Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 640 641 642 ... 664 665
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Takie Coś

2026-05-13 (10:58)

status krykra
Data rejestracji: 2015-05-04
Ilość postów: 1535

14393
wpis nr 1 617 788
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Alfi też pytałam AI dlaczego liczby, które czasem mi się śnią są zawsze wylosowane? dokładnie tak samo odpowiedział. On nie dopuszcza innych możliwości poza naukowymi. Zawsze takie sytuacje tłumaczy przypadkiem, zbiegiem okoliczności.😃
2026-05-13 (11:13)

status golanonim
Data rejestracji: 2019-03-26
Ilość postów: 8456

15936
wpis nr 1 617 790
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Krykra
Bo AI czerpie" swoją wiedzę z tego co zostało zapisane w necie, umai to w naukowe
pojęcia i niepojęcia, przeanalizuje i odpowie ...
Nie wie jednak o tym że istnieje jeszcze > coś < co do końca nie zostało opisane i zbadane
2026-05-13 (11:17)

status krykra

14393
wpis nr 1 617 792
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak i nie da się z nim dyskutować o tym co nieracjonalne i niezbadane. 🤣
2026-05-13 (12:04)

status typ22
Data rejestracji: 2021-01-02
Ilość postów: 3281

16296
wpis nr 1 617 796
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Burza mózgów zawsze inspiruje...

"Co prawda jedna nutka hitu nie zrobi"
i to mnie zainspirowało w moim wpisie
"korelacji z nierównomiernym" są aż
trzy nutki:
re - 12
la - 7
mi - 11

do promocyjnej "6" dośpiewajcie sobie sami...
2026-05-13 (13:19)

status ika
Data rejestracji: 2012-12-05
Ilość postów: 11410

13656
wpis nr 1 617 802
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dobriiii 🌞

O jejuuuu, żywonutki 🥰😁

Ale najpierw rzeknę, że Sztuczna, to kujon, a w dodatku ściągający od innych 😅
Tyle dobrze, że nie jest lizusem i zdobytą wiedzą się dzieli, a nie zasłania tekstu ramieniem, jak niektórzy lizusowie na klasówkach 🤣
A serio, to chciałabym poznać tę jej " naukowe dane i statystyki , co do typowania liczb na podstawie różnych upodobań gracza.
Ciekawe ile opracowań w tym zróżnicowanym temacie przejrzało jej sokole oko 😅
Wedle jej sztucznej "mądrości , to zważywszy na stałe parametry maszyny i elementów, to właściwie każde losowanie powinno dawać te same kulki 😅
Jeśli stałe parametry nie dają stałej, to znaczy, że jest coś " pod skórą ", czego mądrość Sztucznej nie przeanalizowała, bo....
Aż palce kleją się do klawiatury, żeby dalej pisać, ale nie mam czasu ...
Kiedy indziej pokłócę się że Sztuczną 😁

Wracając do skojarzenia, które...nie jest skojarzeniem, lecz tytułem i bo tak wbitym w umysł, że nic innego go nie przebije .
Otóż lata temu wpadłam na pomysł, by robić fotki ptakom siedzącym na drutach...lub czymkolwiek innym, co do pięciolinii jest podobne.
Gdziekolwiek byliśmy, w jakiejkolwiek części kraju, zawsze wracaliśmy ze zdjęciami ptaków malowanych na tle nieba 😁
A to dlatego, że dawni dawno temu pomyślałam sobie, że nic w Naturze nie jest po nic i wszystko układa się w pewien wzór dostrojony do wzoru przestrzeni i głębi. Powiedziałam koledze,,który para się muzyką, że byłoby to niezmiernie ciekawe przenieść na papier nutowy ptaszki siedzące na drutach. Moja teoria była ( i nadal jest ) taka, że z układu ptaków powstanie jakaś melodia...harmonia, której obraz wyraża się też w dźwięku.
Bardzo, ale to bardzo chciałam sprawdzić, czy z takich układów wykluje się sam " utwór " ( utworek 😁 ),
czy tylko podstawa / niejako matryca do utworu stworzonego już przez ludzki umysł.
Kolega napalił się anten pomysł, ale niestety był to u niego zapał słomiany.
Przesłałam mu kilka fotek, ale zabierał się k zabierał tak długo,,że też opalam sprawę.
Jednak fotek mam znacznie więcej i jak już kiedyś będę mieć czas, to je odnajdę w tym bałaganie zdjęciowym 🤣 i sama przerobię ptaki na nuty , hihihi
Co prawda nie wiem, kto minie zagra na ..na przykład kontrabasie lub na trąbce, ale co tam - póki co czasu nie mam nawet na odnalezienie fotek więc co ja tam będę instrumentem się martwić ? 😅
Aaaa..., a może Mira skorzysta z tego pomysłu na koncert ?
Fajnie by było 🥰😁
A wracając do tytułu :
Wszystkie fotki podobne do tej na Arce występują pod wspólnym mianem
" Żywonutki " 😁
Atis ........... 45
Chald. ....... 39

Pozdrawiam, miłego dnia i powodzenia 🍀
paa 😊
2026-05-13 (15:50)

status golanonim

15936
wpis nr 1 617 812
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gratulacje dla wygranych

W przeliczeniu chaldejskim, oprócz mojego, wszystkie Wasze skojarzenia poleciały
Typ22
> wasza 18 wysokość 34 <> 52n

Krykra
nutki 18
> ptasie nutki <> 40n

Ika
Żywonutki 39 <> plusem

Super BRAWKA!!! dla Was

aaaa > > do do <> re re <> la la <> mi do > 79n poleciało według Atis

Ika napisała że:
"Wedle jej sztucznej "mądrości , to zważywszy na stałe parametry maszyny i elementów, to właściwie każde losowanie powinno dawać te same kulki 😅 "

Powinno dawać ale nie daje bo:
to > bo < to wirująca Ziemia i zmieniające się oddziaływanie kosmosu na ustrojstwo losujące i to co się w nim znajduje
Pomijając czynnik ludzki , jeśli takowy istnieje, wylosowanie 20-stu takich samych kul
w Multi Multi graniczy z cudem
Dyskutowaliśmy na ten temat na Multipasko na innym forum, i doszliśmy do wniosku że
dla losowania ważna jest nawet jedna sekunda
2026-05-13 (23:05)

status ika

13656
wpis nr 1 617 875
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

🌻
Brawa za skojarzeniowe 🎶🎶🐘 i za wygrane też 😁

Alfi, i właśnie to jest to - ta jedna minuta" pod skórą ", której Sztuczna nie pojmuje .
I oby nie pojęła, bo gdyby to się jednak stało, to mogłoby być groźnie ....

A z innej beczki :
Jestem totalnie wykończona ...i zła ...okropnie na koty .
Nie poobcinałam im ogonów tylko dlatego, że udało mi się uwolnić z jednej morderczej mordki mojego przyjaciela kosa ❤️. Przeżył i nawet uciekł, na szczęście dla niego i kota.
Ale naprawdę tak się wkurzyłam, że .... koty idą na sprzedaż !
Pozornie koty interesujące
Agata - czarno biała, charakter stoicki
Lidianka - trzykolorowa , z wybitnym talentem wokalnym
Aleksy - szaro bury, bardzo uważnie słucha ludzkiej mowy, ale że się nie myje dostał pseudonim Flejek
Niby zdolne te koty, ale ostatecznie jedynie na gulasz się nadają, tak mnie wkurzyły 😡
Jako, że mięsa nie jadam, to nawet w takiej formie nie będę mieć z nich pożytku.
Postanowiłam więc wystawić na sprzedaż .
Trzy koty w cenie jednego, czyli za paczkę kwaśnych landrynek. Cena niewygórowana, można rzec nawet, że całkiem tanio idą, jak na trzy koty gulaszu 😁
Nawet piosenkę handlową dorzucam do zestawu, by po ich zakupieniu można było je drożej sprzedać na targu 😁
Koty, koty gulaszowe
Bardzo smaczne, tanie zdrowe !
Kto je mądry kota kupi
Kto nie kupi, ten je gupi, hej! 😁

Ufff, ale mi ulżyło, że się wyżaliłam i wyzłośviłam.
No takie wredoty. Wypasione, grubsze ode mnie, a będą mi ptaki dla zabawy mordować .
Cholery jedne
Już zaprzyjaźnionego Kopciuszka mi zabiły, świntuchy .
Kopciuszek do kuchni przylatywał i na drzwiach siadał.
Teraz kosa dorwać chciały .... grrzzz
Jeszcze raz spróbują, a naprawdę wystrzelę w kosmos
Dobra, już nie marudzę, hihi

Dobrej...że snami .... 🌜☀️

2026-05-14 (09:35)

status golanonim

15936
wpis nr 1 617 929
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzień dobry

Ika
Praw natury zmienić nie można.
Większy zawsze atakuje mniejszego, choć są pewne wyjątki (np: komary )
W okresie lęgowym koty mają raj a przyziemne ptaszynki które chcą utrzymać
istnienie gatunku drżą ze strachu przed ...
Niestety nic na to nie poradzisz ponieważ jedne i drugie bez pokarmu nie przetrwają.

Ze snu:

Jakiś amfiteatr 39 w którym odbywa sią akademia 27, występuje razem ze Smoleniem.
> Bohdan Smoleń < 50n śpiewa 19 piosenkę 25, w pewnym momencie ja wchodzę ze swoją
wstawką głośno krzycząc 62,48 ludzie 31 kochani 34 rodacy 29 > coście tacy smutni < 63n
> przecież ku*wa jedziecie do pracy < 3n

Mocne
50,62 lub 48,63,3

Pozdrawiam
2026-05-14 (09:37)

status golanonim

15936
wpis nr 1 617 930
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

---
zdjęcie
---
Wehikuł czasu
2026-05-14 (12:14)

status krykra

14393
wpis nr 1 617 946
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Cześć🌞
Czasoprzestrzeń 75, chald.69
Miłego dnia
2026-05-14 (12:33)

status ika

13656
wpis nr 1 617 949
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Cześć 🌞

Alfi,
toż właśnie do większych się zgłaszam, żeby mi te sierściuchy na gulasz zabrali z😅
A serio - już ja się staram, może nie zmienić praw natury, ale lekko skorygować kocie horyzonty
Brzuchy pełne mają, leże wygodne też, nawet dobrych słów im nie brakuje, więc ten jeden wymóg, by swe naturalne instynkty realizować za płotem spełnić muszą !
Nie jest łatwo, ale już wiedzą i to z całą pewnością pojęły, że w obrębie domu morderstwa są zakazane.
Trudniej ten zakaz się egzekwuje, ale też się da... w jakimś procencie już się dało 😁
A jak będą się stawiać, to na gulasz ! hihihi

Sny uciekli , pewniaka brak

Skojarzenie :
Godula ........... chodzi o : Karol Godula
1) Atis ...... 24.......... ( 45 )
2) chald.... 24 ...........( 39 )

paa 😊
2026-05-14 (13:59)

status typ22

16296
wpis nr 1 617 961
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

🌞Cześć🌞

Ciężkie - 34
czasy - 13

pozdrawiam
Mario
2026-05-14 (23:28)

status ika

13656
wpis nr 1 618 027
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

🌻

Brawa za skojarzeniowe i za wygrane 🎶🎶🎶🐘

Karol Godula 39, 45 😁
Wspaniały człowiek, wybitny umysł i jego wielkie czyny.
W domu, prawie pałacu, w którym praktycznie nie mieszkał, a używał go tylko do przyjmowania istotnych dla swej pracy gości, miał salon, do którego nikt, absolutnie nikt samodzielnie nie miał prawa wchodzić. W tymże salonie miał mnóstwo zegarów. Chyba na każdej ścianie wisiały zegary, przy ścianach stały zegary etc. 😁
Karol Godula osobiście sprawdzał zegary, nastawiał, przestawiał ...., by wskazywały idealny czas.
Widząc tę fotkę było dla mnie oczywiste, że pośród zegarów stoi właśnie Karol Godula 😁
Trochę szkoda, że nie weszła sama 24, hehh.
A z ciekawostek dotyczących tej wielkiej postaci :
mimo ogromnego bogactwa K.Godula mieszkał w swym maleńkim, starym i niezbyt ładnym domku. Jadał zwykle w kuchni , ze zwykłej miski.
Wielokrotnie nagabywany przez swą gosposię, by zamieszkał w swym eleganckim domu, gdyż nie wypada, by "taki pan" mieszkał w robotniczej chałupinie, już nieco wkurzony odrzekł : dopóki wszystkich moich robotników nie będzie stać na taki dom, w jakim ja przyjmuję gości, dopóty będę mieszkał w chałupie, jak moi robotnicy.
- gdyby jaśnie nam panujących współczesnych "panów " było stać chociaż na samą refleksję, to już mielibyśmy połowę mniej utrapienia z nimi 😉😅
Po dygresji, której nie można było się oprzeć, kolejna ciekawostka:
Karol Godula miał nie tylko niezłomny charakter, charyzmę, ale też straszny wygląd ( przynajmniej wg tłumu ). Wskutek wybuchu chemicznych substancji podczas eksperymentu, m.in.twarz Goduli została bardzo pokaleczona. Tajemnicze blizny na twarzy plus niezłomność charakteru były przyczyną wielu plotek i dociekań, a w konsekwencji wielkiego strachu przed owym panem.
Bali się go wszyscy, zabobonny strach sprawiał, że Godula w opinii ludu mógł równać się z tym strasznym Lordem Byronem, który, jak wiemy miał zamiast stopy diabelskie kopyto 😉😁.
Któregoś dnia wracając do domu, zastał Godula na korytarzu małą dziewczynkę, która grzecznie, a śmiało powiedziała mu " dzień dobry ".
Zaskoczony samym dzieckiem, jak i jego śmiałością, K.Godula zaprosił ją do swego gabinetu.
Gdy dziewczynka przyszła, posadził ją na swych kolanach i zapytał : a ty się mnie nie boisz,
dziewczynko ?
niii, jo sie wos nie boja, ponicku - po śląsku odpowiedziała dziewczynka.
Dziewczynką tą była córka kucharki K.Goduli, wówczas ośmioletnia Urszulka 😊.
Z powodu, którego nie pamiętam,kucharka musiala tego dnia zabrać córeczkę do pracy i tak się zaczęła....piękna i wiele dobrego wnosząca "przygoda".
Ostatecznie Karol Godula zajął się edukacją dziewczynki, chyba (!) ja adoptował, a na pewno objął prawną opiekę, a jako dorosłą wydał za mąż ( za jej zgodą,,oczywiście ) w tzw. lepszych sferach.
Zostawił jej wielki majątek, a że wpoił również piękne zasady,,tak Urszula, jak i jej małżonek dysponowali majątkiem zgodnie z wartościami, jakie powinien mieć w duszy i czynie kazdy człowiek.
Małżonkowie objęli swą opieka szkoły, przytułki, ubogie dzielnice itd. Budowali, edukowali, wznosili.....
Zostało po nich wiele miejsc i pamiątek, zwłaszcza na Dolnym Śląsku.
Niestety w większości tylko są i ...a jakże - niszczeją <<< oto Polska właśnie 🙁
Tak bardzo bym chciała, by Idea Karola Goduli powróciła do współczesnych umysłów .
Może ... może te zegary, których za swego życia tak pilnował,,gdzieś tam w Niebiesiech wciąż tykają i odmierzają czas na powrót Dobrego ?
Może ta fotka, którą umieścił tu Alfi, jest sygnałem.. znakiem, że w którymś z zegarów Goduli budzik na Dobre już dzwoni ? 😉

Dobrej nocy i pięknych snów 🌜☀️

2026-05-15 (09:52)

status golanonim

15936
wpis nr 1 618 068
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzień dobry
Gratulacje dla wygranych

Ika
Piękna historia i życie tego Pana.
Słyszałem o nim ale bardzo niewiele od wujka ze Śląska.
Przytoczył to nazwisko jak opowiadał o podziale majątku po zmarłej jego mamie.
Wujek nic z majątku nie otrzymał, pozostałe rodzeństwo chciało coś z majątku uszczknąć
od osoby która go dostała w spadku lecz wujek wówczas wspomniał o tym Panu i odradził im
zakładania sprawy sądowej bo nic nie wskórają a tylko mogą ponieść dodatkowe koszty.
Rodzina posłuchała go i odstąpiła od sądzenia się ...

Skojarzenia tradycyjnie poleciały po chaldejsku

Ze snu:

Do mieszkania 16 przedostały się mrówki 24,78 wyglądają jak faraonki 38 jest ich ogrom 45, miejscami podłogi 34 jakby się ruszała > żywa podłoga < 53n
Szukamy 66 miejsca którym mrówki 24,78 wchodzą do mieszkania 16, znajduje się ono w dużym 45 pokoju 10, mówię 67,59 do ojca 22 on 82/10n że kupię preparat Mugga 22 i spryskam nim miejsce i trasę którym chodzą mrówki i się wyniosą.
Ojciec odpowiada > jeszcze nie kupiliście < 9n

Mocne
78 lub 24, 22,9

Pozdrawiam
2026-05-15 (09:54)

status golanonim

15936
wpis nr 1 618 069
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

---
zdjęcie
---
Dżungla
Lady Pank
2026-05-15 (10:18)

status typ22

16296
wpis nr 1 618 081
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

🌞Cześć🌞

Skojarzenie:
z mchu i paproci

z - 0/7/7
mchu - 23/18/18
i - 3/9/1
paproci - 23/42/30

pozdrawiam
Mario
2026-05-15 (13:18)

status ika

13656
wpis nr 1 618 105
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Cześć 🌞

Alfi,
przypomniałeś mi, że ze spadkiem też tam były straszne problemy. Joannę ( była to Joasia, a nie Urszulka, a pomyłka wkradła się z innej historii ) trzeba było ukrywać ...wywozić przez pewien czas, dopóki spray spadkowe nie zostały sfinalizowane.
Wielki szacunek dla Twojego wujka, że zna tę odchodzącą w historyczny niebyt wspaniałą postać .
Zgadzam się też z nim, co do ...utarczek spadkiem 😉
Wracając do Joasi i jej opiekuna - to, co najbardziej mnie poruszyło, to fakt, że Godula zostawił swej podopiecznej nie tylko ogromny spadek materialny, ale również, a może przede wszystkim " spadek" najwyższych wartości. Dzięki nim właśnie mogła zrobić z bogactwa dobry użytek.
Gdyby współcześni ludzie wpływowi i majętni prócz pieniędzy i osobistych profitów mieli również Wartości w umyśle i sercu , to życie społeczne miałoby zgoła inne przejawy.
Brak Wartości sprawia, że życie staje się karykaturą pojęć. Vide ostatnia "zamkowa impreza " w Wa-wie
Na straży Wartości stoją głównie ci, którzy niewiele mają mocy ich "materializowania".
Ale dobre i piękne jest to, że choćby tylko w sferze mentalnej je mają i rozpowszechniają.
W Kopicach ( Dolny Śląsk ), gdzie pochowana jest Joanna wraz z małżonkiem, jest też piękny ( popadający w ruinę )kompleks pałacowy, a przy nim budynek ( chyba dawniej dla służby ? )
Mieszka tam m.in. emerytowany nauczyciel, postać pozytywnie zakręcona Stworzył własne min muzeum Goduli i Joanny .... . Oprowadza , opowiada, pokazuje ...
Bardzo ciekawa i przesympatyczna postać .
Mam nadzieję, że żyje jeszcze ten kochany człowiek .
Polecam odwiedzić niewielkie Kopice i zakręconego nauczyciela w wakacje 😁

Że snów wystawiam 7 i 29

Skojarzenie :
Zielona cisza
1) Atis ............. 57
2) chald. ........ 44

paa 😊
2026-05-15 (23:34)

status ika

13656
wpis nr 1 618 212
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

🌻

Za skojarzeniowe i wygrane gratulacje 🎶🎶🎶🐘

Mnie dziś na Arce dopadło weekendowe kicha._nie 😉😅

Dobrej .... i snów ..... 🌜☀️
2026-05-16 (09:55)

status golanonim

15936
wpis nr 1 618 242
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzień dobry
Gratulacje dla wygranych

Ika, jak kicha to tylko Arnold Boczek

---
zdjęcie
---
Zawrót głowy

--------------------------------------------------------------------------
zdjęcie
--------------------------------------------------------------------------
80,35 ...

Pozdrawiam
2026-05-16 (13:23)

status ika

13656
wpis nr 1 618 258
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Cześć 🌞

Masz rację, Alfi 😁
Muszę się wstrzelić choć na pięć minut w ten humor 😁

Zostawiam upartka 7

Skojarzenie :
Latające talerze
1) Atis ..........49
2) chald. ......46

paa 😊
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 640 641 642 ... 664 665
Wyślij wiadomość do admina