Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 ... 21 22
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

UWAGA OSZUST!!!

2013-07-24 (23:21)

status KinslayeR1990
Data rejestracji: 2013-07-24
Ilość postów: 69

13913
wpis nr 665 994
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jestem tylko użytkownikiem, myślę że z jego IP nie będzie problemu, jego nick tutaj to sunmen, jego gg 24804746, no i jego strona internetowa, jest również tam podany jego numer komórkowy, (sprawdzałem faktycznie jego) więc możliwości jest wiele.. Ale ja nie mam niestety narzędzi by to sprawdzić ani czasu by się z tym bawić, dlatego napisałem tutaj.. I czy warto iść z tym na policje ?
2013-07-24 (23:27)

status KinslayeR1990

13913
wpis nr 665 999
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

podaje również moje gg jakby ktoś był zainteresowany tematem i chciał więcej szczegółów, pozdrawiam 1084242
2013-07-25 (00:20)

status KinslayeR1990

13913
wpis nr 666 036
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wielki PAN ADMINISTRATOR nagle zaczął być rozmowny i straszy mnie urzędem skarbowym, proszę spojrzeć na screen poniżej,

To już chyba lekka przesada..

http://img593.imageshack.us/img593/6797/lh6a.png
2013-07-25 (00:21)

status KinslayeR1990

13913
wpis nr 666 037
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2013-07-25 (00:53)

status Maliniak
Data rejestracji: 2011-01-22
Ilość postów: 319

12879
wpis nr 666 040
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

no widzisz, "leszczu", jak to jest?

(tak zostałeś nazwany, jak widać, a ja użyłem tego przydomka dobrotliwie, sorry)

prawdopodobnie popełniłeś jakieś błędy, a są one nawet wyszczególnione na wspomnianej stronce (15 błędów początkujących),

zacytuję Ci ten z numerem 4:

4. Słuchanie „ekspertów”. Punkt odrobinę kontrowersyjny. Od ekspertów bukmacherskich powoli robi się tłoczno w Internecie. Nie każdy kto wygrał 10 zakładów z kolei i założył bloga albo profil na forum bukmacherskim jest bogiem obstawiania. Nie każdy podchodzi do swoich obowiązków rzetelnie, ale z drugiej strony trudno cokolwiek wymagać od osoby, która udziela się na forum bukmacherskim całkowicie za darmo. Nie znaczy to oczywiście że trudno znaleźć eksperta, który udzieli nam skutecznej i darmowej porady. Sugerujemy jednak na tym polu dużą ostrożność, prawdopodobnie najlepiej postąpisz jeśli zaczniesz szukać takich, którzy są świetnymi specjalistami tylko w 1 czy 2 konkretnych ligach/rozgrywkach.

a to tylko jeden z możliwych.

A Regulamin strony czytałeś?

Znowu trzeba by było cytować, albo lepiej przeczytać jeszcze raz.

A najlepiej wyciągnąć wnioski, na przyszłość.

Pozdrawiam
2013-07-25 (08:31)

status Robal_36
Data rejestracji: 2010-02-28
Ilość postów: 4889

12415
wpis nr 666 066
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Rozbawiony jestem - bez urazy -

tym 'straszeniem uczestnika', który ma o.d.w.a.g.ę napisać

"uwaga - zostałem wydooooopcony'

bo jest jeszcze

/ tu czytaj uważnie misiu straszący - p 29a.1 /

-

http://prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dnia-19-listopada-2009-r-o-grach-hazardowych/rozdzial-4_ograniczenia-w-urzadzaniu-gier-hazardowych/?on=30.03.2012&exact=yes

..........................................

Kropkami w treści ustaw oddzieliłem wstawienie t a m jakichś swoich uwag...

...............................................................................................................

Art. 29a. 1. Zakazane jest urządzanie gier hazardowych przez sieć Internet.

2. Zakazane jest uczestniczenie w grach hazardowych urządzanych przez sieć Internet.

3. Zakazy określone w ust. 1 i 2 nie dotyczą urządzania zakładów wzajemnych przez sieć Internet na podstawie udzielonego zezwolenia.

.............................................................................................

I ten szczegół właśnie - "przez sieć internet" - bez określenia lokalizacji /- a to moim zdaniem jest najtrudniejsze, kłopotliwe, dyskusyjne i nadaje się na 'długie prawników dysputy' - miejsce wykonywania 'usługi' /- więc ten szczegół nieszczęsny właśnie, tak nieprecyzyjnie - mówi, co mówi ...

a ponieważ

................................................................................................................

2. Ilekroć w ustawie jest mowa o grach hazardowych, rozumie się przez to gry losowe, zakłady wzajemne i gry na automatach, o których mowa w art. 2.

.......................................................................................

a tam /w tym art .number 2 / n.i.e.s.t.e.t.y => w.s.z.y.s.t.k.o 'rozumie' się, jako 'hazardowe' - tak więc - mamy przeg.w.i.z.d.a.n.e

bo w sumie wynika z tego, że jest jest tak, jak jest - że bzykają NAS, jak chcą / bo przecież te wszelkie - nationale i inne ełrojacpoty, pałery i milionosy - TAM - u siebie - mają wszelkie koncesje i haracze i daniny i kopertowe, i promocyjne i reklamowe - wykupione, opłacone ... a u NAS - ktoś nie wziął

i nie dopilnował, że tak to ujmę / - i dalej czytamy, że - -

.................................................................................................

Art. 89. 1. Karze pieniężnej podlega:

1) urządzający gry hazardowe bez koncesji lub zezwolenia, bez dokonania zgłoszenia, lub bez wymaganej rejestracji automatu lub urządzenia do gry;

2) urządzający gry na automatach poza kasynem gry;

3) uczestnik w grze hazardowej urządzanej bez koncesji lub zezwolenia.

2. Wysokość kary pieniężnej wymierzanej w przypadkach, o których mowa:

1) w ust. 1 pkt 1 —wynosi 100 % przychodu uzyskanego z urządzanej gry;

2) w ust. 1 pkt 2 —wynosi 12 000 zł od każdego automatu;

3) w ust. 1 pkt 3 — wynosi 100 % uzyskanej wygranej.

..............................................................................

ergo - może się mylę, ale wygląda na to, że w zasadzie -

korzystając jedynie, jako z pośredników, z tych takich różnych -

wuwuwuw kilkagier, czy wuwuwuw zagraj z Bossem i podobnych -

bo im być może nakukają, ale siebie -

- pozbawić się można 100 % /ewentualnej/ głównej wygranej

wesołego dnia
2013-07-25 (08:44)

status Robal_36

12415
wpis nr 666 069
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

aha aha,

co ja tam jeszcze czytam ?

>>.. co ich to obchodzi co my robimy z naszą kasa? Ludzie przegrywaja kase na automatach i nic? Nikogo nie zamykaja? Chore...<<

ano

a, że licho wie, czy link aktywny będzie, to poniżej wkleję także treść ...

http://wkurzanie.pl/2012/07/20/zaplacimy-za-afere-w-po/#more-1506

Zapłacimy za aferę w PO

20 lipca 2012 Polityka

W normalnym kraju powinno to zaowocować szeregiem dymisji, w Polsce – tylko komunikatem, że rząd idzie w zaparte i mimo dwukrotnej kompromitacji nie przewiduje zmiany prowadzonej obecnie polityki. Tymczasem zarówno niedawno opublikowany wniosek NIK o likwidację niepotrzebnego nikomu, a chłonącego miliony Funduszu Rozwiązywania Problemów Hazardowych, jak i orzeczenie Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości nie pozostawiają cienia wątpliwości: ustawa antyhazardowa to bubel, za który zapłacą wszyscy, choć nie ci, co go stworzyli.

Przypomnijmy: gdy CBA, kierowane przez przychylnego PiS-owi Mariusza Kamińskiego, wykryło i zgłosiło premierowi Tuskowi aferę hazardową, polegającą na machinacjach prominentnych polityków Platformy Obywatelskiej (AKA Miro, Zbycho i Grzecho) wokół powstającej ustawy o grach i zakładach wzajemnych, rozpętało się piekło. Najpierw poleciało kilka głów, ale zaraz potem rząd przystąpił do kontrnatarcia. W życzliwych mu mediach zaroiło się od mrożących krew w żyłach relacji o opętanych nałogiem, wręcz psychicznie chorych ludziach, przegrywających ostatnie grosze na automatach i w zakładach bukmacherskich. A także o krwiożerczej mafii, operującej „jednorękimi bandytami” i wciągającej w hazardowe uzależnienie internautów, w tym nawet dzieci.

W kosmicznym wręcz tempie powstała ustawa, zmierzająca do całkowitego wyeliminowania automatów do gry, a także zakazująca obstawiania zakładów w sieci Internet. Bukmacherów pozbawiono możliwości reklamy, odcinając tym samym kluby sportowe od pieniędzy sponsorów. Przy okazji pojawił się pomysł cenzurowania Internetu poprzez Rejestr Stron i Usług Niedozwolonych. Za ustawą, poprawianą po pewnym czasie w części dotyczącej Internetu, głosowały wszystkie partie (oprócz nieobecnego wtedy w Sejmie Ruchu Palikota). Głównymi orędownikami i twórcami ustawy byli: Donald Tusk, Michał Boni i wiceminister finansów Jacek Kapica.

Ustawa wprowadziła też m.in. Fundusz Rozwiązywania Problemów Hazardowych:władza uznała, że te rzesze opętanych przez zagraniczną i polską mafię hazardową trzeba leczyć. Oczywiście władza kłamała. Ujawniła to opublikowana niedawno informacja Najwyższej Izby Kontroli, która to izba sprawdziła, jak działa fundusz. I stwierdziła:

Najwyższa Izba Kontroli ocenia negatywnie wykonanie planu finansowego za 2011 r. Funduszu Rozwiązywania Problemów Hazardowych. (…)

Utworzenie Funduszu nie zostało poprzedzone przeprowadzeniem analiz, które

pozwoliłyby oszacować skalę problemu związanego z udziałem obywateli w grach hazardowych.

Według informacji otrzymanych z Narodowego Funduszu Zdrowia, w 2011 r. było 3.278 osób uzależnionych od hazardu i innych uzależnień behawioralnych (…)

(…)w 2011 r. wydatki na obsługę administracyjno-techniczną Funduszu, finansowane ze środków części 46 – Zdrowie, były ponadtrzykrotnie wyższe od nakładów na realizację jego ustawowych zadań. (…)

(…)Najwyższa Izba Kontroli wnosi o: rozważenie podjęcia stosownych działań legislacyjnych zmierzających do likwidacji Funduszu(…)

Okazało się więc, że nie ma kogo leczyć i żaden rozdmuchany przez władzę problem hazardowy nie istnieje. Winni? Oczywiście winnych brak.

Kolejny cios wymierzył antyhazardowym fanatykom Europejski Trybunał Sprawiedliwości, który w wyroku opublikowanym wczoraj stwierdził, że Polska złamała prawo unijne, nie notyfikując w Komisji Europejskiej ustawy. W rezultacie:

operatorzy automatów do gry mogą teraz dochodzić odszkodowań od Skarbu Państwa za poniesione straty. Skala roszczeń jest ogromna: ustawa zredukowała liczbę działających automatów z 55 do zaledwie 12 tysięcy. W sądach leżą już tysiące pozwów,odszkodowania pójdą prawdopodobnie w miliardy. Ale to nie wszystko, bo

orzeczenie ETS może spowodować, że Komisja Europejska nałoży na Polskę karę za wprowadzenie ustawy niezgodnej z unijnym prawem. Wtedy polski podatnik znów zapłaci za szaleństwa władzy. A tak naprawdę (przepraszam za ten obrzydliwy zwrot, wypromowany przez TVN) – za aferę w PO, bo to ona dała początek tej ustawie.

Jeśli więc ktoś zadaje sobie pytanie, dlaczego taśmy PSL, nagrane w styczniu, „wypłynęły” akurat teraz, między ogłoszeniem raportu NIK a publikacją wyroku ETS – ma gotową odpowiedź. Nie wiem, czy to jest właśnie tak, ale wykluczyć tego nie można: Platforma, spodziewając się, że właśnie teraz wyjdą na jaw skutki jej własnej afery sprzed kilku lat, postanowiła przykryć je aferą w PSL i objawić się wyborcom jako dobry szeryf, zaprowadzający w państwie porządek.

Nie wiem, jak Ty, Czytelniku, ale ja się na to nie dam nabrać.

.............................................................................................................

Nie wiem, czy autor ma rację, czy nie ma jej może wcale - jakoś tak jest i zamiecione i cisza - więc powyższe zostawiam Wam do samodzielnego przemyślenia

2013-07-25 (10:30)

status Monet
Data rejestracji: 2008-10-23
Ilość postów: 2036

3829
wpis nr 666 099
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dopóki będą tacy którym ułuda łatwego zysku zdrowy rozsądek od rozumu odcina dopóty będą tacy którzy z tego skwapliwie korzystać będą.

I nie pomogą żadne nauczki typu Amber G. ,Grobelny B. przerąbane tysiaki z ruskimi w trzy kubki ,wizjonerzy,jednoręczni bandyci ,płatni typerzy... itp

Nic.

I kolego KinslayeR jeśli nawet z jednej tej ludzkiej strony mogę ci współczuć ..

To z drugiej myślę - dobrze Ci tak. Bo gdyby nie było takich jak Ty . nie byłoby takich jak sunmen i podobnych.

Nie ma krowy nie ma co doić. Proste.

2013-07-25 (11:47)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 666 139
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Strata @KinslayeR to 20k przegrane na samodzielnej grze w Bet365 oraz 0.8k jako cena abonamentu zapłaconego Sunmenowi.

W zamieszczonej tu wczoraj korespondencji z administratorem tamtego portalu czyli z Sunmenem , KinslayeR informuje go o swoich zarobkach 10k miesięcznie , tak więc suma poniesionych strat ( własna gra + abonament ) to równowartość 2 pensji - a zatem to dość niski wymiar "mandatu" za brak rozsądku , bo inaczej tego nazwać nie można jak właśnie brakiem rozsądku , jeśli ma się nadzieję na zakup typów bukmacherskich czy jak tu liczb bądź zakresów w grach losowych.

I niech to będzie nauczką czy przestrogą dla innych!
2013-07-25 (11:52)

status KinslayeR1990

13913
wpis nr 666 141
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Stary to nie moje zarobki, gdybyś czytał uważniej wiedziałbyś że specjalnie podszyłem się pod kogoś, sprawdzając co mi ten oszust odpisze.. 4 razy zapewniał że max 3-4 tysięcy potrzeba, a nie starczyłoby nawet 25 tysięcy.. Gdybym miał takie zarobki, nawet nie chciałoby mi się pisać o tym..
2013-07-25 (12:06)

status sorelka
Data rejestracji: 2012-11-07
Ilość postów: 865

13635
wpis nr 666 147
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ja chyba wiem co to za gosciu....

ten adres strony tylko inne koncówki .....
2013-07-25 (12:12)

status edi8

2623
wpis nr 666 152
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Generalnie progresja jako technika gry jest gruntem bardzo grząskim i boleśnie przekonał się o tym w 1998 roku mój znajomy z Gdańska , który choć od nikogo nie kupował typów , to grał wymyśloną przez siebie metodą obstawiania 2-3 najbardziej opóźnionych "parek" w Multilotku.

Całkiem dobrze mu szło przez około 1/2 roku , aż trafił na taką parkę która się na dobre zawiesiła i spowodowała , że grając już tylko na odzyskanie stracił nie tylko wszystko co miał , ale także pieniądze dodatkowo pożyczone od kolegów oraz teścia.

W sumie położył się na 280k , tracąc nie tylko pieniądze ale też i żonę , która po rozpętaniu się afery ze zwrotami pożyczonych pieniędzy , wyprowadziła wraz z dzieckiem do swoich rodziców.

P.s: parka którą tak długo obstawiał aż się zrujnował , weszła w 3. losowaniu po wyczerpaniu się jego wszelkich finansowych możliwości kontynuowania gry...
2013-07-25 (12:15)

status sorelka
Data rejestracji: 2012-11-07
Ilość postów: 865

13635
wpis nr 666 153
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

znam te historie........

2013-07-25 (17:41)

status anzu
Data rejestracji: 2011-05-31
Ilość postów: 2450

13059
wpis nr 666 299
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

....a może to wszystko to tylko czarny PR ???
2013-07-25 (17:48)

status Robal_36

12415
wpis nr 666 303
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

hihihi

wczesno-robalowy /w pewnym znaczeniu / etap

to - za ile kolega wchodzi ?

hehe
2013-07-25 (17:52)

status anzu
Data rejestracji: 2011-05-31
Ilość postów: 2450

13059
wpis nr 666 305
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

za trzy dni
2013-07-25 (17:59)

status Robal_36

12415
wpis nr 666 307
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2013-07-25 (19:28)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03
Ilość postów: 4418
ADMIN
1
wpis nr 666 319
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

edi8: jak tak czytam Twoją historię, to się zastanawiam, czy lepiej zostawić dział systemy taki jaki jest, czy usunąć wszelkie progresje.

Ostrzeżenie jest. Ale czy to wystarczy?
2013-07-25 (20:24)

status edi8

2623
wpis nr 666 333
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@Pasko >>> progresja sama w sobie nie jest żadnym systemem a jedynie techniką gry.

Niektóre z prezentowanych przeze mnie metod zawierają co prawda wariant zastosowania do nich gry stawkami podnoszonymi ( progresywnie rosnącymi ) ale poza spełnianiem licznych próśb od użytkowników o podanie im rozpisów do gier losowych wg ich parametrów - większość tych moich systemów odnosi się do rynku sportowych zakładów wzajemnych , gdzie jest większe prawdopodobieństwo wygrania zdarzenia z identycznym kursem , niż wynikający po przeliczeniu z tabel wygranych w grach dostępnych u naszego monopolisty , czyli TS .

Ponadto a może przede wszystkim: Twoja strona przeznaczona jest dla ludzi dorosłych , bo tylko im wolno brać czynny udział w grach - a dorośli są za siebie odpowiedzialni, także w zakresie świadomości tego , jaką kwotą mogą bezpiecznie dla siebie ryzykować , dobrowolnie przystępując do tej zabawy.

P.s: gdybym był złośliwy , to bym doradził Ci zastanowienie się może nad zamknięciem całego interesu pod nazwą multipasko.pl ( łącznie z moimi systemami )

Pozdrawiam
2013-07-25 (21:35)

status Monet
Data rejestracji: 2008-10-23
Ilość postów: 2036

3829
wpis nr 666 367
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Moim zdaniem nieco demonizuje się grę progresją.

Tylko do tego sposobu należy się przygotować .Tak merytorycznie jak i finansowo. Gracze bez doświadczenia nawet nie powinni się do tego przymierzać.Ale pewnie najpierw trzeba umoczyć żeby to zrozumieć niebezpieczeństwa gry progresywnej bez przygotowania.

Założenie i ścisłe trzymanie się progu do którego się inwestuje i limit kasy na dany cykl.I żadnych odstępstw.A nie jest to takie proste -wciąga jak rzeczny wir.. wiara że następnym razem to już z pewnością wejdzie.

Kto potrafi odpuścić w odpowiednim momencie czasami wygrywa a jak już przegrywa straty nie zabiją.

@edi>>

" stawkami podnoszonymi ( progresywnie rosnącymi )"

Masło maślane?

Progresja sama z nazwy i znaczenia jest rosnąca.

Jej przeciwieństwem jest degresja.

Granie bez podnoszenia- stawka plaska

Albo -moim zdaniem najlepszy sposób - stawkowanie modulowane.

Co o tym sądzisz edi8?

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 ... 21 22
Wyślij wiadomość do admina