Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 86 87 88 ... 332 333
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

POWAŻNE PYTANIE DO PASKO

2009-06-24 (19:49)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 208 585
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Otrzymałem list na forum publicznym o następującej treści:

\"Więc po co kolego piszesz tu te bzdury na poziomie piaskownicy

( o systemie pełnym do DL )- skoro jesteś już po 50-tce???

Ani to śmiesze ani nawet dowcipne , ani mądre ani pouczające...

Jeśli jeszcze raz coś równie głupiego pod moim adresem wyrwie Ci się

\" zza zagrody zębów\" - jak pisał Homer , to wtedy ja napiszę Ci abyś ogolił sobie jajca , wziął od wnuczków wiaderko i łopatkę i w piaskownicy robił z siebie idiotę , a nie na tym forum...

Zatem miej baczenie na to , co twórczo płodzisz i w moim kierunku adresujesz - pomny możliwych tegoż z mojej strony konsekwencji , w formie replik dużo w tyle nie pozostających za Twoimi pierwotnymi tekstami! \".

------------------------------------------------------------------------------------------

Edi8 wpis z 24-06-2009, godz. 6:24

------------------------------------------------------------------------------------------

CO O TYM MYŚLEĆ?

Bo po przewinięciu kilkunastu stron gwarantowanych sposobów gry \"made by Edi8\", poprosiłem w niezwykle uprzejmym wpisie, aby podał

GWARANTOWANY SYSTEM W DL NA SZÓSTKĘ.

Dużo z tym roboty, rozumiem, no ale myślałem, że Edi8 lubi takie rzeczy wklejać ?!

Przy okazji inni użytkownicy mieliby co przewijać, bo to, co do tej pory zaoferował nam do przewijania, to znowu nie tak wiele. Ludzie dopraszają się liczb

Kto, jeśli nie Edi8, mógłby im podać pełny gwarantowany system w DL na szóstkę.

Co się ograniczać, jak wygrywać, to wygrywać. Raz trafić a dobrze i kwita.

I napisałem mu /może zbyt pochopnie?!/ \"WKLEJAJ\".

A na to otrzymałem /publicznie / powyższy list. Mógłbym się sądzić, pewnie wygrałbym zwrot kosztów a on zapłaciłby na cel społeczny. Ale nie mam teraz czasu ani nawet humoru do takich rzeczy. I tak mam kilka spraw w sądach, poważnych spraw.

Nie w tym rzecz.

Chodzi mi o to, iż ja się wychowałem w środowisku, w którym napisanie do kogoś obcego bezwolnie / i PUBLICZNIE/ żeby sobie \"JAJCA OGOLIŁ\" byłoby nie do przyjęcia. To po prostu byłoby niemożliwe. W ostateczności jako rubaszny żart w zakrapianej prywatnej biesiadzie. Ale nie publicznie! Nie na poważnie!

Wybaczcie moi Drodzy, wybacz Adminie Pasko. Może jestem przeczulony.

A co o tym myślą inni, ciekaw jestem?

Wszystkiego Dobrego
2009-06-24 (20:07)

status Zoska44
Data rejestracji: 2009-06-21
Ilość postów: 23

4780
wpis nr 208 595
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Don Pedro. Rzeczywiście takiego języka jakiegu użył edi8 w stosunku do Ciebie nie powinno się publicznie używać ale prawdziwą próbkę dużo poniżej rynsztoka daje maniekg w swoim temacie \"Zakres plusa\". W obu przypadkach Pasko powinien szybko reagować.

Pozdrowienia.
2009-06-24 (20:16)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 208 599
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tajemniczy Don Pedro>>> sądziłem , że akurat Tobie znana jest umiejętność czytania i rozumienia tego co się czyta...

Zacytuję ten fragment ( będący jedynie repliką na Twoje głupkowate a do mnie poczynione także na publiczbym forum uwagi ) który tak Cię poruszył:

\"Jeśli jeszcze raz coś równie głupiego pod moim adresem wyrwie Ci się

\" zza zagrody zębów\" - jak pisał Homer , to WTEDY ja napiszę Ci abyś ogolił sobie jajca , wziął od wnuczków wiaderko i łopatkę i w piaskownicy robił z siebie idiotę , a nie na tym forum... \"

.................................................................................................................

Nawet dla ludzi średnio inteligentnych , jest tu w jasny sposób czytelny - bo podany - tryb przypuszczajacy , z podaniem warunku w jakim ewentualnie DOPIERO dojdzie do skierowania do Ciebie apelu o tę depilację miejsc intymnych a nastepnie po wyposażeniu się w niezbędne w piaskownicy akcesoria , udanie się tam...

Zatem nie rozpatrujmy sytuacji hipotetecznej , która jeszcze nie miała miejsca - a jest jedynie na ten moment INFORMACJĄ dla Ciebie o możliwych z mojej strony działaniach , gdyby te idiotyczne z Twojej strony do mnie publiczne kierowane uwagi , miały się tu powtórzyć...

P.s: w perspektywie sygnalizowanego cywilnego procesu sądowego , proszę Cię o podanie tu , co jest Twoim imieniem a co nazwiskiem: TAJEMNICZY DON PEDRO i jak mój wpis naruszył publiczny wizerunek onego T.D.P. , bo mnie maluczkiemu nic nie wiadomo o tej niewątpiwie znanej publicznej postaci , która w wyniku zapowiedzi zamieszczenia mojego apelu o zaprzestanie durnowatości we wpisach , utraciła całą swoją zawodową renomę oraz poniosła niepowetowane straty wizerunkowe tudzież psychiczne...

edi8

2009-06-24 (20:20)

status dragon
Data rejestracji: 2009-05-16
Ilość postów: 420

4593
wpis nr 208 600
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

.....niestety, ale pytanie o tak niedorzeczną sprawę jak wklejenie systemu pełnego dla D.L wymagało stanowczej odmowy.

Przecież nawet początkujący gracz wie że w D.L jest system pełny od 7-miu do 12-tu liczb i nie wymaga żadnego rozpisywania.

Po prostu jest tabela, są określone ilości wygranych i basta !!!

edi uznał, że się z niego nabijasz i w tak ostrej formie zareagował na niewątpliwie dziwne zapytanie (przynajmniej przez kogoś kto wcześniej wykazywał, że ma olbrzymie doświadczenie w grach losowych)

2009-06-24 (22:16)

4474
wpis nr 208 652
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dragon,

nie masz racji.

System od 7 do 12 liczb oferowany przez Totalizator SA nie daje gwarantowanej szóstki.

To jest tak, jakbyś mi doradził, abym sobie wysłał 1 zakład za 2 złote 50 groszy i jeżeli trafię wszystkie liczby to będzie szóstka.

Dragon

To nonsens, Ty nie rozumiesz, co to jest system pełny z gwarancją szóstki.

A Edi8 wie i nie chce wkleić.

Lubi wklejać, gdy setki osób proszą o liczby. Proszą nieustannie o liczby. Ja też poprosiłem.

On nie tylko odmówił, ale pisze w sposób hm... hm... nieprzyjęty w moim środowisku.

Może to jest środowisko zbyt elitarne?

Rozumiem, że w PRL-u miałem niesłuszne pochodzenie, ale teraz? Wybaczcie.

Jeśli odmawia się uprzejmej prośbie, w taki sposób to coś znaczy. Co?

Poddaję to pod publiczną dyskusję, bo to ciekawe, jak inni o tym myślą.

Znalazła się od razu osoba, tuż pod moim wpisem poprzednim w tym wątku, która od razu zrozumiała o co chodzi. Kobieta. Prawdopodobnie też należy do tego środowiska. W każdym razie zrozumiała w lot w czym rzecz..

Właśnie ciekaw jestem, czy to kwestia kultury i wychowania, czy logiki myślenia, czy odpowiednio rozwiniętego zmysłu uczuć wyższych /rzecz niedostępna np w procesie wychowawczym środowiskom patologicznym/, czy to kwestia jakiegoś wyjątkowego stresu.

Przykładowo ja to rozumiem, że jak kogoś ugryzł jakiś potężny pies /wybaczcie nie znam się na kynologii zupełnie, może coś pomylę/, np. potężny ratler, ogromny pekińczyk, buldog czy nawet nieduży domowy-pokojowy rottweilerek, to delikwent ryczy jak oszalały i gdyby w tym momencie był przy komputerze na tym forum, no to pisze np. tak, jak to co cytowałem.

No, ale zazwyczaj następuje potem takie jedno serdeczne i cudowne słowo. Jest takie słowo, które robi cuda. Jakie to jest słowo?

2009-06-24 (22:20)

status www.multimaniekg.pl.tl/
Data rejestracji: 2009-06-24
Ilość postów: 2

4824
wpis nr 208 654
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

pasko mam do ciebie prosbe

czy moglbys panowac nad praca

romanaxa czlowieka skrzywdzonego przez los i czepijacego sie wiecznie mojej osoby

romanax jesli masz wszystkich w domu zachowuj sie jak czlowiek normalny a nie jak sep

ktory tylko czeka

wez na powstrzymanie

a jak to bedzie za malo pierd.. sie o mur mozez zmadrzejesz

bo w tej chwili zachowujesz sie jak przedszkolak

2009-06-24 (22:44)

status edi8

2623
wpis nr 208 668
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tajemniczy Don Pedro>>>> będąc człowiekiem empatycznym , wyczuwam Twoją nieśmiałość , zawartą w obawie odrzucenia przeze mnie Twoich jakże należnych mi przeprosin za ten Twój wczorajszy idiotyzm obecny w znanym Ci zapewnie Twym własnym wpisie , popełnionym niewątpliwie w przypływie kasy z zasiłku dla bezrobotnych i w oparach płynnego produktu za tę kasę nabytego - o czym zdaje się zaświadczać ta chwilowa u Ciebie utrata instynktu samozachowawczego...

Więc pragnę niniejszym oświecić Cię , że śmiało możesz mnie przeprosić a ja te przeprosiny przyjmę i Twój nietakt w formie jakże głupiegp żartu , który zupełnie Ci nie wyszedł , pójdzie w zapomnienie - choć tyle setek osób było czytelnikami tego Twojego totalnego blamażu wynikającego z jakże błędnego przekonania wyrażonego w uzurpowaniu sobie prawa do dworowania z innych - nie licząc się z prawem innych do na tym gruncie działań odwetowych....

Zatem możesz już śmiało - Tajemniczy Don Pedro - mnie przepraszać!!!

Tylko nie kompromituj się tu więcej podobnymi próbami jakże niskiego lotu dowcipów , które może są przyjęte w Twoim środowisku - ale nie w moim.

Zapamiętaj też sobie: bumarang źle rzucony rozbija łeb nieudolnie nim rzucającego - a zatem po przeprosinach koniecznie zmień opatrunek na tym swym czerepie wielce rubasznym...
2009-06-24 (22:48)

4474
wpis nr 208 670
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jeszcze jedno,

Dragon, należy Ci się dokładniejsze wyjaśnienie. Przecież oczywiście, że pełny system z gwarancją szóstki w DL, to jest bez \"mała\" /ładne bez mała swoją drogą / 14 milionów zakładów.

No ale sam się przekonaj, Edi8 każdemu, kto poprosi, albo i nie poprosi, wkleja pracowicie swoje sposoby gwarancyjne.

No to, pomyślałem sobie, że i ja poproszę. A co, nie wolno, nie mam prawa, czy jak?! Mnie obejmuje jakaś dyskryminacja, czy jak?

Za niesłuszne pochodzenie? Ale moja rodzina za niesłuszne pochodzenie została okradziona z mienia ruchomego i nieruchomego po wojnie. Teraz rzekomo ustawa zasadnicza wszystkich traktuje równo, co do praw..

W końcu, raz się żyje! A wygrać raz i koniec z tym. Zagrać raz, na kumulacji, za co najmniej 200-300 tysięcy i się zobaczy.

Puścić chociaż jakieś większe wycinki pełnej permutacji. Cała rodzina wypełniałaby kupony do tego ataku przez wiele dni. Ile byłoby zabawy. Zablokowalibyśmy na cały dzień przy pomocy krewnych i znajomych kilkanaście kolektur w Krakowie i np. Kol. Kogucik nie mógłby tam nadać swoich zakładów /mnie to nie cieszy, ale wiem wiem.. niektórych innych by to uradowało/.

Byłoby wesoło!

Poprosiłem zatem o wklejenie pełnej permutacji /czyli z gwarancją szóstki/.

No bo skoro Admin pozwala na wklejanie tu co chwilę różnych małych i niemałych zestawów, no to nie tylko ja, ale wszyscy, mieliby od razu, raz na zawsze -wszystkie liczby. Przynajmniej w DL !!

A potem, kto wie, można by wklejać i wszystkie liczby do multi /tzn.wszystkie kombinacje dziesiątek/ , więcej tego będzie, no, ale jak napisałem. Skoro Edi8 to tak ochoczo i pracowicie robi, a Admin akceptuje bez zmrużenia oka, no to...

Dragon, czy ja tu nieco żartuję.

Zośka44 to wie, Admin też wie, jeszcze więcej osób z tego forum wie. A czy Ty wiesz, tego nie wiem.

Pomyślności
2009-06-24 (22:53)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03
Ilość postów: 4418
ADMIN
1
wpis nr 208 671
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Oczywiście don Pedro ma rację.

edi8 - Twoja odpowiedź co do hipotetyczności sytuacji z ogoleniem jaj, jest bez sensu.

W takim razie ja napiszę do Ciebie:

\"Edi8 jeśli trafisz 6 w Dużego Lotka to idź pierdol....., wsadź sobie ryj, ...... \" itp. itd.

Po czym napisałbyś, że Cię obraziłem, a ja bym Ci odpisał, że to sytuacja hipotetyczna i że to dopiero jak trafisz 6/6 w Dużego Lotka, co jest praktycznie niemożliwe.

Pozdrawiam

2009-06-24 (22:57)

status edi8

2623
wpis nr 208 674
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

PASKO: wcale mnie nie zaskoczył Twój wpis , bo przecież - załóżmy hipotetycznie - gdybyś nie był tak głupi i prosty jak nie jesteś , to byś tego co napisałeś nie mógł nie napisać...
2009-06-24 (23:04)

status kogucik19
Data rejestracji: 2006-03-24
Ilość postów: 7712

1867
wpis nr 208 676
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tajemniczy Don Pedro kogucik z największa przyjemnoscia uznając twoja grę za zjawisko wyższej konieczności z największa przyjemnoscia sam zaproponowałby wspolprace i pomagał wysłać zwycięskie kupony.Jednak moje dobre wychowanie nie pozwoliłoby bez zaproszenia do wspolpracy przez ciebie takowa podjąc.Uważam ze jak bys poprosił to pomoc bys otrzymal.Sa tacy co bez prośby o pomoc sami ja daja i potem chwala sie wszem i wobec i każdemu z osobna jak oni to byli pomocni.Ale do takiego postępowania musi byc tupet,lub cos co sie natręctwem nazywa.Pozdrawiam
2009-06-24 (23:06)

4474
wpis nr 208 677
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sytuacja wyjaśniona. Dokładnie o to chodzi. To jest czysta logika.

Dziękuję Ci Adminie!!

PS. Zagadka dla wszystkich chętnych.

Czy wiecie, jak jest absolutnie najdłuższa odległość we wszechświecie?

Ciekaw jestem, czy ktoś o tym słyszał, bo to jest zagadnienie generalnie filozoficzne, chociaż nieobce matematykom.

Otóż jest to tak na oko około pół łokcia, a dokładnie jest to odległość od głowy do serca. I ona jest właśnie tą ogromną odległością.

Człowiek potrafi, jak chce, przebywać tę odległość z prędkością znacznie większą niż największe prędkości we wszechświecie. Bo potrafi być naraz w obu miejscach.

Ludzie to czują na ogół bezbłędnie, a ja to tylko tak zwerbalizowałem.

Chodzi o to,że sam rozum bez serca, jest rzeczą diaboliczną, szatańską. A samo serce bez rozumu, jest czymś zgoła o niebo lepszym, ale jako pozbawione rozumu błądzi.

Ideałem jest, gdy człowiek przebywa w obu miejscach jednocześnie. Wtedy staje się genialny, za co by się nie zabierał.
2009-06-24 (23:08)

status edi8

2623
wpis nr 208 680
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

kurczak19>>> w tej sytuacji muszę zacytować naszego Admina:

\"jeśli trafisz 6 w Dużego Lotka to idź pierdol....., wsadź sobie ryj, ...... \" itp. itd.

2009-06-25 (05:05)

4474
wpis nr 208 714
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Adminie Pasko !

Tak sobie siedzę całą noc i obmyślam linię postępowania i ważne pisma procesowe w poważnych sprawach mojej rodziny i dla wytchnienia przedstawię tutaj coś, co być może kiedyś Ci się przyda. Bo nie wiadomo, kiedy wojownikowi przyjdzie zmierzyć się w walce i wówczas powinien być przygotowany. Wytrawni mistrzowie sztuki walki nigdy nie pokazują wszystkich sposobów walki swoim uczniom. Bo nie wiadomo, czy kiedyś i przeciw komu te \"tajne ciosy\" się przydadzą. Tak samo jest w grach karcianych, w szachach, w go, itp.

Przytaczam krótki artykuł mec. Karola Jokiela, cywilisty:

\"Stosownie do przepisu art. 216 K.k.: „kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności”. Przytoczony przepis reguluje drugi z omawianych tu czynów karalnych, godzących w cześć człowieka – zniewagę.

Również tutaj, podobnie jak w przypadku pomówienia, wyższa sankcja (grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku) spotka sprawcę, który przestępstwo tego rodzaju popełnił za pomocą środków masowego komunikowania (art. 216 § 2 K.k.) oraz możliwe jest orzeczenie nawiązki.

Szczególnym unormowaniem jest zapis, iż jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego, albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary (art. 216 § 3 K.k.).

Zniewaga to ubliżenie komuś słowem lub czynem, ciężka obraza. Najczęściej zewnętrzną jej postacią będzie słowo (użycie słów wulgarnych, epitetów), gest, pismo (np. list o obraźliwej treści), rysunek (np. karykatura), a nawet, jak się wydaje, zachowanie (np. odwrócenie się plecami). To, czy dane słowo, gest bądź zachowanie uznane zostanie za zniewagę, zależy od zdeterminowanych kulturowo w danym środowisku i powszechnie przyjętych ocen, niezależnie od odczuć samego pokrzywdzonego.

Omawianego przestępstwa można się dopuścić jedynie w formie działania, a nie zaniechania. Nie wypełnia więc znamion znieważenia okazanie lekceważenia np. przez odmowę podania ręki. Znieważonym może być tylko konkretna osoba fizyczna, a nie – jak w przypadku pomówienia – grupa osób, instytucja, osoba prawna lub jednostka organizacyjna niemająca osobowości prawnej.

Zniewagi można dopuścić się wyłącznie w obecności pokrzywdzonego, a w wypadku znieważających wypowiedzi uczynionych pod nieobecność pokrzywdzonego – warunkiem karalności jest działanie publiczne (co do znaczenia tego pojęcia patrz wyżej) albo w zamiarze, aby treść zniewagi dotarła do pokrzywdzonego (np. korespondencyjnie).

Zarówno pomówienie jak i zniewaga podlegają trybowi ścigania z oskarżenia prywatnego, co oznacza, że jedynie od woli pokrzywdzonego i od jego inicjatywy będzie zależało wszczęcie postępowania karnego, gdyż jedynie on może wnieść akt oskarżenia (zasadniczo nie zajmie się tym ani prokuratura ani policja). W sprawach o przestępstwa ścigane z oskarżenia prywatnego (np. pomówienia lub zniewagi) prokurator wszczyna bowiem postępowanie albo wstępuje do postępowania już wszczętego tylko wtedy, jeżeli wymaga tego interes społeczny (art. 60 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks postępowania karnego, Dz. U. Nr 89, poz. 555 z późn. zm.).\"

TAK NA WSZELKI WYPADEK...
2009-06-25 (05:14)

status edi8

2623
wpis nr 208 715
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Patrząc na powyższe , jeden tylko ciśnie mi się na usta komentarz - w formie znanego powiedzenia:

\"Uczył Marcin Marcina , a sam był głupi jak świnia!\"
2009-06-25 (07:14)

status dsg
Data rejestracji: 2009-05-06
Ilość postów: 342

4565
wpis nr 208 719
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

dziękuję CI Adminie bo teraz sobie uświademilem, że sam jestem DDA
2009-06-25 (07:19)

status dsg
Data rejestracji: 2009-05-06
Ilość postów: 342

4565
wpis nr 208 720
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

chociaż taki opis pasuje do 30% społeczeństwa
2009-06-25 (09:39)

status danteV
Data rejestracji: 2009-03-22
Ilość postów: 2034

4344
wpis nr 208 734
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tajemniczy Don Pedro - jestem prostym człowiekiem i daleko mi do takiego rozumowania świata i ludzi jak to robisz Ty. Ale próbowałem najmocniej jak mogę wytężyć swoją ubogą jak myślę inteligencje, spryt i zrozumienie i zrozumieć Twój ostatni wpis. Stwierdzam z przykrością - nie udało mi się.

Zwracam się do Ciebie z pytaniem - w którym momencie zadałeś adminowi tej strony poważne pytanie.

Do szanownego admina - wobec ostatniego wpisu Tajemniczego Don Pedro mam pytanie tej treści - które metody będzie Pan stosował

- mec. Karola Jokiela

- art. 216 § 3 K.k

itd itd

czy też regulamin stworzony dla potrzeb tego forum? Dla mnie prostego człowieka jest to bardzo ważne ponieważ jeśli Pan będzie stosował kodeks cywilny a nie regulamin forum to ja jestem zmuszony każdy następny swój wpis konsultować ze swoim prawnikiem. Za każdy następny swój wpis mogę zostać pozwany do sądu - bo pisząc np. Tajemniczy Don Pedro mogę zostać oskarżony o zniewagę lub ubliżenie słowem.

Sąd może mi się zapytać dlaczego napisałem Tajemniczy?

Dlaczego napisałem Don - może chodziło o Dorn?

Dlaczego napisałem Pedro - może chodziło o Pedros.

Z poważaniem użytkownik tego forum
2009-06-25 (15:28)

4474
wpis nr 208 799
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

DanteV,

Jasne, że musisz uważać na każde swoje słowo. Starożytne chińskie przysłowie mówi, że: \" Słowo jest jak ptak wypuszczony z klatki\".

Jeśli jesteś pełnoletni, to nic Cię nie usprawiedliwia i ponosisz pełną ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SWOJE CZYNY.

A CÓŻ W TYM JEST TAKIEGO DZIWNEGO?

Jeśli zaś jesteś niepełnoletni, to w zależności od wieku oraz zakresu popełnionego czynu ponosisz odpowiedzialność od częściowej po pełną /np. w przypadku popełnienia zabójstwa, gdy brakuje Ci niewiele do pełnoletności/.

Niestety, czy Ci się to podoba, czy nie, to kodeks cywilny oraz karny obowiązują na całym terenie RP. W związku z tym, każdy polski sąd oraz Trybunał Międzynarodowy, uzna ten fakt. W dziedzinie prawa cywilnego obowiązuje zasada: \"ignorantia iuris nocet\" /nieznajomość prawa szkodzi/.

Na tym forum obowiązuje Regulamin forum. Gdyby jednak występowała kolizja z prawem stanowionym w Polsce, to oczywiście obowiązują ustawy - prawo stanowione. Prawo ma być spójne i ta zasada dotyczy całości prawa obowiązującego, aliści z wyjątkami. Tzn. w dziedzinie prawa administracyjnego, zasada, że nieznajomość prawa szkodzi nie obowiązuje według ustawy, zaś w praktyce sędziowie polscy nie chcą tego respektować i ew. zainteresowani wygrywają dopiero w Trybunale Międzynarodowym. Prawdopodobnie prawo administracyjne w końcu zupełnie zaniknie. Tak samo jest teoretycznie w dziedzinie prawa pracy, aliści i tutaj sędziowie polscy zachowują się obecnie z reguły podobnie jak w prawie administracyjnym.

Fakt, że PRZYKŁADOWO Ty DanteV nie znasz prawa obowiązującego na terenie RP i zdaje Ci się, że ważniejszy jest Regulamin tego forum /chociaż ja np. nie rozumiem, gdzie Ty widzisz sprzeczność tego Regulaminu z ustawami obowiązującymi na terenie RP/, nie zwalnia Cię oczywiście z odpowiedzialności przed tym prawem i kto wie, być może będziesz w razie ekscesów brutalnie obudzony ze swej nieświadomości.

Jakkolwiek ja nie zauważyłem, abyś Ty był szczególnie podatny na zachowania kwalifikujące się do prywatnego powództwa cywilnego.

Jak chodzi o broń, którą daję Adminowi. Wolno mi. Tak samo Jemu wolno się z tym zapoznać, jeszcze w spokoju stosownie dozbroić i zrobić użytek, jeśli uzna to za stosowne. Wolna wola. NIE NASZA RZECZ. On tu jest pierwszym po Bogu, jak kapitan na okręcie. To też, do momentu naruszenia prawa stanowionego weźmie pod uwagę każda instancja.

W kwestii formalnej, tzw. anonimowość internetu nie zwalnia z odpowiedzialności prawnej w razie naruszenia stanowionego prawa. Anonimowość ta jest bardzo złudna, albowiem nie ma nic prostszego niż ustalić dane osobowe osób anonimowo występujących w internecie. W razie nakazu sądowego zobowiązany jest do tego każdy administrator internetu w Polsce, czy w Europie.

Tobie DanteV też wolno robić użytek z obowiązującego w Polsce prawa.

Gdybyś miał więcej pytań, chętnie udzielę odpowiedzi.

Miłego dnia i potężnej Wygranej
2009-06-25 (15:38)

4474
wpis nr 208 802
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

DanteV. przepraszam za brak wyjaśnienia w kwestii mojego nicku, jestem przemęczony i umknęło mi to w poptrzednim wpisie.

Możesz pisać mój nick bez obawy o powództwo, jest to nazwa własna i nie ma w niej niczego obraźliwego.

Sankcje dotyczą słów uznanych powszechnie za obraźliwe.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 86 87 88 ... 332 333
Wyślij wiadomość do admina