Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 120 121 122 ... 332 333 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | POWAŻNE PYTANIE DO PASKO |
2009-11-14 (16:08)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 252 111 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ? |
2009-11-14 (16:22)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4418 ADMIN ![]() | wpis nr 252 114 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba: ale daj mi jakiś cynk. Gdzie mam szukać i co? jakiś trop... |
2009-11-15 (01:21)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 252 293 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aczkolwiek obcy jest mi koński styl zaprezentowany przez niektóre powyższe wpisy /dziwnego gościa/, to faktycznie też miałem dokładnie taki problem. To jest coś, co działa dziwacznie, usiłuje zainstalować się w przeglądarkach i na dysku. Zapory ustawione na nieco powyżej średniego zabezpieczenia /bo jak ustawiam zapory na max., to sam mam natychmiast problemy z wejściem na niektóre amerykańskie portale z których często korzystam../ omija toto bez najmniejszego problemu. Antywirus tego nie widzi. Reakcja sprzętu jest ponadto zawsze taka, że te trojany spowalniają komputer i jakby \"blokują szybkie otwieranie stron\". Wówczas zawsze natychmiast uruchamiam programy do kasowania tego dziadostwa i na ogół przeczucie mnie nie myli. Ważne jest to, że te trojany buszują po normalnych popularnych stronach uznawanych za bezpieczne... Dopiero najlepsze programy typu Spyware identyfikują toto jako trojana i skutecznie kasują. Jest to coś, co zachowuje się jak nietypowy trojan - mianowicie usiłuje zgrywać dane z dysku. U mnie ma z tym problemy, ale jak ktoś nie zrobi skutecznych zabezpieczeń, to mu czyta jak z otwartej książki. Faktycznie coś takiego pląta się w internecie i wielokrotnie usiłowało mi się włamać do komputera, również z tej strony, ale nie tylko. Wielokrotnie z popularnych tabloidów. Moim zdaniem, mogę się mylić, to może być robota wiadomych służb. Otwarcie jakiś czas temu podawali, że będą przeczesywać prywatne komputery... Rzekomo w poszukiwaniu zboczeńców. Ale naprawdę prawdopodobnie chodzi o sprawy finansowe... Oni tego wcale nie ukrywają, że generalnie ludzie w Polsce są inwigilowani. Tymczasem, jak ogłaszają /np. jak podał wicepremier Pawlak/, obecnie nie inwigilują byle kogo, w przyszłości chcą inwigilować wszystkich. Komuna żywa /Ljenin ciągle żywy!/ tyle, że w wersji Unii Europejskiej. Nazwy tych plików są wprowadzające w błąd, np. maskują się jako pliki systemu operacyjnego /chyba najczęstsza wersja/.. Co bym sugerował: zdobyć dobry Spyware znanej firmy / te z nieznanych firm niekiedy same \"rozrabiają\"/. Używać raz dziennie - niestety trwa to długo, ale może pracować w tle. Ponadto robić porządki na dysku /defragmentacja/ raz dziennie - trwa to trochę, ale potem sprzęt działa znacznie wydajniej. Czyścić rejestr jak często się da, trwa to sekundy. Kasować \"ciasteczka\" co kilka minut - trwa to sekundę! Wszystko to razem, oprócz przywracania normalnej wydajności pozwoli też łatwiej wyłapać nieproszonych gości. Mam nadzieję, że ta strona też jest odpowiednio zabezpieczana i sprawdzana programami antywirusowymi. Natomiast przypominam, że w tym kraju, gdzie mało kto liczy się z prawem, obowiązuje przynajmniej teoretycznie domniemanie niewinności. Oszczerstwa i pomawianie jest karalne i ktoś, kto to robi, nie mając dowodów naruszania prawa, sam narusza prawo i naraża się na poważne kłopoty. No i wykazuje braki myślenia, bo jedną z lepszych metod na takie dziwne zachowanie komputera w sieci, to po prostu \"wyrwanie kabla z gniazdka\". I spokój. |
2009-11-15 (02:17)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 252 294 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A jeszcze nazwa przykładowego penetratora: \"HackTool.Win32.ASPScan!1K\" - informacja z Antyspyware. Z internetu: \"Hack Tool is a utility designed to penetrate remote computers...\" Pomyślności |
2009-11-15 (13:10)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 252 381 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zupelnie jak za dawnych lat. Dawno sie nie zakladalem. Wiec zalozylem sie z kolega ze na 100% w najblizych 3 dniach wypowie sie na temat problemow z wchodzeniem na strone Pasko kolega : \"Tajemniczy Don Predro\" oraz \".................................\" No czekam na ta druga osobe. No napisz bo 100-ke strace. ps1.Pasko czego szukac to juz wiesz, a gdzie masz szukac ? He, he.. w Warszawie , Swidnicy i .....ru. Jak widac masz powodzenie. Byc moze jest wiecej takich , nie wiem , ale trzy miejsca \"osoby\" to na pewno. ps2. TDPedro miales na mysli mnie z konskim stylem /dziwnego goscia/ ? Jesli tak to Wow, niezle, dobry jestes. Powinienes tez zaklady robi. Trafiles, ja czesto z rana pedze na koniu jak szalony przez pola, lasy laki, nie raz juz spadlem, wiec to pewnie dlatego mam ten konski styl i taki dziwny jestem. Slowem kon mi sie na mozg rzucil. I uwaga , nauczalem sie od konia gryzc. (raz mnie ugryzl) iiiiaaaaaa Karamba |
2009-11-15 (13:39)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 252 401 [ CZCIONKA MONOSPACE ] karamba, prosze cie, nie irytuj sa narzedzia w necie do skanowania calych stronek w poszukiwaniu zlosliwego oprogramowania i wiesz co ? na multipasko nic nie ma opanuj sie, jezeli nie znasz sie na rzeczy o ktorej piszesz mogles zalapac wira w zupelnie inny sposob 1. wlaczyles samodzielnie akurat w tym samym czasie program z wirem 2. ogladales w tym samym czasie inna stronke niz multipasko 3. miales wira od dawna i ktos sie z toba bawi pozdrawiam i nabierz szacunku do ludzi, za bezpodstawne oskarzenia mozna w Polsce isc do pierdla |
2009-11-15 (17:02)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 252 484 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ralfek, Z calym szacunkiem , ale ja mam szacunek do ludzi inteligentych. Do deblinych , mam od juz jakiegos czasu 0 szacuneczku. Malo tego zeby do ich debilnych mozgow cos dotarlo, pisz tak zeby cos mogli na swoj debilny sposob zrozumiec. Czyli ich jezykiem , slownictewm, poziomem z malo domieszka inteligencj wrodzonej i nabytej co by sie edukawali powoli i systematycznie. Dlatego tez pytam Cie \"ralfek\" czym Ty chcesz skanowac, po co i co ? Skoro ja wiem ze tego zadna obecna wersja jakiegokolwiek sofu nie wykrywa. Zeby wykrawala to trzeba najpierw im to wyslac co ma wykrawac. Tak sie sklada ze Ty nie masz bladego pojecia o czym ja pisalem i pisze. Widzisz ja juz od przeszlo 20 lat sobie viry , inne takie tam sprawki ogladam i podziwiam autorow za ich mierne umiejetnosci. A Ty ciagle scanujesz i sie zabezpieczasz na wszelike sposoby i jestes zawsze conajmniej jeden krok do tylu. I Tu nie chodzi o mnie Tylko o Ciebie i innych uzytkownikow. Bo ja jak widzisz moge to zauwazyc , a Ty nie. I to jest ta roznica. Ty sie dowiesz dopiero jak jakis soft dostanie aktualizacje. Odp. 1 - nie mam mozliwosci wlaczenia programu z wirem. Odp. 2 - nie ma znaczenia ile ston naraz ogladalem, ale bylem tylko na Pasko czyli jednej stronie. A tak naprawde to chcialem na nia wejsc i w tym momencie, bum. Ja to widze , Ty nie i nie masz takiej mozliwosci. Bo gdybys mial to bys takich glupot nie pisal. Odp. 3 - wirow mialem tysiace, kiedys to sobie ogladalem i podziwialem. Teraz mnie to zupelnie juz od dawna nie interesuje. Jak sie pojawia to go ogladam i kasuje zeby przez przypadek komus nie wyslac. Jedynie co, to zwracam uwage na to w jakich okolicznisciach sie pojawiaja pliki z czesto tysiacami literek , znakow i cyferek. I jak mi sie chce to informuje kogo trzeba , lub zglaszam administratorom tak jak np. w/w przypadku. Bardzo przepraszam ze zwrocilem uwage i zawracam dupe administratorowi Pasko. Najwyraziniej sobie tego nie zyczy wiec nigdy juz tego nie zrobie, nawet jakby mnie koledzy nawet konmi trojanskim chcieli rozerwac. ralfek - ja kogos oskarzylem bezpodstawnie? Jesli juz mam taki zamiary to raczej skladam odpowiednie dokumenty na policje i do Sadu. Tak jak kazdy normalny czlowiek na swiecie. Czyli nic innego jak to ze jak jestem glodny to ide do sklepu i kupuje cos do wchlaniania. Ok Ja Cie oskarzam o pisanie glupot. Jesli bezpodstawnie to podaj mnie do Sadu. Karamba ps. Jest tez taka mozliwosc ze to wcale nie jest przstepstwo z tymi \"wysylkami niewidocznymi\". |
2009-11-15 (22:03)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4418 ADMIN ![]() | wpis nr 252 590 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba: ale tak to sobie możesz pisać do każdego innego administratora i portalu (np. onet.pl, nasza-klasa.pl). Macie wirusa, szukajcie sobie... Zgłaszasz to mi w identyczny sposób jak to robią Ci co dzwonią, że w szkole lub innej instytucji jest bomba. Chcesz abym ewakuował stronę, przestrzegł innych i szukał? Ty chyba faktycznie masz mnie za idiotę. Pozdrowienia ![]() |
2009-11-15 (22:30)![]() Data rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 2034 ![]() | wpis nr 252 608 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Od razu pisze, że jestem fachowcem w innej dziedzinie. Ale czytam to wszystko i dowiaduję się, że: Coś podobno jest, podobno o tym nie wie Administrator, podobno to coś to wirus, podobno robi szkody, podobno, instaluje się ze strony, podobno ktoś wie, co to jest, ale nie chce powiedzieć. Podobno w Loch Ness jest potwór, podobno duży, podobno ktoś go widział, podobno robi szkody, podobno ktoś wie, co to jest. Podobno…… itd… itd… Jedno jest pewne. Pozdrawiam Was!!! |
2009-11-17 (08:31)![]() Data rejestracji: 2003-08-15 Ilość postów: 1005 ![]() | wpis nr 253 040 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Common name: Doubleclick Technical name: Cookie/Doubleclick Threat level: Medium Type: Cookie Effects: It is a small text file stored on the computer when visiting web pages. Though it does not pose a risk by itself, malicious use by other software could threaten affected users\' privacy. It does not spread automatically using its own means. Affected platforms: Windows 2003/XP/2000/NT/ME/98/95 First detected on: Jan. 27, 2005 Detection updated on: Nov. 9, 2007 Statistics No Proactive protection: Yes, using TruPrevent Technologies |
2009-11-17 (09:43)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 253 059 [ CZCIONKA MONOSPACE ] to co szunaj podal to zwykle ciasteczko, no ale niektorzy sie obawiaja, ze moze im wyzrec mozg, niesamowite ![]() karamba, dlaczego piszesz tak, jezeli nie wiesz kim jestem i jakie mam umiejetnosci w strefie programowania i wiedzy o kompach? ale dla mnie jestes smieszny, szkoda tylko, ze nie spasujesz tylko idziesz w zaparte pozdr |
2009-11-17 (10:11)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 253 069 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ralfek - pasuje. Nie interesuje mnie kim jestes, Twoje umiejetnosci programowania poznalem na Twojej stronie duzo wczesniej. A wiec pasuje - masz racje sprawdzilem bylo tak jak piszesz: 1. wlaczyles samodzielnie akurat w tym samym czasie program z wirem 2. ogladales w tym samym czasie inna stronke niz multipasko 3. miales wira od dawna i ktos sie z toba bawi A po za tym to przeciesz bez sensu co pisalem. bo skoro napisalem ze plik jest niewidoczny, to jakim cudem go widzialem ? No kompletnie nie logicznie i bzdura na 100%. Smiac mi sie teraz chce ze Pasko sie na to nabral. No, ale ja w to swiecie wierzylem. Teraz wiem ze bylo inaczej. Przepraszam za zamieszanie, juz nie bede. Jak mnie napadnie to bede pisal tak ja Pasko poleca na \"onet\" i \"nasza klasa\". Tak mam jesienia, kon mnie kopnal kiedys w glowe, czasem zapadam na takie dziwne dolegliwosci i ciagle mi sie wydaje cos, co tak naprawde nia ma miejsca. Teraz mam nowe tabletki i jest lepiej. Ale ciesze sie ze Cie rozsmieszylem , w koncu smiech to zdrowie. milego dnia Karamba ps. Ciastka uwielbiam, nie mam stanow lekowych na widok ciastek. Ja je zzeram i oblizuje sie. Mi co innego mozg wyzarlo. Kon, to wszytsko przez konia. |
2009-11-17 (10:17)![]() Data rejestracji: 2009-07-01 Ilość postów: 2510 ![]() | wpis nr 253 075 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak dlamnie to nie było śmieszne. ![]() |
2009-11-17 (10:47)![]() Data rejestracji: 2003-08-15 Ilość postów: 1005 ![]() | wpis nr 253 092 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ralfek - może podesłać raport zablokowanych wejść - to się za głowę złapiesz. |
2009-11-17 (10:50)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4418 ADMIN ![]() | wpis nr 253 093 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Szunaj: użyj innej przeglądarki np. Firefox, Opera i będzie ok. Albo skasuj wszystkie cookies z komputera. Tu poczytasz o doubleclick: http://pl.wikipedia.org/wiki/DoubleClick Pozdrawiam |
2009-11-17 (16:41)![]() Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 ![]() | wpis nr 253 193 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam ... Cześć Pasko, czy można w typowaniach tak zrobić żeby niepełana np. dycha nie zatwierdzała typowania, właśnie tak miałem i zamiast 9,43,56,63,65,13,49,64,79,66 jest puste pole, jak dasz rade to może wstaw ją, dziękuję. Pozdrawiam. |
2009-11-17 (16:46)![]() Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 ![]() | wpis nr 253 197 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aha ... Jeszcze to na forum dobrze by bylo mieć podgląd tematu w którym piszemy, wiesz o co chodzi Pozdro. |
2009-11-17 (16:59)![]() Data rejestracji: 2007-10-21 Ilość postów: 1938 ![]() | wpis nr 253 202 [ CZCIONKA MONOSPACE ] full bardzo trafne spostrzezenie powinno to tak działac jak w typowaniu lotto powinno informowac ze zle się zatypowało .Sama wiele razy się wkurzałam ze mi nie wbiło 10tki ![]() |
2009-11-17 (17:57)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4418 ADMIN ![]() | wpis nr 253 212 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Typy dopisane. Nie przyjęto bo podałeś 5 liczb zamiast 10. Pozdrawiam |
2009-11-17 (18:09)![]() Data rejestracji: 2009-08-18 Ilość postów: 86 ![]() | wpis nr 253 215 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TVP i TVN walczą o emisję Studia Lotto Wielkie Lotto Show, ale gdzie? Szczęśliwe numerki losowane trzy razy w tygodniu, a co miesiąc wielki rozrywkowy telewizyjny show - to pomysł Totalizatora Sportowego na przyszłoroczną edycję Lotto. Oprócz wielu milionów do wygrania przybędzie jeszcze więcej emocji. Tylko nadal nie wiadomo jaka stacja TV to pokaże. Jak donosi portal Wirtualnemedia.pl, Totalizator Sportowy zniknie z telewizji Polsat. O emisję Studia Lotto walczą teraz TVP i TVN. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 120 121 122 ... 332 333 Wyślij wiadomość do admina |