Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 87 88 89 ... 332 333
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

POWAŻNE PYTANIE DO PASKO

2009-06-25 (18:05)

status danteV
Data rejestracji: 2009-03-22
Ilość postów: 2034

4344
wpis nr 208 862
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Tajemniczego Don Pedro. Zarzucasz mi, że ja nie znam prawa (oczywiście mecenas ma zawsze racje) – i chwała Tobie za to.

Ty podobno znasz je dobrze, – więc pytanie pierwsze:

Czy grożenie komuś śmiercią jest wykroczeniem czy przestępstwem?

Czy czytając takie groźby powinien ktoś to zgłosić odpowiednim organom?

To teraz sprawdź kolego, kiedy się zalogowałeś i czego między innymi byłeś świadkiem.

Oczywiście wracamy do punktu wyjścia – Pan mecenas ma zawsze racje i zaraz napisze ze on tego nie czytał i ogólnie jest tu tylko od pouczania innych i że to nie były grożby tylko lekka wymiana zdań.

PS. Bardzo lubie być pouczany i wyciągam z tego wnioski, ale tylko przez osoby, które nie wytykają mi czegoś, czego sami nie stosują.

Niech prawo będzie zawsze z Tobą !!!!

2009-06-25 (18:34)

status kogucik19
Data rejestracji: 2006-03-24
Ilość postów: 7712

1867
wpis nr 208 869
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

PASKO ZADAM REAKCJI NATYCHMIASTOWEJ NA CHAMSTWO>KONIEC KROKA<jak nie to ja tez ale juz pod twoim adrsem puszcze odpowiednia wiazke i albo spotkamy sie w sadzie ,albo mnie zbanujesz dozywotnio,ale jak to temu czlowiekowi wychodzi to moze imnie bana omijac przyjdzie.ZADAM REAKCJ NATYCHMIASTOWEJ.
2009-06-25 (19:11)

status allclear
Data rejestracji: 2008-03-10
Ilość postów: 75

3261
wpis nr 208 879
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Według mnie te przepychanki, to taka dziecinna zabawa, a podejrzewam, że dzieci raczej tutaj nie ma. Nie lepiej ignorować głupie wpisy? Ktoś musi być mądrzejszy! Możesz być nim Ty!

Kieruję tą wiadomość nie do konkretnej osoby, tylko do tych mądrzejszych.

Dużo Spokojności Życzę
2009-06-25 (19:30)

status lustro
Data rejestracji: 2009-03-27
Ilość postów: 47

4363
wpis nr 208 883
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kogut,już kiedyś Mańkowi groziłeś sądem i co?

To jeszcze bym zrozumiał ale sąd dla admina, no daj spokój człowieku i idź na urlop, bo rozum też potrzebuje regeneracji.
2009-06-25 (19:34)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 208 885
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aby coś można było poddać regeneracji , to wpierw to musi istnieć...a tu nawet nie ma z czego DNA pobrać...
2009-06-25 (20:11)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 208 892
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

DanteV,

Tobie coś się pomieszało..

W ogóle nie rozumiem Twoich pretensji. Chyba, że jesteś Edim8 pod tym nickiem i znowu nie wiadomo z jakiego powodu mnie atakujesz. Nie tak brutalnie, jak to byłem zacytowałem nieco wpisów wcześniej na tymże wątku z grzecznym zapytaniem do Administratora portalu, co o tym sądzi?

To jest ten problem, o który pytałeś, gdy pytałeś o moje pytanie do Administratora.

Do Twojej wiedzy DanteV. Było Tak. Poprosiłem pana Edi8 o drobną przysługę, o taką samą przysługę, o jaką prosiło go uprzednio wiele osób. A na to zamiast spełnić mą prośbę i zamieścić te trochę zakładów, lub grzecznie odmówić, pan Edi8 napisał list pełen obrzydliwości uznawanych powszechnie za obelżywe. To jedna sprawa.

Dalej - NIGDY NIGDZIE NIE NAPISAŁEM, ŻE NIE ZNASZ PRAWA. Napisałem w trybie przypuszczającym, jako założenie, jako symulację. Napisałem BYCZYMI LITERAMI: \"PRZYKŁADOWO JEŚLI NIE ZNASZ PRAWA, wówczas (...)\". To druga sprawa.

Trzecia sprawa, to Twoje dziwne pytania. Z góry powiadam, nie jestem specjalistą od prawa karnego, bo Chwała Bogu, na razie nie było mi to do niczego potrzebne. Zajmuję się kwestiami prawa cywilnego i administracyjnego. Walczę o odzyskanie mienia, które państwo to, bez żadnego powodu, odebrało mojej rodzinie. ponieważ w Tym kraju trudno liczyć na prawników, to zajmuję się tym sam. I tę dziedzinę rzeczywiście opanowałem dość dobrze. Walczę z mafią zupełnych oszustów, pozbawionych jakichkolwiek zasad moralnych i w rażący sposób naruszających stanowione prawo. Po tej krótkiej dygresji o mnie, odpowiadam na Twoje pytania.

Jasnym jest dla mnie i chyba dla każdego, że grożenie popełnieniem przestępstwa jest przestępstwem. To jest, jak mi się zdaje, problem znany w Polsce głównie z procesów w sądach rodzinnych, sprawy przemocy domowej, no wiesz, mąż alkoholik, znęca się fizycznie i psychicznie nad żoną i dziećmi oraz GROZI IM ŚMIERCIĄ. Coś takiego jest przestępstwem. Nie wiem, czemu o to pytasz, jak masz taki problem, to powinieneś może zgłosić się o pomoc do kogoś. Mnie się zdaje, że są w Polsce instytucje pomagające ofiarom przemocy domowej, ale w tym momencie nic o tym nie wiem /przepraszam Cię bardzo, nie wiem po prostu/. Jeśli będziesz nalegał, mogę tę rzecz sprawdzić, ale sam też możesz poszukać pomocy w takiej sytuacji. Nawet w internecie coś znajdziesz, są popularne tzw. telefony zaufania, itd.

Kwestia, czy ja coś czytałem o Twoich sprawach gdy Ty komuś czymś groziłeś albo odwrotnie. No niestety, z przykrością stwierdzam, że ja tu nie po to wchodzę na ten portal, aby szukać Takich rzeczy. Więc nie wiem w czym rzecz, nie rozumiem Ciebie w tym pytaniu. Myślę, że Admin groził komuś, ze go wyrzuci z portalu raz na zawsze, ale komu, nie pamiętam.

Nie pamiętam abym ja Tobie czymkolwiek groził, ani Ty mnie. Być może czymś mi groziłeś, musiałem tego nie dostrzec, Wybacz, jestem przemęczony i wyjątkowo roztargniony.. Przepraszam za to..

W kwestii, czy należy zgłaszać do odpowiednich organów /pewno masz na myśli policję albo prokuraturę/ fakt popełnienia przestępstwa, lub gdy się czytało /pewno gdy się widziało i słyszało - to również/ o groźbach, lub było ich świadkiem.

No więc prawo zawsze jest niejasne i dyskusyjne, nawet przy dobrej woli ustawodawcy. Polskiemu Ustawodawcy zaś z całą pewnością brak dobrej woli.

Ale czy zgłaszać. Czy zgłosisz organom, gdy usłyszysz, że sąsiad za ścianą znęca się nad rodziną, bije i \"ryczy na dzieci, że je tej nocy zabije\"? To jest pewno coś takiego, o co pytasz.

Albo idziesz ulicą, a tu kilku oprychów łapie dziecko i zaczyna zabijać, to co robisz? Obojętnie odejdziesz? Sam sobie odpowiedz, wtedy zrozumiesz.

Co zrobisz w teatrze, gdy aktor bierze rekwizyt i \"zabija\" w scenariuszu innego aktora?

Albo czytasz książkę tzw. kryminał i ktoś komuś grozi?

Zatem jasnym jest, że nie każde \"grożenie\" jest grożeniem.

Karalne są przestępstwa prawdziwe a nie fikcja. I takie przestępstwa, zgodnie z polskim prawem, każdy obywatel ma prawo i obowiązek zgłaszać do właściwych organów. Czyli w razie natychmiastowego zagrożenia na policję, w razie /ogólnie/ naruszenia prawa - do prokuratury.

Tu wiele można pisać, ja piszę w skrócie i to chyba raczej takie same oczywiste rzeczy, które każdy wie...

Jak idzie o Twój problem, że \"mecenas ma zawsze rację\" , to niestety nie masz racji.

Powaga rzeczy osądzonej przynależy sądom a nie pełnomocnikom!

I to jest zasada ograniczona warunkami, mianowicie stosownie do treści art. 366 kodeksu postępowania cywilnego, prawomocny wyrok ma powagę rzeczy osądzonej tylko co do tego, co w związku z podstawą sporu stanowiło przedmiot rozstrzygnięcia, a ponadto tylko między tymi samymi stronami.

Myślę DanteV, że w miarę wyczerpująco wyjaśniłem Twoje wątpliwości. Oczywiście na takim portalu i w tym wątku, to i tak przekroczyłem, jak się zdaje zasady przyzwoitości i zanudziłem wszystkich na śmierć. \"A za to powinny być drakońskie kary w KK.

Przepraszam za to, ale to była odpowiedź na pytanie do mnie.

GDYBY KTOŚ Z SZANOWNYCH FORUMOWICZÓW MÓGŁ W UPRZEJMY SPOSÓB UDZIELIĆ P. DANTEV UZUPEŁNIENIA MEJ WYPOWIEDZI, TO PROSZĘ !

Samych 10-tek za 2 godziny dla wszystkich!!

Moje uszanowanie
2009-06-25 (20:33)

status edi8

2623
wpis nr 208 901
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tajemniczy Don Pedro>>> zapewniam , że nie jestem użytkownikiem o nicku DanteV.

Wobec tego , że jak ostatnia łachudra i prosty cham , posuwasz się do publicznego kłamstwa pisząc , iż mój wpis do Ciebie adresowany a będący repliką na Twój wpis do mnie był \"listem pełnym obrzydliwości\" - to go tu zacytuję w całości , aby osoby niezorientowane w toczącej się wokół niego dyskusji , nie bazowały jedynie na Twojej - KŁAMLIWEJ - relacji o jego inkryminowanej mi treści.

Oto mój wpis do T.D.P. z wątku \"Blanki\"\"

\"Tajemniczy Don Pedro ,

bez obrazy -

ale po co piszesz takie bzdury ,

jak we wczorajszym wpisie z

godziny 22.28?

Nie wiedząc czego oczekuje adamo123 ( co do gwarancji systemu na 24 liczby ) podałem mu nazwy 2 programów , które mają wbudowane generatory systemów pełnych - aby sobie samodzielnie przy ich pomocy system pełny wytworzył , bo 3z24=2024 zakłady.

Jednak w tym samym czasie doprecyzował , że chodzi mu nie o system pełny a skrócony i podał parametry: dla 5 i 6 trafień z 24 liczb z gw.3

Więc po co kolego piszesz tu te bzdury na poziomie piaskownicy

( o systemie pełnym do DL )- skoro jesteś już po 50-tce???

Ani to śmiesze ani nawet dowcipne , ani mądre ani pouczające...

Jeśli jeszcze raz coś równie głupiego pod moim adresem wyrwie Ci się

\" zza zagrody zębów\" - jak pisał Homer , to wtedy ja napiszę Ci abyś ogolił sobie jajca , wziął od wnuczków wiaderko i łopatkę i w piaskownicy robił z siebie idiotę , a nie na tym forum...

Zatem miej baczenie na to , co twórczo płodzisz i w moim kierunku adresujesz - pomny możliwych tegoż z mojej strony konsekwencji , w formie replik dużo w tyle nie pozostających za Twoimi pierwotnymi tekstami!

Pzdr.

edi8 \"

................................................................................................................

Mam nadzieję , że nikt już w te wobec mnie rzucone przez Ciebie oszczerstwa , zawarte w tym ustępie \"LIST PEŁEN OBRZYDLIWOŚCI\" nie da wiary - chyba , że pisząc to , miałeś na myśli swoje jaja!!!

2009-06-25 (20:47)

status edi8

2623
wpis nr 208 903
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

c.d.

Oczywiście nie ulega kwestii dla nikogo ( poza Adminem PASKO ) że ten fragment , który tak dotknął T.D.P. \" napisałem w trybie przypuszczającym, jako założenie, jako symulację\".*

* cytat za T.P.D. z jego wpisu do użytkownika DanteV

Pzdr.

edi8
2009-06-25 (21:06)

status kogucik19
Data rejestracji: 2006-03-24
Ilość postów: 7712

1867
wpis nr 208 907
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja dam wiarę bos jest cham i po tobie mozna sie wszystkiego spodziewać.Zawsze jak znajdzie sie ktos mądrzejszy,kulturalny,to jest zagrożeniem dla twojej chamskiej osoby,i tylko w ten sposób manipulując faktami chcesz ocalić swoja chropowata skore.Ale z chamem kulturalny człowiek nie wygra gdyż musialby sie znizyc do jego poziomu,a nie wszyscy potrafia niestety bo im na to godnosc osobista nie pozwala.
2009-06-25 (21:38)

status edi8

2623
wpis nr 208 924
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

SIO ptaku-głuptaku , a nawet patataj patataj....

2009-06-25 (21:43)

status edi8

2623
wpis nr 208 926
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

c.d.

Miałem przecież na myśli , że nikt NORMALNY i INTELIGENTNY w te kłamstwa i bzdety autorstwa T.D.P. nie uwierzy - a ptak-głuptak niech sobie wierzy bo taka jego rola , bo on nawet w bociana wciąż wierzy a wszak cała dziatwa do listonosza podobna
2009-06-25 (22:55)

status slawomir71
Data rejestracji: 2009-05-27
Ilość postów: 4974

4645
wpis nr 208 950
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pasko. Mam pytanie do ciebie. Czy jesteś w stanie wprowadzić na mini czacie opcję \"ignoruj Użytkownika\" ? Chodzi mi o to że jeśli nie mam ochoty czytać wpisów jakiegoś użytkownika , to daję go do listy ignorowanych , i nie wyświetlają mi się jego wpisy. Pomyśl o tym . Pozdrawiam.
2009-06-26 (08:41)

status danteV
Data rejestracji: 2009-03-22
Ilość postów: 2034

4344
wpis nr 208 970
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tajemniczy Don Pedro - jeśli moje wpisy traktujesz jako atak a nie jako formę dyskusji na dodatek sprowadzonej do bardziej żartobliwej formy to oczywiście zakańczam tym wpisem ataki wobec Twojej osoby.

Oczywiście dodam też iż nie jestem edim8 a edi8 nie jest mną aczkolwiek dodam że czytając wpisy niektórych tutaj użytkowników podziwiam ich wiedzę oraz szybkość ich odpowiedzi wraz z przekazaną pomocą. Staram się również unikać wchodzenia w dyskusje pomiędzy dwóch użytkowników dlatego że z ich punktu widzenia każdy ma racje a moją skromną ocenę pozostawiam samemu sobie.
2009-06-26 (14:55)

status edi8

2623
wpis nr 209 030
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

PASKO: tą drogą składam Ci serdeczne podziękowania za spełnienie tej mojej niedawnej prośby o skrócenie męk \"nielota19\" - poprzez jakże należnego bana , co sprawi iż jego urlop się o te kilka dni wielce mu potrzebnego odpoczynku się przecież wydłuży...

Tak właśnie pojmuję rolę Admina - jako dbającego o nestorów , a przecież \"nielot19\" jest autentycznym nestorem a nawet zabytkiem z epoki kamienia łupanego i to nie od starczego łupania w kolanie a fazy rozwoju...

Pzdr.

edi8
2009-06-26 (19:11)

status edi8

2623
wpis nr 209 119
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie bardzo wiem , po co robić przedgląd w samochodzie , w którym poprzez dziury w dachu , masce , błotnikach i podłodze wszystko widać dokładnie , bo jest to francuskie auto marki AŻUR z koreańskim silnikiem firmy SAMGOPCHAMGO
2009-06-26 (19:13)

status tczew 1958
Data rejestracji: 2009-04-01
Ilość postów: 6520

4389
wpis nr 209 121
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wszedzie pełno tej zarazy społecznej. E--- 8.
2009-06-26 (19:15)

status edi8

2623
wpis nr 209 122
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tczew 1958 - jesteś badziew!!!
2009-06-26 (19:18)

status kasia80
Data rejestracji: 2009-05-18
Ilość postów: 193

4604
wpis nr 209 125
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Edi8 wiesz co znaczy słowo badziew?....a no wiesz przecież codzień widzisz Go w lustrze jak sie przeglądasz... Buraku
2009-06-26 (19:19)

status edi8

2623
wpis nr 209 126
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak bo nakleiłem Twoją fotkę na lustrze!!!
2009-06-26 (21:05)

status chippi
Data rejestracji: 2008-05-19
Ilość postów: 614

3495
wpis nr 209 175
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kogucik-wybacz-miałem Cie za poważnego gościa... i Ty z Królewskiego miasta Krakowa... jak czytam Twoje posty to brak mi słów.Obrażasz i wyzywasz się z Edi8 jak dzieciak. WSTYD,WSTYD i raz jeszcze WSTYD!!! gdzie honor??? zupełnie Cie nie rozumiem. Mi jakby ktoś tak pisał machnął bym na to ręką a Ty jak dziecko wypisujesz...

Edi8- Ty też. Piszesz, że jesteś wiekowo ode mnie starszy-i być może tak jest (nie neguje tego) ale Twoje wpisy naprawdę już chyba nikogo nie \"bawią\". co ty chcesz od Tczewa ???? To naprawde porzady gość!!!

Nie mógłbyś wreszcie wyluzować??? Zacząć typować i myśleć jak ustrzelić 10/10 ??? Jak chcesz sie kłucić i epitetami rzucać to polecam chata na interii... (szczególnie bez cenzury)Do woli bedziesz mógł pisać co tylko do głowy CI przyjdzie. Wiedz, że nie wszyscy chcą czytać Twoje jak i kogucika wypociny.

Jeżeli masz honor to zrozumiesz to co napisałem.

Proszę Was obu-dajcie już spokój. Być może zagladają tu młodzi ludzie i nie powinni się gorszyć a śmiem twierdzić ze tak jest czytając Wasze litanie! Dajcie na LUZ! dziękuje!
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 87 88 89 ... 332 333
Wyślij wiadomość do admina