Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 12 13 14 15 16 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | keno w niemczech |
2016-05-03 (22:08) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 990 355 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Ale nie przejmujmy się ,policzmy ile kosztował stresstesta jeden zakład plus jazda samochodem 100 km do innego landu i z powrotem. Mógł przecież jeszcze taksówką tam pojechać." ... @o,oo7, dla ułatwienia podaję: w tym czasie jeździłem siódemką BMW E-38 (8 garów), a w Rheinland-Pfalz byłem dwa razy - wygraną trzeba było jeszcze odebrać, pacanie. W sobotę 17. września wziąłem dzieci, małżonkę i spędziliśmy prawie cały dzień w Bad Neuenahr-Ahrweiler. --- wpis edytowano 2016-05-03 22:18 --- |
2016-05-03 (22:12) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 990 363 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... dla odmiany opowiem teraz o - moim zdaniem - największej aferze w niemieckim lotto, która miała miejsce już w latach pięćdziesiątych. A było to tak: Pracownik towarzystwa loteryjnego Sport-Toto GmbH w Rheinland-Pfalz z siedzibą w Koblencji o nazwisku Manfred Equit, który był zatrudniony dorywczo przy sprawdzaniu odcinków C dawnych kuponów lotto oraz w niedziele w godzinach porannych przy znakowaniu odcinków B i C farbą fluorescencyjną na obrzeżach całych pakietów z kuponami, postanowił sobie drogę do wygranej w lotto skrócić i uprościć. W tym celu nawiązał bliższy kontakt z dalszą pracowniczką tej firmy, panią Susanne Frederiqc, która zwykle zajmowała się pracą w archiwum, a obok tego we wtorki brała czynny udział w kontroli i porównywaniu wygranych na odcinkach B i C. Po "dogadaniu" się, brakowała im tylko osoba, która na swoje nazwisko oddałaby kilka kuponów lotto, ale tak, aby jeden zakład nie został wypełniony i pomimo tego opłacony. To było możliwe w czasie wzmożonego ruchu w kolekturach, zwykle w ostatni dzień przed losowaniem. Pierwszymi osobami, którym ten sposób gry się podobał był wujek Equita, jubiler Peter Keuser z Koblencji i młody makler z miejscowości Ochtenburg Jakob Rühle - oboje spokrewnieni z Manfredem Equitem. Jednak do pierwszej gry Equit wybrał inną osobę, znajomego referenta Georga Zentnera. Wszystko przebiegło tak, jak było zaplanowane, odcinki A dla klienta wróciły do Equita a pozostałe obanderolowane, opłacone odcinki B i C - również z jednym pustym zakładem, powędrowały od centrali. Bez opisywania szczegółów, powiem, że "akcja" się udała i ze względu na początkowo niewygórowane ambicje Equita, który poprawnie dokreślił tylko pięć wylosowanych liczb, wygrana wyniosła 24.491 Marek, co za piątkę było i tak sumą pokaźną - szczególnie w tamtych czasach. Wypłacone pieniądze podzielono "sprawiedliwie" na trzy części i "numer" ten powtórzono kilkakrotnie - raz z wygraną 2.000 DM, innym razem 8.000 DM lub 5.000 DM. Dopiero gdy latem 1957 roku dyrektor tego towarzystwa loteryjnego, Robert Weinand, zaczął wychwalać mechanizmy zabezpieczające i kontrolne swojej firmy w programie telewizyjnym, Manfred Equit poczuł się sprowokowany, poszedł na całość, dokreślił szóstkę i niejaki Josef Hartel z miasta Trier wygrał 164.000 DM. To było w czerwcu. 21 lipca trafiono szóstkę z wygraną 243.000 DM, nieco później 305.000 DM. I dalej: - 1. września: 495.000 DM - 8. września: 500.000 DM - 15. września: 500.000 DM W sumie ponad 2,2 mln DM. Sprawa się "rypła" przez dochodzenie podatkowe u jednego z tych "szczęśliwców", który w krótkim okresie czasu miał dwie wygrane w lotto. To wzbudziło podejrzenie w urzędzie podatkowym i sprawę przekazano dalej. Artykuł na ten temat wygrzebałem z archiwum "Der Spiegel". Jest dość obszerny, ale jeśli ktoś ma ochotę poczytać, podaję link: http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-41760507.html |
2016-05-04 (09:51) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 990 463 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... bardzo ciekawy komentarz pojawił się niedawno w "PressMix" na temat: "Lotto to oszustwo! To maszynka do prania pieniędzy." Niejaki Hugo napisał: "Osobiście jestem zdania, że LOTTO nie oszukuje ludzi. Piszę pod nickiem więc mogę się śmiało przyznać, że dokładnie rok temu wygrałem 8mln złotych kuponem za 3 zł. Do dzisiaj gram systemem nawet za 3000zł i wygrywam czwórki i piątki regularnie. Żeby wygrać trzeba grać!" Adresat powyższego komentarza od Hugo sprawdził jego IP i okazało się, że został on wysłany z... akademika Uniwersytetu Warszawskiego. Screenshot komentarza i opinię o Hugo znajdziecie pod tym linkiem: https://kefir2010.wordpress.com/2014/03/14/oszustwo-lotto-zdemaskowane-zatrudnili-armie-komentatorow-do-poprawy-wizerunku/ Podobne trolle były zaangażowane do reklamy niemieckiego KENO: http://www.ciao.de/Keno_von_Hessen_Lotto__1410765 |
2016-05-04 (12:46) ralfek Data rejestracji: 2009-07-08 00:00:00 Ilość postów: 3863 | wpis nr 990 506 [ CZCIONKA MONOSPACE ] telenowela trwa |
2016-05-05 (11:02) 007 Data rejestracji: 2007-01-08 00:00:00 Ilość postów: 4257 | wpis nr 990 782 [ CZCIONKA MONOSPACE ] _________27_________ losowanie 1 maja (trafiono 1/1) ______ 0_0_0________ losowanie 2 maja ____ 0_0_0_0_0_____ losowanie 3 maja _________0___________ losowanie 4 maja Proszę teraz by ten pacan stresstest wyliczył mi jaką miałem szansę na trafienie mojej choinki. Zadanie będzie miał już ułatwione gdyż początek był prawidłowy. Może teraz nie pomyli się w liczeniu. ------------------------------------- >>Dopiero gdy latem 1957 roku dyrektor tego towarzystwa loteryjnego, Robert Weinand, zaczął wychwalać mechanizmy zabezpieczające i kontrolne swojej firmy w programie telewizyjnym, Manfred Equit poczuł się sprowokowany, poszedł na całość, dokreślił szóstkę i niejaki Josef Hartel z miasta Trier wygrał 164.000 DM. << Artykuł mocno naciągany ,nie bede się wypowiadał lecz powiem ze system zabezpieczeń mieli dosłownie gówniany i w Polsce by to nie przeszło. Pomijam juz że kolektor nie zorientowałby sie ze jeden zakład na kuponie jest niewypełniony. Otóż w Polsce by to nie przeszło chociaż tez trafiali się kolektorzy którzy wypwłniali odcinek C po losowaniu.W Polsce były zawsze odcinki A ,B ,C C nalezał do gracza.Odcinek B wedrował do wojewódzkiego odziału a odcinek A do Warszawy.Po losowaniu grube wygrane gracz musiał zgłosić bodajże w ciągi 24 godz, Ale mniejsza o to ,po losowaniu w odzialach wojewówdzkich "mrówki" na etacie pracy zlecoonej sprawdzały szablonami odcinki B. Kazda wyłapana wygrana była odnotowana w protokole ,jaka kolektura ,nr banderoli itp. Większe wygrane a więc 5 ,piatki plus dodatkowa i szóstki były sprawdzane w Warszawie komisyjnie ,już z protokołem gdzie jak i kiedy. Jak można byłoby w obecności komisji wyciągnąć odnotowany już wcześniej z odcinka B odcinek A i dopisać liczby ? Mrówki nie mogły sobie wybierać w odziale wojewódzkim kuponów do sprawdzenia ,nawet jak tam byłaby możliwość dopisania liczb w wolnym zakładzie to ABSOLUTNIE nie przeszło by to w odcinku A. Naprawdę dziwię się temu dyrektorowi że tak wychwalał niemiecki system zapezpieczający. A podobno...Ordnung muss sein. |
2016-05-10 (12:46) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 992 570 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... na kolumnę lotto prof. dr. Boscha natknąłem się pod koniec roku 2007 i oprócz tej kolumny prof. Bosch prowadził coś, co nazywano forum. To znaczy, ktoś zadawał pytanie, a prof. Bosch to pytanie publikował i odpowiadał na nie. I były tam również pytania, które można by określić mianem - niestosownych. Na przykład: "Frage Guten Tag Herr Prof. Dr. Bosch. Ich habe nur eine Frage: Wie oft hatten Sie persönlich schon die 6 Richtigen? Antwort Vermutlich so oft wie Sie." http://www.tipp24.com/lotto-6-aus-49/geheimnisse/dr-bosch-forum/folge-42/ Tłumaczenie: "Pytanie: Dzień dobry Panie prof. dr. Bosch. Mam tylko jedno pytanie: Jak często miał Pan osobiście 6 trafnych? Odpowiedź Przypuszczalnie tak często jak Pan." Albo inne pytanie: "Folge 69: Manipulation bei Keno-Spielen? Frage Sehr geehrter Herr Dr. Bosch, ich habe eine Frage zum Keno-Spiel. Hier werden die Gewinnzahlen per "Zufallsgenerator" ermittelt. Die Abgabezeit für die Spielscheine endet etwa 20 Minuten vor der Ziehung. Dank moderner Technik haben die Veranstalter die Möglichkeit in dieser Zeit (vor der Ziehung) alle Spielscheine zu "durchforsten" und festzulegen, welches "Zufallsgeneratorprogamm" an dem Tag zum Einsatz kommt [...] Antwort Diese Möglichkeit schließe ich völlig aus." http://www.tipp24.com/lotto-6-aus-49/geheimnisse/dr-bosch-forum/folge-69/ Tłumaczenie: Odcinek 69: Manipulacja gry Keno? Pytanie Szanowny Panie dr. Bosch, mam pytanie do gry Keno. Tu wyłania się liczby wygrywające per generator przypadkowości. Czas nadawania kuponów kończy się ok. 20 minut przed losowaniem. Dzięki współczesnej technice organizatorzy mają możliwość w tym czasie (przed losowaniem) "przejrzeć" wszystkie kupony i postanowić, jaki "program generatora przypadkowości" zostanie w tym dniu użyty [...]" Odpowiedź Taką możliwość wykluczam zupełnie. ___________________________________ No to Stresstest napisał "emila" na forum prof. Boscha z uprzejmą prośbą o podanie prawdopodobieństwa, na wylosowanie w sześciu ciągnieniach loterii Keno takiej "choinki", jaką widzimy w statystyce losowanych liczb w okresie Świąt Bożego Narodzenia w roku 2005. Na odpowiedź w forum nie liczyłem, bo to kompletnie zdezorientowałoby jego czytelników, ale miałem skromną nadzieję, że prof. Bosch zachowa się jak dżentelmen i odpowie mi w paru słowach prywatnie - drogą elektroniczną. Figa z makiem! Mało tego, prof. Bosch zapożyczył sobie opisane w moim pytaniu "zjawisko" i nie w forum, tylko w swojej kolumnie napisał, że na kuponie Keno da się skreślić z liczb "choinki"... życząc wszystkim "Szczęśliwego Nowego Roku 2008": "Folge 148: Anzahl der Keno-Tannenbäume beim 10er Keno" http://www.tipp24.com/lotto-6-aus-49/geheimnisse/dr-bosch-kolumne/folge-148/ Tłumaczenie: Odcinek 148: Liczba choinek-Keno w Keno 10. _____________________________________________ Tchórze, donosiciele i płatne trolle, to trzy grupy osób, którymi się najbardziej brzydzę. |
2016-05-10 (12:59) ralfek Data rejestracji: 2009-07-08 00:00:00 Ilość postów: 3863 | wpis nr 992 573 [ CZCIONKA MONOSPACE ] nie nadążam, już nie lubisz dr. Zelmera? |
2016-05-10 (13:08) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 992 577 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "nie nadążam" ... @ralfek, wcale mnie to nie dziwi |
2016-05-10 (13:42) ralfek Data rejestracji: 2009-07-08 00:00:00 Ilość postów: 3863 | wpis nr 992 592 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dobrze, że się zgadzamy chociaż w jednym - że tak pajacujesz że nadążyć nie idzie |
2016-05-25 (00:42) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 997 827 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... zadziwiającym jest fakt, że loteria keno, która była znana już od 100 lat (wersję chińską z gołębiami pomijam), przez państwowe monopole loteryjne w Europie została zauważona, doceniona i wprowadzana dopiero wtedy, gdy urządzenia elektroniczne stały się mniej lub więcej powszechnością. Ponieważ przez ponad 20 lat nie interesowałem się zupełnie grami liczbowymi, dopiero "dzięki" oczywistej i bezczelnej przewale w niemieckim keno dotarło to do mojej świadomości. Kiedyś tam, podczas jednej z wizyt w Polsce, leciało w telewizji losowanie Multilotka, ale już na urządzeniu zza Oceanu. Gdy w roku 2006 obejrzałem kilka losowań francuskiej loterii keno, które były w stu procentach wirtualne, bez namiastki jakiejkolwiek możliwości stwierdzenia: co lub kto te liczby losuje, ręce mi opadły wobec głupoty Francuzów, którzy już od lat w to grali! Reasumując: Niby taka fajna loteria a przez kilkadziesiąt lat żaden państwowy monopolista nie miał odwagi tej loterii wprowadzić. Po skonstruowaniu "odpowiednich" urządzeń losujących zaczęły się pojawiać jak grzyby po deszczu. |
2016-05-25 (12:02) 007 Data rejestracji: 2007-01-08 00:00:00 Ilość postów: 4257 | wpis nr 997 886 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>Po skonstruowaniu "odpowiednich" urządzeń losujących zaczęły się pojawiać jak grzyby po deszczu<< Według regulaminu ok.50% wpływów przeznacza się na wygrane. Nie rozumiem więc czy najpierw manipulują przeciw sobie i 80% wpływów wraca do graczy a potem manipulują przeciw graczom i tylko 30% wraca do graczy. Nie odpowiadaj ,przecież i ty i wszyscy twoi liczni znajomi gracze byli zawsze wygrani --- wpis edytowano 2016-05-25 12:03 --- |
2016-05-25 (17:13) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 997 945 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... @o,oo7, dlaczego usilnie próbujesz mi udowodnić, że jesteś jeszcze głupszy od @Amadeusza? Co ma znaczyć ta bzdura: "Według regulaminu ok.50% wpływów przeznacza się na wygrane." Gdzie w regulaminie Keno/Multi Multi TS postanawia przeznaczyć "ok.50% wpływów" na wygrane? W loteriach organizowanych na zasadach bukmacherskich? "Nie rozumiem więc czy najpierw manipulują przeciw sobie" ... gdybyś rozumiał, nie grałbyś. "Nie odpowiadaj" ... dowcip dnia! A teraz zmykaj do tego waszego testu w realu. I biada, jeśli TS wam nie pomoże i nie traficie chociaż raz 6/6. |
2016-05-25 (21:12) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 998 009 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... jak już wcześniej wspomniałem, Lotto Hessen nie mogło w pierwszych tygodniach i miesiącach manipulować i ustawiać wyników losowań nowo wprowadzonej loterii Keno, ponieważ przy losowaniach byli obecni przedstawiciele Fraunhofer Institut, którzy to urządzenie losujące skonstruowali i sprawowali opiekę nad losowaniami od strony technicznej w tej pierwszej fazie gry. Jaki był efekt tej opieki, możemy zaobserwować porównując wpływy w pierwszych tygodniach po wprowadzeniu Keno 2.2.2004 w Hessen, Rheinland-Pfalz i Saarland oraz ponad rok później 23.5.2005 w NRW (Północna Nadrenia-Westfalia). Co kilka tygodni od inauguracji 2 lutego 2004: 02.02.2004: 538.561 € 23.02.2004: 336.063 € 22.03.2004: 291.203 € 10.04.2004: 249.639 € 17.05.2004: 227.289 € 14.06.2004: 206.770 € 12.07.2004: 195.853 € 02.08.2004: 180.495 € Powyżej widzimy, że bez ustawiania wyników ta loteria spada o 2/3 na pysk! Teraz rok 2005 i Północna Nadrenia-Westfalia: 23.05.2005: _ 918.411 € 13.06.2005: 1.013.830 € 20.06.2005: _ 926.195 € - dla ciekawostki, bowiem w tym dniu Stresstest "trafił" pierwsze 2x8/9 po 1.000 € każdy. 11.07.2005: _ 923.387 € 08.08.2005: _ 899.076 € 05.09.2005: _ 941.744 € 10.10.2005: _ 939.437 € Tutaj kończę, ponieważ miesiąc później wprowadzono Keno w Berlinie i Brandenburgii. Wnioski z tych danych powinien wyciągnąć każdy sam dla siebie, a cały komentarz dedykuję czołowemu polskiemu statystykowi i generatorowi kodów biblijnych, @Amadeuszowi Rym Cim Cim. |
2016-05-25 (21:25) jac11 Data rejestracji: 2011-06-23 00:00:00 Ilość postów: 8168 | wpis nr 998 018 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mamy rok 2016 a podane dane to lata 2004-2005 co mamy wnioskować? Dawno temu we Francji odbyła się loteria którą wygrał król udowodniono mu kant, musiał fanty oddać. Czy teraz gdy chodzi o miliardy ktoś da sobie udowodnić choćby małą machlojke. |
2016-05-25 (21:34) Amadeus Data rejestracji: 2009-04-30 00:00:00 Ilość postów: 820 | wpis nr 998 027 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Lotto Hessen nie mogło w pierwszych tygodniach i miesiącach manipulować i ustawiać wyników losowań nowo wprowadzonej loterii Keno, ponieważ przy losowaniach byli obecni przedstawiciele Fraunhofer Institut, którzy to urządzenie losujące skonstruowali i sprawowali opiekę nad losowaniami od strony technicznej w tej pierwszej fazie gry" @Stresstest, Poczytajmy raz jeszcze o generatorze: http://www.montenegros.de/sergio/public/keno.pdf Hermetyczna obudowa. Zasilanie fotoogniwami - nie wymaga zasilania z zewnątrz. Raz zamknięta "piramidka" nie musi być otwierana - jest samowystarczalna. Wyniki losowań są emitowane na zewnątrz wiązką podczerwieni do osobnego komputera wizualizującego. Lotto Hessen miało dwie drogi: * otworzyć piramidki i kombinować z generatorami - sugerujesz, że użyli tej opcjo, skoro wcześniej wstrzymywali się, bo po ich siedzibie kręcili się przedstawiciele Fraunhofer Institut. Ponosili ryzyko, że w trakcie niespodziewanej przyszłej kontroli manipulacja wyjdzie na jaw. * nie dotykać generatorów i fałszować losowania poprzez emitowanie w podczerwieni z innego źródła własnych choinek i innych iglaków. Ta opcja jest ZNACZNIE łatwiejsza, bo: - przedstawiciele Fraunhofer Institut nie wykryją żadnej manipulacji przy zaplombowanych "piramidkach" - nie będą one nawet ruszane. - nikt w żaden sposób nie udowodni, że liczby nie pochodzą z piramidek - nadajnik podrabianych liczb może być ukryty w studiu gdziekolwiek w zasięgu odbiornika - w reflektorze, w dekoracji, w bucie prowadzącej. - pan Montenegro zapomniał zaimplementować w protokole transmisji weryfikację autentyczności źródła - KAŻDY sygnał w podczerwieni zgodny z formatem transmisji zostanie odebrany i przetworzony przez jednostkę wizualizacyjną. Pogratulować fachowości. Dopowiem od razu, że opisana w dokumencie "Prufsumme" nie jest bezpieczną metodą weryfikacji. Fałszywe źródło liczb może wyliczyć własne "Prufsumme". Podsumowując: - wykazałem, że Twoja teoria spiskowa jest naciągana - zaprezentowałem dla śmiechu własna, znacznie solidniejszą Pozdrawiam ciepło, Amadeus |
2016-05-25 (21:58) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 998 051 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "- nikt w żaden sposób nie udowodni, że liczby nie pochodzą z piramidek - nadajnik podrabianych liczb może być ukryty w studiu gdziekolwiek w zasięgu odbiornika - w reflektorze, w dekoracji, w bucie prowadzącej." ... @Amadeusz, zarzucałem dzisiaj @o,oo7, że usilnie stara się być głupszym od ciebie i... wycofuję się z tego. Wewnątrz zaplombowanej piramidy Keno znajdują się dwa display'e, na których ukazują się generowane liczby. Tych liczb nie można "ustawić". A koszt następnej jednostki wizualizującej z programem do animacji 3D to ok. 2.000 €. "Podsumowując: - wykazałem, że" - nie potrafię logicznie myśleć. "- zaprezentowałem dla śmiechu własna" - głupota. |
2016-05-25 (22:18) Amadeus Data rejestracji: 2009-04-30 00:00:00 Ilość postów: 820 | wpis nr 998 059 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Stresstest, W takim razie zwracam honor, Twoja spiskowa teoria jest zatem skrajnie głupia, bo nawet nie ma dla niej sensowniejszej alternatywy i musisz odwoływać się do totalnej manipulacji całością procesu losowania. Mam gotową kolejną teorię spiskową, uwzględniającą także "dipslaye". Tez jest mądrzejsza od twoich choinek. Jeśli masz odwagę, mogę Ci ją przedstawić. Pozdrawiam ciepło, Amadeus |
2016-05-25 (22:35) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 998 067 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Twoja spiskowa teoria jest zatem skrajnie głupia, bo nawet nie ma dla niej sensowniejszej alternatywy i musisz odwoływać się do totalnej manipulacji całością procesu losowania." ... @Amadeusz, twoja skrajnie głupia teoria manifestuje się już: "w bucie prowadzącej", której w czasie losowań realnie... nie ma. _____________ ... aha, mam odwagę. Wal, chłopie! --- wpis edytowano 2016-05-25 22:48 --- |
2016-05-25 (22:59) Amadeus Data rejestracji: 2009-04-30 00:00:00 Ilość postów: 820 | wpis nr 998 081 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oj, znowu się dziecinnie czepiasz przykładów z ironią (ze zrozumieniem której wciąż przejawiasz trudności). Wrócę do stosowania tagów "[IRONIA]" byś się nie dezorientował i nie stresował. Wrócmy do tematu - opisać Ci dokładnie jak zmontować spisek, który nie będzie wymagał otwierania piramidek, a zadziała też na "displaye"? Powienieś coś wiedzieć: masz pecha. Swoją ścieżkę kariery zaczynałem jako elektronik, później przeszedłem do informatyki, na polu której wyspecjalizowałem się w bezpieczeństwie teleinformatycznym i kryptologii. Innymi słowy jestem kierunkowo wykwalifikowany by wypowiadać się zarówno o losowości, jak i o próbach jej fałszowania - od warstwy fizycznej aż po algorytmiczną. Na każda Twoję niedopieczoną teoryjkę spiskową mogę odpowiedzieć Ci wersją teorii luksusową i z bibliografią albo z równą łatwością znaleźć kontrargumenty dla teorii która właśnie przed chwilą "pasowała do wszystkiego". A wszystko to w jednym celu: byś naprawdę poważnie zastanowił się, czy przypadkiem spiskami nie tłumaczysz swojego stresu z przegranych połączonego z niezrozumieniem losowości. Zobacz ile czasu i energii zmarnowałeś - dziesięć lat tropienia spisków, a tymczasem przez te dziesięć lat zdołałbyś uzyskać nawet wiedzę i tytuł naukowy z matematyki lub statystyki... Pozdrawiam ciepło, Amadeus |
2016-05-25 (23:06) Stresstest Data rejestracji: 2016-04-18 00:00:00 Ilość postów: 544 | wpis nr 998 088 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "masz pecha. Swoją ścieżkę kariery zaczynałem jako elektron [...]" ... @Amadeusz, okay! A teraz: "Mam gotową kolejną teorię spiskową, uwzględniającą także "dipslaye". Tez jest mądrzejsza od twoich choinek." |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 12 13 14 15 16 Wyślij wiadomość do admina |