Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 25 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Sposoby losowania w grach myślowych |
2016-12-11 (12:21)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 409 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Xawery, w rzeczywistości powody nagonki na Mariusza są zapewnie inne niż podaje nam to obrońca uciśnionych "007" więc taki nick może jak najbardziej pasować do tego usera. Xawery, napisałes cyt."utarcie nosa i zamknięcie dyskusji raz na zawsze to podanie pięć minut przed losowaniem tych czterech piątek." Bylo juz o tym pisane wielokrotnie. Piątki mają wypaść w określonym przedziale czasowym, a nie w konkretnym losowaniu. Nikt z nas nie jest wróżką i nie wie kiedy wypadnie dana kombinacja. |
2016-12-11 (12:26)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 412 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>> Piątki mają wypaść w określonym przedziale czasowym, a nie w konkretnym losowaniu. Nikt z nas nie jest wróżką i nie wie kiedy wypadnie dana kombinacja.<<< Bierzemy piąteczki. Kilkanaście piąteczek. Zapisujemy do pliczka. Pliczek szyfrujemy. Supermocnym hasełkiem. Pliczek wrzucamy na hościk. Wklejamy na forum linczek do pliczka. Czekamy aż piąteczki wypadną (równomiernie). Niekoniecznie wszystkie, wystarczy większość. Wklejamy na forum hasełko do pliczka. I zbieramy oklaski, a dawni >>>hejterzy<<< czołgają się przed nami. |
2016-12-11 (12:34)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 415 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>Nikt z nas nie jest wróżką i nie wie kiedy wypadnie dana kombinacja<<< Mariusz pisał, że wie... |
2016-12-11 (12:34)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 1 044 416 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 007 Każdy pisze co chce . Gdy rozmawialiśmy z Mariuszem to nie mogliśmy się nadziwić jak to jest >> ktoś dostaje coś za darmo << 1) nie chce się dostosować do reguł dającego tę korzyść / /korzyść - o ile ją akceptuje ,przyjmuje i wykorzysta / 2)>> wiesza psy na dającym << utrudnia mu komunikację , przeszkadza a wręcz zwalcza 3) jeśli mi się coś nie podoba to ignoruję to , przechodzę obojętnie /ja jako zen stosuję taktykę strusia/ 007 czy wyobrażasz sobie analogiczne ataki na Paśkę jego program, jego stronę ? Przecież i tu znalazłbyś powody . /i tu ja choć delikatnie usiłowałem krytykować likwidację drugiego bardziej merytorycznego forum / Jaka mogła by być reakcja Paśki >> Program zły ? << >>Nie podoba się to nie używaj Nic nie płaciłeś więc spadaj << >> Strona się nie podoba? << nie musisz tu wchodzić ! Spadaj ! A Ty & company wiąż będziecie się przy Mariuszu czepiać tego samego . chociaż nie wszytko w tym wątku zrozumieliście /nie pytajcie mnie bo i tak Was nie oświecę / i to nie tylko chodzi o meritum ale i otoczkę /przysłowiowe 37+Vat środek ekranu czy 4 z 5 to porażka / Wszystko było by ok gdybyście niektóre rzeczy potraktowali jako LICENCJA POETICA. Czy jest tak że wszystkim a tylko nie Mariuszowi wolno , być dowcipnym ,kłamać , kluczyć , mieć wizje i jeszcze parę innych niezbyt poważnych uchybień ? WIĘCEJ TOLERANCJI PANOWIE LEPIEJ PRODUKUJCIE SIĘ I SKUPCIE NA WASZYCH PROJEKTACH . poczciwość zena? niech Ci będzie ja to nazwałbym selektywną uczciwością /tam gdzie mi to pasuje a zwłaszcza gdzie mogę odnieść dla siebie korzyść / sprzedajny jestem jak pies ale czasami lojalny wobec swojego dobroczyńcy Ale mam też poczucie wdzięczności /też selektywnej / a tu na tym forum wobec Mariusza w szczególności P.o.z |
2016-12-11 (12:38)![]() Data rejestracji: 2013-01-20 Ilość postów: 10285 ![]() | wpis nr 1 044 417 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kleszek OK Przecież można podać te piątki i napisać w jakim okresie,w ilu losowaniach od daty podania powinny wypaść. Proste? Wypadną to bardzo dobrze,... nie wypadną,... to końca świata też nie będzie. Wtedy wiadomo,..program trzeba dopracować. Zapytać jak to usprawnić,polepszyć wypadalność. Nie zamykać się w swojej skorupie jak żółw,..ludzie są różni,.. jeden będzie wyśmiewał,a drugi podpowie bo uzna że ciekawe podejście. Mariusz osobiście mi nie wadzi,ma prawo pisać co chce i jak chce,tyle,... że nie powinien sie obrażać i traktować wszystkich z góry, monopolu na wszechwiedzącego nikt nie ma. |
2016-12-11 (12:42)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 418 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>czy wyobrażasz sobie analogiczne ataki na Paśkę jego program, jego stronę ? Przecież i tu znalazłbyś powody . <<< Nasz Gospodarz nie wyzywa forumowiczów nie każe im głowy w kiblu moczyć nie mówi im że szkoły na oczy nie widzieli nie nazywa ich idiotami nie nazywa ich pieskami i co najważniejsze nie wymyśla pseudonaukowych bajek. Jego program istnieje. Można go pobrać. >>>Wszystko było by ok gdybyście niektóre rzeczy potraktowali jako LICENCJA POETICA. <<< Tutaj chodzi o ludzkie marzenia o energię o zaangażowanie o czas i o pieniądze. >>>LICENCJA POETICA<<< to Mariusz może stosować sobie gdy wyda tom baśni a nie w sposób który sprawia że mnóstwo ludzi marnuje czas na fikcje. --- wpis edytowano 2016-12-11 12:53 --- |
2016-12-11 (12:52)![]() Data rejestracji: 2013-01-20 Ilość postów: 10285 ![]() | wpis nr 1 044 423 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Amen |
2016-12-11 (13:15)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 1 044 430 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy Czy ludzie muszą brać jak stado baranów wszystko jak leci ? Jest wielowątkowa myśl i każdy może zgodnie ze swoim stanem wiedzy i doświadczenia skorzystać albo i nie . Jeśli Ty piszesz w imieniu wszystkich to popełniasz błąd wszechwiedzącego -takiego który wie co w głowie każdego siedzi /zaczynam się bać / Licencja poetica miała się odnosić do pozamerytorycznych wpisów . Dobrą praktyką wykładowców zawsze było zrobić wrzutkę typu żart , kawał a czasami kłamstwo by pobudzić lub rozluźnić atmosferę . Spróbuj to tak potraktować . Możliwe że mnie osobiście Mariusz uświadomił generalnie tylko dwie rzeczy Nie trzeba się bać dużych ilości kombinacji . Istnienie kodów CSN i jak je można wykorzystać . To dało mi impuls do przeróżnych przetworzeń i dzisiaj znam takie rzeczy których nawet Mariusz nie zauważa . i to jest moja wartość dodana . U Ciebie z tej strony /czyli od Mariusza / są same banialuki ,nierealne wymysły . Teraz uważaj . Czy Amadeus zrobił by tyle generatorów gdyby nie uprzednia myśl że tak można . Zarówno u Kleszka , przypuszczam że i Amadeusa i u mnie powstały te inspiracje . Krytykując totalnie /jako autorytet dla kogoś / możesz komuś zamknąć drogę do poznania rozwoju . Chyba że Ty , 007 i paru innych / nie nazwę ich pieskami / stosujcie pisowsko gebelsowską taktykę o kłamstwach - no to się poddaję ! P.o.z |
2016-12-11 (13:20)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 432 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>Czy ludzie muszą brać jak stado baranów wszystko jak leci ? <<< Czy jeden człowiek musi pisać baśnie mylące baśnie dla ludzi podatnych na taką twórczość? >>>Dobrą praktyką wykładowców zawsze było zrobić wrzutkę typu żart , kawał a czasami kłamstwo by pobudzić lub rozluźnić atmosferę . <<< Guru rozluźnia atmosferę nazywając słuchaczy idiotami pieskami i każąc im moczyć głowę w kiblu. Dla Ciebie to tylko >>>wrzutka<<<? >>>Jeśli Ty piszesz w imieniu wszystkich to popełniasz błąd wszechwiedzącego -takiego który wie co w głowie każdego siedzi /zaczynam się bać / <<< - napisał zen. >>>Czy Amadeus zrobił by tyle generatorów gdyby nie uprzednia myśl że tak można . Zarówno u Kleszka , przypuszczam że i Amadeusa i u mnie powstały te inspiracje . <<< - napisał zen w imieniu Amadeusa i kleszka. >>>Istnienie kodów CSN i jak je można wykorzystać . To dało mi impuls do przeróżnych przetworzeń i dzisiaj znam takie rzeczy których nawet Mariusz nie zauważa . i to jest moja wartość dodana .<<< Ile już dzięki temu wygrałeś? |
2016-12-11 (13:25)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 435 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A przy okazji >>>Dobrą praktyką wykładowców zawsze było zrobić wrzutkę typu żart , kawał a czasami kłamstwo by pobudzić lub rozluźnić atmosferę . <<< Kłamstwo nigdy nie jest >>>dobrą praktyką<<< ... |
2016-12-11 (13:39)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 446 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Xawery napisał cyt. "Przecież można podać te piątki i napisać w jakim okresie,w ilu losowaniach od daty podania powinny wypaść. " Przecież to wszytko już całkiem niedawno przerabialiśmy. Wystarczy poszukać. Mariusz zamieścił screen swojego starego programu z piątkami. Jedna z piątek wypadła po ( nie pamiętam, coś około 170 losowaniach). Prawdopodobieństwo trafiena piątki wynosi jak 1 do 1550. Cały "myk" jednak nie tyle polega tym, żeby wytypować jakies piątki, ale na tym żeby wiedzieć w którym momencie wejść do gry. Sytuacja w której potrafimy pokonać rachunek proawdopodobieństwa jak dla mnie jest wystarczającym dowodem na to, że dana metoda jest skuteczna. Ja lepszego dowodu nie potrzebuję. |
2016-12-11 (13:40)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 448 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>Sytuacja w której potrafimy pokonać rachunek proawdopodobieństwa jak dla mnie jest wystarczającym dowodem na to, że dana metoda jest skuteczna. Ja lepszego dowodu nie potrzebuję.<<< A nie przydałby się dowód że ta piąteczka z ekranu wyświetliła się na nim przed losowaniem a nie po losowaniu? |
2016-12-11 (13:46)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 450 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy, podejrzewam, że nawet gdybyś zobaczył prawdziwy kupon z wygranymi numerami, to twierdziłbyś, że na pewno jest sfałszowany. |
2016-12-11 (13:49)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 451 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie twierdziłbym. |
2016-12-11 (13:50)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 453 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>O kurde, nie wiedziałem, że Ty to wszystko robisz tak z dobroci serca. Normalnie obrońca uciśnionych. Może więc powineneś rozważyć zmiane nicka z "007" na np. Janosik.<< kleszek ----------------- Mało wiesz kleszek ,miałem do wybory trzy patyczki: zazdrość zawiść mściwość Musiałem coś wybrać ,gdybym miał do wyboru 10 patyczków na pewno wybrałbym coś bardziej pasującego. A te 4 piątki opisałem nieco dokładniej ,chyba wypadła po 143 los. 4 x 2,5=10 zl 140 x 10 zl=1400 zl wygrana 700 zl (tam wyliczyłem także częsciówki 3/5 i 4/5 ,niewiele ich było. No to gdzie wygrana ? Tyle Mariuszowych teorii a byle typer tez tak trafi. I pytanie dlaczego ta fotka a nie inna. Nie ,to w ogóle nie trzymało się kupy data wypadnięcia 5/5 i razy stawka 1000 bo w czym problem skoro wybrało się świadomie to nie może być inna. |
2016-12-11 (13:52)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 1 044 456 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy nie liczyłem ile wygrałem wciąż mi mało >>To dało mi impuls do przeróżnych.... << to sobie skojarz z wyżej napisanym passusem o drobnych kroczkach + gdzieś już napisałem >> wy chcielibyście wszystko i od razu << /coś w tym sensie tylko frajer dałby z siebie wszystko , od razu i za friko by otrzymać potem taką "wdzięczność" . Kłamstwo wyartykułowane po to żeby uzyskać zaprzeczenie i adwersarza jak najbardziej jest na miejscu . Wypowiedziane może być świadomie by sprawdzić różne reakcje i wartość rozmówców . ------------------------- Xawery też bym się nie godził na takie testy . 1) możliwa "kompromitacja " 2) i co potem ? musiałbym stać się zakładnikiem takiego testu czyli n-ty raz udowadniać aż wyjdzie że mam słuszność 3) Czemu mam udowadniać komuś to czego mam świadomość ? - coś mi z tego przybędzie ? 4) strata czasu 5) jeśli szykanuję tych co "srają typami" to powinienem być w miarę konsekwentny / tu mnie macie bo kilka wpisów na tym forum mam z liczbami / P.o.z |
2016-12-11 (13:55)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 1 044 458 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hello Hello 007 a jednak skorzystałeś coś od Mariusza : rzeczone 3 patyczki Czyż nie on ma prawa autorskie do tej koncepcji ? P.o.z |
2016-12-11 (13:59)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 459 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 007>>> "A te 4 piątki opisałem nieco dokładniej ,chyba wypadła po 143 los. 4 x 2,5=10 zl 140 x 10 zl=1400 zl wygrana 700 zl (tam wyliczyłem także częsciówki 3/5 i 4/5 ,niewiele ich było. No to gdzie wygrana ? " 007, znowu manipulujesz!! Napisałem "Cały "myk" jednak nie tyle polega tym, żeby wytypować jakies piątki, ale na tym żeby wiedzieć w którym momencie wejść do gry." czego nie raczyłeś zauważyć. Teraz pewnie znowu przez 3 strony będziesz bic pianę, że to wszystko jedna wielka "ściema". Już to przerabialiśmy. |
2016-12-11 (14:11)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 464 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>Kłamstwo wyartykułowane po to żeby uzyskać zaprzeczenie i adwersarza jak najbardziej jest na miejscu . Wypowiedziane może być świadomie by sprawdzić różne reakcje i wartość rozmówców . <<< To miło zen że sam zauważyłeś że Mariusz na tym forum niczego nie wnosi lecz wręcz przeciwnie szuka kogoś z czyjej wiedzy mógłby skorzystać by wreszcie coś wygrać choćby jeden raz. Stąd właśnie bez mrugnięcia okiem stwierdzasz że >>>Kłamstwo wyartykułowane po to żeby uzyskać zaprzeczenie i adwersarza jak najbardziej jest na miejscu . Wypowiedziane może być świadomie by sprawdzić różne reakcje i wartość rozmówców<<< Ktoś kto ma >>>knyf<<< nie musi sprawdzać wartości rozmówców. Musi to robić ktoś kto szuka rozpaczliwie tego >>>knyfa<<< już tyle lat i wciąż nie znalazł. Kłamstwo dla takiego kogoś to drobiazg, mały kroczek w kierunku celu. |
2016-12-11 (14:12)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 465 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zauważyłem ten "myk". Ten myk to znowu ta "tajemniczość". No więc kiedy należy wejść ? Biorąc pod uwagę losowość to można by już dziś a może za 142 los. albo za 1000 los 1.dziś 2.142 3.1000 Mamy trzy patyczki ,który wybrać. Zen ,gra w trzy patyczki nie jest mi obca ,Mariusz nic tu nie dodał nowego , może jedynie każdy z nas ma co innego na myśli. myk nr 1 zielony myk nr 2 czerwony myk nr 3 czarny Który myk wybrać...oto jest pytanie. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 25 Wyślij wiadomość do admina |