Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 7 8 9 ... 21 22 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | UWAGA OSZUST!!! |
2013-07-27 (13:34)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 667 077 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czytam z coraz większym i rozbawieniem i zażenowaniem tę...polemikę. *** Za słownikiem wyrazów obcych W.Kotarbińskiego : progresja - stopniowe wzrastanie, postęp; stopniowe podwyższanie Etym. - łac. progressio 'postęp(owanie naprzód)' od progressus 'postęp' **************** Czyli mówiąc/pisząc słowo "progresja" ZAWSZE mamy na myśli "wzrost, postęp." Idąc dalej.... np. w medycynie mówiąc o postępującej chorobie ZAWSZE powiemy , że jest progresja choroby , a NIE o "progresji postępującej" choroby zdaża się, że progresja choroby zostanie zahamowana , inaczej mówiąc choroba NIE rozwija się dalej... i wtedy powiemy o "progresji zahamowanej" /tzn. o zahamowaniu WZROSTU choroby/. Dokładnie tak samo będzie w bukmacherce, sporcie, czy muzyce. Samo słowo ![]() Natromiast omawiając "zjawiska mające w swoim opisie charakter fazowo zmienny" /...INNY niż tylko WZROST/ do słowa "progresja" dołożymy przymiotnik opisujący ów charakter, np. progresja malejąca /progresja- czyli wzrost,rozwój np. gry; malejąca - czyli np.ze stawkami malejącymi/. Pozdrawiam....życząc jednocześnie niektórym więcej taktu i progresji .. KULTURY |
2013-07-27 (13:41)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 667 086 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Monet >>> Czyżbyś kwestionował to , że to co wstępuje to nie rośnie a to co zstępuje to nie maleje? Tu chodzi o kierunek , a nie o warstwę opisową zagadnienia! Aby nie było wątpliwości: wstępuje=rośnie zstępuje=maleje ................ Na pewien czas będę pozbawiony możliwości aktywnego uczestniczenia w dalszej dyskusji ( oczekuję gości ) zatem proszę nie oczekiwać szybkiej/szybkich odpowiedzi na ew. postawione dalsze pytania do mnie personalnie kierowane. @Monet >> jak znajdziesz czas i chęć , to poczytaj o progresji w medycynie - także oparta jest ściśle o królową nauk , czyli matematykę i wyróżnia się na jej gruncie m.in: progresję, progresję zahamowaną , spadek progresji. Ciekawe , nie? |
2013-07-27 (13:47)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 667 092 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @pięknaja >>> Twój wpis także wywołał u mnie rozbawienie , gdy takie kwiatki u koleżanki się pojawiają: "zdaża się" ![]() ![]() ![]() Czyli "Uczył Marcin Marcina a sam był głupi jak świnia" Zatem do szkół panna się udaj - bo nigdy na maturę nie jest zbyt późno! |
2013-07-27 (13:51)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 667 094 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Progres.....brawo. A jaki? zgaduj..... |
2013-07-27 (14:40)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 667 148 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Naprawdę nie mam teraz czasu , bo jestem zajęty przygotowaniem do wizyty starych znajomych z Kanady, którzy przylecieli na pogrzeb matki - dlatego później szerzej odniosę się do tych bzdur które @pięknaja napisałaś w swoim 1. poście i obiecuję , że zrobię Ci klasyczną "Jesień Średniowiecza" , bo kogoś tak głupiego i będacego totalnym ignorantem a wysoko noszącym swój pusty czerep , inaczej potraktować nie mogę ... Tymczasem podam cytat z wpisu innego dyskutanta do @anzu: 2013-07-26 (00:24) ***player*** wpis nr 666 521 "@Anzu Odnośnie z łaciny -1. stopniowe wzrastanie; postęp" a to nie jest postęp? 2-4-2-6 |
2013-07-27 (15:04)![]() Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 3239 ![]() | wpis nr 667 168 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Edi8 we wpisie nr 666 915 napisałeś: "Zatem wracając do zarzewia tej już pustej polemiki ...." Nasza rozmowa ma też inny (szerszy) cel, niż tylko n/t progresji i nie jest to przypadek, że odbywa się pod tematem o nazwie UWAGA OSZUST. napisałeś też: "Bowiem każda z tych progresji 4-7-1-3 wykazuje , że choć to bezapelacyjnie są progresje , to także bezapelacyjnie w żadnej z nich nie muszą występować stałe przyrosty: a/ stawki b/ wyników c/ tonacji aby były to jednak progresje." Imputowłeś ze swojego słownika takie określenia jak plan gry, schemat gry, wyniki gry, postęp w grze itd. i zastąpiłeś je jednym słowem - progresja. Ale zauważyłeś, że coś jest nie tak, że to słowo jest wieloznaczne, więc zacząłeś dodawać różne przymiotniki. I wychodzi ci progresja "taka siaka i owaka", w niektórych przypadkach jest OK, ale czasam wychodzi masło maślane jak napisał (wg mnie słusznie) Monet. PS Samochody stojące w korku to długa progresja samochodów ![]() |
2013-07-27 (15:04)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 667 169 [ CZCIONKA MONOSPACE ] edi8>> naprawdę inaczej nie potrafisz? >>że zrobię Ci klasyczną "Jesień Średniowiecza" , bo kogoś tak głupiego i będacego totalnym ignorantem a wysoko noszącym swój pusty czerep , inaczej potraktować nie mogę ... << Swoją ogromną wiedzę ( nie myl ze swoją nieomylnością a że mylisz pojęcia to już wiemy) i szacunek z tym związany niwelujesz niesamowitym chamstwem,cynizmem i prostactwem skierowanym przeciwko swoim adwersarzom. Jesteś małym despotycznym narcyzem realizującym swoją boskość i bezgranicznie ufającym w swoją nieomylność. Anzu napisał prawdę . Każde napisane przez Ciebie zadnie jest prowokacją ,zaczepką i próbą obrażania. Już się z toba nie bawię. |
2013-07-27 (15:06)![]() Data rejestracji: 2013-07-24 Ilość postów: 69 ![]() | wpis nr 667 170 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzę ostro trzymacie się tematu chłopaki, może zróbcie nowy temat apropo progresji, gdyż ten temat został utworzony aby przestrzec przez oszustem sunmenem, który jak się okazuje ma tutaj niewiadomo ile kont, admin jak widać nic z tym nie robi więc pozostaje tylko czekać na dalszych naiwniaków którzy dadzą się nabrać.. |
2013-07-27 (15:08)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 667 171 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bardzo dziękuję....edi8 NIE zawiodłeś mnie absolutnie. Właśnie takiego potoku obelg spodziewałam się od Ciebie. |
2013-07-27 (15:12)![]() Data rejestracji: 2010-11-13 Ilość postów: 588 ![]() | wpis nr 667 173 [ CZCIONKA MONOSPACE ] oszust to ty jesteś Sierżancie Policji Kto kazał Ci grać stawkami ze strony bucu,do kogo masz pretensje że zabrakł oCi kasy Srajtku 22 letni ,trzeba było poprosić o stawki do swojego kapitału a nie teraz gorzkie żale wylewać ,i co z tego że piasałem że 1500 czy 2000 wystarczy ,pewnie że wystarczy jak sie odpowiednio ustawi strategie gry a ty kolego liczyłeś na farta |
2013-07-27 (15:15)![]() Data rejestracji: 2012-08-27 Ilość postów: 1681 ![]() | wpis nr 667 176 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknaja ![]() |
2013-07-27 (15:19)![]() Data rejestracji: 2013-07-24 Ilość postów: 69 ![]() | wpis nr 667 177 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Może i mam 22 lata ale w głowie na pewno więcej niż Ty. To, że dałem się nabrać, trudno, człowiek uczy się na błędach, weź proszę cie nie pieprz znowu o jakiś stawkach bo grając MINIMALNYM zyskiem z MINIMALNĄ stawką straciłem 15 tysięcy złotych, a nawet gdybym miał więcej (dzięki Bogu nie), to przegrałbym i więcej!! Jeśli ktoś jest tylko PRZECIĘTNIE inteligentny to spojrzy sobie na to co załączyłem pod moim pierwszy postem i obliczy sobie JAKI naprawdę był minus, grając z zyskiem minimalnym około 1000 zł, aby zarobić 10 zł z progresji musielibyśmy TYLKO w tym jednym przypadku wydać ponad 20 000 PLN, i ty masz jeszcze tupet tutaj się pokazywać i pisać z wielu nicków.. idź do diabła s***ysynie, kiedyś cię ktoś dopadnie i inaczej będziesz śpiewał |
2013-07-27 (15:23)![]() Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 3239 ![]() | wpis nr 667 178 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @KinslayeR1990 napisałeś: "Widzę ostro trzymacie się tematu chłopaki, może zróbcie nowy temat apropo progresji, gdyż ten temat został utworzony aby przestrzec przez oszustem sunmenem" Ależ nie, każdy wpis podbija temat na początek strony - więcej osób go przeczyta i dowie się o tym jak mogą zostać oszukani i jak się profesjonalnie ściemnia aby oszukać klienta. Pozdrawiam |
2013-07-27 (15:36)![]() Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 3239 ![]() | wpis nr 667 187 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Edi8 we wpisie nr 667 027 napisałeś: "... niech posłuży zapis progresji skuteczności..." znowu bełkot naukowy - usuń słowo progresji i wyjdzie to samo. |
2013-07-27 (15:56)![]() Data rejestracji: 2012-08-27 Ilość postów: 1681 ![]() | wpis nr 667 189 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2013-07-27 (15:59)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 667 190 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Lottonauta >>> w sporcie osiągnięcia zawodników podaje się w formie zapisów ich progresji w określonej jednostce czasu i te zapisy dotyczą skuteczności strzeleckiej , czasu , odległości , wysokości - w zależności od specyfiki danej dyscypliny czy konkurencji. Pisałem Ci już o tym: "Progresja - i zechciej to w końcu zrozumieć i weź w tę podróż ku wiedzy w tym względzie także kilku kolegów z tego wątku - to także porównanie stanów: poprzedniego z aktualnym , a co wcale nie musi oznaczać wzrostu czy powiększenia , o czym jasno dowodzą tabele progresji sportowców w zakresie ich wyników" Tu znajdziesz tabele progresji pływaków: http://www.lksdelfinpolaniec.cba.pl/images/progresja.doc |
2013-07-27 (16:19)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 667 195 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2013-07-27 (15:36) Lottonauta wpis nr 667 187 @Edi8 we wpisie nr 667 027 napisałeś: "... niech posłuży zapis progresji skuteczności..." znowu bełkot naukowy - usuń słowo progresji i wyjdzie to samo. .................. Nie posługuj się fragmentami moich wypowiedzi , w oderwaniu od kontekstu zdania - skoro było napisane tam o strzeleckich osiągnięciach Kazimierza Deyny , to tamta progresja dotyczyła przecież skuteczności w zakresie ilości zdobywanych bramek. I stąd było tam to , co powinno być. Gdybym pisał o Jacku Wszole , to napisałbym "zapis progresji wyskości skoków" - ale ja pisałem o piłkarzu... Dwa razy więc pomyśl - nim raz coś równie głupiego ponownie napiszesz! |
2013-07-27 (16:38)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 667 198 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Lottonauta >>> albo Ty jesteś tak naprawdę głupi albo tylko bezczelny , gdyż kolejny raz tak w swojej interpretacji zmieniasz sens mojej jednoznacznej wypowiedzi , iż tertium non datur ... Skoro napisałem: "Bowiem każda z tych progresji 4-7-1-3 wykazuje , że choć to bezapelacyjnie są progresje , to także bezapelacyjnie w żadnej z nich nie muszą występować stałe przyrosty: a/ stawki b/ wyników c/ tonacji aby były to jednak progresje." to a/ odnosi się do progresji w bukmacherce , b/ do progresji w sporcie a c/ do progresji w muzyce. Piszesz: "Ale zauważyłeś, że coś jest nie tak, że to słowo jest wieloznaczne, więc zacząłeś dodawać różne przymiotniki." Niczego nie dodawałem - bowiem od samego początku podałem termin "progresja rosnąca" i właśnie to wywołało polemikę rozpoczętą wpisem @Mineta. A progresja może jest słowem wieloznacznym , ale dla Ciebie - więc o sobie pisz w 1.osobie i nie wklejaj mnie w swoją ignorancję w tym zakresie. |
2013-07-27 (16:41)![]() Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 3239 ![]() | wpis nr 667 202 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Edi8 napisałeś: "... zapis progresji wyskości skoków..." Znowu bełkot naukowy. Powinno być wyniki w skokach... Pozwolę sobie powtórzyć to co napisałem (z małym błędem, który poprawiłem) niedawno: Usunąłeś ze swojego słownika takie określenia jak plan gry, schemat gry, wyniki gry, postęp w grze itd. i zastąpiłeś je jednym słowem - progresja. Ale zauważyłeś, że coś jest nie tak, że to słowo jest wieloznaczne, więc zacząłeś dodawać różne przymiotniki. I wychodzi ci progresja "taka siaka i owaka", w niektórych przypadkach jest OK, ale czasam wychodzi masło maślane jak napisał (wg mnie słusznie) Monet. Pozdrawiam |
2013-07-27 (16:46)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 667 204 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Lottonauta >> wyniki w skoku wzwyż dotyczą pułapu osiągniętych wyskości skoku , więc i tabela progresji zawodnika w tej konkurencji startującego , siłą rzeczy dotyczy progresji wyskości jego skoków , tak samo jak progresja skoczka narciarskiego dotyczy odległości jego skoków. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 7 8 9 ... 21 22 Wyślij wiadomość do admina |