tort urodzinowy, to ułożone jedno przy drugim jabłka, które Mira z wielką starannoscią układała na rozgrzanej blasze. Jabłka właściwie się smażyły, ale można w sumie uznać, że się też troszkę gotowały wydzielając nieprawdopodobnie piękną woń i sympatyczne iskrzace dźwięki. Ogień, który w piecu tańczył wedle Miry jest o wiele lepszy, niż ogień świec płonących na torcie. Wedle jej filozofii płomień życzeń powinien rozgrzewać dary, od spodu, a nie górować ponad nimi, by z końcem samotnie się ulotnić. To rzekłszy znów zerwała z siebie fartuszek, który do posprzątania dla mnie w kat rzuciła. Poprawiła sobie piórka na czubku głowy, wyrównała na skrzydełkach, chwyciła w szpony polano z ogniem, na które zsunela ugotowany tort z aromatycznie pachnącym jabłkami i już prawie w locie rzuciła mi szybkie " cześć", po czym frrruuu... odleciała. Rzecz jasna jest u Alfiego i z pewnością po złożeniu życzeń delektują się teraz tortem dyskretnie mnie obkrakując - że niby to ja ciągle z niczym nie umiem zdążyć. Myślę, że do życzeń Miry to ja od siebie niewiele już mogę dołożyć. Jednak mimo wszystko - że choć tort ugotowany, że choć Mira już wszystkie najlepsze życzenia do ucha Alfiemu wrzuciła, że choć ogień spełniający życzenia w pazurkach mu zaniosła i że choć tak bardzo jest spóźniona, to jednak z całego serca życzę Ci, Alfi_ wszystkiego najlepszego i wszystkiego, co wedle Twej woli w tym najlepszym się mieści 😘 🌷🌷🌷🌷🌷🎶🎶🎶🎶🎶🎺🐘🥂 Ale swoją drogą, to Mira mogła mi wcześniej kraknąć coś na uszko 😉😬 |
2024-10-06 (00:06)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 710 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika Ty to jednak jesteś Artystka ![]() A tak na poważnie to powinnaś pomyśleć o pisaniu książek. |
2024-10-06 (09:44)![]() Data rejestracji: 2016-01-12 Ilość postów: 1660 ![]() | wpis nr 1 533 725 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Heja Impreza na całego ![]() Golanonim spełnienia marzeń w te 18-te urodziny ![]() ![]() Uśmiech proszę. 3149538 796175 |
2024-10-06 (10:35)![]() Data rejestracji: 2021-01-02 Ilość postów: 2350 ![]() | wpis nr 1 533 730 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 🌞Witam🌞 Golanonim wszystkiego co dobre... ![]() skojarzenie wróżka zębuszka z tego może 7,8,9,15,80 Aya po mojemu 33,38,61,75,79 pozdrawiam ![]() |
2024-10-06 (11:13)![]() Data rejestracji: 2019-03-26 Ilość postów: 7453 ![]() | wpis nr 1 533 735 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzień dobry I wszystko się wyjaśniło Wczoraj,tak mi się wydawało że w mojej okolicy pojawiła się Mira, lecz nie byłem pewny że to ona. Wyglądając przez okno usłyszałem jakiś dziwny odgłos, ni to szelest, ni to stukanie dzięcioła. Spojrzałem na rosnącą w pobliżu jabłoń. Pomimo że było bezwietrznie wyginał się wierzchołek drzewa. Po chwili nastąpiło szast -prast, spadającą gałązkę z okazałymi jabłkami, w locie złapała sroka. Zakręciła radosny łuk i odleciała w kierunku północno zachodnim. Co zdarzyło się dalej opisała Ika Dzisiaj, kiedy budził się dzień usłyszałem powtarzające się stukanie w szybę okna: stuk puk, stuk puk, stuk puk puk, stuk stuk stuk Wyglądało to tak jak jakiś umówiony szyfr w rytm melodii sto lat. Zaciekawiony poszedłem do okna. Na parapecie zaokiennym siedzi jakieś dziwadło przyodziane peleryną przeciwdeszczową z pudełkiem. Otwieram okno i słyszę radosne: kra dzień dobry, kra dzień dobry, czy mogę wejść? ... proszę bardzo, zapraszam. Dziwadło udało się do przedpokoju. Gdy zrzuciło z siebie pelerynę od razu rozpoznałem Mirę. Miała na sobie gustownie zdobiony bezskrzydlaczek. Przed tremo poprawiła jeszcze piórka, po czym dała dzioba w policzek i złożyła srocze życzenia, kra kra sto lat, wszystkiego najlepszego od siebie i Iki załączając prezent, pudełko w kształcie górniczego kapelusza z pióropuszem. Wewnątrz był tort, pyszny tort. Konsumując wspólnie tort, Mira z kieszonki w bezskrzydlaczku wyciągnęła tubkoszampan. Po pociągnięciu kilku łyczków z tubki jak to zwykle bywa pojawiło się u Miry krająkanie. Lekko się zdenerwowała, winą za to chciała obarczyć Ikę. Widać że zamierzała coś ostro kraknąć. Powstrzymała się uderzając skrzydłem po dziobie, a gdy razem zaczęliśmy śpiewać ![]() ![]() Lekko wstawiona Mira, radosnym wężykiem odleciała Janeczka, Ika, Aya dzięki za życzenia ![]() |
2024-10-06 (11:15)![]() Data rejestracji: 2019-03-26 Ilość postów: 7453 ![]() | wpis nr 1 533 736 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fotka dinozaurek Typ22 Dzięki |
2024-10-06 (12:55)![]() Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10538 ![]() | wpis nr 1 533 750 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć 🌞 Brawa za.... 🌷 No i właśnie dlatego nie jestem w stanie oprzeć się wymysłom Miry... "Radosnym wężykiem odleciała... 😂... krająkanie 🤣.... itp. itd, którymi Mira zawsze nawet najmniejsze objawy oporu przeciwko jej szanownej choć w porywach nieznośnej osóbce zmiażdży 🤣 Hehh, jak ja chciałabym usłyszeć to krająkanie, które potem śpiew przegania 🤗 Ale widzę, że pewne przywileje ma tylko Kapitan, no i właściwie jest to słuszne postępowanie Gdyby załoga wszystkie przywileje miała, to każdy musiałby być kapitanem, a wtedy nastąpiłoby samozaoranie Banitów 🤔☹️ Tak być nie może, Mira stanowczo w sprawie przywilejów ma rację 😬 A krająkanie 😂 i jemu podobne unikaty przecież można sobie po prostu wyobrazić 😬 i... 🤣🤣🤣 Skojarzenie Wesoło 26 zawsze 26 // 52 Pewniaka sennego brak, bo materiał był się rozpuścił Pozdrawiam, pięknego dnia i powodzenia 🍀 paa 😊 |
2024-10-06 (13:21)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 755 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hej! ![]() Skojarzenie: Koński uśmiech 25+33=58 A pierwsze skojarzenie jak u Mario: Wróżka zębuszka 30+28=58 ![]() Maciej przystąp wreszcie do spółki z Iką i zacznijcie pisać wspólnie powieść. Będę pierwszą, która ją kupi ![]() |
2024-10-07 (09:53)![]() Data rejestracji: 2016-01-12 Ilość postów: 1660 ![]() | wpis nr 1 533 870 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hejka ![]() Baletnice 213525935 |
2024-10-07 (10:20)![]() Data rejestracji: 2019-03-26 Ilość postów: 7453 ![]() | wpis nr 1 533 872 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzień dobry Gratulacje dla wygranych Fotka Desant lub zrzut Ze snu: D. Tusk 31 i A.Bodnar 37 uciekają 2 z więzienia 74, ukrywają się 59 na bagnach 12 pod gęstymi krzewami 28, nad bagnem 12 krąży helikopter 19,55 Mocne 31,37 Pozdrawiam ![]() |
2024-10-07 (11:18)![]() Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 6057 ![]() | wpis nr 1 533 880 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hej! ![]() Skojarzenie: Dwie Odetty 23+25=48 |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 534 535 536 ... 590 591 Wyślij wiadomość do admina |