Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Projekt Łańcuch |
2016-01-19 (21:01)![]() Data rejestracji: 2016-01-17 Ilość postów: 180 ![]() | wpis nr 960 834 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ralfek Regulamin Lotto można było by zatem zmienić co moim zdaniem korzystnie wpłynęło by na wizerunek Totalizatora Sportowego. Proszę o spojrzenie na Projekt ŁAŃCUCH świeżym okiem. To nowa koncepcja. Nikogo na siłę nie będę do niej nakłaniał. Dziękuję za wzięcie udziału w dyskusji. |
2016-01-20 (08:56)![]() Data rejestracji: 2016-01-17 Ilość postów: 180 ![]() | wpis nr 960 906 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chciałbym poruszyć istotny wątek, a mianowicie tytuł aukcji Allegro. Dość niefortunnie wpisałem Kupon Blankiet Lotto, co może na pierwszy rzut oka wprowadzać w błąd nabywcę. Wyrażam jednak nadzieję i wierzę w to, że każdy przed zakupem zapoznaje się z opisem aukcji, w którym wyraźnie jest napisane co jest przedmiotem aukcji. W następnych aukcjach uwzględnię ten szczegół. Lepiej dmuchać na zimne. Pozdrawiam --- wpis edytowano 2016-01-20 08:57 --- |
2016-01-20 (16:54)![]() Data rejestracji: 2003-08-15 Ilość postów: 1684 ![]() | wpis nr 960 991 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak można kogoś zachęcić do tego projektu jeśli koszt 8 zakładów wynosi 38,20 złotych ?? 10 wpisowe 24 zakłady i jeszcze 4,20 koszt dostawy i mieć tą świadomość, że padnie szóstka jeśli zbierzemy pełny "łańcuch"? Ten łańcuch miałby może realną szansę w MM na 1 liczbę w grupie ludzi 5000-10 000 z równym podziałem wygranej! Ale to tylko moje zdanie Pozdrawiam |
2016-01-20 (18:05)![]() Data rejestracji: 2016-01-17 Ilość postów: 180 ![]() | wpis nr 961 005 [ CZCIONKA MONOSPACE ] UWAGA!! UWAGA!! ZMIANA KONCEPCJI!! SZCZEGÓŁY JUŻ NIEBAWEM W NOWYM WĄTKU. Pozdrawiam Ps. Aukcja na portalu Allegro została zakończona. |
2016-01-21 (13:47)![]() Data rejestracji: 2016-01-17 Ilość postów: 180 ![]() | wpis nr 961 199 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pęsko Ciekawostka! Proszę Pana w Multi Multi całkowita liczba kombinacji (10/80) to: 1.646.492.110.120 W Lotto (6/49) to zaledwie: 13.983.816 Co do Pana propozycji to ograniczmy się do grupy 80 osób w MM. Najprostszy zakład Multi Multi kosztuje 2,5 zł. 80 (osób) x 2.50 (zł) = 200 zł Z racji tego, że losuje się 20 liczb, to spośród 80 osób tylko 20 osób trafia. Oczywiście zakładając, że każdy zakreśla tylko 1 liczbę. Wygrana w tym wypadku to 4 zł. A zatem: 20 (osób) x 4 (zł) = 80 zł Zakłada Pan podział pieniędzy na poszczególnych członków grupy, ale rzeczywistość jest brutalna. Nie było by co dzielić. 80 zł (zysk) - 200 zł (koszty) = - 120 zł Zwiększając liczebność grupy powiększamy tylko straty. Jak Pan sam widzi nie trudno to obliczyć. Pozdrawiam |
2016-01-21 (13:48)![]() Data rejestracji: 2016-01-16 Ilość postów: 553 ![]() | wpis nr 961 200 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podrzucam nową inspirację: http://deser.gazeta.pl/deser/1,111858,19467369,studenci-kupili-losy-na-loterie-za-100-tys-dolarow-i-wygrali.html#Prze :-) |
2016-01-21 (13:54)![]() Data rejestracji: 2016-01-17 Ilość postów: 180 ![]() | wpis nr 961 202 [ CZCIONKA MONOSPACE ] MLRandom Wydaje mi się, że nie ma to odzwierciedlenia na Polskie warunki. Ponadto nie jestem studentem na MIT. Dziękuję jednak za sugestię. To miłe z Pana strony. Pozdrawiam |
2016-01-21 (15:03)![]() Data rejestracji: 2016-01-17 Ilość postów: 180 ![]() | wpis nr 961 220 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Powiem szczerze. Biorąc pod uwagę Państwa wpisy i przeprowadzając raz jeszcze gruntowna analizę projektu doszedłem do wniosku, że to wręcz karkołomny wyczyn i szanse na jego realizacje faktycznie są znikome. Wstępne założenia. Koncepcja pozostaje aktualnie bez zmian z małym wyjątkiem. - Kombinacje planuje rozdawać osobom zainteresowanym za darmo. - Każdy otrzymał by 8 indywidualnych kombinacji. - Liczba graczy bez zmian (1.747.977 osób). - Tak jak wspomniałem wcześniej członkowie grupy zobowiązani byli by do gry w przypadku gdy kumulacja przekroczy 10 milionów złotych. - Nie będzie czegoś takiego jak podział wygranej pomiędzy członków grupy. - Wygrany zobowiązuje się do dalszej aktywności w grupie. Dlaczego za darmo? Uznałem, że zebranie 1.747.977 osób, które były by skłonne wydać wspomnianą kwotę potrwało by stanowczo za długo, co niekorzystnie wpłynęło by na zdolność grupy do działania. Przyśpieszy to proces rekrutacji, ale zmniejszy znacząco margines zaufania. Mam z tym zasadniczym postulatem wiele obaw i pytań, na które muszę jak najszybciej znaleźć szereg odpowiedzi. Zasadniczy problem polega na tym jak uniknąć wydania kombinacji w niepowołane ręce? Należy tu opracować szybki sposób weryfikacji chętnych tak, aby uzyskać pewność, że ich działanie nie zaszkodzi grupie. Jak wspomniałem wielokrotnie wcześniej całość opiera się na zaufaniu i solidności, a także współpracy i odpowiedzialności. Bądźmy ze sobą szczerzy, wielu Internautów jest w wieku szkolnym, spora część z szerokiego grona "Sieci" nie czuje się odpowiedzialna za to co robi w wirtualnym świecie. Tymczasem osobiście zależy mi na powodzeniu tego przedsięwzięcia i chcę udowodnić, że pieniądze nie graja dla mnie tak istotnej roli. Choć nie przeczę wizja zysku była niezmiernie kusząca. Czasami jednak trzeba wybrać co jest dla nas ważniejsze, cel czy środki? Wybrałem cel i postawiłem w 100% na ludzi i choć nieraz mnie oni zawiedli mam nadzieję, że tym razem staną na wysokości zadania. Cały czas jednak pozostaje do rozwiązania ten sam problem. Jak zweryfikować i uwierzytelnić osobę, która pragnie wziąć udział w projekcie. Pierwszą logiczna myślą było dla mnie werbowanie osób, które posiadają konto na Allegro. Jak jednak sprawdzić dane użytkownika bez konieczności dokonywania zakupu czy tez sprzedaży? Może ktoś z Państwa zdoła mi na to pytanie odpowiedzieć? Teraz kolejne zasadnicze pytanie, które ktoś z pewnością mi zada lub zadać powinien. Zacytuje przy tej okazji jednego z moich przedmówców, cytuję: "....tylko po co?" Po co w to brnę. Poprzedni powód był oczywisty choć trudny do zaakceptowania przez wielu z tu obecnych, zysk. Niewielu jednak było świadomych faktu, że chciałem też uzyskać pewność i wyeliminować swoje wewnętrzne obawy, które każą mi domniemywać, że Lotto to jedno wielkie kłamstwo. W sytuacji gdyby nawet tak było Projekt ŁAŃCUCH postawi Totalizator Sportowy w sytuacji ekstremalnej. Gdy zakreślone zostaną wszystkie kombinacje nie będzie możliwości matactwa. To taka moja mała teoria spisku. Oczywiście nie ukrywam, że nadal chciałbym uzyskać z tego przedsięwzięcia jakikolwiek profit. Dlaczego tak mi na tym mimo wszystko zależy? Przede wszystkim mam zamiar jednak poświęcić na ten cel sporo czasu i zaangażować w to swój wysiłek. Ponadto każdy z nas obawia się o swoją przyszłość, każdy też pragnie spokojnie dotrwać sędziwych lat nie martwiąc się co przyniesie nam kolejny dzień. Wielu z nas ma schorzenia, cierpi na jakiś dolegliwości. Osobiście tez zmagam się z wieloma problemami i ta niepewność jest rodzajem motywacji do działania. Dlatego aktualnie po zmianie zasadniczego celu (zysk) i skoncentrowaniu się na misji liczę na to, że w przypływie nagłej sympatii do mojej osoby i wdzięczności, ktoś kto wygra przypomni sobie o mnie i doceni mój trud. Nie liczę na wiele, 1% wystarczy. To jednak tylko i wyłącznie moje pobożne życzenie. Nikogo zmuszać nie będę, ani wypominać. Jak Państwo widzą bywam czasami optymistą. Pozdrawiam --- wpis edytowano 2016-01-21 15:09 --- |
2016-01-21 (15:58)![]() Data rejestracji: 2003-08-15 Ilość postów: 1684 ![]() | wpis nr 961 231 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ..."Zakłada Pan podział pieniędzy na poszczególnych członków grupy, ale rzeczywistość jest brutalna. Nie było by co dzielić. 80 zł (zysk) - 200 zł (koszty) = - 120 zł "..... w lotto chyba miała być gra o miliony czyli o konkretną kombinację a ja pisałem o 1 liczbie w MM a nie o 20. Różni nas inne spojrzenie na te sprawy, ale wiadomo każdy ma swoje zdanie i podejście do tematu. Nawet matematycznie to by wyglądało tak wg Pana "80 zł (zysk) - 200 zł (koszty) = - 120 zł " wg mnie 320 zł (zysk) - 200 zł (koszty = + 120 zł. Pozdrawiam |
2016-01-21 (16:40)![]() Data rejestracji: 2014-02-11 Ilość postów: 5861 ![]() | wpis nr 961 238 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Muszę WAM się pochwalić że w styczniu w multi-multi już 410 zł. wygrałem bo na każde losowanie do stycznia po 10 zł. wysyłałem . A od pierwszego stycznia do słoiczka wrzucam tylko że wybrałem za mały słoiczek i tu zrobił się problem co teraz mam zrobić ???? bo do końca miesiąca muszę tam jeszcze zmieścić 21 banknotów po 10 złotych ... |
2016-01-22 (07:52)![]() Data rejestracji: 2016-01-17 Ilość postów: 180 ![]() | wpis nr 961 372 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pęsko Kompletnie się nie rozumiemy. Wyjaśnię o co mi chodzi po czym zakończę tę kwestię, bo to nie jest wątek na temat Multi Multi tylko Lotto. W MM jest 80 liczb. Zakładam zatem, że gra 80 osób. (To przykładowa liczba graczy wzięta na potrzeby obliczeń.) Każda obstawia jedną liczbę. (Tak jak to Pan sugerował.) 1 gracz zakreśla liczbę 1 2 gracz zakreśla liczbę 2 3 gracz zakreśla liczbę 3 4....4 5....5 6....6 itd...... 80 gracz zakreśla liczbę 80 Podczas losowania spośród 80 liczb wylosowanych zostaje 20. Czyli z 80 graczy tylko 20 trafia i tym samym wygrywa. Jeden gracz obstawiając tylko 1 liczbę spośród 80 możliwych wygrywa 4 zł. 20 graczy wygrywa zatem 20 x 4 = 80 zł Każdy z 80 graczy wydaje jednak 2.50 zł na zakład. Czyli 80 graczy x 2.50 zł daje nam 200 zł kosztów 80 zł zysku - 200 zł kosztów daje nam - 160 zł 160 zł na minusie to nie jest zysk. Nie wiem jakie Pan stosuje obliczenia i prawdę powiedziawszy nie chce wiedzieć. Uważam wątek MM za zakończony. Jeśli nadal chce Pan rozmawiać o MM proszę znaleźć odpowiedni wątek. Z pewnością nie brakuje ich na tym forum. |
2016-01-22 (07:54)![]() Data rejestracji: 2016-01-17 Ilość postów: 180 ![]() | wpis nr 961 373 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pewniak112 Napiszę to samo co poprzednikowi. To nie jest wątek o Multi Multi. Proszę poszukać odpowiedniego tematu. |
2016-01-23 (21:37)![]() Data rejestracji: 2014-02-11 Ilość postów: 5861 ![]() | wpis nr 961 782 [ CZCIONKA MONOSPACE ] CO do mnie to od samego początku wiedziałem że tu się rozchodzi o byłego dużego lotka tylko są jeszcze dwa ale -- do wyjaśnienia ... Pierwsze to przy zamknięciu wszystkich zakładów może się pojawić nawet 7 dem szóstek a wtedy zysk zmaleje o 5 szóstych .. Drugie to przestać grać całkowicie nawet dwa tygodnie by się nazbierała pula tak wysoka by grających zadowoliła .. Resztę sami sobie dopowiedzcie .. Mając trochę czasu jest większa szansa na nazbieranie pieniędzy a przy tym o większą ilość graczy .. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |