| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 258 259 260 ... 452 453 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | A MOŻE KRYPTOWALUTY ? |
2017-12-03 (17:09) Sliwa07Data rejestracji: 2017-08-18 Ilość postów: 294 | wpis nr 1 128 507 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Narazie ja spływam kryzys 2017 mi sie przypomina kto miał zarobic to zarobił.Prosze sie tym nie sugerowac co pisze bo to moja opinia. |
2017-12-03 (17:15) sebastian86Data rejestracji: 2017-07-07 Ilość postów: 1565 | wpis nr 1 128 508 [ CZCIONKA MONOSPACE ] twierdzenie "bańka pęknie" nie jest kwestią czy to się stanie czy nie stanie Tylko kiedy. Teraz zachodzi pytanie: Ile mogę zarobić ?( inwestując na szaleństwie przed ) Błąd. Pytanie powinno brzmieć : Ile mogę stracić ? Inwestując przed peknięciem można stracić nawet 80% i więcej, a grając na long można się nie doczekać takich poziomów już nigdy. No ale co ja tam wiem. No przecież nie wiem, bo kto wie ? |
2017-12-03 (17:36) KukiData rejestracji: 2017-07-04 Ilość postów: 100 | wpis nr 1 128 510 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak jak już pislałem: też mam jakieś takie przeczucie, że zaraz to walnie i spadnie na łeb na szyję. Sęk w tym, że nie wiadomo do jakich poziomów dojdziemy najpierw i czy kiedyś wrócimy do obecnych. Ja tak na korektę czekam kilka miesięcy. Pierwsze inwestycje poczyniłem niedługo przed czerwcową korektą i mimo, że były momenty w których byłem kilkadziesiąt tys do tyłu trzymałem i wyszedłem w sumie ze 100% zyskiem. No i czekam i czekam i się nie mogę doczekać tej korekty Dla bezpieczeństwa inwestuję teraz tylko to co zarobiłem. Przy 4000 tys $, 8300$ zawsze miałem wrażenie, że to już zaraz pęknie. |
2017-12-03 (17:57) MacheteroData rejestracji: 2017-10-15 Ilość postów: 1545 | wpis nr 1 128 520 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja się zaczynam przekonywać, że chyba nic nie je"nie. Oczywiście czeka nas korekta, a póżniej kurs może skakać pomiędzy 30k, a 40k. Rozsądek podpowiada, że grube ryby skupowały BTC od dłuższego czasu i że teraz będą regulować go w taki sposób, aby mieć jak największy zysk. Bardziej opłaca się doić krowę niż ją ubić. Więc będą obstawiać wzrost do 40k, realizować zyski, potem zbijać cenę do 30k zakup i tak w kółko. Mój znajomy patrząc na wykres doszedł do wniosku, że kurs będzie się stabilizował. To dla mnie tak naprawdę by była dobra wiadomość, bo kibicuję Liskowi, a pęknięcie bańki mogłoby go zniszczyć:) Podsumowując, wszystkie przesłanki na niebie i ziemi wskazują, że będzie korekta pewnie do 30k, a potem kurs będzie sobie skakał pomiędzy 30k i 40k. Wyobrażacie sobie, żeby wall street pozwoliło ubić kurę znoszącą złote jaja??? |
2017-12-03 (18:47) Sliwa07Data rejestracji: 2017-08-18 Ilość postów: 294 | wpis nr 1 128 535 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nikt krowy nie ubije ale upuścić krwi to co innego po korekcie można wskoczyć tylko do jakiego poziomu może zejść nikt tego nikt w wie. |
2017-12-03 (19:02) Kot_BehemotData rejestracji: 2015-07-21 Ilość postów: 47 | wpis nr 1 128 539 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Uparliście się na te mega spadki. A tu nie ma co zaklinać rzeczywistości. Powtórzę fragment tego co pisałem prze weekendem. Do środy, jeśli będzie nowe ATH to Orient Express pogna dalej, dużo dalej. Flash crash, którego byliśmy świadkami i/lub uczestnikami nie był spowodowany chęcią realizacji zysków. Czyli gdyby nie zawierucha Coinbase vs IRS, rynek akceptowałby rosnące kursy. Zacna lektura i ogólnie stronka. Polecam, bo tam wiele tematów dla myślacych http://www.zerohedge.com/news/2017-11-29/bitcoin-plunges-back-below-10000 Zapiąć pasy. |
2017-12-03 (23:10) koliber20Data rejestracji: 2017-09-05 Ilość postów: 12 | wpis nr 1 128 595 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gwałtowne ruchy na bitku. Czyżby coś było na rzeczy |
2017-12-04 (09:21) madoxData rejestracji: 2011-02-17 Ilość postów: 3135 | wpis nr 1 128 631 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Leci, spada, co to będzie, zapinamy pasy, koniec itd.... Przepraszam Was ale nie chce mi się uczestniczyć w tym wszystkim, gdyż jestem poza rynkiem i moje inwestycje są czysto kosmetyczne i śladowe. Padło pytanie co poza challenge, czy sprzedałem wszystko? Nie, LTC, LSK i trochę ETH mam cały czas, ale poza giełdą. Pytanie do osób które załadowały się w BTC w okolicach 38000 zł, czy wytrzymały wczoraj ciśnienie jak bitek poleciał pod 36000 zł ? Dostaję emaile, że się pomyliłem i BTC 15000$, życzę Wam tego z całego serca i naprawdę będę się cieszył Waszym sukcesem. Może się i pomyliłem, mam żetony pln na następne inwestycje, a narazie się przyglądam i uczę się rynku Bądźcie czujni i ostrożni |
2017-12-04 (09:54) sebastian86Data rejestracji: 2017-07-07 Ilość postów: 1565 | wpis nr 1 128 635 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja muszę stanąć po stronie madoxa. Jak ktoś uważa że popełnił błąd bo nie przewidział EWENTUALNEGO wzrostu BTC do 15 k $ to znaczy że pomylił kilka rzeczy. Jest ostatnia fala - TO FAKT Jej zasięg jest trudny do przewidzenia - TO FAKT Nadciąga korekta na krypto jakiej nigdy nie było ( zasięg w $ oraz płacz ludzi bez elementarnej wiedzy i bez szczęścia [ nikt im nie powiedział] ) i prawdopodobnie przez najbliższe kilkadziesiąt miesięcy się nie powtórzy - TO FAKT Jeśli ktoś tego sam nie wydedukował to post madoxa i nieskromnie napiszę że mój ( które i tak zginą w tłumie ). Wnoszą w jego życie inwestecyjne wiedze co najmniej *X tego co sam już wie. @Machetero wrzuciłeś webinar - świetny materiał niestety dowiedziałem się o tym szkoleniu dopiero od Ciebie, czyli ZA POŹNO ale bardzo, bardzo chciałbym wziąć w tym udział - NIESTETY LISTA ZAMKNIĘTA. Jak ktoś może mi w tym pomóc to bardzo proszę o kontakt na e-mail. sebastian20pc_1986@o2.pl z GÓRY DZIĘKI - odwdzięczę się --- wpis edytowano 2017-12-04 09:59 --- |
2017-12-04 (09:56) KukiData rejestracji: 2017-07-04 Ilość postów: 100 | wpis nr 1 128 636 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam wszystkich, Przyznan się, że sam obstawiam więcej %, że będzie duża korekta i w KW mam tylko 10% oszczędności. Dlaczego nie 0? Ciężko mi utrzymać fiaty na giełdzie. Myślę, że jest to tak uzależniające jak hazard i dużo od hazardu się nie różni. Wszystkie analizy techniczne są rzeczą czysto psychologiczną, połaczoną z masą analityków którzy w to wierzą i tak się zachowują aby to wszystko się zgadzało. Podświadomie każdy myśli - skoro coś kiedyś kosztowało 400$ to jest duża szansa, że znów tyle będzie kosztowało i przy 400$ realizuje zyski - kurs się odbija od ATH. Tak na prawdę to czy spadnie czy poleci do góry w głównej mierze zależy od jakiś newsów. Jak ja się o tych newsach dowiaduję to jest już zdecydowanie za późno i rynek już zareagował. Po za tym nie zawsze jesteśmy w stanie przewidzieć jak jakiś news wpłynie na kurs. Np to że ukradli 30mln USDT. Obstawiałbym, że ludzie na giełdach w panice, żeby nie trzymać USDT przejdą na coś bezpieczniejszego czyli BTC - przynajmniej na chwilę, aby przeanalizować sytuację. A tu rynek zareagował odwrotnie do moich oczekiwań. Pieniądze które mam w KW nie są mi potrzebne i mogę czekać nawet kilka lat na zrealizowanie zysku. Nawet po 6 latach gdybym sprzedał z zyskiem 30% to i tak lepiej wyjdę na tym niż trzymając na lokacie, dlatego żadnego stresu nie mam. Co do podatków to myślałem, że wystarczy podsumować ile się wpłaciło na giełdę a ile wypłaciło w danym roku ale wiele osób twierdzi, że trzeba rozliczać każdą transakcję z osobna i jeszcze założyć DG. Na szczęscie mieszkam w raju podatkowym na ciepłej wyspie i polski US nie ma nic tutaj do powiedzenia |
2017-12-04 (10:36) GrandKWData rejestracji: 2017-06-12 Ilość postów: 280 | wpis nr 1 128 642 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @balou Dodam kod źródłowy do wersji z poprawkami możliwe, że nawet dzisiaj wieczorem. Zacząłem dodawać AbuCoins, ale jeszcze nie działa. Nie wrzucę na GitHuba bo nie mam tam konta. Kod jest napisany przy pomocy Delphi 7 i nie należy go komentować! To miał być tool dla mnie i nie przykładałem się do niego bo był robiony na szybko. Aktualnie jednak ciężko robić arbitrać, bo ceny na BB są mocno zaniżone i ile fajnie jest kupić i sprzedać gdzie indziej, to jednak nie bardzo jest jak wrócić na BB żeby zamienić na fiaty. No chyba, że uwzględniając częściową stratę w drodzej powrotnej, no ale to już trzeba kombinować. Co do postu Madoxa, zgadzam się z nim. Jestem krótko w krypto, ale zdążyłem nauczyć się dwóch rzeczy: - cierpliwości w oczekiwaniu na okazję - i że zawsze przyjdzie następna okazja |
2017-12-04 (10:51) MacheteroData rejestracji: 2017-10-15 Ilość postów: 1545 | wpis nr 1 128 646 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Każdy rozsądny człowiek przeczeka w złotówkach. Nawet jeżeli Madox i inni doświadczeni gracze się mylą, to lepiej nie zarobić niż dostać po tyłku i później obwiniać innych, że to ich wina. Ja trzymam tylko Liski na portfelu na very long bo wierzę w ich projekt. A poza tym wszystko co mam na giełdzie jest w PLNach Ostatnie ruchy na BTC wyglądają jak cisza przed burzą. Jest pokusa (żyłka hazardzisty), żeby w coś wejść, tu sprzedać, tam kupić, ale tylko najbardziej doświadczeni mają szansę coś ugrać. Radzę wszystkim nowym i nie tylko : SŁUCHAJCIE MADOXA, bo jak zauważyłem zazwyczaj jego prognozy się sprawdzają EDIT Grube ryby z Wall Street nie muszą ubić krowy, mogą ją tylko odchudzić. Być może zbiją cenę do 10k złotych i później będą sobie grać pomiędzy 10k a 15k zł. Kto to wie? Być może obecne ceny są zbyt wysokie dla nich, może tak, może nie. Ja już wcześniej napisałem, że nie tknę BTC nigdy więcej bo od teraz śmierdzi mi cwaniakami z Wall STreet --- wpis edytowano 2017-12-04 10:55 --- |
2017-12-04 (11:52) kryptoleszczData rejestracji: 2017-05-17 Ilość postów: 267 | wpis nr 1 128 653 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wychodzi na to, że jestem nierozsądny, ale nie wychodzę z BTC i cierpliwie czekam na kurs 1 mln USD. |
2017-12-04 (12:06) KeneroData rejestracji: 2017-10-23 Ilość postów: 149 | wpis nr 1 128 655 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @madox Niektorzy zawsze beda marudzić. Nawet jak zaprowadzisz za rękę i pokazesz jak zarobic 100% to beda marudzic czemu nie 200%.. Robisz dobrą robote i czekamy na kolejne wskazowki i mozliwosc dzielenia sie przemysleniami Co do calego rynku : sprzecznych opinii jest tak duzo, ze ciezko cos z tego wyluskac. Czesc osob wieści ogromną korekte, czesc ogromne wzrosty. Nawet @blogprezesa, ktory co tydzien zapowiada zalamanie rynku ( Ja uwazam, ze korekta (jesli nadejdzie) nie siegnie glebiej niz 8000$ Tak przy okazji : pozdrawiam wszystkich, ktorzy weszli w IOTA przy 0.40$. Pewnie sporo ludzi stalo sie dzisiaj bogatymi |
2017-12-04 (12:13) sebastian86Data rejestracji: 2017-07-07 Ilość postów: 1565 | wpis nr 1 128 657 [ CZCIONKA MONOSPACE ] może też się nie do końca poprawnie wypowiedziałem generalnie chodziło mi że: - WCHODZENIE teraz to szaleństwo - WYCHODZENIE teraz nie jest złym pomysłem Oczywiście moim zdaniem Według mnie mamy return to normal. No ale ja mam doświadczenie kilkumiesięczne i czasami coś widze a tak naprawdę G... widze --- wpis edytowano 2017-12-04 12:15 --- |
2017-12-04 (12:24) KukiData rejestracji: 2017-07-04 Ilość postów: 100 | wpis nr 1 128 661 [ CZCIONKA MONOSPACE ] IOTA rzeczywiście nieźle, chiałem wejść w to 2 dni temu, ale niestety nie ma tego na giełdach na któryh jestem zweryfikowany. No cóż, na pewno jeszcze będą dobre okazje, żeby zatobić |
2017-12-04 (12:37) Last_maDManData rejestracji: 2017-07-16 Ilość postów: 330 | wpis nr 1 128 665 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam wszystkich, niestety ludzi gubi pazerność i tak jak podkreślał Sebastian trzeba się trzymać tego że lepiej nie zarobić jak stracić wszystko Patrząc na Challenge Madoxa bałem się właśnie pazerności świeżych osób mimo świetnego wyniku prawie 100% zarobku i tak każdy patrzy tylko na to że nie zarobił więcej a przecież mógł... inwestowanie swoich pieniędzy jest ciężkie a co dopiero czyichś... i myślę że Madox ma tego świadomość robi to za darmo dlatego uważam że jest dużym nietaktem pisać takie e-maile do niego :/ Zauważcie że Madox challenge prowadził bardzo bezpiecznie na tyle ile mógł przewidzieć rynek, niestety czym więcej osób tym pewnie większe zamieszanie kilkadziesiąt wiadomości i duża mniejsza aktywność Madoxa na forum, wszystko dlatego że teraz każda wypowiedz Madoxa jest traktowana jako 100%-wy pewniak... |
2017-12-04 (13:01) MacheteroData rejestracji: 2017-10-15 Ilość postów: 1545 | wpis nr 1 128 674 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Last_maDMan masz rację. Ludzie nie doceniają tego co robi Madox, co jest smutne Niektórzy pewnie myślą, że to krowa dojna Szanujmy to, że Madox poświęcił mnóstwo czasu, aby nauczyć ludzi czegoś. Zrobił to za darmo, wy niewdzięcznicy. Takie e-maile to przesada. Dzięki Madox za naukę i poświęcenie z twojej strony |
2017-12-04 (13:21) GrandKWData rejestracji: 2017-06-12 Ilość postów: 280 | wpis nr 1 128 681 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Taka uwaga odnośnie BitBay. Jesli robicie tam jakies obroty a nie zmienia Wam sie prowizja piszcie do supportu. Napisalem ostatnio i po dwoch dniach obnizyli mi prowizje o 0.2%. Na zwrot nadplaconej prowizji nie licze, ale przynamniej prowizja zostala obnizona. Maila z odpowiedzia nie dostalem |
2017-12-04 (13:55) ostryData rejestracji: 2017-09-19 Ilość postów: 79 | wpis nr 1 128 691 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To i ja kilka groszy dorzucę. Właśnie tak jak koledzy wyżej zauważyli Madox bezinteresownie poświęcił nam cenny czas i przekazał swoją wiedzę. Myślę, że nietaktem jest prawić Mu uwagi nawet jeśli gdzieś po drodze nie wszystkie pozycje wchodziły lub od razu nie przynosiły kroci. Sam nie trzymałem się ściśle wytycznych ale dzięki wskazówkom i wcześniejszym wypowiedziom wyszedłem w ciągu 3 tygodni na prostą czego nie mogłem osiągnąć od czerwca. Madox wielkie dzięki dla Ciebie i dziękuję Wam wszystkim bo każdy swój grosik tu dokłada. |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 258 259 260 ... 452 453 Wyślij wiadomość do admina |