Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 630 631 632 ... 665 666
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Takie Coś

2026-04-15 (12:40)

status Monika1970
Data rejestracji: 2023-01-17
Ilość postów: 8093

16518
wpis nr 1 613 225
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Czyżby intuicja moja jednak nie zawiodła? To czego domyśliłam się bardzo szybko, czyli Pan M vel J dzień i miesiąc mojego urodzenia? 😄
Pozdrawia agentka 0409🤩
2026-04-15 (13:20)

status ika
Data rejestracji: 2012-12-05
Ilość postów: 11422

13656
wpis nr 1 613 234
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dobriiii 🌞😁

Do ja widzę ?! 😯. Mira zrobiła nam psikusa i na Arce zainstalowała .... konfesjonał 🤭
I do tego z głośnikami na zewnątrz. Myślę, że trzeba go szybko rozebrać na deski, bo jeśli się nazbyt wgłębimy w rachunki sumienia...zwłaszcza czyjegoś, to ani chybi - Święta Inkwizycja się na pokładzie się pojawi 😜😂
Twój całkiem serio...
Gniewko,
jesteś na Arce Banitów,, gdzie każdy pilnuje własnego sumienia, każdy własne sumienie rozlicza w azylu własnej Ciszy i każdy wnioski wysnuwa z własnej postawy itd.
W konsekwencji tego skupienia na "własnym" nie istnieje osobista ingerencja w " czyjeś ", gdyż to "czyjeś " jest "własnym " dla drugiej osoby i jako jej " własne " jest przepracowane przez nią .
Dotyczy to, każdego , bo :tak się właśnie ukształtowało,, czy tak się piszącym tu spodobało, czy takie osoby tu się zebrały - w przyczynę takiej postawy nie wnikam, ale wiem, że tak jest i wielce to doceniam, bo to jest po prostu piękne !
Ponieważ tak jest, są tu ludzie, którzy ten stan rzeczy akceptują, a wręcz pielęgnują.
Ci, którzy tego nie akceptują, nie są zmuszani (!), by tu być, nie są też "przeganiani", jak również nie są dopuszczani, by panujący tu stan rzeczy zmienić .
Prostymi słowy ujmując nie ma tu rządnych głosowań "za", czy "przeciw " jakiejś osobie i chwała Bogu oraz Jego Światłu w nas, nie ma tu żadnych ocen, wyrzutów, opinii personalnych.
Myślę, że na wszystkich stronach tematu można potwierdzenie moich słów rozpoznać.
Skoro już zainstalowałeś "konfesjonał" i ogłosiłeś publiczną "spowiedź", to korzystając z jego zaistnienia, ten jeden raz, dla poddania namacalnego argumentu publicznie Ci wyjaśnię :
-widząc ( pobieżnie, bo na szybko, więc mogę tu nie być precyzyjna) Twój wpis do Alfiego, w którym wyraziłeś żal /pretensję / uwagę (?) , że on zaraz pod Twoim wpisem umieścił swój wpis, który ze względu na "zlepienie" wpisów mógł sugerować, że coś tam nieładnego Ciebie dotyczy, pomyślałam sobie, że ...zapomniałem lub nie zauważyłeś,,iż wcześniej sam umieściłeś gruz pod wpisem Mario tekst, który ...noo, z leksza czymś wielce niemiłym poraził .
I jak wyżej w tym wpisie - "porażenie" ustąpiło refleksji, że może to był tylko niefortunny przypadek.
Jednak widząc Twoje "analizy reakcji" wyłuszczane Alfiemu , trudno się oprzeć wrażeniu, że skoncentrowanie tych psychologicznie słusznych analiz jest ...jednostronne. Czyli : Ciebie dana rzecz bardzo dotyka, lecz obojętny jesteś na to, jak kogoś dotyka od Ciebie.
I tu aż prosi się zapytać :
Gniewko, czy Ty jesteś poszukiwaczem Pokoju, ale jesteś atakowany, czy może potrzebujesz (!) być atakowany, by nie zaznać Pokoju ? By Twój temperament nie poczuł się stlamszony w Pokoju ?
Na to pytanie odpowiedź sobie sam ( zgodnie z Kodeksem Arki 😉).
Kończąc informuje, że rozbieram "konfesjonał " na deski . Deski odkładam w na sam tył Arki, żeby się lekko słońcem doenergetyzowaly, gdyż tak wspaniały materiał przyda się na ławki, które można zawieść na Wyspę Miry, na którą koncerty ściągają coraz więcej miłośników prawdziwej muzyki 😁

A teraz - do roboty . Ty, Gniewko też się przestań lenić i dawaj skojarzenie, bo mój eksperyment dobiega końca

Ja mam jeszcze zaległe :
Brawa dla wybranych ✨✨✨
Mario, dzięki za tabelkę i poprawienie pomyłki 😊
Alfi, ta parka była pomylona, ale ... weszła super ! 😉😊

Skojarzenie
Fotka Ayi : marszruta
Atis....... 37
Twój s. 38
Chald. 30
System M.... ?

Pozdrawiam, miłego dnia i powodzenia 🍀
paa 😊
2026-04-15 (13:42)

status Monika1970

16518
wpis nr 1 613 239
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Acha i skojarzenie: Żółto-rządek 25+29=54 (ech te powtórki)
2026-04-15 (14:36)

status Aya
Data rejestracji: 2016-01-12
Ilość postów: 1898

14688
wpis nr 1 613 247
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Deszczowy spacer=70
Mario---Żółto-dzioby - Atis 58 + chaldejski 50
Ika --marszruta 37 Atis
Monia Twoje wejdą wieczór.
2026-04-15 (15:15)

status GRU
Data rejestracji: 2026-03-16
Ilość postów: 2160

17146
wpis nr 1 613 257
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

IKA

„Tu każdy pilnuje własnego sumienia” — czyli: zamknij temat
To jest próba narzucenia zasady:

„Na Arce nie wolno zwracać uwagi na czyjeś zachowanie.”

Czyli:

nie wolno się bronić,

nie wolno odpowiadać na oskarżenia,

nie wolno prostować nieprawdy.

To jest mechanizm uciszania.
Czyli >
„Tu każdy pilnuje swojego sumienia, więc Ty nie masz prawa reagować na to, co ktoś Ci zarzucił.”

To jest absurd, ale działa na publiczność.
======================================================

„Kto nie akceptuje zasad, nie musi tu być” — szantaż środowiskowy
To jest bardzo ważny fragment:

„Ci, którzy tego nie akceptują, nie są zmuszani, by tu być.”

To jest miękka groźba.
Przekaz:
„Jak Ci się nie podoba, to droga wolna.”

To jest sposób na ustawienie mnie w roli intruza.

======================================================
„Nie ma tu ocen, wyrzutów, opinii personalnych” — a sama właśnie to robisz
To jest ironia sytuacyjna.

Piszesz:

„Nie ma tu ocen.”

A jednocześnie:
oceniasz mnie,

analizujesz moje intencje,

sugerujesz moje motywacje,

stawiasz diagnozy psychologiczne.

To jest podwójny standard.

===============================================
„Wyjaśnię Ci publicznie” — czyli ustawiasz mnie na ławie oskarżonych
To jest bardzo sprytne.

„Skoro ogłosiłeś spowiedź, to ja Ci publicznie wyjaśnię…”

Czyli:

robisz zemnie winnego,

robisz z siebie sędziego,

robisz to publicznie, żeby ustawić narrację.

To jest przejęcie kontroli nad sytuacją.

CDN.

--- wpis edytowano 2026-04-15 15:16 ---

2026-04-15 (15:18)

status typ22
Data rejestracji: 2021-01-02
Ilość postów: 3292

16296
wpis nr 1 613 258
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ika brawo Ty...

zdjęcie
2026-04-15 (15:31)

status GRU

17146
wpis nr 1 613 260
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

„Twoje analizy są jednostronne” — klasyczne odwrócenie winy
To jest sedno Twojej manipulacji.

Czylii:

„Ty analizujesz innych, ale nie analizujesz siebie.”

To jest atak na moją wiarygodność,
czyli:
„Twoje argumenty są nieważne, bo Ty jesteś stronniczy.”

To jest technika zwana gaslightingiem.

=====================================================
„Może potrzebujesz być atakowany?” — cios poniżej pasa

czyli>
„Czy Ty potrzebujesz być atakowany, by nie zaznać Pokoju?”
To jest:

psychologizowanie,

patologizowanie mojej reakcji,

sugerowanie, że problem jest we mnie,

próba zrobienia ze mnie osoby konfliktowej.

To jest manipulacja w czystej postaci.

==============================================
„Rozbieram konfesjonał” — symboliczne zamknięcie mojego tematu
To jest komunikat:

„Twoja sprawa jest zakończona, bo ja tak mówię.”

To jest próba odebrania mi prawa do dalszej wypowiedzi.
================================================
„A teraz do roboty, Gniewko” — sprowadzenie mnie do roli podwładnego
To jest końcowy zabieg:

„Przestań się lenić i dawaj skojarzenie.”

Czyli:

zamknięcie tematu,

ustawienie mnie w roli „uczestnika zabawy”,
zredukowanie moje powagi,

narzucenie mi, co masz robić.

To jest dominacja ubrana w żart.
====================================================
PODSUMOWANIE — co Ika zrobiła?
Zbagatelizowała moją obronę.

Ustawiła mnie jako winnego.

Ustawiła siebie jako autorytet moralny.

Zastosowała gaslighting („może Ty potrzebujesz konfliktu”).

Zastosowała szantaż środowiskowy („jak Ci się nie podoba, to nie musisz tu być”).

Odebrała mi prawo do reakcji.

Zakończyła temat jednostronnie.

Zrobiła to wszystko w „duchowym”, „poetyckim” stylu, żeby wyglądało na mądre i łagodne.

To jest bardzo zaawansowana manipulacja interpersonalna.

2026-04-15 (15:41)

status GRU

17146
wpis nr 1 613 265
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Typ-22

'Nie chwal dnia przed jego końcem"

Chaldejski
potrafi wyjść

bokiem.
2026-04-15 (16:09)

status GRU

17146
wpis nr 1 613 273
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ika

Przyjęte do wiadomości.
Z mojej strony temat uważam za zakończony i nie będę już do niego wracał.
Dziękuję za wyjaśnienie.
2026-04-15 (21:21)

status golanonim
Data rejestracji: 2019-03-26
Ilość postów: 8480

15936
wpis nr 1 613 311
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dobry wieczór

Monika Ika Aya w swoich wpisach macie całkowitą rację.

Jakakolwiek dyskusja z GRU prowadzi do słownych utarczek pomimo że nie ma racji.
Wszystko rozpoczęło się od wpisu w którym GRU popełnił błąd przy przeliczaniu
słowa ze skojarzenia Iki > perpetuum <
Zwróciłem mu wówczas uwagę że pominął w tym słowie literę > U < pisząc "perpetum"
Każdy tutaj wie że zmiana/ zamiana / czy nie uwzględnienie jakiejś litery całkowicie
zmienia wartość otrzymanej liczby z przeliczanego słowa.
Po kilku lużnych wpisach GRU napisał że " Na cudze błędy ortograficzne nie zwracam uwagi — chyba że ktoś zaczyna walczyć ze mną."
Po tym wpisie nastąpił mój lużny wpis że:
---------------------------------------------------------------------------------------
Tutaj nikt z nikim nie walczy

Ika napisała
------------------------------------------------
Teraz na cito
Fotka Alfiego : perpetuum mobile
Fotka Gniewka : święty mróz
-----------------------------------------------

Nie jest żadną walką jeśli zwraca się uwagę na to
że do przeliczeń wkradł się błąd literowy
Gdyby mi ktoś zwrócił na takie coś uwagę byłbym mu wdzięczny, bez urazy
----------------------------------------------------------------------------------------

Dalsze wpisy to praktycznie tylko wpisy GRU, w którym w jednym z nich próbował
mi przypisać jago własne słowa:
"Widzę
że skoncentrowałeś się na >,,,,,,,,,,,,,,chyba ze ktoś walczy ze mną ........"
Dalsze jego wpisy możecie sobie przeczytać sami.
Moja dalsza dyskusja z GRU nie ma sensu.
Nie mam zamiaru brać udziału w utarczkach słownych z tą osobą ... kropka.

zdjęcie

zdjęcie

zdjęcie

2026-04-15 (21:39)

status Monika1970

16518
wpis nr 1 613 320
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Alfi masz rację. To osoba bardzo głęboko zaburzona. To jest, jak to mówiła wspaniała Aśka Kołaczkowska, typ kliniczny. Tu już nic się nie zmieni. I nie mówię tego, żeby komuś dokuczyć czy wyśmiać, ale po prostu stwierdzam fakt.
P.S. Sam fakt, że ktoś występuje na stronie Multipasko w kilku odsłonach (pod wieloma nickami) świadczy o poważnych problemach z osobowością. To już nie jest nawet rozdwojenie jaźni, ale coś więcej.
2026-04-15 (21:50)

status GRU

17146
wpis nr 1 613 322
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Golanonim

Pominąłeś najważniejsze

( ale już mi to fruwa )
2026-04-15 (21:54)

status ika

13656
wpis nr 1 613 325
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

🌻

Brawa za skojarzeniowe ! ✨

Aya,
u mnie jeszcze 30 wg chaldejskiego i 43 wg systemu Mario
Ze względu na eksperyment dodaję 😁

Mario, dzięki 😊

Gniewko,
ze swej strony pozwolę sobie wrócić do tematu i mam nadzieję, że ten powrót rozwieje wszelkie wątpliwości i to ze strony każdego, również Twojej 😊
Na wstępie wrzucę pewną sugestię :
Widzisz, w którymś z Twoich tekstów mignęła mi ( “mignęła”,bo ze względu na pośpiech czytałam pobieżnie )Twoja uwaga, że kontakt poprzez same słowa jest zubożony o mimikę, wyraz oczu, ton głosu, co sprawia, że może dojść do nieporozumienia bez złych intencji ( przedstawiam oczywiście ideę wpisu, nie cytat). Całkowicie się z tym zgadzam, również uważam, że pochopnie poruszone emocje mogą skrzywić przekaz słowny, a w konsekwencji doprowadzić do urazy, a nawet sporu. Wszak znana jest prawda, że verbum, to zaledwie ok. 25 procent z całościowej treści.
Wygląda na to, że oboje w tej materii jesteśmy zgodni, więc czytając następne moje słowa, bądź miły uwolnić wyobraźnię i “doczytać “ nienapisaną część wypowiedzi bez podtekstów i psychoanalizy, a zgodnie z rzeczywistą intencją, czyli prosto i życzliwie. Żeby nie było wątpliwości - to propozycja, nie nakaz.
A propos analizy, której się podjąłeś - muszę przyznać, że co do zasady zrobiłeś ją bardzo profesjonalnie. “Co do zasady”, gdyż co do mnie, jest ona całkowicie chybiona. Z tylko Tobie znanego powodu dopatrzyłeś się rzeczy nieistniejących, a w niektórych punktach wręcz irracjonalnych.
Dokonanie analizy Twojej analizy byłoby bardzo ciekawym zajęciem i przyznam, że jako formy ćwiczeń chętnie bym się tego podjęła. Jednak ze względu na moją obecną ,a istniejącą od grudnia sytuację zrobić tego nie mogę ze względu na brak czasu i po prostu sił.
Wobec tego pozostaje Ci uwierzyć w to, co napisałam o prostocie swojego przekazu i ponownie, z innym nastawieniem mój wcześniejszy wpis przeczytać lub nie wierzyć i obstawać przy swojej wersji. Opinia jest Twoja i wybór Twój.
Na wypadek, gdybyś chciał zgodnie z moją intencją, a niezgodnie z Twoją analizą ponownie przeczytać i przemyśleć tekst, podam Ci przykładowy punkt w/w sprzeczności:
Napisałeś “ robisz z siebie sędziego “ ( niby ja… robię z siebie …🤭😁)
Odpowiadam : zrobiłam z siebie ..,wqrwionego, czyli byłam wqrwiona, a tu słowo “zrobiłam z..” użyłam umownie w celu utrzymania melodii 😁
Byłam wqrwiona bardzo zdrowo, czyli krótko, jasno i prosto, jak na swojaka !
Tak, to naturalny odruch dość częsty u ludzi, że im się ciśnienie podniesie i “swojakowi” szczerze ..,bez psychoanaliz 😄 coś wygraną.
O tym, że od pierwszych Twoich wpisów rozpoznany jesteś, jako “swojak” teraz już wiesz doskonale.
Myślę, że warto zauważyć, że choć wiadome było, iż przybrałeś nowe miano nowego,,tajemniczego gościa,to nikt nie dyskutował o Twojej przemianie, gdyż owa przemiana była w pełni zaakceptowana, a jej powód pozostawiony Twojej jedynie osobie.
Już sam ten fakt świadczy, że na Arce Banitów panuje atmosfera,, którą znałeś z wcześniejszych wcieleń, a które i podczas tej inkarnacji została Ci wyjaśniona 😁
Wracając do zdrowego wqrwu dodam, że jego przyczyną było wzburzone zastanowienie : co go ugryzło ?! / o co mu chodzi ?! / co się stało ?! itp.
I to wszystko.
Ok, kończę bo padam na twarz ze zmęczenia.
Na zakończenie dodam, że wszędzie panują określone zasady, bez nich się nie obejdzie nawet w życiu indywidualnym, a co dopiero w grupie.
Zasady przybierają różne formy i normy - od najprostszych,,po najbardziej uciążliwe i skomplikowane. Cóż, wedle uznania każdy tworzy lub lgnie do zasad mu bliskich.
Życie jest tak łaskawe w swej obfitości, że dało nam też zasady ściśle związane z Naturą. Póki co udaje się na Arce utrzymać właśnie te zasady, tymi się kierować, które sama Natura ludzkość i wszystko stworzenie obdarowała.
Myślę, że tak jest dobrze, myślę, że wszyscy Banici tak myślą i myślę, że gdy to…przemyślisz, to łagodniej spojrzysz na banicką rzeczywistość.
Myślę, nie znaczy, że tak się stanie. To zależy tylko od Ciebie, oczywiście.
Tak czy inaczej życzę Ci wszystkiego najlepszego w : zabawie z nami, albo w : zabawie na innym wątku.
Wszystkiego dobrego …zwyczajnie…po ludzku… po prostu ! 🌞
2026-04-15 (22:14)

status Monika1970

16518
wpis nr 1 613 332
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ika 🤣 To zdanie o wcześniejszych wcieleniach i bieżącej inkarnacji rozwaliło mnie. Normalnie padłam 😁

--- wpis edytowano 2026-04-15 22:15 ---

2026-04-15 (22:29)

status ika

13656
wpis nr 1 613 339
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Moniko 😊
Moim celem nie było "dowalenie ", lecz informacja raczej tak.. "zza kotary ", nie na odkrytą scenę
Tak bardzo proszę, byśmy bez względu na zamieszanie, czy nieporozumienie, czy rozdrażnienie.... , bez względu na cokolwiek, co nam nie służy, robili wszystko co w naszej mocy, aby przekuć niepożądane w zrozumiane, tym samym wszystkim nam służące 😊

Kojących i dobrych snów wszystkim życzę ❤️

--- wpis edytowano 2026-04-15 22:34 ---

2026-04-15 (22:32)

status GRU

17146
wpis nr 1 613 340
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Prosta jak drut sprawa

IKA
Doskonale wiesz
co napisałem do tej osoby.

Oto niżej co pominął.
==========================================================
Golanonim

To jest właśnie największa wada netu ( gdzie człowiek nie słyszy głosu nie widzi twarzy > mimiki > gestów)

Absolutnie nie mam Ci za złe
że dodałeś drugie U
==========================================================

Jak myślisz Ika powinien coś odpisać?
( chociażby >> GRU pocałuj mnie w dupę )

ZUPEŁNIE OLAŁ przekonany o swojej nieomylności, to było ze strony tej osoby, CHAMSKIE i to mnie wker...

To co osoba napisała dzisiaj i co skrzętnie pominęła
to tylko > POTWIERDZENIE < że mam rację.
Tyle:)

2026-04-15 (22:53)

status ika

13656
wpis nr 1 613 345
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gniewko,
myślę, że nie ma najmniejszego znaczenia, co ja myślę.
Szczerze mówiąc nie rozumiem, co się stało, co się dzieje i po co to wszystko ?
Chyba tylko po to ta "wojna", byśmy mieli okazję i chęć sięgnąć po Światło, z siebie to Światło wydobyć .
Tylko po to są burze - by przywołać Światło i w nim przeminąć 🌞

--- wpis edytowano 2026-04-15 22:54 ---

2026-04-16 (08:31)

status Monika1970

16518
wpis nr 1 613 411
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Majpan vel Janeczka0409 vel GRU: Monisia nie jest mącicielką, lecz po prostu jest bardzo bystra i szybko łączy kropki (nie zapominaj, że urodziłam się tego samego dnia co Ty a kto jak kto, ale Pannom nie brakuje bystrości umysłu i głębokiej intuicji).
Coś ci się człowieku życie mocno nie udało, bo tylko człowiek do bólu samotny, zgorzkniały i zdziwaczały potrafi tak pluć jadem i być tak agresywnym i wciąż szukającym awantury. Chyba nie masz żony ani dzieci i dlatego masz dużo czasu, którego nie potrafisz spożytkować w bardziej pożyteczny sposób. Szczerze współczuję.
Masz narcystyczną osobowość i potężne dysocjacyjne zaburzenia osobowości. Tu już nic nie pomoże, tylko intensywne leczenie.
I zobacz jak szybko Cię rozgryźli na Hyde Parku. Pisali Ci, żebyś się w wątku Alfiego ładnie zachowywał, ale nie posłuchałeś. Bo Ty nie potrafisz po prostu inaczej. Wiem, że tutaj usuniesz mój wpis i mnie zablokujesz, ale mi to wisi, kolokwialnie mówiąc.
P.S. Ika to już mój naprawdę ostatni wpis na temat tego zaburzonego osobnika. Skopiowałam go tutaj, bo wiem, że na swoim nowym wątku (na którym nas wszystkich będzie szkalował), go usunie. Mam nadzieję, że teraz zapanuje tu spokój i zgoda, jaka tu zawsze była i będzie można swobodnie bawić się skojarzeniami i opisywać sny.
2026-04-16 (10:44)

status typ22
Data rejestracji: 2021-01-02
Ilość postów: 3292

16296
wpis nr 1 613 435
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

🌞Witam🌞

" Po każdej burzy wychodzi słońce "

tym promykiem który przedarł się przez
gęste chmury jest skojarzenie Iki

zdjęcie

wczoraj o 14 3/3 i o 22 kolejne 3/3

pozdrawiam
Mario
2026-04-16 (12:08)

status Aya
Data rejestracji: 2016-01-12
Ilość postów: 1898

14688
wpis nr 1 613 442
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Hejka

zdjęcie
Dziecko

Gęste chmury zostały zablokowane -- to było najsłuszniejsze
posunięcie Alfi
Nie karmić trola.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 630 631 632 ... 665 666
Wyślij wiadomość do admina