| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 290 291 292 ... 452 453 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | A MOŻE KRYPTOWALUTY ? |
2017-12-29 (12:30) KeneroData rejestracji: 2017-10-23 Ilość postów: 149 | wpis nr 1 134 869 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie orientuję się jak wyglądają przepisy podatkowe w innych krajach. Część osób pewnie uciekło w Fiaty ale nadal większą ich częśc trzyma na kontach giełdowych. Moim zdaniem to nie wpłynie jakoś znacząco na rynek. Jeśli będą duże wzrosty to raczej spowodowane napływem nowego kapitału od zupełnie "zielonych" inwestorów. Bittrex i Bitfinex mają chyba nadal zablokowaną możliwość rejestracji kont. Cięzko powiedzieć jak to wszystko się rozwinie, ja nadal jestem nastawiony "wzrostowo". "Bańka" kiedyś pęknie ale wydaje mi się, że najsilniejsze projekty zostaną, bo - koniec końców- część z nich niesie za sobą konretną wartość, nie tylko spekulację. Rynek (jak każdy rynek) będzie dążył do stabilizacji i będziemy w łezką w oku wspominać czasy, kiedy dalo sie zarobic 1000% w ciągu tygodnia. Tak czy inaczej - przyszło nam żyć w ciekawych czasach. Za 20 lat ktoś przeczyta artykuł o tym co się działo i nie będzie mógł uwierzyć w 50% wzrosty po tweetach McAfeego albo w "konferencję" XVG w piżamie |
2017-12-29 (14:08) blazeData rejestracji: 2017-07-08 Ilość postów: 35 | wpis nr 1 134 895 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, mam pytanie do kolekcjonerów coinów, gdzie trzymacie swoje kw na longa? (Wiem, ze na portfelach) ale w jakiej formie? Papierowe, online, czy zainstalowane na dysku komputera? Moze jakies pendrivy? Pytam bo część mam rozłożone po giełdach oraz na portfelach na dysku komputera, tyle że chcialbym większość coinów przenieść na portfele nie ruszać i trzymac na longa, ale obawiam sie troszkę trzymania na dysku w lapku, bo juz troszke latek ma i jak dysk padnie to wiadomo.. może głupio zapytam, ale nie znam sie więc myslalem nad zakupem dysku zewnetrznego na USB i przenisienie portfeli na ten właśnie nośnik, tyle że nie wiem czy tak sie da? Moze orientuje sie ktos z forum czy jest to możliwe, lub macie inne lepsze i bezpieczne sposoby na trzymanie swoich kw, dodam ze wiekszosc moich coinów jest z poza top10 market cap |
2017-12-29 (14:22) sebastian86Data rejestracji: 2017-07-07 Ilość postów: 1565 | wpis nr 1 134 900 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki madox za ciepłe słowa. Ładnie to ująłeś grałem jak zając. Dodam od siebie że jak pijany zając. Czy gram lepiej ? Mam nadzieje. Czy gram dobrze ? - NIE Ten poziom w ogóle mnie nie satysfakcjonuje. To taka dwójka na szynach. Niby zaliczone ale tylko dlatego ze rynek dał zarobić każdemu kto się zainteresował. No ale nie będę wnikał w szczegóły bo po fakcie każdy mądry. Jeśli chodzi o moją sytuację i ocenę rynku to ja jestem na PLN, ale mam ustawione oferty kupna. Mam swój plan. Uważam że bańka pęka. Mam zamiar na tym zarobić. Będę grał w miare możliwości ostrożnie, ale całość przypomina mi skaczącą kozice po zboczu góry. Jeśli się pomylę to lawina mnie zmiecie, jednak będę szukał miejsc od których kurs będzie się odbijał. Co wtedy jeśli jednak krypto zaczną rosnąć? Zrealizuje się inny scenariusz którego teraz nie obstawiam - nie zarobię i nie stracę. Być może błędnie, ale uważam że rynek chce nas oszukać. Jeśli się damy oszukać to doznamy negatywnych emocji. Jeśli będziemy na stracie to te emocje się spotęgują. Nic dobrego z tego nie wyjdzie. Dlatego tak. Kopię się z pędzącym bykiem. Od wielu tygodni. Co czuje ? Już mnie nie boli. Sprzedałem Liska po 30 z czymś, i już później na nim nie zarobiłem. No może jakieś grosze. Co czuje ? Ałć to bolało, ale to było nieprzewidywalne - szansa na realizcję jak 1 na sto ? Madox pisał że cierpliwi wygrali. Jednak tak sobie myslę że na samej cierpliwości ktoś nie zarobi. Bo jeszcze trzeba wiedzieć kiedy wyjść. Rynek jest morzem, a my ślizgamy się po falach. jaką mamy teraz falę ? Na pewno jest wieksza niż poprzednie. Przebiła normy, odbiła się od prawideł matematyki i logiki. Czy coś co jest nielogiczne może mieć naturalny początek ? Mówię tylko o tej fali. O mistycznej 5 fali. Ktoś o tym coś słyszał, ktoś o tym coś czytał, ale niewielu jest żyjących co pamięta poprzedni kataklizm zwany 5 falą. Tak mi się nasunęło. 5 fala = tsunami. Tak, tak, wiem, wiem. Jestem na PLN wiec zaklinam rzeczywistość by w końcu spadło. Zaklinam i zaklinam, a tu nie spada i nie spada. Nawet madox pisał że kontrakty zasypały korektę. Czy jak nie wejdę teraz w rynek to stracę ? Nie , co najwyżej nie zarobię. Czy jak wejdę ponownie to stracę/zarobię ? Tego nie wiadomo. Wiec wole wziąć pewniaka i szukać okazji. O czymś jeszcze myślałem, ale zapomniałem ... sklerozo oddaj mi me myśli ! O mam. Madox pisał że cierpliwi wygrali. OK Wiec dlaczego przegrałem ? ( zamiast zysku x 10 , bo taki był w moim zasiegu [ kupuwałem po 9 PLN liska] mam zysk zdecydowanie mniejszy ? ) Chciwość, choćbym nie wiem jak zaklinał rzeczywistość to chciwość i strach nie pozwoliły mi zarobić. To taki paradox, bardzo chciałem ale chciwość i strach mi nie pozwoliły. Załóżmy że wejde teraz w rynek albo za chiny ludowe nie będę chciał z niego wyjść. Co mnie skłania do takiego działania ? Cierpliwość i logika ? Chłodna kalkulacja ? Chce wejść w rynek czyje potrzebę, widze uciekające okazje, ale to jest właśnie chciwość. Ta chciwość i strach chcą zabrać mi to co cierpliwością i logiką udało mi się wziąć. A co mi mówi logika ? Krypto urosły tyle że czas na żniwa. Psychika ludzka jest słaba. Wiec ustal seba plan i się jego trzymaj bo poxniej prędzej narobisz w gacie niż dobrze zagrasz. Kurs spadnie o 90 % minimum od szczytów, kontrakty futures spowodują że to potrwa dość długo. Wariat ? Być może. W końcu jeśli jest 10 osób i tylko 1 normalny to te 9 wyda taką diagnozę że uczynią z tego jednego i wariata i psychola i co tylko będą chcieli. Czy was obrażam ? NIE. Zdecydowanie nie, mam już tu chyba ze 1000 postów i chyba nigdy nikogo nie obraziłem. Może gdyby ktoś się uparł i przeczytał wszystkie to może , może coś tam miałby mi na tym polu do zarzucenia, ale naprawdę. Nie obrażam innych z natury swej, choć nie ukrywam, jest ona słaba - bo ludzka. Mam swój plan, zycie go zweryfikuje. To jest mój plan, jeden z moim planów. Taki który oceniam na najbardziej prawdopodobny. To takie tam wywody gościa który niekoniecznie ma równo pod sufitem Jednak jak pisałem wcześniej diagnoza zależy od tego co ocenia |
2017-12-29 (15:19) Ramzes78Data rejestracji: 2017-09-24 Ilość postów: 894 | wpis nr 1 134 915 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdy zaczynałem przygodę z krypto,pierwszą zakupioną kw.było Ripple o którym zapomniałem,z wielu względów. Aż do świąt gdy mamy te miłą niespodziankę. Może ta waluta ma realną szansę na duże wzrosty. Jest jej teoretycznie dużo ale realnie w obrocie jest niewiele. --- wpis edytowano 2017-12-29 15:24 --- |
2017-12-29 (15:32) Last_maDManData rejestracji: 2017-07-16 Ilość postów: 330 | wpis nr 1 134 922 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dobrze mówisz Sebastian, nowe osoby które wchodzą w świat krypto patrząc nieco z boku bez emocji myślą że najlepiej było kupić BTC po 1000 zł i sprzedać po 50 tyś |
2017-12-29 (15:46) ralffekData rejestracji: 2017-02-10 Ilość postów: 1667 | wpis nr 1 134 923 [ CZCIONKA MONOSPACE ] szkoda tylko, że w styczniu uwolnione bedzie kolejne kilkadziesiąt miliardów rippla do puli |
2017-12-29 (15:47) Ramzes78Data rejestracji: 2017-09-24 Ilość postów: 894 | wpis nr 1 134 924 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kolejny wizjoner pro fiatowy ogłasza swoje rewelacje: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Schiff-o-zalamaniu-bitcoina-Straci-90-proc-w-jeden-dzien-7564432.html |
2017-12-29 (15:56) kryptoleszczData rejestracji: 2017-05-17 Ilość postów: 267 | wpis nr 1 134 926 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja tam mówiłem "HODL" Róbcie co chcecie, ja dalej trzymam. I co więcej, obstawiam dalsze wzrosty, bo widzę, że BTC zaczyna docierać do mas, piszą o nich w gazetach, interesują się nim moi rodzice i teść mojego kumpla z pracy - pozdro Kuba i zdecydowali się zainwestować. Ale inni ludzie z pracy wciąż się śmieją, że to bańka, że pęknie, że nic nie warte. Jak oni wejdą w BTC, a obstawiam, że to jakiś rok, wtedy prawdopodobnie sprzedaję wszystko --- wpis edytowano 2017-12-29 16:02 --- |
2017-12-29 (16:22) MacheteroData rejestracji: 2017-10-15 Ilość postów: 1545 | wpis nr 1 134 933 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kryptoleszcz Wyprobowalem short i long term. Zdecydowanie masz rację tylko HOLD. Oswieccie mnie, jaki sens ma bawienie się w tradera w sytuacji gdy rynek jest świeży i dopiero zaczyna w niego doplywac spory kapitał? Kazdy dobry projekt wzrosnie więc nie ma sensu narażać się na stres i straty. Jezeli ktoś myśli że powtorzy sie sytuacja z 2013 i będzie wielkie bum w dół to jest w błędzie. To nie ta faza rynku. Za dużo dobrych projektów powstało. Nawet jakby btc zaryl o ziemie to będzie chwilowa korekta a wartościowe projekty zostaną z nami tak jak np. Google po pęknięcie bańki dot comow |
2017-12-29 (18:09) Grzesiek36Data rejestracji: 2012-07-10 Ilość postów: 2043 | wpis nr 1 134 953 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tylko Swiatem rzadza zydzi a zydzi trzymaja banki,czy one pozwola na strate? |
2017-12-29 (18:15) Ramzes78Data rejestracji: 2017-09-24 Ilość postów: 894 | wpis nr 1 134 954 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Żydzi i strata buhaha . Jasne, że nie. Oni ideologiczne mogą stracić ale nie $$$$ --- wpis edytowano 2017-12-29 18:15 --- |
2017-12-29 (23:07) MacheteroData rejestracji: 2017-10-15 Ilość postów: 1545 | wpis nr 1 135 028 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zydzi są bardzo inteligentni i cwani. Ja bym ich nie obrażał bo to nie ich wina że potrafią myśleć w przeciwienstwie do większości spoleczenstwa. Byli przez stulecia tempieni więc przetrwali tylko najbardziej cwani. Prawda jest ze 95% powinno stracić tylko mam nadzieję że nie ja ( biorę taką ewentualność). Jednak wydaje mi się ze większość inwestuje na oślep lub słuchając innych. Przyznajcie się ile z was spedzilo chociaż jeden dzień sprawdzając kryptowalute w którą chcecie zainwestować? Ja sprawdzilem Liska bardzo dokładnie. Nie znajdziecie w internecie angielskiej strony której bym nie przeczytał. Dlatego wiem że to pewniak i stąd mój entuzjazm. Jedyne co może zawieść to czynnik ludzki. Prawda jest taka ze |
2017-12-29 (23:15) MacheteroData rejestracji: 2017-10-15 Ilość postów: 1545 | wpis nr 1 135 029 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ludzie w większości nie umieją samodzielnie myśleć i przez to są z góry przegrani. Madox Napisales ze nie było problemu z zakupem za ilkaset tys. Zlotych. Ja bym się obawial raczej co będzie jak ktoś postanowi sprzedac swoje np. Liski za dwa miliony. Musiałby chyba robic tygodniami. Nie dawno zamiescilem artykuł na ten temat. Pamietajcie ze wszystko jest pięknie i fajnie tylko czy znacie osobę która wyplacila bez problemu milion? Nie wiadomo co będzie moze oczywiscie byc ok ale mnie najbardziej martwi jak bede mógł spieniezyc swoja inwestycje w przyszlisci... |
2017-12-29 (23:17) MacheteroData rejestracji: 2017-10-15 Ilość postów: 1545 | wpis nr 1 135 030 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiem ze bede miał z milion ze swoich krypto (mozecie sie smiac) i jedynie martwi mnie jak to będzie z spieniezeniem inwestycji. Napewno bede w transzach. Pozdrawiam |
2017-12-29 (23:32) Ramzes78Data rejestracji: 2017-09-24 Ilość postów: 894 | wpis nr 1 135 032 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Machetero, tak powinno się sprawdzać każdą krypto najbardziej jak to się da. Na Forach widać tysiące pytań - mam x gotówki w co zainwestować. To są typowi dawcy kapitału. Bitcoin to jedyne krypto które nabywałem bo inni to robili. Sam w swej technologii jest w średniowieczu,mimo to dawał zarobić. Lisk to też moja nadzieja na zmianę. Teraz tylko sztuka aby zgromadzić jak najwięcej funduszy na kolejne zakupy bez kolejnych wkładów własnych. Wiem, może bardziej intuicja mi podpowiada, że to jest ta waluta. --- wpis edytowano 2017-12-29 23:37 --- |
2017-12-30 (09:53) madoxData rejestracji: 2011-02-17 Ilość postów: 3135 | wpis nr 1 135 069 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bardzo ciekawy materiał https://www.youtube.com/watch?v=DoX-culpXRM |
2017-12-30 (10:50) Last_maDManData rejestracji: 2017-07-16 Ilość postów: 330 | wpis nr 1 135 079 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czyli jeszcze może uda się trochę zarobić |
2017-12-30 (11:51) madoxData rejestracji: 2011-02-17 Ilość postów: 3135 | wpis nr 1 135 092 [ CZCIONKA MONOSPACE ] https://www.youtube.com/watch?v=khq8ppEbJcU jeśli powielam, to przepraszam |
2017-12-30 (15:00) ralffekData rejestracji: 2017-02-10 Ilość postów: 1667 | wpis nr 1 135 147 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2017-12-31 (13:56) MacheteroData rejestracji: 2017-10-15 Ilość postów: 1545 | wpis nr 1 135 389 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przyszło mi na myśl że to Ripple projekt banków będzie nr. 1 na rynku już w wkrótce. W końcu po co kilkadziesiąt banków tworzy własną kryptowalute? Chyba po to zeby przejąć kontrolę jak zawsze. Piękne idee na nic się tu nie zdają bo najbogatszy zawsze wygrywa. Jak widać przyszła od dawna zapowiadana korekta. Cena pewnie obsunie się o połowę. Pocieszające jest ze btc ma coraz mniejszy udzial w rynku ale działa to niestety na korzyść potwora Ripple. Jezeli cena liska odbije się od powiedzmy 50 zl to będę zadowolony bo zdrowa korekta oznacza stabilniejszy wzrost później |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 290 291 292 ... 452 453 Wyślij wiadomość do admina |