Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Sposoby losowania w grach myślowych |
2016-12-11 (14:26)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 475 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co Ty się mnie pytasz? Co ja jestem, Mariusz? Napisz sobie sam taki program typujący zestawy. Porób sobie eksperymenty, sprawdź po jakim czasie Twoje zestawy wypadają, będziesz sam wiedział w którym momencie warto wejść do gry. Chciałbyś miec wszystko podane na tacy. A niby dlaczego ktoś ma Ci udzielać takich informacji? |
2016-12-11 (14:27)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 1 044 477 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zacznę od tego że każdy widzi co innego co chce widzieć ; to samo z czytaniem i przekazywaniem informacji Są to pochodne wiedzy, doświadczeń , nastawienia do wybranej osoby , kiedyś i gdzieś na forum pisałem o "kolcu paranoidalnym " . Micowhy zastosował tu wybieg socjotechniczny polegający na wmówieniu mi tego czego wyrazić nie chciałem a potem pod to kontynuował "swoją melodię " --------------- 007 zboczę na swój tor kolorów Nie czarny bo przypomina mi to sutanny /chciałem dosadniej napisać / Nie czerwony bo to pis i komuna dziś jest to niemal tożsame Zielony jak nadzieja P.o.z |
2016-12-11 (14:29)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 478 [ CZCIONKA MONOSPACE ] no to opowiedz nam, zen po co Mariusz chciałby sprawdzać rozmówców... |
2016-12-11 (14:51)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 482 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>Chciałbyś miec wszystko podane na tacy. A niby dlaczego ktoś ma Ci udzielać takich informacji?<< kleszek --------------------- Znowu nie kumasz kleszek. Czy ja tu kiedykolwiek i kogokolwiek prosiłem by mi podał coś na tacy? Rozumiem (to ironia) że skoro nie chcesz udzielić takiej informacji ("myk" czyli kiedy wejść do gry) to oczywiście wiesz dokładnie bo to sobie juz wyliczyłeś Ty i wszyscy wyznawcy Guru. Zrobię Ci prezent ,podaję trzy parki 1 2 1 3 2 3 Masz więc trzy patyczki ,nalezy zagrać stawka x 1000. Cały "myk" polega na tym by wybrać jeden z tych trzech patyczków i wiedzieć kiedy wejść do gry. I abyśmy się rozumieli : nie ma ont ,nie ma stałych zestawów do gry.Co losowanie obierać nalezy cos innego.Chyba ze przez "mściwość" do losu ,nie wypadło dziś to jeszcze raz. Ale nie więcej ,pamiętaj. Uff...ulżyło mi teraz jako "Janosikowi' . Wygrasz grube pieniądze na te parki x stawka 1000 bo wiesz na czym polega ten tajemniczy "myk". |
2016-12-11 (15:06)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 487 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>> Czy ja tu kiedykolwiek i kogokolwiek prosiłem by mi podał coś na tacy? <<<< A to kto napisał ? >> No więc kiedy należy wejść ? <<< Ciągniesz mnie za słówka i uważasz, że jestes bardzo mądry. Takie socjotechniczne sztuczki na mnie nie działają. >>>to oczywiście wiesz dokładnie bo to sobie juz wyliczyłeś Ty i wszyscy wyznawcy Guru. <<< A co Cię to obchodzi czy ja wiem kiedy nalezy wejść do gry? I nie wyzywaj mnie tutaj od żadnych wyznawców. Jak widać kultura osobista to też nie jest Twoja mocna strona. A patyczkami to sobie sam się baw, moje zabawki zostaw dla mnie. |
2016-12-11 (15:29)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 496 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2015-02-28 (17:07) Marriusz2 wpis nr 880 399 Zagadnienie lotka jest bardzo proste . Mamy patyczek czarny,zielony i czerwony . Jaki wybrać ???? Kto na to odpowie -wygrał . -------------------------------------- Dobrze pamiętałem kolorki patyczków. Mariusz ten wpis juz usunął lecz ja go w kleiłem w wypowiedzi którą Mariusz też usunął lecz ja teraz po zalogowaniu w temacie widzę to czego Mariusz nie widzi a on widzi czego ja nie widzę. Ale wpis jaki był każdy teraz widzi. To było do zena iż to nie ja obierałem kolory patyczków. Do kleszka moje pytanie...No więc kiedy należy wejść ? kleszka wymijająca odpowiedź to po rozkodowaniu odpowiedź... kiedy należy wejść ? Jak widzimy znak zapytania oznacza znak równości ?=? |
2016-12-11 (15:52)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 1 044 501 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy np. żeby wiedzieć z kim mu po drodze czyli selekcji i eliminacji to >> np<< to takie moje przypuszczenie trzeba by spytać Mariusza Na swój mały rozumek przetworzyłem sobie w głowie skąd i dlaczego takie były reakcje , oczekiwania , Mariusza . ------------------------------ Micowhy tam wyżej wykazałeś mi moją niekonsekwencję . To prawda ! Nie jestem konsekwentny (!) - może i dobrze bo dziś bym już nie pisał . Kiedyś wszedłem na tory kolejowe /na początku ich biegu/ i postanowiłem konsekwentnie dojść aż się skończą tory Dobrze chyba że odpuściłem ; bo albo jeszcze bym szedł albo jakiś pociąg >>"przestawił " mnie na inny tor<< ----------------------------- 007 nie znając historii nie podejmowałbym się wyboru patyczków a w zasadzie liczb które się pod nimi kryją więc wybrałem kolor Co prawda jest jedna znana mi metoda którą mi pokazywano by mieć w miarę dobry wybór ale historia konieczna ! . / i tu zamilknę ani nie poddam się próbom sprawdzającym / . Nie było to omawiane na tym forum . Każde słowo w tym zdaniu jest ważne przede wszystkim >>pokazywano << czyli nie Mariusz osobiście . P.o.z Ponieważ pisze mi się coraz trudniej gdyż muszę uważać na szczegóły przeto pozwólcie że odpuszczę sobie dalszy ciąg w tej dyskusji . zresztą nie wiem do czego miało by to prowadzić . Zrobię wrzutkę ; A może jest tak że wszystkie wypowiedzi fanów Mariusza są konsultowane a wręcz pisane prze niego a my tylko wklejamy . Co nie może tak być ? Wszystko jest możliwe . Za każdym rogiem i wszędzie Mariusz . Obsesja ? przecież to tylko kilka wątków tego forum . Jest tu niejaki Hnacik też ma teorię trochę ludzie popsioczyli. "ponaigrywali" się , ironizowali i dali szybko spokój Tu jakoś nie chcą odpuścić. |
2016-12-11 (15:52)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 502 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Guru pisze: 2004-06-07 (01:36) wpis nr 4 468 >>>Liczby w grach losowych nie sa zmiennymi nominalnymi . Jezeli kto nie rozumie to znaczy nie sa to pojecia jak krowa czy pies . Za pomoca prostych jak drut sposobów z zakresu dodawania lub odejmowania mozna na tysiace sposobów zapisac liczby wylosowane . Wystarczy przy pomocy makrofunkcji , która podalem przy okazji sieci neuronowych przetransformowac liczby i uzyskamy zupelnie inne zestawy . Zawsze mozemy dokonac transformacji odwrotnej i po klopocie .<<< 2005-04-20 (14:39) wpis nr 14 614 >>>Tutaj przedmówca dokonal takiego pomylenia zmiennych nominalnych ze zmiennymi porzadkowymi , ze trzeba by dlugo tlumaczyc dlaczego wyniki w totku nie sa zmiennymi nominalnymi ( co by bardzo bylo na reke Dyrektorowi Totka -tylko mu bylo tego potrzeba ) Dowód jest prosty wedlug schematy Johna Nasha . <<< 2005-04-20 (16:47) wpis nr 14 627 >>>Niejaki Roghal napisal o tym jakoby wyniki w multilotku to byly wielkoci nominalne . Szkoda , ze nie ma na tyle wiedzy , aby wiedziec , ze tak nie jest . Nie jest to problem , gdyz jest dowód przeprowadzony metoda Johna Nasha doc skomplikowany ale calkowicie do pojecia jak sie uruchomi wyobraLnie . Kto moze powiedziec po co ta akademicka dyskusja czy to sa wielkoci nominalne czy tez porzadkowe . No to by sie bardzo pomylil . Znajomoc tego czy wyniki lotka sa wielkociami nominalnymi ma fundamentalne znaczenie dla tych , którzy w rozdrozu musza wybrac : Albo typowac albo napisac program do wyboru liczb . W tym miejscu jest pogrzebany caly pies i bez precyzyjnej wiedzy jakiej jakoci sa te wielkoci nie da sie po prostu zastosowac zadnej metody . NIe jaki Roghal pisze , ze wielkoci nominalne to : pies krowa Henryk itd .. Ale to nie wszystko . Dlaczego krowa jest wielkocia nominalna . Samo slowo kora ma nominal , gdyz kojarzy nam sie z tym wlanie zwierzeciem . Zeby nie bylo niedomówien -zdjecie krowy to nie krowa a jej obraz . Teraz o szerszej klasie pojec czyli o zmiennych nominalnych . To proste np: zwierzeta -jakie zwierze nie podstawimy pod te nazwe to bedzie zmienna nominalna . I dotad nic szczególnego w tym nie ma . A teraz liczby z losowania multilotka . No Pan Prezes totka chcialby , zeby wszyscy tak uwazali i robi wszystko aby totolotkowiczów wymanewrowac wlanie w tym kierunku --i jak widac na zalaczonym obrazku znakomicie mu sie to udaje . Tutaj na forum przynajmniej 70 % piszacych tez tak uwaza -nieistotne czy widzi ten nominal jako kule z liczba czy tez same gole liczby . Niestety ( i szczeliwie dla tych co sie orientuja ) nie sa to liczby nominalne i nigdy nie beda , chocial totek robi wszystko aby tak wszyscy uwazali . Stad ten caly " show " z maszynami i kulami . Pózniej beda jeszcze inne zagrania zeby wszystkich juz niedowiarków utwierdzic , ze jest to wielkoc nominalna ogólnie zmienna nominalna . A dowód na to , ze tak nie jest i wyniki te sa zwyklymi liczbami , które mozna dodawac dzielic a nawet wyciagac rednia jest wrecz banalny . Np chyba ze kto ma klapy na oczach <<< Później guru dostaje klap na oczach bo dla odmiany pisze tak: 2006-10-14 (23:21) wpis nr 78 424 >>>Otóz losy a w multilotku kule to pewien specyficzny typ zmiennej Jest to zmienna nominalna NOMINALNA===================== Specjalnie podkreslilem NOMINALNA Jest to taka sama zmienna jak nazwiska Wisniewski i Kowalski Albo zwirzeta : krowa , kon Jest to ogólnie numer liczby a nie liczba<<< 2009-04-30 (16:20) wpis nr 196 376 >>>żywe liczby nie sa liczbami . Są zmiennymi nominalnymi jak jabłko czy Kowalski czy krowa . To nie są wskaźniki.<<< 2006-12-02 (23:42) wpis nr 83 328 >>>Jeden idiota napisal , ze to , ze liczby w totku to zmienne nominalne<<< ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- wpis edytowano 2016-12-11 15:53 --- |
2016-12-11 (15:56)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 504 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>Jest tu niejaki Hnacik też ma teorię trochę ludzie popsioczyli. "ponaigrywali" się , ironizowali i dali szybko spokój Tu jakoś nie chcą odpuścić. <<< Bo kolega Hnacik nie wyzywa forumowiczów nie każe im głowy w kiblu moczyć nie mówi im że szkoły na oczy nie widzieli nie nazywa ich idiotami nie nazywa ich pieskami. Taka malutka różnica. Trudno do zauważenia gdy guru przesłania świat. |
2016-12-11 (16:11)![]() Data rejestracji: 2016-03-30 Ilość postów: 476 ![]() | wpis nr 1 044 507 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2016-12-11 (11:41) statusZeolit Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 350 14328 wpis nr 1 044 379 Pasko Koniec żartów. Nie mam zamiaru występować na drogę prawną. Czy chcesz tego. Zadziałaj. Pozdrawiam -------------------------------------- Chyba znowu będzie siwy dym... |
2016-12-11 (16:13)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 508 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Doprawdy dziwne ,wcześniej Mariusz straszył prokuratorem edi8 a teraz Zeolit straszy. Ciekawe komu się dostanie . I za co? --- wpis edytowano 2016-12-11 16:14 --- |
2016-12-11 (16:27)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 514 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ostatnio >>Zeolit<<< wciągał ralfka w jakieś historie szpiegowskie. Głosem swojej pacynki uskarżał się na zainfekowany sprzęt. Ralfek od tego czasu milczy. Może został wciągniety w najnowszą wersję mariuszowego ARG? --- wpis edytowano 2016-12-11 16:27 --- |
2016-12-11 (17:30)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 536 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>Nie mam zamiaru występować na drogę prawną << No to nie należy się przejmować skoro nie ma zamiaru. |
2016-12-11 (18:01)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 1 044 541 [ CZCIONKA MONOSPACE ] nikt mnie nie wciągnął ale przy okazji przypomniałą mi sie fajna gra, na całym świecie ukończyło ją mniej chyba niż promil ludzi albo coś koło tego nazywa się "notpron"jako gra słów pierwsze levele są proste i są podpowiedzi żeby załapać o co chodzi w grze a o co chodzi w grze? celem każdego etapu jest przejście do następnego, żeby dojść daleko trzeba mieć dużo sprytu, logicznie myśleć i trochę pogrzebać w danych w internecie, czasem nawet zaśpiewać (!) polecam jak ktoś ma czas doszedłem bodajże do 60któregoś etapu ze 150 i tam utknąłem, potem na kilka lat zapomniałem o grze i teraz sobei przypomniałem, do granai wystarczy przeglądarka --- wpis edytowano 2016-12-11 18:07 --- |
2016-12-11 (18:02)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 542 [ CZCIONKA MONOSPACE ] martwiłem się już o Ciebie ralfek |
2016-12-11 (23:29)![]() Data rejestracji: 2008-12-28 Ilość postów: 34 ![]() | wpis nr 1 044 636 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pewnie micowhy zastanawia się co teraz robi czak noris to ci micowhy odpoowiem Chuck Norris czyta książki z półobrotu. |
2016-12-12 (01:00)![]() Data rejestracji: 2013-01-20 Ilość postów: 10285 ![]() | wpis nr 1 044 646 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pokrętne i śmieszne tłumaczenie że ktoś nie poda kiedy wejść do gry. A wystarczyło podać te piątki i napisać że jedna z nich zostanie wylosowana w ciągu np. stu losowań. Koniec i kropka. Czy przez takie podanie piątek i napisanie w jakim czasie będzie jedna z nich wylosowana to ktoś skopiuje ten program? Figa z makiem,... a zamkneło by to raz na zawsze ten temat. Dlaczego tak nie zrobiono? bo moim zdaniem program jest cienki i tyle. Więcej na temat pisał nie będę,bo moim zdaniem..... program jak program,i tyle. |
2016-12-12 (03:32)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 651 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>program jak program,i tyle. << --------------------------------------------- Powiem więcej : pomysł jak pomysł i tyle olej w głowie jak olej w głowie i tyle myk jak każdy myk i tyle ale whisky przednia choć powala jak każda whisky i tyle |
2016-12-12 (07:23)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 656 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Uwaga! Uwaga! Uwaga! Atencion! Atencion! Atencion! Achtung! Achtung! Achtung! Wnimanie! Wnimanie! Wnimanie! Wkrótce w tym wątku zostanie opublikowany zrzut ekranu z panelu sterowania programu Sekwencer. To właśnie ten panel jaki Mariusz utajnił bo to było dzieło jego tajnych współpracowników. Tajny agent Totalizatora z narażeniem zdrowia i życia wykonał ten zrzut ekranowy na ranczu na werandzie w czasie gdy guru moczył się w wannie z gitarą. |
2016-12-12 (10:40)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 703 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Xawery napisał cyt."Pokrętne i śmieszne tłumaczenie że ktoś nie poda kiedy wejść do gry. " Czemu ktoś ma podawać swoje sposoby wyboru liczb ? Chcesz to wierz, nie chcesz to nie wierz, że ta metoda typowania ma sens, Twoja sprawa. Napisałeś cyt. "Grafa nie dam na pożarcie,ale... tak z grubsza był kilka razy opisany. " Tak z grubsza, metoda Mariusza też była juz kilka razy opisywana, więc mierz wszystkich taką sama miarą. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 Wyślij wiadomość do admina |