Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 6 7 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Micowhy pisz do mnie tu |
2015-03-05 (15:06)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 882 175 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Skoro już tu jesteś Mariuszu odnieś się do dwóch zagadnień (opisanych powyżej) dotyczących sieci neuronowych i liczb losowych. Czekamy. |
2015-03-05 (15:15)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 882 179 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariuszu Regresja do etapu gaworzenia? Przypominam: Mariusz chce by napisać mu celne zdanie: >>>Napisz jedno celne zdanie o sieciach neuronowych w liczbach losowych <<< Propozycja 1: Generowanie liczb losowych poprzez nakładanie funkcji jednokierunkowej na wyjście niekonwergującej sieci typu Hopfielda. Propozycja 2: Liczby losowe jako rezultat odczytu macierzy wag sieci LRNN ze zmienną funkcją trenującą. Jaka jest Twoja fachowa opinia, Mariuszu? Czy to sensowne rozwiązania? Czy może jednak z nich jest błędna i jest mądrze brzmiącą ściemą? A może obie są błędne albo są ściemami? Prosimy o odpowiedź. Ty zaś możesz też poprosić o prostsze pytania. |
2015-03-05 (16:22)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 882 204 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wisz Monet Był taki skromny człowiek. Nazywał się Ary Szternfeld. Był skromnym mechanikiem z wykształcenia . Mieszkał przy Wólczańskiej w Łodzi -dziesięć domów od mojego mieszkania . Napisał wielkie prace naukowe jak Podstawy Kosmonautyki . Dzięki jego pracom postała nowa nauka Kosmonautyka -a jego uczeń Konstanty Ciołkowski stworzył kosmonautykę rosyjską . Całe szczęście ,że Monet go nie uznał za naukowca . Bo dzięki niemu powstały podstawy Kosmonautyki . Całe szczęście . ===================== Monet za dużo czytasz Internetu . Za dużo. --- wpis edytowano 2015-03-05 16:26 --- |
2015-03-05 (16:48)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 882 207 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz>> kombinujesz. 2015-03-05 (16:22) statusMarriusz2 Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 786 4670 wpis nr 882 204 Wisz Monet Był taki skromny człowiek. Nazywał się Ary Szternfeld. Był skromnym mechanikiem z wykształcenia . >>>>>>>>>>>>>> Ten Twój "skromny mechanik" studiował astronomię na Uniwersytecie Jagiellońskim, po roku przeniósł się do Francji, do Nancy, gdzie w 1927 ukończył studia inżynierskie z dziedziny mechaniki, a następnie w Paryżu rozpoczął pracę zawodową jako inżynier mechanik i przygotowania do doktoratu. Rzeczywiście skromny. - To było po pierwsze. Po drugie- masz się za inteligentenego faceta a nie rozumiesz że między badaczem a naukowcem jest rożnica. Wspomniany w poprzednim Twoim poście inżynier budowlany - jeśli nie będzie miał papieru potwierdzającego jego wykształcenie historyczne - to naukowcem historykiem nie jest i nie będzie.Będzie inżynierem budowalnym ... pasjonatem-badaczem histori. Ale wciąż tylko amatorem.Bo nikt nie powoła go na eksperta w dziedzinie historii choćby jego merytoryczna wiedza historyczna była wiele bardziej zasobna od tych z papierami. --- wpis edytowano 2015-03-05 16:54 --- |
2015-03-05 (17:11)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 882 209 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wróćmy do właściwego tematu: Mariusz chce by napisać mu celne zdanie: >>>Napisz jedno celne zdanie o sieciach neuronowych w liczbach losowych <<< Propozycja 1: Generowanie liczb losowych poprzez nakładanie funkcji jednokierunkowej na wyjście niekonwergującej sieci typu Hopfielda. Propozycja 2: Liczby losowe jako rezultat odczytu macierzy wag sieci LRNN ze zmienną funkcją trenującą. Jaka jest Twoja fachowa opinia, Mariuszu? Czy to sensowne rozwiązania? Czy może jednak z nich jest błędna i jest mądrze brzmiącą ściemą? A może obie są błędne albo są ściemami? Prosimy o odpowiedź. Ty zaś możesz też poprosić o prostsze pytania. |
2015-03-05 (18:41)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 882 228 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziękujemy Ci Mariusz. Nie wiem, czy są potrzebne jakiekolwiek dalsze testy. Pokazałeś co umiesz. Czyli wklejanie piosenek. |
2015-03-05 (23:21)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 882 345 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Monet Jak ci ma to szczęśliwość przynieść -nazywaj sobie jak tylko chcesz. Tutaj zresztą na tym Forum jest taki wysyp naukowców,profesorów nauk ,że mogło ci się pokręcić . Są wykładowcy sieci neuronowych i profesorowie z Dubaju . Pewnie i Noble się posypią . Tylko ani słowa -jak sobie liczbę wybrać . |
2015-03-06 (07:11)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 882 364 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz, pytania czekają. Mariusz chce by napisać mu celne zdanie: >>>Napisz jedno celne zdanie o sieciach neuronowych w liczbach losowych <<< Propozycja 1: Generowanie liczb losowych poprzez nakładanie funkcji jednokierunkowej na wyjście niekonwergującej sieci typu Hopfielda. Propozycja 2: Liczby losowe jako rezultat odczytu macierzy wag sieci LRNN ze zmienną funkcją trenującą. Jaka jest Twoja fachowa opinia, Mariuszu? Czy to sensowne rozwiązania? Czy może jednak z nich jest błędna i jest mądrze brzmiącą ściemą? A może obie są błędne albo są ściemami? Prosimy o odpowiedź. Ty zaś możesz też poprosić o prostsze pytania. |
2015-03-06 (08:46)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 882 383 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jedni mnie tu przeceniają inni nie doceniają Jestem tak stary że pozostało mi kilka minut .... Każą mi całować w dupę Kurkę , Karambą ,Adalberta, TPD i innych ...Za co ? za strzępy wiedzy nietrafionej ? Naprawdę to wszystko za mało ... Os Mariusza mam przynajmniej drogę od A do Z i gdybym nie był taki głupi o czym na pewno zaświadczyli by tu wszyscy wymienieni to z tą wiedzą /od A do Z/ jechałbym bym równo przynajmniej raz na pół roku pełen sukces . Ktoś przytoczył mój przytoczony ![]() Możesz się śmiać ale gdybyś miał tyle dylematów wyborów jaki filtr wybrać i dlaczego podczas gdy dla danego wyboru trzeba wyliczyć uzasadnienie to i tak wyszło by że doba to za mało .Chyba że robi się filtry z kapelusza... Ja mam ujemne IQ ale na pewno każdy z Was gdyby posiadł tę późniejszą wiedzę Mariusza byłby już dawno na wyspach szczęśliwych i na pewno nie wylewał by tu żółci . Nie wszystko czytałem z tych wpisów po za tym jestem tak stary że zanim zacznę pisać to juź nie pamiętam co miałem na pisać i pisze co innego . Więc Wy Wielcy Mądrzy dajcie sobie ze mną pokój . Pokój Wam Wszystkim ! P.o.z |
2015-03-06 (10:02)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 882 397 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zen Osiem lat. Tyle sam twierdzisz że bujasz się z cudowną wiedzą Mariusza. Jaki masz bilans finansowo-czasowy tych ośmiu lat? wymienione osoby (te których pupy naprawdę zasługują na całowanie... ... o ile ktoś to lubi tak bardzo jak Mariusz) mogą podsumować taki okres czasu czy nawet znacznie znacznie krótszy różnymi wygranymi. Przypomnij sobie skąd się wziął Viltomierz? Z wygranej. I to tłustej. Jest metoda. Jest wygrana. Weryfikacja metody >>>dyplomem Totalizatora<<< Tymczasem jeśli Ty masz dostęp do cudownej wiedzy Mariusza to właśnie Ty powinieneś być na wyspach szczęśliwych. Od ośmiu lat? A gdzie jesteś? Robisz na forum za chłopca na posyłki. A Mariusz się miota i wkleja wszędzie piosenki urozmaicając ten >>>powrót do wewnętrznego dziecka<<< rzucaniem obelg. zen my znamy dobrze mariuszowe arkusiki i jego teoryjki i wiemy też skąd biorą się te różne >>>prawidłowości<<< jakie mariuszowi wyznawcy widzą w jego produkcjach zen w kolejce materiałów ośmieszających Mariusza są analizy jego arkuszy jakie rozdawał tutaj na prawo i lewo mały spoiler tego co wszyscy zobaczą i Ty się przekonasz że te arkusze przepychają tylko z kąta w kąt nudne i standardowe zależności częstościowe wyrażane tylko na różne sposoby ale żadne z tych żonglowań cyferkami nie wnosi ani nie wydobywa żadnej dodatkowej informacji zen odnośnie Twojej intelektualnej i psychicznej wolności: poczytaj sobie w sieci zagadnienia typu: >>>czy jestem w toksycznym związku<<< oraz >>>czy jestem ofiarą sekty<<< szybko rozpoznasz zachowania Mariusza takie jak na przykład szantażowanie Ciebie odcięciem od tajemnej wiedzy i gonienie Cię na to forum byś cenzurował wypowiedzi demaskujące guru. Raz jeszcze powiemy: Stać Cię na więcej. Nie musisz czuć się głupszy od Mariusza kiedy to on sam jest głupi i błądzący i tylko przykrywa to pozbawionymi sensu monologami. Listę jego mailowych żebranin mamy jednoznaczną przekonasz się z innymi kto ma wiedzę a kto błądzi po omacku. A skoro tu jesteś przekaż Mariuszowi by się nie chował tchórzliwie tylko wypowiedział się wprost odnośnie dwóch zagadnień dotyczących sieci jakie opisaliśmy. Dla jego wygody wklejamy raz jeszcze: >>>Napisz jedno celne zdanie o sieciach neuronowych w liczbach losowych <<< Propozycja 1: Generowanie liczb losowych poprzez nakładanie funkcji jednokierunkowej na wyjście niekonwergującej sieci typu Hopfielda. Propozycja 2: Liczby losowe jako rezultat odczytu macierzy wag sieci LRNN ze zmienną funkcją trenującą. Jaka jest Twoja fachowa opinia, Mariuszu? Czy to sensowne rozwiązania? Czy może jednak z nich jest błędna i jest mądrze brzmiącą ściemą? A może obie są błędne albo są ściemami? Prosimy o odpowiedź. Ty zaś możesz też poprosić o prostsze pytania. |
2015-03-06 (11:04)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 882 425 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ktoś przytoczył mój przytoczony przykład z filtrowaniem . Możesz się śmiać ale gdybyś miał tyle dylematów wyborów jaki filtr wybrać zen -------------------------------------------- Zen nie śmiałem się z Twoich filtracji podając ten przykład ,dodałem jedynie (jako żartobliwy przykład) że ten sam dylemat ma Mariusz rozpatrując ponad 24 mln wszystkich piątek. Gdybym był członkiem Jury i miał wybrać miss spośród 24 mln kandydatek to zanim bym wybrał najpiękniejszą to wszystkie już by się zestarzały i wtedy kicha . Odrzucam z góry wszystkie tysiące i dziesiątki tysięcy kombinacji do wyboru ,zbyt duży to dla mnie dylemat. Łatwiej dokonać wyboru z kilku niż kilkuset a nawet tysięcy wyborów. Mam dla przykładu: wybór dwóch kich wybór jednej względnej wybór jednej b.dobrej Razem coś z 4 czasem są tam nawet dwa b.dobre. I po dylemacie. Dlatego nigdy nawet nie widziałem na oczy LottoCada ,zrobiłby mi sieczkę w głowie. Narzędzia za nas nie pomyślą ,ułatwiają nam nasze myślenie a ja nie zadaję tym narzedziom zbyt trudnych pytań. W prostocie siła jak to ujął Micowhy. Pozdrawiam |
2015-03-06 (11:07)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 882 428 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy WIELKI MANIPULATORZE Nie wciskaj mi tego czego nie napisałem . Czy wszystko tak w całym Twoim życiu bezkarnie przeinaczasz ? Masz talent . Jakieś niecałe około 2 lata byłem w stałym kontakcie by Skype mail z przyjacielem Mariusza być może to ten którego określił jako " krytyk" bo byli inni Zobaczyłem zupełnie inny świat gier losowych .Naprawdę to piękny bogaty w swojej różnorodności świat . Raczej Ty i inni Ci podobni nigdy tego nie doświadczą . Ja jeszcze pożyję kilka minut może nie dokończę tego posta ./Leo przywołał mnie z zaświatów ;-o)) / Ale żeby to zobaczyć usłyszeć warto było dożyć . Aż dziwię się że można żyć w tak ubogim świecie w jakim Ty żyjesz . Ten świat odkryli Mariusz i jego koledzy przez poprzedniejsze /niż te moje 2 / lata . Proponuję Ci przyjąć od razu że zen pisze bzdury pewnie pali hasz .... Pije na umór i jest na dopalaczach . Ty siadaj w autobus i popędzaj flarami może załapiesz się siecią n.... do Dubaju Siecią jasnowidzącą ;-o)) Być może kiedyś ten świat i Wam się objawi Ale to już sprawa Mariusza jego własność Na razie to chyba jesteś zabawką , takim przerywnikiem od poważniejszego zajmującego czas zastanawiania się . Ot taki relaks z Mikołajem . Jedyne co dobre to przywołujesz pewne skojarzenia z czasów zaprzeszłych . P.o.z. |
2015-03-06 (11:14)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 882 434 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>Zobaczyłem zupełnie inny świat gier losowych .Naprawdę to piękny bogaty w swojej różnorodności świat . Raczej Ty i inni Ci podobni nigdy tego nie doświadczą . <<< Gratulujemy wizji. A jakie tego efekty? Panowie 007 i arkady202 nie mieli takich objawień. Posty sygnowane >>>arkady202<<< są wręcz po tym względem wzorowe. Jak dziennik eksperymentów. Daty. Wykresy. I oczywiście >>>wygrane kupony<<<. Taki drobiazg jakiego wyraźnie brakuje w mariuszowym pięknym bogatym w swej różnorodności świecie. Metoda Viltoma też nie była efektem ekstazy estetycznej nad pięknem. Był wynikiem analizy. Zadziałała. Czy poza ekstazami nad estetyką gier losowych coś konkretnego wyszło od Mariusza? (pytanie retoryczne) |
2015-03-06 (11:15)![]() Data rejestracji: 2011-04-28 Ilość postów: 225 ![]() | wpis nr 882 435 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @zen Można spytać, dlaczego Wielcy Guru gier losowych uważają, że nikt inny nie wpadł na ich świat widzenia gier losowych? Może wydać ci sie to dziwne, ale nauka nie jest zarezerwowana dla Mariusza. --- wpis edytowano 2015-03-06 11:16 --- |
2015-03-06 (11:19)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 882 438 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 007 zapomnij o piątkach To okres 8+6 lat wstecz . Przecież pisałem że geniusze i mądrzy inaczej mogą grać w Multi powiedzmy powyżej 3 liczb . Pisałem Multistatyk się z tego wycofał i każdy kto ma olej w głowie . Chyba że jest taka siła woli jak u Perkuna . Pamiętam Mistrz progresji Ricardo /ponad 100 progów ! / grał najwyżej na parki Ale to wszystko inna dziedzina Multi jest nie dla mnie; za głupi jestem . Bawcie się Wy . Piątki odjechały ze 6 może 8 lat temu od Mariusza widzę że teraz dojeżdżają do Was. To siadajcie , Szczęśliwej drogi już czas .... To inny kierunek niż droga innego świata /To mówiłem ja z zaświatów ;-o)) / P.o.z |
2015-03-06 (11:21)![]() Data rejestracji: 2011-04-28 Ilość postów: 225 ![]() | wpis nr 882 440 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzę, że to jedyna metoda rozmowy na tym forum, bo geniusze nigdy nie chcą odpowiadać na pytania chcąc odpowiedzi od innych. A wiec powtórzę pytanie: @zen Można spytać, dlaczego Wielcy Guru gier losowych uważają, że nikt inny nie wpadł na ich świat widzenia gier losowych? Może wydać ci sie to dziwne, ale nauka nie jest zarezerwowana dla Mariusza. |
2015-03-06 (11:30)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 882 450 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Davidof piszę o tych tutaj tubylcach ,Nie twierdzę że rozwiązania Mariusza są jedyne . Ale wszystkich jakich w życiu spotkałem rozwiązują temat jednostronnie i szczątkowo . Widać nikt tu nie ma siły ani woli by do samego końca rozwiązać problem ./Ja też / Faktycznie to ponad siły i percepcję jednego człowieka . Nasuwa mi się przykład Arkadego202 Gdyby konsekwentnie do końca a z różnych stron próbował to kto wie ... Może by się przeniósł na wyższy poziom . No ale sam trochę wiedzy mało . Poskreślam to hipotetyczny przykład nie dopytujcie tu . I tak ze wszystkim Mnie też zawsze coś brakowało . A tu; zebrało się kilka osób dzień po dniu dyskusje , próby poszerzanie wiedzy oczywiście wchodzenie w ślepe zaułki też robienie błędów tez , ale ciągła analiza szukanie innych alternatyw . P.o.z spadam Nara --- wpis edytowano 2015-03-06 11:31 --- |
2015-03-06 (11:32)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 882 453 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zen miarą jakości rozwiązań (jak twierdzi przecież sam guru Mariusz) jest >>>dyplom Totalizatora<<< arkady202 i 007 mają takie dyplomy A guru nie ma. Zgadnij, czyją pupę powinieneś jednak całować? |
2015-03-06 (11:37)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 882 456 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzę, że to jedyna metoda rozmowy na tym forum, bo geniusze nigdy nie chcą odpowiadać na pytania chcąc odpowiedzi od innych. A wiec powtórzę pytanie: @zen Można spytać, dlaczego Wielcy Guru gier losowych uważają, że nikt inny nie wpadł na ich świat widzenia gier losowych? Może wydać ci sie to dziwne, ale nauka nie jest zarezerwowana dla Mariusza. davidov Odpowiem ci w prosty sposób . Zważ co następuje i czy ja nie mam racji . Najpierw odpowiedz na pytanie czy przed 2003 rokiem poza typowaniem ktokolwiek napisał w temacie postu sposoby myślenia ?????? |
2015-03-06 (11:37)![]() Data rejestracji: 2011-04-28 Ilość postów: 225 ![]() | wpis nr 882 457 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Zen pytanie brzmi: Można spytać, dlaczego Wielcy Guru gier losowych uważają, że nikt inny nie wpadł na ich świat widzenia gier losowych? Może wydać ci sie to dziwne, ale nauka nie jest zarezerwowana dla Mariusza. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 6 7 Wyślij wiadomość do admina |