Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 16 17 18 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | RULETKA SKUTECZNY SYSTEM |
2024-10-11 (16:55) Lottonauta Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 2770 | wpis nr 1 534 427 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @radek1552 > Czekamy dalej z niecierpliwością, aż Gucin urwie rąbka tajemnicy Mam nadzieję, że nie dorwali go goście w białych kołnierzykach i czarnych rękawiczkach - jak pisał Hej Gucin - żyjesz? - i napisz co z tym systemem Pozdrawiam |
2024-10-16 (21:59) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 535 084 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to od razu do rzeczy. ale po kawałku Zacznę od pytania - czy ktoś zauważył że wykresy np. liniowe można podzielić tak by pokazywały przeszłość \ teraźniejszość \ i przyszłość ? ODPOWIECIE że to oczywiste jest - że tak. Wystarczy pionową linią podzielić wykres na pół i po lewej wyobrazić sobie przeszłość a po prawej przyszłość. Ale jeśli pionową linię postawimy na końcu wykresu, to czy -na podstawie przeszłości na wykresie, da się nakreślić przyszłość- ??? Postaram się pokazać że na wykresach (przeszłość) ma wpływ na (przyszłość.) Że wszystko co (było) ma wpływ na wygląd wizualny wykresu - jaki (będzie.) i to na bardzo wiele spinów z przyszłości. Wiem że to co piszę jest jak (nie z tego świata) ale pofantazjować to nic złego. Zwłaszcza że przedstawię twarde dowody na prawdziwych spinach z kasyna. Pokażę co konkretnie odbije się echem na wykresie z przyszłości, i dokładnie w którym miejscu i kiedy. Liczę że razem opracujemy jakieś makro w excelu lub coś co pozwoli wykorzystać tą wiedzę do realnej gry. Bo bez wsparcia jakiegoś programu jest to (moim zdaniem na dziś) raczej mało realne. Zdaję sobie sprawę że trafienia nie będą 100% - ale może bardzo pomocne w skutecznym zwiększeniu trafności. Teraz przygotuję obrazki i pouczę się wstawiać te obrazki na forum. Ciąg dalszy raczej jutro. |
2024-10-16 (23:52) radek1552 Data rejestracji: 2024-01-26 Ilość postów: 16 | wpis nr 1 535 103 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak powtarzalność jest na początku dziennym. Powtarzalność jest wszędzie dosłownie tylko trzeba umieć ją wykorzystać z głową. Ja mogę powiedzieć że często sobie grałem na ruletce ostatnie np. 12 liczb z tym że zauważyłem że jak nie powtórzyły się wcześniej wyniki były o wiele lepsze niż te co zdążyły się powtórzyć dlatego szukałem stołów które nie powtarzały się. Oczywiście działał mocniej czynnik ludzki tj. chciwość i przedłużanie siedzenia przy stole. Standard. |
2024-10-17 (22:25) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 535 198 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2024-10-18 (00:38) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 535 217 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten wykres zrobiłem ze zbioru 60ciu. różnych danych, każdy taki zbiór po każdym spinie. To znaczy - policzyłem ile trafień zaliczyłem w 10ciu. ostatnich spinach. ile po 11stu. spinach ile po 12stu. spinach ile po 13stu. spinach ile po 14stu spinach - i tak dalej aż do - ile po 70ciu. spinach. potem zwykły wykres liniowy w excelu Grałem tylko na czerwone, nie zmieniałem koloru. Na ten wykres naniosłem kilka zaznaczeń które pomogą wam zrozumieć o co chodzi. Podzieliłem go pionową kreską która ma symbolizować lewą stronę jako przeszłość. i prawą stronę jako przyszłość. Zaznaczenie z lewej strony kreski, od góry do dołu pokazuje tworzenie się czegoś co nazwałem (zwiastunem) do powstania (klucza). Ten klucz w zależności od ilości (przegranych pod rząd)- a wiec wystąpienia przeciwnego koloru, bywa różnej wielkości. Następnie zakreślone pole po prawej stronie kreski (przyszłości) - to cień jaki przegrane spiny rzucają na wygląd w dalszej części wykresu w przyszłym czasie - Nazwałem (echem) Takich kluczy może być dużo więcej dla (każdego spinu w przyszłości) co może pomóc w trafnym typowaniu koloru. Zależy to od ilości zakresów danych, moje są z 60 zakresów (od 10ciu. do 70ciu. spinów a każdy zakres podaje ilość trafień czerwonych) Może to gówno warte, a może to nitka prowadząca do kłębka. Zapraszam do pomądrzenia się w tym temacie. |
2024-10-19 (08:27) Lottonauta Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 2770 | wpis nr 1 535 338 [ CZCIONKA MONOSPACE ] trochę niejasno pokazane. - jak rozpoznać "zwiastun" i "klucz". --- wpis edytowano 2024-10-19 08:28 --- |
2024-10-19 (20:45) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 535 444 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć Gucin. Ja chyba podobne rzeczy kiedyś robiłem, daawno temu. I problem jest zawsze ten sam - czy to w ruletce, czy w 49's, czy innych grach - KIEDY WEJŚĆ DO GRY? Można robić fajne wykresy i znajdować dużo trendów. Ale co z tego. NIGDY nie będziesz pewien na 100%, że trend się utrzyma. Nawet jeśli trwa długo. Czerwone/czarne, parzyste/nieprzyste, niskie/wysokie. Z tego robiłem wykresy. Mało tego nawet z pojedynczych liczb, z grup pojedynczych liczb itp. Zasada prosta - przykładowo jak pada czerwony to wykres o 1 w górę. Jak czarne to o 1 w dół. I po dłuższym czasie widać jak to wygląda. Tworzą się trendy, których nigdy nie zobaczy się bez wykresu. Same suche zapisane liczby/kolory nie ukarzą trendów. I to jest fajne. Wklejam stare wykresy ale przyznam, że robiłem to wiele lat temu i już nie pamiętam czego dokładnie dotyczyły. https://drive.google.com/file/d/1IUJUubNCHcs_hxAs1cifJxkDovvPE3qS/view?usp=drive_link https://drive.google.com/file/d/1UZTiR-rv505HsSvtCzSZPm1YoueaRH6F/view?usp=drive_link https://drive.google.com/file/d/1LamQkciqtYkx9spRgZap6y1JoLL9iSrH/view?usp=drive_link Grałem na automatyczną ruletkę albo z krupierami. Miałem zapisane imiona krupierów i jakie spiny wyrzucili. I faktycznie może istnieć coś takiego jak sygnatura. Było to widać czasami bardzo. Suma sumarum na ruletce wyszedłem na swoje ale to zawsze ryzyko. Nie grałem od wielu lat. Musisz napisać więcej o swoim wykresie. Jeśli chodzi w nim o coś zupełnie innego niż to co wkleiłem powyżej to może coś tam nowego odkryłeś. Ale bez urazy - nie sądzę. Poza tym te wszystkie trendy są raczej na pewno iluzją. To człowiek to widzi jako trend. Wykres idzie do góry albo w dół. I my to nazywamy trendem. Ale może inny gatunek, na innej planecie za trend uważa coś zupełnie innego - jakiś "roztrzaskany" wykres, który my uznalibyśmy za kompletnie losowy i nieprzewidywalny. To tak trochę dla humoru;) --- wpis edytowano 2024-10-19 20:56 --- |
2024-10-19 (21:09) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 535 455 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I jeszcze jedno - na wykresie fajnie rysować linie, zaznaczać trendy itd PO FAKCIE. Jak już mamy przed sobą cały wykres z długiej gry. A zasłońmy na chwilę prawą połowę wykresu i spróbujmy sprawdzić czy na podstawie lewej byśmy przewidzieli czy pójdzie w górę, czy w dół czy inaczej. Tego się na 100% nie da przewidzieć. Dobrze by było żeby częściej mieć racje a rzadziej się mylić. I wtedy można wyjść na plus. |
2024-10-20 (20:05) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 535 603 [ CZCIONKA MONOSPACE ] klucze to ostatnie nietrafione spiny - czym dłuższy ciąg nietrafionych spinów tym wyraźniejsze echo ciągnące się od dołu do góry po skosie. strzałki pokazują miejsce końca echa a kółka to klucz, inaczej początek echa. --- wpis edytowano 2024-10-20 20:11 --- |
2024-10-20 (20:23) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 535 607 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Teraz muszę sprawdzić czy wygląd echa będzie taki sam bez względu na to co będzie wylosowane. Dodam że wykres tworzy się w następujący sposób; 1/ po braku trafienia - wykres może pójść tylko w dół lub w prawo 2/po trafieniu - wykres idzie w górę lub w prawo ----------------- A więc trzeba ułożyć wykres z przyszłości tak by był jak najbardziej przypominający te z analiz robione wcześniej Trzymając się trendów, np. pilnując by krzywe wykresu się nie przecinały tam gdzie jest echo itd, itp, |
2024-10-20 (23:29) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 535 637 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kilka pytań: 1. Dlaczego wykres po trafieniu może iść w górę LUB W PRAWO a przy nietrafieniu w dół LUB W PRAWO? A nie tylko w górę lub w dół? Czy chodzi o Zero czy o coś innego? Ja przy grze czerwone/czarne Zero traktowałem zawsze jako nietrafienie. 2. Sprawdzałeś ilość trafień w ostatnich 10 spinach. Co daje sprawdzanie ilości trafień w 11 ostatnich, 12-stu ostatnich, 13-stu i tak do 70-ciu? Dlaczego aż tyle wykresów a nie tylko jeden, w górę lub dół o 1? Dość ciężko patrzy się na takie 70 wykresów. Klucz jest zaznaczony przy dużym spadku na wykresie który jest najniżej, potem jest Echo i koniec Echa na górze ale przecież to nie jest szczyt tego samego wykresu tylko innego. To są dwa inne wykresy mimo że podobne. Ten dolny powiedzmy z 10 ostatnich spinów a ten górny z 60-ciu ostatnich. Chyba, że źle to rozumiem. 3. Jakie zdarzenie oznacza wygraną/trafienie? Np sprawdzając ostatnie 20 spinów, jeśli ilość czerwonych przeważała a czarnych była mniejsza (np. 14/6) to traktowałeś to jako trafienie, czyli wykres idzie o 1 w górę? --- wpis edytowano 2024-10-20 23:45 --- |
2024-10-21 (03:55) Lottonauta Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 2770 | wpis nr 1 535 649 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @arkady202 odn. pytania 1, odpowiedź masz w definicji sporządzania wykresu: "policzyłem ile trafień zaliczyłem w 10ciu. ostatnich spinach. ile po 11stu. spinach ile po 12stu. spinach ile po 13stu. spinach ile po 14stu spinach - i tak dalej aż do - ile po 70ciu. spinach." czyli zliczana jest ilośc trafień w oknach czasowych, i możliwe są trzy wyniki: - wzrosło o 1 - zmalało o 1 - bez zmian --- wpis edytowano 2024-10-21 03:59 --- |
2024-10-21 (11:51) Lottonauta Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 2770 | wpis nr 1 535 673 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Gucin > klucze to ostatnie nietrafione spiny - czym dłuższy ciąg nietrafionych spinów > tym wyraźniejsze echo ciągnące się od dołu do góry po skosie. To jeszcze doprecyzujmy. Czy na wykresie, który zamieśmiłeś zaznaczyłeś wszystkie występujące klucze? - według mnie... nie. . --- wpis edytowano 2024-10-21 11:52 --- |
2024-10-21 (23:01) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 535 738 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Lottonauta; Oczywiście że nie zaznaczyłem wszystkich kluczy, tylko te bardziej rzucające się w oczy. Tak dokładnie to każdy spin pozostawia po sobie część klucza, część większej całości. A jeszcze dokładniej to nawet wygrane spiny pozostawiają po sobie ślad na przyszłym wykresie, tylko mniej wzrokowo dostrzegalne, słabiej rzucające się w oczy. ------------------------------ Arkady; Trafienie to gdy wylosowany zostanie kolor obstawiony przez gracza, lub parzyste lub wysokie-niskie. Ogólnie dotyczy gry na połówki (50/50) Wykres po trafieniu idzie w górę lub w prawo, zależy od tego czy w poprzednim, (takim samym zakresie ilości spinów - było trafienie na początku czy nie) opiszę to na przykładzie pociągu z 10ciu wagonów Wyobrazić trzeba sobie że na stacji, podczas postoju, może do pociągu wskoczyć tylko jedna kula Jeśli kula nie wskoczy na stacji to wagonik pociągu się przesunie pusty bez kuli w środku. Jeśli do pierwszego z 10ciu. wagonika wpadła kula i do 10 wagonika też wpadła kula to w pociągu znajduje się 2 kule. W następnym losowaniu, czyli w jedenastym wpadnie kula to jak policzymy ile jest kul w ostatnich 10ciu wagonikach to okaże się że znów jest 2 kule, bo jedna doszła w ostatnim losowaniu ale jedna z tyłu odeszła. To tak jak za krótką kołdrą, jak nakryjemy głowę to odsłonimy stopy. Arkady wygrana to jak trafiasz np. obstawiony kolor --- wpis edytowano 2024-10-21 23:06 --- |
2024-10-23 (22:59) radek1552 Data rejestracji: 2024-01-26 Ilość postów: 16 | wpis nr 1 536 002 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nic nie mam do powiedzenia w tym temacie bo nic z tego nie rozumiem. Przepraszam przykro mi |
2024-10-24 (00:21) Lottonauta Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 2770 | wpis nr 1 536 005 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @radek1552 i inni Gucin gra na pewien schemat, który gdy wystąpi to zaczyna obstawiać w realu. Ten schemat nam wytłumaczył we wpisach powyżej, ale bardzo zagmatwanie. A teraz jednym zdaniem: - ten schemat to seria przegranych występująca jednocześnie na początku i zaraz za końcem okna czasowego. I jeszcze prościej: - wystąpienie dwóch długich serii przegranych w krótkim czasie jest sygnałem, aby zacząć obstawiać w realu. |
2024-10-24 (00:39) Lottonauta Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 2770 | wpis nr 1 536 006 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To są moje wnioski, ale jak macie inne zdanie to piszcie. errata, powinno być: - ten schemat to seria przegranych występująca jednocześnie na początku i zaraz _przed_ końcem okna czasowego. --- wpis edytowano 2024-10-24 00:41 --- |
2024-10-24 (23:48) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 536 111 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wszyscy poszukujemy w losowości czegoś, co można by wykorzystać do zwiększenia szansy na wygranie. Poddajemy analizom rzeczy także (wyglądające na niepoważne) albo które z góry wyglądają na takie które nie przyniosą pożytku. Z tymi wykresami chodzi o to ; (czy da się zaplanować {od 1go. do kilkunastu wyników - naprzód} w sposób nieintuicyjny) Chyba całkiem (bez intuicyjnie się nie da) bo na końcu i tak gracz decyduje jaki kształt (jego zdaniem) powinien mieć wykres, (w jego dalszej części, tej z przyszłości) Zamysł jest taki, skoro na wykresach z przyszłości można wyraźnie zauważyć coś - co jest na swój sposób powtarzalne, to czy da się to wykorzystać. Może jest to takie coś, podobne do tego w temacie ( wypadnie numer wyższy czy niższy) tam jeden z nas udowodnił swoje prognozy na 75% do 90%, że jeśli np. w multi, posortujemy wylosowane numery z minimum z dwóch ostatnich losowań to w następnym losowaniu w tym miejscu wystąpi numer (wyższy albo taki sam) lub (niższy albo taki sam) w zależności od ostatniego numeru jaki był w tym miejscu wylosowany, - Prognozy sprawdziły się na wszystkich grach totolotkowych. ================== Problem był jednak taki że nikomu nie udało się tego wykorzystać. -------------------------------- Jak komuś nie leżą wykresy to może sprawdzić na swoich zapisanych spinach, czy w ruletce też tak jest jak w grach totolotkowych, sprawdzić czy w ruletce po dwóch ostatnich spinach numer wypadnie taki sam lub wyższy albo taki sam lub niższy, w zależności od tego co ostatnio było wylosowane. Przykład o co dokładnie chodzi. Np. wypadł numer 1 potem 15, to po 15 powinien wypaść numer równy 15 lub niższy albo jeśli wypadł numer np. 24 a potem np. 13. to w następnym losowaniu powinien wypaść numer równy 13 lub wyższy. Porównuje się czy ostatnio numer był wyższy czy niższy w stosunku do poprzedniego numeru Prawidłowo powinno wypadać (na przemian) Jak ostatnio wypadł numer (wyższy) to w następnym powinien wypaść (niższy.) --------------------------------- Można też popracować nad metodą obstawiania. wydaje się że warto zmodyfikować tą +1 po przegranej i -1 po wygranej. Ta metoda wydaje się być jedną z najbardziej stabilnych i najmniej agresywnych - w miarę bezpieczną, bo losowość dąży do równowagi z (przymrużeniem oka.) Jednak wydaje mi się że gracz zaczynając grę od najniższej stawki, stawia się w bardzo nie korzystnej sytuacji. Mianowicie jak np. wygrywa 3 razy z rzędu to wygrywa po jednej jednostce ale jak przegrywa to za każdym razem o jedną jednostkę więcej. Wydaje się że powinno być korzystniejsze zacząć od np. 5 jednostek i po wygranej zchodzić o jedną mniej. Albo zacząć od 1 i po przegranej grać +1 a po wygranej grać płasko aż do uzyskania minimalnego zysku. po czym zacząć od początku tj. od 1 j. Wracając do wykresów, zauważyliście że jak są trafienia przeciwnej opcji np. gramy czerwone i wypadają kilka razy czarne to nie pozostawiają po sobie tak wyraźnego śladu w przyszłości (czyli echa) jak zostawiają nietrafione spiny ? Przypuszczam że aby uzyskać z wygranych, taki sam efekt (echo) - na wykresie, trzeba osobno zrobić wykres na trafienia przeciwnej opcji. |
2024-10-28 (19:40) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 536 534 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rozumiem Gucin. Czyli to jest takie okno czasowe, które ma rozmiar 10 spinów. Mnie bardziej interesuje to co napisałeś tutaj: ================================================== tam jeden z nas udowodnił swoje prognozy na 75% do 90%, że jeśli np. w multi, posortujemy wylosowane numery z minimum z dwóch ostatnich losowań to w następnym losowaniu w tym miejscu wystąpi numer (wyższy albo taki sam) lub (niższy albo taki sam) w zależności od ostatniego numeru jaki był w tym miejscu wylosowany, - Prognozy sprawdziły się na wszystkich grach totolotkowych. Problem był jednak taki że nikomu nie udało się tego wykorzystać. ================================================== Ja robiłem takie sortowania i w lotto i w ruletce i za nic nie mogłem niczego znaleźć, mimo że bardzo chciała mi to wyjaśnić Kurka i inni. Mowa o sortowaniu na histogramie z losowania na losowanie liczb w wierszu od lewej do prawej strony w taki sposób, że od lewej mamy te, które wypadły ostatnio a im dalej na prawo tym te najdłużej oczekujące. I na samym końcu na prawo są "ogony". Następnie nanosimy najnowsze wyniki losowania na ostatni tak posortowany wiersz. Długo z tym walczyłem i nic z tego nie wyszło. Tak to wyglądało dla gry 49's (6 z 49) |
2024-10-28 (19:41) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 536 535 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Posortowanie liczby: |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 16 17 18 Wyślij wiadomość do admina |