Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 17 18 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | RULETKA SKUTECZNY SYSTEM |
2024-10-28 (19:41) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 536 536 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Po naniesieniu wyników: |
2024-10-28 (19:57) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 536 540 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Domyślam się, że Tobie chodziło o coś trochę innego. Ale może patrząc na to, na coś wpadniesz, jakiś pomysł przyjdzie do głowy.. To co powyżej robiłem też z ruletką. Ale nie ma tak prosto. Ani te najdłużej oczekujące nie układały się na histogramie w jakieś układy ani te najkrócej oczekujące. Nie wiem czy znasz ten temat - "Charakterystyka maszynki". Autor Michalec. On pisał o tym, że po takim sortowaniu w Multi liczby kleją się do siebie jakby były "przyklejone klejem". I takie coś chciałbym kiedyś zobaczyć. Chodzi tak naprawdę o pozycje a nie o same liczby. Pozycje "klejące" się do siebie. Jest tu 49 pozycji w których co losowanie liczby się zmieniają, przeskakują w prawo lub w lewo. A ruletce, w której jest losowana tylko jedna liczba a nie sześć, mogłoby to wyglądać np tak, że po takim sortowaniu np pozycje ze środka histogramu wypadają częściej (czyli przykładowo pozycje od 15 do 21). Jakbyś takie coś kiedyś stworzył to daj znać;) Z drugiej strony wszyscy wiemy, że lotto czy kasyna robią wszystko, żeby zaburzyć wszelkie prawidłowości, schematy na wykresach itd. Robią to legalnie. Koło ruletki raz obraca się wolniej, raz szybciej. Widac gołym okiem na automatycznej ruletce (slingshot) Kulka też jest na pewno rzucana z różnymi prędkościami. Dlatego jakiś pattern idzie przez jakiś czas i potem koniec. I nie sądzę, że można to pokonać. Ale ... próbować można. |
2024-10-28 (21:50) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 536 557 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Arkady; to o czym pisałem jest bardzo proste, a jeśli chodzi o ruletkę to jest jeszcze prostsze, bo nie trzeba nic sortować, gdyż w każdym losowaniu jest losowany tylko jeden numer. A wygląda tak. Np. wylosowane zostały takie 10 numerów. 5 10 - poszło w górę 25 - poszło w górę - prognoza się nie sprawdziła bo powinno pójść na przemian czyli w dół 30 - poszło w górę - prognoza nie sprawdziła się 8 - poszło w dół - PRAWIDŁOWO 17 - poszło w górę - PRAWIDŁOWO 12 - poszło w dół -PRAWIDŁOWO 36 - poszło w górę - PRAWIDŁOWO 28 - poszło w dół - PRAWIDŁOWO 31 - poszło w górę - PRAWIDŁOWO 1 -poszło w dół - PRAWIDŁOWO 18 - poszło w górę - PRAWIDŁOWO Zaczynamy prognozować od trzeciego losowania, bo od tego momentu dopiero widać z jakiego kierunku powinien przyjść następny numer. Prognozę uważa się że się sprawdziła gdy po (wyższym) numerze wypadnie (ten sam lub niższy), a po (niższym) wypadnie (ten sam lub wyższy) Czyli prawidłowo jest w tedy gdy wypadają na przemian. ----------------------------- W totolotkowych grach losowane jest wiele kul w jednym losowaniu, dlatego trzeba je posortować Np. duży lotek padły numery 1 los. - 5,10,15,20,25,30 2 los, - 6,11,16,21,28,29 3 los, - 4, 8 ,12,19,20,27 licząc od trzeciego losowania po 6 spadło na 4 - prognoza sprawdziła się po 11 spadło na 8 - prognoza sprawdziła się po 16 spadło na 12 - prognoza sprawdziła się po 21 spadło na 19 - prognoza sprawdziła się po 28 spadło na 20 - prognoza sprawdziła się po 29 spadło na 27 - prognoza sprawdziła się Prognozy uważa się że się sprawdziły gdy w tej samej kolumnie numery występują na przemian, raz wyższy raz niższy, jeśli ten sam , uznaje się też za prawidłową. --- wpis edytowano 2024-10-28 21:56 --- |
2024-10-28 (23:38) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 536 576 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rozumiem Gucin. Oczywiście to wszystko jest tylko umowne, bo np liczba 5 nie jest wcale mniejsza od 10. To tylko iluzja. Jestem pewien, że masz tego świadomość. W lotto nie są losowane żadne liczby tylko fizyczne KULE z namalowanymi symbolami na nich. Akurat w tym przypadku tymi symbolami są liczby. A w ruletce liczby namalowane są na kole. I nic tak naprawdę nie jest większe od niczego. Ale rozumiem o co Ci chodzi. Po prostu o trend, schemat. Góra, dół, góra, dół... (z tym, że to też jest umowne oczywiście. Ja zawsze patrzyłem tylko na samo koło, na sektory, nigdy na stół. I jakie liczby ze sobą sąsiadują na kole - fizycznie. A płótno stołu jak wiemy nie ma z tym nic wspólnego) Takich różnych trendów można znaleźć bardzo wiele. Czy to w liczbach , czy w kolorach, sektorach itd Patrzę na Twoje wykresy jeszcze. U Ciebie jest Zwiastun, Klucz i Echo. Nie mogę się przekonać to tak dużej liczby wykresów obok siebie. Ale rozumiem, że po Kluczu występuje Echo. Jeśli tu był spadek to tam też będzie. Tylko zastanawiam się czy tego samego nie można czasem powiedzieć patrząc na pojedynczy wykres. Poniżej przykładowy wykres Niskie/Wysokie: |
2024-10-28 (23:43) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 536 577 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tutaj też mogę sobie powiedzieć, że "skoro było coś, to po tym coś wystąpi takie samo coś". Ale nie wiadomo dokładnie kiedy to coś na pewno nastąpi i czy w ogóle nastąpi. Czasem następuje a czasem nie. |
2024-10-29 (01:05) fair_play Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 7920 | wpis nr 1 536 579 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam pytanie techniczne. Czy krupier zawsze kręci kołem w tę samą stronę? A jeśli tak to w którą, zgodnie czy przeciwnie do wskazówek zegara? |
2024-10-29 (16:58) MultiTest Data rejestracji: 2020-08-05 Ilość postów: 5487 | wpis nr 1 536 636 [ CZCIONKA MONOSPACE ] gucin, To nie jest dobra droga. Na wykresach nie masz do czynienia z grą giełdową gdzie można starać je się sensownie analizować tylko masz do czynienia z grą losową gdzie wszelkie klucze, echa, trendy powstają i zanikają bez żadnej przyczyny, więc prognozować się tego nie da. Można tylko liczyć że akurat się sprawdzi więc równie losowe trafienie z określoną szansą. W dodatku zaczynasz chyba wierzyć że masz metodę a to najszybsza droga żeby szybciej bankrutem zostać. Sam się zmylasz uznając że coś jest prawidłowe czy nie a przecież naprzemiennośc to tylko średnio 50 % przypadków i zostaje jeszcze drugie tyle różnych układów, cała masa niespodzianek nie zawsze niestety przyjemnych. To nie jest tak że sortując liczby lotka masz dowód na skuteczne progrozy i może nic dziwnego że nie da się tego wykorzystać. Jedynie co można wyczytać z tych analiz i wykresów to to że losowość nie jest linią prostą , więc się z tym Licz ... i Wygrywaj. Każdy pomysł może być dobry |
2024-11-03 (23:59) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 537 464 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Stare i dość ciekawe posty z tego forum, w razie jakby ktoś chciał poczytać o ruletce: https://forum.multipasko.pl/1344?page=47&sort=&dir= |
2024-11-16 (23:50) radek1552 Data rejestracji: 2024-01-26 Ilość postów: 16 | wpis nr 1 539 656 [ CZCIONKA MONOSPACE ] gucin jak tam dalsze obserwacje? |
2024-11-17 (22:11) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 539 760 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak mamy już zrobiony taki wykres to; dzielimy go pionową kreską, obojętnie w jakim miejscu. Wtedy po lewej mamy przeszłość a po prawej przyszłość. Gdyby taki wykres powstawał na bieżąco to po prawej stronie by nic nie było, żadnych danych. ale jeśli od dołu pionowej kreski, czyli od momentu pokazania się (klucza) którym jest zapisanie się ostatniego trafienia lub braku trafienia wybranego koloru, poprowadzimy kreskę odchyloną o 45 stopni od pionu - to wyodrębnimy dwa trójkąty, górny i dolny. Do górnego trójkąta możemy przenieść dane z przeszłości dotyczące (odległości pomiędzy krzywymi na wykresie. Jest to dość mocno zamaskowane ponieważ krzywe nachodzą na siebie. Te odległości zgadzają się w 100%. jednak zawsze od ostatniego klucza zależy punkt od którego należ zacząć wstawiać dane z przeszłości. Na temat dolnego trójkąta w przyszłości nie mam żadnych spostrzeżeń. Oczywiście że dane w przeszłości pozostawiają ślady, po których można rozpoznać kiedy było trafienie a kiedy nie ale te ślady nie działają w przyszłości, Zgadzają się tylko wszystkie odległości między czasami w górnym trójkącie które będą niezmienne. bez względu na to czy było trafienie czy nie. Analizuję teraz rekordy które może da się jakoś wykorzystać, jako współrzędne w takim wykresie. |
2024-11-18 (02:16) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 539 779 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeszcze jedno 100% zjawisko przeniesione z przeszłości do przyszłości. Chodzi o to że da się wykazać w którym spinie w przyszłości która krzywa na wykresie pójdzie w górę lub w bok w przypadku trafienia a która pójdzie w dół lub w bok w przypadku braku trafienia. A więc możemy wiedzieć jak zachowa się każda krzywa na wykresie w przypadku trafienia. Chodzi o to czy pójdzie w górę czy w bok. A więc mamy dwa rodzaje danych sprawdzające się w 100% Pierwszym rodzajem jest, różnica wartości w każdym punkcie każdej krzywej na wykresie. Trzeba by zrobić symulacje trafień - najlepiej kilku (2 do 5-8 spinów naprzód) i przyjrzeć się efektowi. |
2024-11-19 (15:10) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 539 971 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak się ogląda takie rzeczy to odechciewa się ruletki: |
2024-11-19 (15:14) arkady202 Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 | wpis nr 1 539 972 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gucin, mam spisane ok 500 spinów z auto-ruletki live. Powiedzmy, że wyślę Ci 250 spinów czyli połowę. Będziesz w stanie określić w którym DOKŁADNIE spinie wykres pójdzie w górę w następnych 250-ciu spinach? |
2024-11-19 (19:24) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 539 997 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Arkady Nawet jak będziesz miał 1000 spinów z przeszłości to potrafię określić następne 1000 spinów na przód który z tych spinów na wykresie (z przyszłości pójdzie w górę a który w bok - w przypadku trafienia) jak też który na 100% (pójdzie w dół i kiedy) a (kiedy w bok i kiedy )- w przypadku nietrafienia. Dotyczy to spinów które znajdują się w tym górnym prawym trójkącie. A więc jeśli mamy 1000 historycznych spinów to maksymalnie możemy ustalić tyle samo spinów w przyszłości, ale tylko (jak na tą chwilę )- w tym górnym trójkącie. ============ Tylko że to jeszcze za mało i nic nie daje. ----------------------- Pewnie myślałeś że skoro widać w górnym trójkącie spiny które poszły w górę a które w dół to tyle wystarczy by określić w dolnym trójkącie, który spin pójdzie w jakim kierunku? ------------------ Niestety, tak to nie działa. Ja napisałem że możemy odgadnąć a raczej namierzyć (odległości czy wartości) każdej krzywej na wykresie w górnym prawym trójkącie , czyli jaka będzie różnica między drugą krzywą od dołu a trzecią krzywą, albo między drugą a np. 25. Te wartości są niezmienne, przesuwają się tylko po każdym losowaniu o jeden poziom wyżej. Tak samo jest z tymi przeskokami w górę w bok lub w dół. Wszystko działa ale tylko w tym górnym trójkącie. =============== Nie znalazłem niczego co by dawało jakieś namiary na kształtowanie się wykresu w dolnym trójkącie. (jak na razie) |
2024-11-19 (23:38) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 540 040 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do - fair_play Sporo korzystałem z Twojego makro i w dużej mierze jemu zawdzięczam to do czego doszedłem. Chciałbym Cię prosić o przerobienie go trochę i dodanie jednej funkcji. Chodzi o takie coś. Tam w ostatnim zeszycie tego makra masz wizualizację stołu do ruletki. 1/. Chciałbym abyś zrobił tak - by na tym stole pokazywało się (na co i ile postawić) będzie się to tyczyło różnych opcji, tz. gry na połówki - czyli kolory, wysokie niskie, parzyste nieparzyste. 2/. Dołożył do tego , historię szóstek, czwórek, i pozostałych, oprócz (12-dwunastek i połówek bo już są.) ---------------Można by w taki na przykład sposób--------- http://C:\Users\gucin\OneDrive\Obrazy\Zrzut ekranu 2024-11-19 231010.png obrazek pokazuje historię szóstek ------------------------------------ Oczywiście w zamian otrzymasz metodę do wyliczania pewniaka. Jest to bardzo prosta metoda i aż dziw bierze że nikt z tego nie korzysta. Nie jest to złoty gral dający wygrywać od razu fortunę, raczej maleńka łyżeczka ale jak dla mnie dająca lepszy skutek niż inne poznane w internecie. Na spinach jakimi ja dysponuję - zdała testy i jest skuteczna. Ani razu nie przekroczyła limitu stołu, chociaż były przypadki że otarła się o ten limit. Zero najwięcej bruździ ale może kiedyś i z nim sobie jakoś nauczymy się lepiej radzić. Co Ty na to.................. |
2024-11-19 (23:41) gucin Data rejestracji: 2011-09-08 Ilość postów: 108 | wpis nr 1 540 041 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cholera znów to samo z tymi obrazkami, nie wyświetla się. Ale jak przemyślisz i będzie cię to interesowało to podasz adres e-mail Tam wszystko uzgodnimy. Pozdrawiam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 17 18 Wyślij wiadomość do admina |