Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 16 17 18 ... 24 25 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Sposoby losowania w grach myślowych |
2016-12-10 (10:44)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 069 [ CZCIONKA MONOSPACE ] drogi kleszku zapraszam Cię serdecznie do pozostania w tym temacie i merytorycznej dyskusji. Proponuję temat: Czy precyzja liczb rzeczywistych w programie NNDT jest wystarczająca do >>>zobaczenia atraktora<<< a jeśli nie jest to jak wielką bzdurą jest pisanie o znajdowaniu atraktorów tym programem? Fakt, że w wynikach losowań nie ma atraktorów uznajmy dla potrzeb dalszej dyskusji za zaniedbywalny ![]() |
2016-12-10 (10:46)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 072 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>Aha, jak rozumiem to wg. Ciebie Mariusz był winny tego, że edi napisał to co napisał.<<< Zgadza się. Taka jest właśnie definicja prowokacji. |
2016-12-10 (10:52)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 078 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Więc jak będę szedł ulicą i np. krzywo na Ciebie spojrzę, a Ty za to dasz mi w twarz, to oczywiście ja będę winien, bo przecież Ciebie sprowokowałem. Dziękuję, nie mam wiecej pytań. Game Over. --- wpis edytowano 2016-12-10 10:53 --- |
2016-12-10 (10:57)![]() Data rejestracji: 2016-12-10 Ilość postów: 46 ![]() | wpis nr 1 044 082 [ CZCIONKA MONOSPACE ] nie chcę dokładać do pieca, ale nie da się nie zauważyć, że userzy Micowhy, 007 mają rację - "coś tu dziwnie pachnie" ale może to jest ta kolejna twarz zwróciliście może uwagę, jak po paru uwagach user Zeolit zaczął dopisywać że jest ze Śląska i jeszcze jedno. Ralfek już dawno coś zauważył - jako jedyny zadał właściwe pytania lecz zapanowała cisza. Ostatnio edi8 również uderzył w dzwon i znowu cisza. 007 więcej obiektywizmu... masz wiedzę, ale zdejmij różowe okularki Jak długo jeszcze "Tinki Winki" będzie prowadzał za nos? Oglądanie teletubisia jak biegnie, może jest i ciekawe ale co z tego wynika? |
2016-12-10 (11:15)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 086 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>> Więc jak będę szedł ulicą i np. krzywo na Ciebie spojrzę, a Ty za to dasz mi w twarz, to oczywiście ja będę winien, bo przecież Ciebie sprowokowałem. <<< Wkleić Ci tutaj kilka kilobajtów prowokacji i obelg Mariusza pod adresem rozmówców? On jest skasował ale inni je zapisali. Świeży przykład: ralfek został nazwany psem. To oczywiście nie jest ani obelga ani prowokacja bo cokolwiek wychodzi od guru jest święte. |
2016-12-10 (11:47)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 044 092 [ CZCIONKA MONOSPACE ] krystyna98 Nie dokładasz do pieca. Jednak widzę, że się pali. 007 i Micowhy chyba się pogubili, ale to fajne chłopoki. Ralfek to porządny gość. Mądry facet. Jednak to forum jest dziwne. I zobaczycie co się stanie. Ja WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie zdziwcie się. --------------------------------------------------------------- A Śląsk to miejsce gdzie mieszkam, gdzie się urodziłem. Nie ma jednak sensu abym się przedstawiał z imienia i nazwiska. Czyżby wszyscy chcieli mnie znać. Możliwe, że tak będzie. --------------------------------------------------------------- A te różowe okulary to każdy ma. Fajnie jak się je zdejmie. Da się. Mówię Wam. --------------------------------------------------------------- A mam pytanie. Nie musicie odpowiadać. Bawiliście się kiedyś klockami "LEGO"? Bo ja tak. Fajna zabawa, jaka twórcza. Spróbujcie. --------------------------------------------------------------- A co ma piernik do wiatraka. Ja WIEM. --------------------------------------------------------------- Zeolit ze Śląska. Z cudownego miasta. Fajni ludzie, kultura, historia. Dobry klimat. Także dla naukowców. I NOBLA można dostać. Pozdrawiam |
2016-12-10 (11:52)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 096 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy, kolejna manipulacja z Twojej strony. Ralfek został nazwany pieskiem a nie psem. Subtelna różnica. Stosując jednak Twoją logikę zapytam, (choć znam, czy raczej domyslam sie odpowiedzi), czy nie uważasz, że Mariusz został do takiej wypowiedzi sprowokowany ? No bo wg. Ciebie, tylko jeden Mariusz zawsze i wszędzie wszystkich prowokuje, wszyscy inni łącznie z Tobą i 007 to takie niewinne anioły, wręcz forumowe ideały, których avatary można by postawić na pomnikach i nazwać patronami internetu. |
2016-12-10 (12:03)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 1 044 098 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://sjp.pwn.pl/sjp/piesek;2500080.html 3. pogard. «o kimś trudniącym się donosicielstwem, będącym na czyichś usługach» |
2016-12-10 (12:13)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 104 [ CZCIONKA MONOSPACE ] drogi kleszku >>>czy nie uważasz, że Mariusz został do takiej wypowiedzi sprowokowany<<< >>>Prowokowanie<<< Mariusza do najobelżywszych ataków na jego rozmówców polega zwykle na dowiedzeniu mu że wypisuje słowotoki bez ładu i składu albo zadanie mu takiego pytania na jakie guru nie zna odpowiedzi albo które też wykazuje że Mariusz wypisuje słowotoki bez ładu i składu. Nie zdarzyło się nigdy że ktoś wpadł na forum i na dzieńdobry poczęstował guru inwektywami zawsze zawsze zawsze wszelkie ataki na niewinnego Mariusza zaczynały się od prób nawiązania z nim sensownej rozmowy lub od prób uzyskania od niego sensownych wypowiedzi. A wtedy guru odpowiadał rozmówcom że szkoły nie widzieli że powinni głowę w kiblu moczyć i inne klasyczne serdeczności. >>>wg. Ciebie, tylko jeden Mariusz zawsze i wszędzie wszystkich prowokuje<<< Przeczytaj kilka razy z uwagą: https://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie I odpowiedz do kogo najbardziej pasują podane definicje? Do ralfka? Do 007? Do Adalberta? Do Amadeusa? Do dylonga? Do innych ofiar ataków i obelg? Czy może jednak do guru? Dla ułatwienia można zestawić wypowiedzi Mariusza z elementami definicji. --- wpis edytowano 2016-12-10 12:21 --- |
2016-12-10 (12:21)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 108 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @ralfek, jesteś na tyle inteligentnym userem, żeby domysleć się, że nie o taką defincję słowa piesek raczej chodziło Mariuszowi. Dla mnie słowo piesek, które wtedy padło, odnosiło się do przysłowia "psy szczekają, karawana idzie dalej" Moim zdaniem strzelłeś focha i udałeś wielce obrażonego tym określeniem. Znalazłeś po prostu kolejny pretekst aby dowalić Mariuszowi. |
2016-12-10 (12:26)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 1 044 112 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @kleszek jesteś na tyle inteligentnym człowiekiem, że wiesz że edi8 nazywając M cytuje "końskim łbem" miał na myśli niezwykłą mądrość tych zwierząt oto logika jaką stosujesz --- wpis edytowano 2016-12-10 12:26 --- |
2016-12-10 (12:30)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 115 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2016-12-10 (10:08) statuskleszek wpis nr 1 044 050 >>007, wyśmiewanie się z innych to raczej Twoja specjalność, a nie moja << ---------------------------------------------------- Zrobiło mi sie wstyd po takim merytorycznym wpisie kleszka. Zrobiłem więc małą listę z czego to 007 tak się wyśmiewa. Nie bedą to dosłowne cytaty lecz oddają sens wypowiedziom z których sie tak wysmiewam. 1.Każda paczka liczy 1000 piątek ( a jest ich ponad 15000) i zawiera 1 (słownie jedną) piatkę. jesli wybierze sie ją swiadomie to nie może być inna. wynik zawsze jest. dobry. Przeciez nikt rozsądny nie zakłada wyniku złego. Pytałem kilkakrotnie na czym polega "wybór świadomy" , odpowiedzi brak do dziś 2.Nie losują liczb , losowane są zdarzenia i obliczany jest czas wypadniecia. Czyli mamy atraktor z 13 983 816 zdarzeniami (kody) i nalezy wybrać (koniecznie swiadomie ) jeden (słownie 1) Każdy inny kod niż ten jeden jedyny to porażka albo w najlepszym razie tzw. częściówka (3/6,4/6 ,5/6 ) 3. Trafienie 11/15 w Multi jest dla M. porażką na jaka on sobie nie może pozwolić. trafienie 5/5 : prawdopodobieństwo zdarzenia : 1 do 1 550,6...sukces o jaki walczy M trafienie 11/15:prawdopodobieństwo zdarzenia : 1 do 81 020,9...porażka na jaką sobie M. nie może pozwolić Jest jeszcze kilka punktów z których podobnie jak z tych powyżej "niepotrzebnie" się wyśmiewam gdyż oczywiście według kleszka nie mam racji. Tak ,wyśmiewałem sie nieco z tzw. rekordów świata z gwarancjami co by było gdyby trafiono w 6 strefach po 1/4 w Lotto. Bo sobie najpierw wyliczyłem prawdopodobieństwo takiego trafienia.Reszta to tylko hobby. Natomiast dziwi mnie "hobby" kleszka który jest wyznawcą kodów a serwuje nam rekord świata w rozpisach na liczbach żywych. "Nie ma liczb żywych" kolego kleszek ,są losowane zdarzenia i daty ich wypadnięcia ![]() Zmień więc swoje "hobby" albo punkt myślenia. --- wpis edytowano 2016-12-10 12:39 --- |
2016-12-10 (12:49)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 123 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dawno temu Mariusz zapętlił sygnał ołowkiem. Cztery razy: >>>To było dawno ale ja ołówkiem rysowałem drogę sygnału . I przy pomocy 4 linii zwrotnych udało mi się zapętlić sygnał 4 razy w sieci . <<< Zabawna ciekawostka: >>>A skupiłem sie na seedzie i,połaczeniach i inicjalizacji<<< Skoro Mariusz skupił się na seedzie czyli na zarodku dla generatora nadającego neuronom losowe wagi początkowe to na pewno w wyniku tego skupienia odkrył że seed w NNDT ma bardzo ograniczony przedział o wiele za mały by objąć ilość rozróżnialnych stanów wymaganych do tego by choćby zacząć mówić o jakichś atraktorach. A to oznacza że ewentualne wizje programu NNDT nie są wglądem w sekret losowości ale w słabość generatora w NNDT. |
2016-12-10 (12:56)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 1 044 124 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ralfek i zapewnie nie za "końskiego łba" edi8 został zbanowany. 007, gdybym chciał wypisać te Twoje wszystkie żałosne, żenujące "śmieszności" pół dnia by mi zabrakło na cytowanie. I nie martw się o moje hobby, ani o mój punkt myślenia. To, że Ty nie wiesz jak te rekordowe rozpisy wykorzystać w realnej grze używając kody, to nie moje zmartwienie. Micowhy >>> "Nie zdarzyło się nigdy że ktoś wpadł na forum i na dzieńdobry poczęstował guru inwektywami Jasne, sugerowanie komuś na dzień dobry choroby psychicznej to też tylko niewinny, nic nie znaczący żarcik Dobra, nie prowokujcie już mnie do dalszych wpisów w tym wątku. Co miałem do napisania, napisałem. Wiem Wasza racja zawsze musi być na wierzchu. Na szczęście każdy swój rozum ma i wyciąga takie wnioski jakie chce Bye! |
2016-12-10 (14:23)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 151 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odpaliłem NNDT i wyciskam z siebie siódme poty próbując zobaczyć atraktor. Ale nie widzę. Zaglądam do pliczka NNDT.HLP a w nim wyjaśnienie moich problemów: >>>Graphical presentation In the graph window, the network outputs and the desired outputs are plotted as functions of the pattern index. In batch training mode, also the residuals (differences between desired and network outputs) can be plotted.<<< Jednym słowem NNDT nigdy ale to nigdy nie ukaże atraktora bo NNDT o atraktorze nic nie wie wyświetla tylko nudne wykresy dla aktualnych zmiennych uruchomionej sieci. Z ostrożności procesowej pragnę zaznaczyć że stosowałem do wyników kilkanaście różnych sposobów preparacji danych również takie o których ani Mariusz ani żadna pacynka nie słyszeli. I nie pomogło! Na szczęście już wiem co jest przyczyną. Mam nadzieję że podążający za naukami guru Mariusza Łowcy Atraktorów przeczytają ten wpis i oszczędzą sobie czasu i energii i kawy i życia. |
2016-12-10 (14:53)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 044 165 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy Napisałeś: stoi za mną grupa ludzi. Jaka grupa. Chcę ją poznać. I dlaczego jesteś na forum. Jaki masz cel. Masz jednak rację: szkoda czasu i energii. Co do kawy to mam obiekcje: jest dobra i jest zła. Ale ją lubię. Daje kopa. ---------------------------------------------------- Szczęścia na Święta. I ciachnijcie ten kabel. Zobaczycie. Będziecie szczęśliwsi. ---------------------------------------------------- Pozdrawiam |
2016-12-10 (15:00)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 167 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>Micowhy Napisałeś: stoi za mną grupa ludzi. Jaka grupa. Chcę ją poznać. I dlaczego jesteś na forum. Jaki masz cel. <<< Grupa = >>>pogromcy mitów<<< Cel = debunkowanie bzdur i fałszów Dlatego jestem na forum. Taki mam cel. Korzystając z okazji przypominam Ci: Ten wątek służy do analizy i krytyki (ewentualnie żarliwej obrony) słowotokow Mariusza a nie do publikowania poezji i recytacji. |
2016-12-10 (17:11)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 044 189 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Grupa = >>>pogromcy mitów<<< Cel = debunkowanie bzdur i fałszów Dlatego jestem na forum. Taki mam cel. Micowhy --------------------------- Uprzedzam Cię Micowhy ze być może niedługo wypisze sie z tej grupy. Własnie przeczytałem że obliczono datę wypadnięcia końca świata i nastąpi to w grudniu tego roku. Jeśli ta prognoza daty wypadnięcia końca świata się spełni to znaczy że i M dokładnie i zawsze wyliczał daty wypadnięcia 6/6 w Lotto. Co prawda ilość trafionych szóstek była najczęściej zerowa lecz rozumiem dlaczego. Pewnie to nie jego Prezydent ,nie jego rząd a wiec i nie jego wyniki. Zaraz na drugi dzień po trafnej dacie wypadnięcia końca świata wypisuję się z tej grupy i stanę się wielkim obrońcą mojego nowego guru. Nawet założę specjalnie nowy wątek lecz to na razie tajemnica. Nie chcę zapeszać. Najpierw poczekam aż się sprawdzi a potem ...do dzieła. http://ciekawe.interia.pl/newsy/news-jezus-wroci-na-ziemie-jeszcze-w-tym-roku-grozi-nam-koniec-sw,nId,2318812 P.S Wspólnie z moim guru zrobimy generator na którym będziemy mogli naprzód widzieć nawet milion końców świata. W atraktorze oczywiście. --- wpis edytowano 2016-12-10 17:12 --- |
2016-12-10 (17:27)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 044 193 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bo widzisz 007, Różni nadprofesorowie piszą tutaj na forum i wydaje im się że coś wiedzą a nie wiedzą. Ja na środku ekranu widzę w atraktorze trajektorię losu i ta trajektoria mówi mi kiedy zostaną wylosowane jakie kody nawet po końcu świata bo Maszyna Zdarzeń nie stanie z powodu jakiegoś głupiego końca świata. A jak będzie koniec świata to napijemy się whisky i będzie to coś a nie szajs. |
2016-12-10 (18:15)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 044 207 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy Tak, nadprofesorów tu pełno. Uważajcie. A jakbyście wiedzieli o co w tym wszystkim chodzi tobyście nic nie pisali. Po co komu dawać system. I nie o kulki chodzi. Kulki to pestka. Trzymajcie się ciepło. Bo tu od dawna wieje chłodem. Są wytrawniejsi gracze ode mnie. Że ja byłem głupi. To wiem. Ale Polak mądry po szkodzie. I ciachnijcie ten kabel. Wiem co mówię. ---------------------------------------------------------- Ciepła na Święta. Bo dla mnie GAME OVER. ---------------------------------------------------------- Zeolit ze Śląska. Dziwny ten Świat. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 16 17 18 ... 24 25 Wyślij wiadomość do admina |