Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 12 13 14 ... 24 25 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Sposoby losowania w grach myślowych |
2016-11-17 (13:54)![]() Data rejestracji: 2011-07-19 Ilość postów: 31 ![]() | wpis nr 1 037 956 [ CZCIONKA MONOSPACE ] toczek Waldekk nowy 35 Martino Zeolit Damian16llat Nadia jaja-koko-dżambo Why zapmniałeś o Japko Koń, koń-czynka, koń-walia toczek , Waldek, Martino, leo why,Koń, koń-czynka -- są zablokowani niestety został mi nick Nadia, japko i jaja-koko-dżambo pozdrowienia od Waldusia --- wpis edytowano 2016-11-17 14:08 --- |
2016-11-17 (14:26)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 037 969 [ CZCIONKA MONOSPACE ] toczek Waldekk nowy 35 Martino Zeolit Damian16llat Nadia jaja-koko-dżambo Why ---------------------------- toczek Waldekk nowy 35 Martino Zeolit Damian16llat Nadia jaja-koko-dżambo Why i kilka innych. Jak byś czytał z kropkami i przecinkami to byś doczytał...>>i kilka innych<< Japko mieści się w kilku innych ![]() Pytanie do Admina; skąd taki Japko wie kogo zablokowano a kogo nie? Te wszystkie kukiełki-pacynki powstały by dyskutować z M. ![]() lub by wyłaniać się nagle by bronic jego ![]() Teraz widać jak kłamał ![]() |
2016-11-17 (14:36)![]() Data rejestracji: 2011-07-19 Ilość postów: 31 ![]() | wpis nr 1 037 971 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zapmniałeś o Japko Koń, koń-czynka, koń-walia toczek , Waldek, Martino, leo why,Koń, koń-czynka -- są zablokowani niestety został mi nick Nadia, japko i jaja-koko-dżambo pozdrowienia od Waldusia to są nicki Waldusia 007 tak samo jak twoje nicki inne czyli fobia1 , vidmo, komeliowa77,,,, a twój wujek Edi8 też niezłe źułko |
2016-11-17 (14:56)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 037 977 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nadzwyczajny Troll Mariusz ![]() i spycha mój główny dzisiejszy post na dalszą stronę. Wklejam go więc na nowo i informuję że kończę dyskusję z tymi pacynkami ![]() raz na zawsze. --------------------------------------------------------------------------- Niedawno były urodziny strony i Mariusz złożył podziękowanie,cyt: >>Dzięki tej stronie przez te kilkanaście lat poznałem fantastycznych ludzi o wyjątkowych uzdolnieniach . Wspólnie popchnęliśmy wiedzę o liczbach losowych o całe parseki .<< ----------------------------------- A to pierwszy wpis Mariusza na Forum: 17.03.2004 >>Pomylalem sobie , ze dobrze by bylo przeledzic niektóre sposoby myslenia i zasady pomyslów w grach losowych . Zapraszam wszystkich do dyskusji << Mariusz Zaprosił do dyskusji a potem wszystkich wywalił blokując ich a niewygodne wpisy pousuwał. Temat "sieci neuronowe i gry losowe" liczył 116 stron 20 miesięcy temu do ilu stron doszedł tego nie wiem lecz niedawno przeszedł gruntowny remont i zmalał do 98 stron , po kilku dniach do 88 stron by dzień potem zmaleć do 85 stron. Pytam jak mają się do tego zapewnienia Mariusza z wczorajszego wpisu: >>Ja nie mam czasu przeczytać swoich postów i pousuwać setki niepotrzebnych śmieci << Mariusz zapomniał hasła do logowania i występował jako Marriusz2 lecz oczywiście nie mógł wówczas usuwać ani wpisów ani blokowac niewygodnych userów. Dopiero kiedy Pasko odnowił mu hasło Mariusz mógł się rządzić w swoim temacie. No i zaczął rządzić ,prawdziwa dyktatura godna Dyktatora ![]() Fałszywych wczorajszych życzeń ciąg dalszy: >>Twoja strona umożliwiła spotkanie się i prowadzenie wspólnej pracy nad nowoczesnym oprogramowaniem w dziedzinie liczb losowych ,Genialne podejścia do tematu i posunięcie wiedzy daleko . No to jakieś 10 osób o niespotykanym otwartym umyśle . Tedy należy się wdzęczność << Nie przypominam sobie żadnych znanych wtedy nicków które nagle znikneły z Forum by przejść na gg z Mariuszem. Podejrzewam że Mariuszowa współpraca z tymi "jakieś 10 osób" to: toczek Waldekk nowy 35 Martino Zeolit Damian16llat Nadia jaja-koko-dżambo Why i kilka innych. Wczorajszych kłamstw ciąg dalszy: >>Używam dwóch nicków Mariusz a na nowym komputerze Marriusz2 i nigdy pod żadnym innym niczego nie pisałem .<< >>Pasko ma pełen podgląd kto się loguje więc śmieje się do rozupuku.<< Nie znam się na proxy lecz wystarczyłaby informacja od Admina na nasze pytania że te wszystkie pacynki mają ciągle zmienne IP a posty Mariusza są stale z tego samego IP. Podejrzewam jednak że Mariusz czasami zapominał o wyłączeniu proxy i jego posty również miały zmienne IP z tej samej godziny . I wystarczy co o tym myśleć. I wielkie słowa Mariusza: >>...podczas kiedy nasz Świat podwodny jest poznany w znikomym stopniu << Tu akurat dobrze wiem "co poeta miał na myśli" Otóż jak wiadomo oprócz Mariuszowych słów o "wyjątkowym rad sposobie" nigdy nic konkretnego nie podał i nikt tutaj nigdy nic nie ujrzał więc wszyscy już wiemy ( tu przepraszam za słowo "wszyscy" nielicznych jeszcze wyznawców sekty guru) że słowami można budować mosty nad niezbadanymi jeszcze terenami. I Mariusz zbudował ...most nad Rowem Mariańskim. Nikt tego nie zauważył gdyż >>Świat podwodny jest poznany w znikomym stopniu<< Gdyby zbudował most łączący Ziemię z Księżycem to byle amator z lunetą by to odkrył a Mariusz by beknął za budowę mostu bez stosownego zezwolenia. Panie Ryszardzie ,radzę Panu jedno. Niech Pan wyjdzie na to swoje drzewo genealogiczne i jak tam ujrzy przodka tzw."głupiego Józia" to niech mu Pan da raz a dobrze "z liścia" za te geny i wreszcie zejdzie z tego drzewa na ziemię. By nie było że obrażam to przy wszystkich teraz piszę że zgadzam się z Panem ,Panie Ryszardzie w jednym co Pan wczoraj napisał,cyt: >>Chory człowiek powinien się leczyć << P.S O mało nie zapomniałem ,czy dzisiaj pije Pan jak zwykle ze swymi "gośćmi" Burgunda? Bo dzisiaj jest przecież miesięcznica (17.03.2004)jak nasz Mariusz ![]() |
2016-11-17 (16:43)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 038 002 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 007 A jak tam Twoje zdrowie. Dalej dajesz się jeszcze w to wszystko wciągać? Czy masz zamiar być "Świętym Inkwizytorem" na tym forum? Co to da? No chyba, że to rodzaj zabawy lub odreagowania niepowodzeń. Każdego coś boli. A Pasko to czytając: tak na 100% się śmieje. Pytanie tylko z kogo? Czy aby nie z Was? Pozdrawiam |
2016-11-17 (17:23)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 038 006 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 007 Odnośnie tych wywalonych. Chyba sami sobie winni. A może mieli pecha i ich nie zrozumiano. A co do IP. Przecież Pasko oprócz IP ma chyba maile od ludzi. Chyba może spytać. Sam myślałem aby się spotkać z kilkoma uczestnikami, ale to wszystko zeszło w złą stronę. Nie ma sensu. Po co się ujawniać. Sorry. Nie tędy droga. A tak szczerze to ile macie lat? No i o co jesteście zazdrośni, albo z czym się nie zgadzacie? Czyżby 100% sposób aby wygrać? O to wam chodzi? Starzy Panowie? Hahaha. Naiwni?...............Hmm. |
2016-11-17 (17:24)![]() Data rejestracji: 2011-07-19 Ilość postów: 31 ![]() | wpis nr 1 038 007 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zeolit ale 007 czyli fobia1 dobry chłopok, podziwiam jak mu się chce po jego wpisach widać , że zna każdą linijkę każdy wyraz każdą literkę która Mariusz napisał na forum mi się wydaję że kawał życia zajęło mu wykucie tego na pamięć tylko szkoda, że on tylko umie wykuć , bo czytać należy ze zrozumieniem a nie uczyć się na pamięć 007 chyba jest lepszy od tego japończyka który zapamiętał liczbę pi do 100,000 miejsc po przecinku ale ten japończyk Haraguchi Akira zapisał się w księdze rekordów ginesa i ma jakąś kase z tego a 007 uczy się na pamięć postów z multipasko i nic z tego niema poza tym że kawał życia mu uciekło i mógł ciekawsze rzeczy w życiu robić 007 może spróbuj pobić tego pana w wkuwaniu na pamięć i naucz się liczby pi do 100.001 miejsc po przecinku załanczam ci linak jak to robi sie http://www.edukacja.senior.pl/130,0,Rekord-Guinnesa-w-zapamietywaniu-liczby-pi,1304.html jakby zliczyć wszystkie posty które napisał Mariusz i które ty 007 fobiu1 masz wykute na pamieć to spokojnie rekord masz pobity bo to wiecej niż 100.000 literek masz wkutych na pamiec |
2016-11-17 (17:34)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 038 010 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Japko Wiem, że fajny chłopok. Czasem mi się miło z Nim przekomarza. Ale czas to cenna sprawa. Szkoda go. No niestety inni mają inne zdanie. No i ta pamięć. Pozdrawiam ps. Żeby nie było niedomówień. Wymieniam zdanie z obcą osobą. No chyba, że ktoś chory i nie rozróżnia. Wtedy nie ma lekarstwa. Dziwna choroba ![]() |
2016-12-02 (14:19)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 041 920 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2016-11-04 (17:32) wpis nr 1 034 718 >>>Aby w całej przestrzeni 24 milionów kodów była kompletna jednorodność zastosowano kodowanie kwadratowe 4424 lub innych typów -do wyboru Aby otrzymać jednorodność wypadalności . <<< Aby otrzymać >>>jednorodność wypadalności<<< w przestrzeni kodów CSN trzeba dokładnie znać Przyszłość czyli wiedzieć z góry jakie kombinacje/CSNy wypadną albo znać Algorytm Wypadania Kodów w Lotto co okaże się od razu być Ostatecznym Dowodem Na Determinizm Wszechświata. Tylko wtedy można tak zdefiniować podzbiory kodów by >>>wypadało po równo<<< A to oznacza ni mniej ni więcej że ktoś kto może zaprezentować >>>jednorodność wypadalności<<< może też podać wszystkie przyszłe liczby jakie wypadną! Pomijam wersję w której >>>jednorodność wypadalności<<< jest zapewniona dla wyników losowań przeszłych bo jak powszechnie wiadomo przewidywanie przeszłości jest łatwiejsze od przewidywania przyszłości na czym zapewne polega Fenomen Gier Losowych(TM) Jak na razie Mariusz posiada program który dobrze przewiduje przeszłość. Pierwsze kroki zostały zrobione. Czas na uzupełnienie programu o funkcję przewidywania przyszłości. A wtedy taki program będzie wart znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie znacznie więcej niż 37000 (+VAT) Z podziwu nawet nie wspomnę o licznych implikacjach istnienia takiego programu w kontekście całej cywilizacji. Aż dostałem dreszczy gdy tak pomyślałem że każde Zdarzenie ma swój Czas i Mariusz zna ten Czas. Co za niezmierzona potęga w rękach jednego człowieka! |
2016-12-02 (15:03)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 041 930 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2015-07-17 (11:47) wpis nr 918 200 >>>I dlatego ja pisałem o sieciach neuronowych ale takich ,które nie generalizują -czyli nie szukają zalezności --bo pewnie ich nie ma . Ja pisałem o sieciach ,które potrafią pokazać pewną figurę dość skoplikowaną jaką jest atraktor<<< Jeśli w losowaniach nie ma zależności to nie ma też w nich żadnego atraktora bo gdy zgłębimy pojęcie atraktora to szybko zrozumiemy że atraktor to synonim zależności/skłonności a odpowiednie definicje były tu wklejane. A tak przy okazji atraktor nie jest figurą. Atraktor jest zbiorem. Tylko atraktory 2D i 3D można wizualizować jako >>>figury<<< a do analizy procesów jakie podejrzewamy używa się więcej wymiarów gdzie wizualizacja nie jest możliwa. Co to oznacza? Ano to, że ktoś kto twierdzi że widzi na środku ekranu atraktor przyznaje tym samym że analizuje zjawisko w ilości wymiarów niewystarczającej do znalezienia prawdziwych prawidłowości. Prawdziwe atraktory nie są >>>figurami<<< Są zbiorami liczb. Liczb rzeczywistych. O dużej precyzji po przecinku. A takich liczb żaden zrzut ekranu wklejany przez Mariusza nie pokazał. |
2016-12-02 (15:27)![]() Data rejestracji: 2011-04-28 Ilość postów: 225 ![]() | wpis nr 1 041 940 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mikołaj przyniósł prezenty ![]() Mikołaj - Mariusz: 1:0 |
2016-12-02 (15:47)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 041 942 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>wszelkie problemy świata znikają w momencie, kiedy można przewidzieć wynik losowania. << ...lub przewidzieć datę wypadnięcia zdarzenia losowego. Mamy bardzo dużą bazę lotów samolotami pasażerskimi i czasem zdarzają się katastrofy. Czy nie można by tego programu użyć do daty wypadnięcia nowej katastrofy? Wszystkie dotychczasowe loty dzielimy na paczki i w każdej paczce była jedna katastrofa. (słownie 1) Stosując kodowanie kwadratowe 4424 lub innych typów -do wyboru otrzymujemy jednorodność wypadania takiej katastrofy. Wystarczy odczytać środek ekranu i wstrzymać dany lot. Proste ? Proste a jaki pożytek dla ludzkości. |
2016-12-02 (15:59)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 1 041 944 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 007 (czyli fobia1) Pomyśl! Cała giełda w rękach Wybranych Mędrców którzy przeniknęli LOS. I wszystkie wyniki wszystkich procesów giełdowych są dla nich znane z góry. I wszystkie Zdarzenia I wszystkie Decyzje składające się na dany Wynik giełdowych procesów muszą muszą muszą muszą wypaść takie jak przewiduje na środku ekranu PROGRAM. |
2016-12-02 (16:13)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 041 947 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2015-02-21 (13:56) statustoczek wpis nr 878 395 naprawdę jest nam cię miło fobiu 1 ponownie na forum czytać, nick też fajny wymyśliłaś ..... może być Micowhy ------------------------------------------------------------------- Masz chyba pierwszeństwo Micowhy ![]() Nawet temat taki założono a 007(czyli fobia1) to nędzne insynuacje. http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=4543&last=1 |
2016-12-02 (16:14)![]() Data rejestracji: 2015-06-21 Ilość postów: 2861 ![]() | wpis nr 1 041 948 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zadajmy sobie pytanie co jest trudniejsze : przewidzenie trzęsienia ziemi w precyzyjnej dacie i miejscu czy przewidzenie wyniku kolejnego losowania? W którym z tych obszarów mamy bogatsze dane, doskonalszą aparaturę pomiarową, większe środki i wreszcie co jest zjawiskiem bardziej losowym lotto czy trzęsienie ziemi? I pomimo to nie udaje się precyzyjnie wyznaczyć miejsca, dnia ani godziny tego zdarzenia. Modele zbliżają się do jakiegoś stopnia do określenia najbardziej prawdopodobnej daty oraz miejsca, ale to wszystko. Mogę uwierzyć w uprawdopodobnione przypuszczenie- best guess, że pojawią się jakieś liczby, ale konkretny zestaw na konkretny dzień? To jest niemożliwe i tyle. |
2016-12-02 (16:26)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 1 041 950 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzisz hibernatus ,zbyt dosłownie przyjmujemy u Mariusza tę datę wypadnięcia jako "dzisiaj" To nie jest ani dzisiaj ani jutro ani pojutrze choć czasem jest już "po futrze". Bo może wypaść ta piątka za 20 losowań a może nie wypaść i przez 2000 losowań. Jeśli jakaś piątka wypada pod rząd dwukrotnie to aby rozkład tej piątki ustawić w paczkach jako równomierny potrzeba ingerencji w programie po takim losowaniu ...paluchami. Przynajmniej tak to rozumiem. --- wpis edytowano 2016-12-02 16:27 --- |
2016-12-02 (17:07)![]() Data rejestracji: 2011-04-28 Ilość postów: 225 ![]() | wpis nr 1 041 955 [ CZCIONKA MONOSPACE ] hibernatus jest gigantyczna różnica między trzęsieniem ziemi,a losowaniem. Trzęsienie ziemi jest zdarzeniem chaotycznym, a losowanie losowym. I większość ludzi, w tym Mariusz nie widzi różnicy. Ale ona jest, w chaotycznym da sie zbliżyć do prognozy, nawet chaotycznej - są "dziwne" atraktory. Ale w losowości.. nie da się zbliżyć. Nie w taki sposób jak to proponuje mistrz. |
2016-12-02 (18:14)![]() Data rejestracji: 2014-03-05 Ilość postów: 2440 ![]() | wpis nr 1 041 974 [ CZCIONKA MONOSPACE ] davidof, małe sprostowanie. "Trzęsienie ziemi jest zdarzeniem chaotycznym" - nie jest. Chaotyczny - będący w stanie chaosu, odznaczający się chaotycznością, nieuporządkowany, niezorganizowany (Wikisłownik). Co do "losowy" - zgoda. Ogólnie w tym kontekście bardziej pasuje słowo "nieprzewidywalny". Pozdrawiam |
2016-12-02 (18:28)![]() Data rejestracji: 2015-02-23 Ilość postów: 1622 ![]() | wpis nr 1 041 976 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam kolegę Micowhy. Nie wiecie jaką radość mi sprawiacie. Dzięki chłopaki. O to chodzi. Ni stąd, ni zowąd a tu: "burza mózgów". ---------------------------------------------------------------------------------- Same prezenty. 6.12.2016 się zbliża, 24 i 25 grudnia też, Nowy Rok ![]() dla mnie 4.12.16 ![]() Miesiąc radości. Ale także miesiąc przemyśleń. Tak. ---------------------------------------------------------------------------------- Co będzie się działo w następnym roku, co mogę zrobić? Pomyślę nad tym. ---------------------------------------------------------------------------------- Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego. Zeolit ze Śląska |
2016-12-02 (18:42)![]() Data rejestracji: 2015-06-21 Ilość postów: 2861 ![]() | wpis nr 1 041 979 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zeolit, jeśli można spytać co tak akcentujesz to , że ze Sląska? To ma jakieś znaczenie symboliczne? |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 12 13 14 ... 24 25 Wyślij wiadomość do admina |