Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Exel - potrzebna porada |
2014-08-29 (10:22)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 829 786 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Leszek doskonale sobie zdaję sprawę że bez makra nie będzie można wykonać arkusza który mam zamiar nazwać Hybryda_2015_ML. Teoretyczny opis arkusza podam w niedziele (będę miał więcej czasu niż w normalny dzień) jak arkusz powinien działać, jakie powinny być zależności po wykonaniu analizy, jak piszę to tylko teoria praktyka i tak okaże swoje. Analiza opiera się pa prostej zależności Jest liczba lub jej Niema w przedziale wyjść 80 liczb, widzę tu płynność występowania liczb. Np. Wiadomo ze w stałym przedziale losowań każda liczba posiada inną wartość występowania, ale dąży do utrzymania tej wartości, dlatego chcę poddać analizie każda liczbę osobno ustalić jej wartość (nie średnią czy współczynnik) i kiedy liczba zejdzie poniżej swojej wartości sprawdzić długość oczekiwania kiedy nastąpi powrót liczby do wartość. Nie jest to to samo co ilość losowań kiedy wyszła ostatnia 80 liczba. W tym przedziale liczby wychodzą różną ilość razy ale utrzymują swoją wartość. Postaram się to wszystko opisać w niedziele a formie obrazkowej żeby można było zrozumieć o co mi się rozchodzi .... wiadomo co wymyśle trudno jest zrozumieć ![]() |
2014-08-29 (10:34)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 22656 ![]() | wpis nr 829 791 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sławek> kiedyś Trebor napisał ,że" obrazek jest wart tyle co 1000 słów " jakoś tak, rozumiem ,że chcesz przyjąć jakąś |wagę dla liczby|, według własnego "widzi mi się", aby ta waga odzwierciedlała jej teoretyczną przydatność do dalszej gry. Aby tę wagę zweryfikować ,dobrze by było abyś opisał szczegółowo zamysł,wtedy będziesz miał możliwość zweryfikowania ,bo jeśli zrozumiem zamysł,to Ci napiszę procedurę,która wykona analizę skuteczności tego zamysłu , no o ile zrozumiem i jeszcze tego nie było ...... bo było już prawie wszystko . pozdrawiam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 Wyślij wiadomość do admina |