Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

NHL ZAPYTANIE DO OBEZNANYCH:)

2013-04-04 (00:29)

status shiks
Data rejestracji: 2008-10-08
Ilość postów: 1534

3786
wpis nr 622 196
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam pamiętacie Mnie?:)

miałem tematy na strzelców nhl:)

z różnym skutkiem szło:)

pozdrawiam Was

i teraz meritum....

gram już nie na strzelców bramek,a w czy zdobędzie punkt w meczu(gol lub asysta)

idzie łatwiej niema takich nerwówki:)

mam w głowie pewien pomysł

by oferować Swoje typy...

bądź szukam partnera do gry (uczciwy,z własnym wkładem oraz pomysłami)

widziałem w necie masę stron wykupujesz abonament itp perdoły......potem masz typy.....

jeszcze nie wiem na jakie zasadzie..ale u Mnie byłaby zwracana zapłata za typy jeśli gwarancja by nie weszła....

przykładowo

daje 5 parek i gwarantuje że wejdą 2 lub 3

klient płaci przykładowo 50zł za te parki na konto me

wchodzą typy on plus a ja plus

typy błędne on traci sumę za którą puścił kupony.....ale przynajmniej dostaje zwrot zapłaty za typy

ja tracę wtedy kasę za typy i prawdopodobnie klienta...bo kto zapłaci częściej jak nie będzie szło?

wymuszało by to na mnie max skupienia i przemyślenia swoich typów bez hulahopppp i nie realnych marzeń

teraz pytanie

do takiego czegoś potrzebna jest działalność gospodarcza

chce wszystko zgodnie z prawem (przejrzyście i jasno)

co z kwestią liczenia zysków i kosztów działalności przed skarbówką

jeśli pan x wpłaci 50zł na konto me to jest przychód

ale typ nie wejdzie to muszę mu zwrócić..więc to można podciągnąć pod koszta?

pozdrawiam proszę o odpowiedzi

ps zacznę też temat na punktujących dla sprawdzenia formy
2013-04-04 (12:02)

status 15hubi
Data rejestracji: 2010-11-13
Ilość postów: 1639

12733
wpis nr 622 275
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam shiks,lubiłem twój temat i Ci kibicowałem,ale szczerze mówiąc z prowadzeniem tego legalnie marnie to widzę(obym się mylił)prowadzenie działalności -min,opłata jest około 1000,Może prędzej znajdzie się ktoś kto ma kase,a nie za bardzo chce grać sam i się dogadacie?Próbować trzeba.Życzę Ci powodzenia i mam cichą nadzieje,że moje czarnowidztwo się nie spełni.Pozdrawiam
2013-04-04 (12:15)

status kogucik19
Data rejestracji: 2006-03-24
Ilość postów: 7712

1867
wpis nr 622 281
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.Szanowny SHIKS nie będę Ci pisał o organizacji grupy.Tylko na boga nie zaczynaj od zgłoszenia do URZĘDU FINANSOWEGO.Napisałeś:

do takiego czegoś potrzebna jest działalność gospodarcza

chce wszystko zgodnie z prawem (przejrzyście i jasno)

Pamiętaj w tym kraju uczciwy nigdy niczego się nie dorobi.To pazerny i dziki kraj tylko czycha żeby Ci zabrać kasę za wszystko.Jak zaczniesz z urzędem finansowym to oni skończą (z Tobą).Wydaje mi się że uczciwość to należy się tym z którymi będziesz grał,a najlepiej jak by to byli gracze z twojego miasta,bo wtedy spotkania w realu mogą być ciekawe.Ja dzięki temu że omijałem przepisy mam teraz z czego żyć bo gdybym był choć trochę uczciwy to tyrał bym teraz do 67 lat jak niewolnik.Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę powodzenia.I do boju hej na buka.

2013-04-04 (18:33)

status shiks

3786
wpis nr 622 429
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

witam Panów pozdrawiam serdecznie:)

trochę doczytałem ciut to jaśniejsze dla mnie.....

TRZEBA COŚ ZROBIĆ OD A DO Z BY MIAŁO TO RĘCE I I NOGI DLA KAŻDEJ STRONY
2013-04-04 (18:55)

status Monet
Data rejestracji: 2008-10-23
Ilość postów: 2036

3829
wpis nr 622 442
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

kogucik19

wpis nr 622 281

Ja dzięki temu że omijałem przepisy mam teraz z czego żyć bo gdybym był choć trochę uczciwy to tyrał bym teraz do 67 lat jak niewolnik.Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę powodzenia.I do boju hej na buka.

kogucik>> mam nadzieję że mogę dopytać coś na okoliczność powyższego wpisu (fragmentu)?

Piszesz że "gdybym był odrobinę uczciwy" to znaczy że nie byłeś?

Dorobiłeś się nie uczciwie?

Omijałeś przepisy,czy wkorzystwałeś luki w nich?

Jesli to drugie -to brawo-jesteś sprycirzem. Jeśli pierwsze jesteś oszustem i złodziejem?

Pytam jako ten "niewolnik" który teraz za***ala na Twoją emeryturę.

:)

2013-04-04 (19:16)

status nippon-jin
Data rejestracji: 2011-01-24
Ilość postów: 786

12882
wpis nr 622 462
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@shiks - brawo za podejście do tematu - rozważasz wszystkie możliwości, ab nikt nie czuł się oszukany i aby wszyscy, którzy Ci zaufają mieli jasno przedstawione warunki zgodne z prawem. Brawo.

@Monet w 100% popieram to co powyżej napisałeś.

@kogucik19 nie wyjeżdżaj z takim cwaniakowatym podejściem, bo my NIEWOLNICY właśnie ciężko pracujemy na Twoją emeryturę. Jeśli faktycznie znalazłeś luki i potrafisz je dobrze wykorzystać to chwała Ci za to. Natomiast jeśli jest inaczej to zachowaj to dla siebie i pomyśl czasem o tych, którzy wstają o 4:00 do pracy, albo pracują na nockach jak ludzie Twojego pokroju śpią.
2013-04-04 (20:04)

status musashi 58
Data rejestracji: 2009-08-10
Ilość postów: 545

5041
wpis nr 622 476
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witaj shiks,

to były czasy...

Był risk ale też i fun.

Co do Twojego pomysłu, chyba "dzięki" ustawie hazardowej nie można w naszym kraju grać u buków zagranicznych... (doxxbet).

Czyli obawiam się, ze z grania "na legalu" nici...

Ale może druga opcja wypali, jeżeli będziesz miał wyniki to ktoś z kasą do zainwestowania sie pewnie znajdzie.

W każdym razie powodzenia.

Pozdrawiam.
2013-04-04 (20:09)

status 15hubi
Data rejestracji: 2010-11-13
Ilość postów: 1639

12733
wpis nr 622 478
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Shiks jeszcze dowiedz się,czy możesz np.otworzyć działalność w Angli,prowadząc usługi tutaj,zresztą tam też możesz oferować typy,różnica w składkach jest masakrencka,wychodzi,że nasze państwo-politycy jest strasznie złodziejskie,kolega prowadzi w Anglii mini-firmę,pierwsze 3 miechy nie płacisz nic póżniej teraz proponuje usiądż 700-800zł na rok,a u nas 1000 co miesiąc i co chwile kontrola,pozdrawiam i powodzenia
2013-04-04 (20:11)

status kogucik19

1867
wpis nr 622 479
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.Trochę wyjaśnie bo zostane tu oskarżony o złodziejstwo.Jak budowałem sklep wystąpiłem o pozwolenie na budowę i dostałem odmowę.Więc go wybudowałem bez pozwolenia,i wtedy wystąpiłem po raz drugi o pozwolenie ale już po kontroli nadzoru budowlanego.Najpierw dostałem polecenie rozbiórki,a po odwołaniu się(wiele problemów) dostałem zatwierdzenie budowy.Czy to było złodziejstwo.Nie raczej podjęcie ryzyka,a jak się potem okazało zabrakło łapówki.Sklep stoi do dziś i przynosi dochody.Mogę podać jeszcze parę przykładów tylko po co.Omijałem durne przepisy i szłem na żywca.Czasem stwaiłem urzedników przed faktem dokonanym,i wygrywałem, mam jeszcze pełną dokumentację z wyroków aż do NSA i wygrałem poprzez błędy urzędników którym gdybym posmarował to nie miał bym problemów.Nikogo nie okradłem i nikt z mojego powodu straty nie poniósł.Z budową parkingu było podobnie,ale po co więcej przykładów.Nazwanie się niewolnikiem było z mojej strony przenośnią i chciałem wskazać za ile się w tym skorumpowanym kraju żyje,bo naprawdę jest to niewolnicza praca za czapkę gruszek.Więcej o sobie nie będę pisał jestem uczciwym obywatelem walczącym z głupotą urzędników.Wszystkim polecam program na TVN "UWAGA".Tam dopiero są przekręty które dopiero szkodzą naszemu zdrowiu i jak widać wszyscy są ok i winnego nie ma.Co do wstawania to nikt mi niczym nie zaimponuje bo 25 lat wstawałem o 3,4,5 rano i wracałem do domu po 22.Dopiero ostatnie 10 lat miałem komfort w pracy.Wszystkiego się dorabiałem sam,ale za to teraz mogę sobie godnie żyć.I do boju hej na buka.
2013-04-04 (20:23)

status idiotka
Data rejestracji: 2013-02-17
Ilość postów: 198

13741
wpis nr 622 482
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

>>> polecam program na TVN "UWAGA" <<< zdecydowanie odradzam . Poruszane problemy "na zawołanie" aby odciągnąć uwagę Polaków od istotnych problemów w naszym biednym kraju!

Pisaliśmy o"palącym problemie w naszym mieście" naprawdę WIELKIM problemie do mediów ogólnopolskich i każde z nich wyłożyło lagę na nasze prośby >>> nie bez powodu o dzisiejszych mediach mówi się i pisze tak:

>>> Żydo-media <<< zdecydowanie odradzam!

Każdy z nas ma swój rozum i potrafi wyciągnąć wnioski z otaczającej nas rzeczywistości.

pozdrawiam
2013-04-04 (20:41)

status kogucik19

1867
wpis nr 622 488
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Szanowna IDIOTKA czy tematem na zawołanie jest afera z solą,czy tematem na zawołanie jest afera w sanepidzie,czy tematem na zawołanie jest afera ze starym mięsem,w nadzorze budowlanym itp.Każdy ma rozum i żadna z tych wykrytych afer nie jest w stanie odwrócić uwagi od problemów dnia codziennego.Każda ta afera zagrażała życiu obywateli,i nie było to omijanie durnych przepisów tylko ich ŁAMANIE a to kolosalna różnica.Serdecznie Cię pozdawiam i do boju hej na buka.
2013-04-04 (21:08)

status shiks

3786
wpis nr 622 501
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

czytam czytam wasze posty

wiem jedno chce by była uczciwość

z mej strony i ze strony partnerów

oraz chce by wszystko było w zgodzie z naszym kochanym prawem

rodzina się powiększa:)

nie potrzebne mi sprawy itp:)

a zawsze chce grać w nhl i hokej

innych nie ruszam szkoda zdrowia:)

dlatego pytam analizuje czytam u prawników się radzę itp......

bo jeśli gram mam zysk

to innym też może pomóc

a mi się zawsze coś przyda zysku:)co zarobie na buku plus odłożone od kupujących typy=coś dla rodziny:)

oczywiście jak nie znajdę rozsądnego rozwiązania to i tak typy będę podawał:)

mamy dziwny kra i dziwne przepisy:)

ale damy radę:)

pozdro for all
2013-04-04 (21:38)

status nippon-jin
Data rejestracji: 2011-01-24
Ilość postów: 786

12882
wpis nr 622 517
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@shiks życzę powodzenia! Znajdziesz złoty środek

Pozdrawiam!
2013-04-04 (21:44)

status idiotka
Data rejestracji: 2013-02-17
Ilość postów: 198

13741
wpis nr 622 519
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak szanowny Koguciku19 -> "tematy,problemy" na zawołanie gdyby nie idiotyczne prawo / system stwarzający warunki do korupcji,brak nadzoru / nie byłoby takich problemów.
2013-04-04 (22:03)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 622 531
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@shiks >>> pomimo tego , że granie w firmach bukmacherskich nie płacących w Polsce podatku jest zakazane w myśl przepisów wynikających z Ustawy hazardowej , to zalegalizowanie przez Ciebie działalności w zakresie: doradctwo ze specjalizacją zakłady sportowe , nie powinno być trudne i nie może stwarzać ryzyka podciągnięcia tego pod w/w zabronione granie , gdyż to nie Ty będziesz zawierał zakłady z osobami które się do Ciebie ew. zgłoszą po porady co grać...

Zakłady na strzelców w hokeju widziałem ( poza doxxbet ) także w Fortunie - więc takie zakłady są możliwe w pełni legalnie.

...............

Możesz także zwrócić się o poradę prawną na którymś ze specjalistycznych for jak np. ten użytkownik, który nielegalnie postawił mały domek letniskowy bez fundamentów i dostal nakaz jego rozbiórki:

http://e-prawnik.pl/forum/domowy/prawo-budowlane/walka-z-wojewoda-mazowieckim-czyli-stara-ustawa-i-pokrzywdzeni-ludzie-1.html
2013-04-04 (22:08)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 622 534
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

c.d.

O doradztwie sportowym możesz poczytać np. tu:

http://forumprawne.org/prawo-gospodarcze/94789-doradztwo-sportowe.html

Pozdrawaim
2013-04-04 (23:52)