Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 ... 26 27
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Ciekawy temat

2013-01-28 (21:56)

status Xawery
Data rejestracji: 2013-01-20
Ilość postów: 10282

13701
wpis nr 597 463
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam wszystkich

Nie znam się za bardzo na systemach i gwarancjach do nich.

Wiem jedno;z tej wyliczanki wychodzi,że gwarancja przy 4 trafnych to jedna trójka,a ja trafiłem dwie.Nie bedę się o tym rozpisywał,bo naukowe metody swoje,a ja widzę co innego.

Naukowo to nie powinienem trafić,a trafiam.

Chyba coś w tym jest.

Długo nad tym siedziałem i może trochę o mojej metodzie:

myślę,że to najtańszy systemik na cztery skreślenia,bo koszt wysłania to 10 złotych.

Do typowania używam układu graficznego,jestem wzrokowcem i opracowałem sobie coś takiego jak układ graficzny,po ostatnim losowaniu

podstawiam pod niego wylosowane liczby z końcówkami,może być jedna wylosowana,dwie,trzy,obojętnie ale musi być przynajmniej jedna.Nie interesuje mnie czy z tych końcówek np. 10,20,30 itd. ostanio wylosowano trzy liczby jedenaście losowań temu,czy nawet trzy losowania temu.

Podstawiam po układ graficzny i patrzę na to,jak widzę,że liczby stykają się rogami,to bingo,to padnie,ten układ.Czasem jest tak,że dwa układy stykają się liczby rogami,to wybieram ten w którym tych liczb styka się więcej, i zawsze ten układ jest wylosowany,czasem za pierwszym razem,czasem dopiero w szóstym,ale nie dłużej.To działa,sprawdzałem na ponad tysiącu losowań,działało zawsze.Najważniejszy jest układ graficzny pod który podstawiam liczby.Najciekawsze zestawy liczb do gry wychodzą jak do układu graficznego podstawię np.cztery liczby z końcówką 1- i cztery liczby z końcóką 7- i tak sprawdzam różne układanki w moim układzie graficznym,ciekawe rzeczy wychodzą,dosyć często trafienia sześciu liczb z takiej poskładanej ósemki,ale trochę na takie trafienie trzeba czekać ,tak do dziesięciu,dwunastu losowań.

To tyle.

Nauka i gwarancje swoje,a ja wiem swoje.

Wiem jedno:

Gdyby dziś ktoś zagrał za grubą kasę,moimi typami i tym systemikiem,to byłby to bardzo bogaty człowiek.

Mam rację?

No ale jak nie ma zainteresowania,to zamykam temat i przepraszam za zawracanie głowy i stratę waszego cennego czasu.

Dzisiejsze trafienie,tym,systemikiem,słabą matrycą, dało wygraną 100% włożonej kasy.

Mam rację?

Znajdżcie inną metodę gry z takim zyskiem,potem pogadamy.

Przy okazji:

czytałem,że Amber Gold oferował zysk 11% i ile kasy ludzie utopili?

W mojej metodzie którą z grubsza opisałem i którą chciałem się podzielić,za free,to wkład 10 złotych i ewentualna wielokrotność,która się zwraca przy trafieniu.

Moja metoda ma jedną przewagę nad Amber Gold:

nie zrobi z ciebie bankruta.

Powodzenia życzę w grze naukowej.

Pozdro
2013-01-28 (22:17)

status ania35
Data rejestracji: 2010-01-16
Ilość postów: 4978

12354
wpis nr 597 471
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Możesz dokładnie wytłumczyć o co chodzi

agata199@op.pl
2013-01-28 (22:23)

status sindbad
Data rejestracji: 2008-10-13
Ilość postów: 20531

3794
wpis nr 597 474
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Xawery,

Gratulacje za 4/8.

Myślę, że poniosła Cię adrenalina, ale nie jedno już widziałem na tym forum.

Będąc wzrokowcem jak napisałeś powinieneś zauważyć tabelę gwarancji Twojego system przy 4 trafieniach.

Wiersz drugi mówi, że miałeś szansę jak 16/70 to 22.86% na trafienie tego, co trafiłeś, czyli 2 x 3 i 2 x mniej jak 2 trafne.

Ochłoń i wróć do tego, co zamierzałeś nam przekazać.

Pozdrawiam

2013-01-30 (16:07)

status Xawery

13701
wpis nr 597 919
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasnowidz jakiś,cy cuś?

Systemik co prawda,trochę słaby,ale za to najtańszy,chyba...

a i w parkach,też nie najgorzej.

I co nikt nie ma pomysłu jak to "rozgryżć"?

Systemu(w granicach rozsądku) też nie ma?

Najśmieszniejsze jest to że mój układ graficzny typuje pewniaka,najdalej do pięciu losowań.Dwa dni siedziałem i sprawdzałem pewniaki na ponad tysiącu losowań.

Działa.

Jednak myślę,że aby z pewniaka były odpowiednie gratyfikacje,to grubszą gotówkę trzeba zainwestować,ale małymi sumami też można chyba grać?

w końcu jakby nie patrzę; inwestujesz 2,50 a dostajesz 4,00= 1,50 zysku

takiego procentu nie yciągnesz z żadnego banku.

Miłego dnia

2013-01-30 (17:25)

status sindbad

3794
wpis nr 597 935
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witaj,

Widzę ze humorek dopisuje

2013-02-01 (12:39)

status Xawery

13701
wpis nr 598 472
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mineło osiem losowań.

Wnioski;

Skuteczność typowania metodą graficzną- moim zdaniem,wysoka.

Systemik do gry - do doopy,tyle,że tani.

Dziękuję wszystkim za pomoc,nie trzeba już nic szukać,sam znalazłem.

Owszem,system na taką grę trochę kosztuje,ale nie są to wszystkie pieniądze świata,a wygrane całkiem,całkiem.

Temat gry na końcówki metodą graficzną uważam za zamknięty.

Pozdro
2013-02-01 (13:59)

status Kurka
Data rejestracji: 2009-01-23
Ilość postów: 2551

4098
wpis nr 598 527
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

System gry , czyli masz na myśli rozpis kilku wytypowanych (n kulek) na zestawy czy to trójki , czwórki ect (m skreśleń).

Kulek wytypowanych (twoją metodą graficzną czy innym sposobem) musi zatem być więcej (n kulek) od systemu na m skreśleń

W momencie gdy mamy n kulek = m skreśleń np: wytypowanych 5 kulek i system na 5 skreśleń wygląda tak:

1,2,3,4,5

i na tym koniec , czyli tylko jeden zakład prosty

Natomiast gdy przy n kulek=5 i m skreśleń = 4 mamy kilka możliwości np system pełny :

a) 1,2,3,4

b) 1,2,3,5

c) 1,2,4,5

d) 1,3,4,5

e) 2,3,4,5

system skrócony na taki sposób:

a) 1,2,3,4

b) 2,3,4,5

lub inny :

a) 1,2,3,4

b) 1,2,3,5

c) 1,2,4,5

lub można jeszcze inaczej , bądź też zmienić wartość n ,lub wartość m lub obie.

Sam system jako tako w pewnych sytuacjach dosłownie NIC nie wnosi w kwestii podniesienia opłacalności gry , a w pewnych jeden system będzie bardziej opłacalny a inny mniej.

Zależy to od konkretnej konstrukcji gry - kursów - tabeli wygranych.

Analiza co będzie lepsze a co gorsze wymaga trochę liczenia ale też przyjęcia pewnych danych "niepewnych" a dokładnie chodzi o to jak dobrze typujesz.

Teoretycznie w MM na każde 4 typy jeden jest prawidłowy , natomiast jeśli Twoją metodą graficzną osiągasz lepsze wyniki to należało by "przyjąć - oszacować" wersję pesymistyczną i wersję przeciętną i do nich przede wszystkim dobierać ilość skreśleń , a i też można wersję optymistyczną jako ewentualną przeliczyć ale nie bazować głównie na niej.

Z tego tysiąca wyników który badałeś możesz wybrać okres najgorszy i to wersja pesymistyczna , okres najlepszy i to wersja optymistyczna , oraz średnią ilość trafień (wszystkie trafienia / wszystkie typowania).

Wówczas może okazać się że pod kątem opłacalności , najlepiej było grać na m skreśleń - 5 , a na m skreśleń =4 wynik finansowy jest znacznie gorszy

Należy też zauważyć co jest główną przyczyną ( o ile będzie to widoczne) lepszego wyniku np :

grając na m=10 i na m=8 wynik na m=10 był dużo lepszy ponieważ raz udało trafić się 10/10 (wysoka wygrana) a w tym samym czasie grając na m=8 było trafienie 8z8z ale wygrana o wiele niższa .

Gdy jednak odrzucimy TO JEDNO losowanie z trafieniem 10z10 dla m=10 i 8z8 dla m=8 to diametralnie zmieni się nam sytuacja i przewaga gry na m skreśleń a pojawi się niewielka przewaga na grę m=8 skreśleń.

Innym decydującym kryterium jest też fakt jak często cokolwiek trafiamy a więc i mamy choćby częściowy zwrot kasy np :

dla m=4 dość często mamy trafienie 2z4 i częściowy zwrot zainwestowanej kasy

dla m=3 dość rzadko mamy 2z3 i taki sam zwrot

Jest wiele aspektów - ilość środków na grę , możliwość techniczne wysłania dużej liczby kuponów w systemach niepełnych (skróconych) , częstotliwość trafień niskich , wysokość wygranych i przede wszystkim opłacalność przy danym systemie - sposobie , dla konkretnych (średnich , pesymistycznych i optymistycznych) okresów gry metodą Twojego Typowania.

Do tego dochodzi element regulowania wysokością stawki na pojedynczy zakład , która w MM jest bardzo utrudniona .

By coś sensownie regulować to skok musi być stosunkowo mały a więc jeśli pojedynczy zakład wysyłam za 10zł to "piętro wyżej " mogę wysłać za 125% początkowej stawki czyli za 12,5zł

Ale gdy początkowa wartość = tylko 2,5zł to następna możliwa =5zł jest 200% zmianą - skok stawki bardzo niedobry .

Zatem system gdzie wymagane jest zawarcie wielu prostych zakładów (np 100) powoduje że zmuszeni jesteśmy do gry za najniższą możliwą stawkę = 100x2,5zł i następny poziom stawki może być aż 100x5zł .

Ogólnie kurs w MM jest tak niski w porównaniu z prawdopodobieństwem trafienia (duża marżą + opłaty na poziomie 60%) że trudno mi uwierzyć by coś sensownego udał Ci się stworzyć w MM .

O ile gdzieś się nie "machnąłęś" w podliczaniu zysków i strat to inne wytłumaczenie faktu że byłbyś na plusie przez te 1000 losowań jest np takie :

Do każdej skończonej serii (ilości losowań) w sensownej ilości rzecz jasna , można dopasować algorytm bardzo dobrze typujący w tym interwale.

Im krótsza seria tym łatwiej znaleźć najlepsze istniejący np :

na 2 rzuty monetą są możliwości gdy znamy je (oba rzuty) i było tak :

a) OO -- zawsze typujemy orły i mamy algorytm 100%

b) RR -- jak wyżej tylko Reszty

c) OR -- typujemy ty przeciwny do ostatniego

d) RO -- jak wyżej - i mamy też 100% trafień

na 10 rzutów monetą też stosunkowo łatwo znaleźć najlepszy algorytm ( będzie on wyglądał dokładnie tak jak wyniki) ale już widzimy że takim sposobem to zawsze możemy dojść do wniosku że znając x losowań , algorytm typujący = ciąg wyników i 100% skuteczność , niemniej bez takich przegięć można w różny sposób - na piechotę , graficznie czy szybko dzięki oprogramowaniu dostosować parametry równania (wielomianu) tak by ilość trafień w badanym interwale była jak największa.

Jeśli będziesz szukał "optymistycznego kawałka" to znajdziesz w tym 1000 -cu losowań taki fragment (może 50 może 160) gdzie Twoją metodą uzyskało by się bardzo bardzo dobre wyniki .

Sprawdź też inny okres np od losowania nr 1000 do 1999 i zobacz czy jest też tak dobrze .

2013-02-01 (14:31)

status sindbad

3794
wpis nr 598 543
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przynajmniej Pani Profesor uratowała temat, bo za ciekawy to on nie był.
2013-02-01 (17:57)

status Xawery

13701
wpis nr 598 586
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sindbad,mylisz się;

temat był i jest ciekawy,ale nie mam daru przekazywania w takiej formie aby zaciekawić.

Wracając do tematu;

W ponad tysiącu losowań sprawdzałem fakt,czy typując metodą (ja ją nazywam graficzną,bo nie mam innego na to określenia) osiem liczb z końcówką (jest to po każdym losowaniu zmienne,bo w każdym losowaniu wychodzą inne "przewagi " końcówek).

Np.

podkładając pod układ graficzny końcówki wylosowane: jedynki,dwójki,trójki itd.

układ za każdym razem pokazuje inne liczby (stykające się rogami,z polem w którym jest podłożona liczba),ppd uwagę biorę tylko te których jest najwięcej,tych stykających się.

i np.

układ pokazuje że najwięcej jest ósemek,czyli 8,38,68,78

wtedy do gry biorę ósemki i najdalej do ósmego losowania pada przynajmniej 50% tych ósemek,najczęściej pada taki zbór około 3 lub 4 losowania.Te które padną to niekoniecznie te które układ pokazuje,ale z tego przedziału.

I teraz tak;

Zatypowałem ósemki i gram nimi osiem losowań,jest losowanie i wylosowano z tego układu dwie ósemki i jakieś inne końcówki.

Biorę" na tapetę losowanie i sprawdzam w układzie graficznym wylosowane liczby i układ pokazuje już inne końcówki do gry,pomimo,że tamte jeszcze biorą udział w grze.

Tak to działa,ten układ graficzny ( można to nazwać matrycą, wzorcem lub czym tam kto chce)

Zawsze jest trafienie minimum 50%,czasem,ale to już rzadziej większe

Może to coś wniesie.

To tak z grubsza.

Interesują mnie minimalne nakłady na grę.

Może być na parki,trójki,czy czwórki,czy nawet na pewniaka.

Pewniak układ też typuje, tylko trzeba brać na pewniaka ostatnią liczbę jaką układ pokazuje.

Sprawdzę to na innych losowaniach,

Jak się zawezmę to sprawdzę na całej bazie losowań,ale będzie to bardzo mozolna praca.

Pozdro
2013-02-01 (18:07)

status 15hubi
Data rejestracji: 2010-11-13
Ilość postów: 1639

12733
wpis nr 598 588
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.Xawery może sprawdż swój sposób w 49's,mniej liczb,lepsze kursy,no i można grać za 1 zł.Pozdrawiam
2013-02-01 (18:28)

status Kurka

4098
wpis nr 598 597
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Myślę że Sindbad może Ci bardzo pomóc - nie na piechotę a programowo dokonać sprawdzenia wedle ścisłego algorytmu wyboru typów na całej bazie , jej fragmentach itp. Pewnie będziesz musiał jeszcze sprecyzować detale by nie było wątpliwości.

Natomiast nie wiem jak rozumieć fakt że 50% trafnych typów jest w okolicy 3-go czy 4 -go losowania a maksymalnie do 8-smego losowania . Myślę że chodzi o to że na 4 typowane kulki , w ciągu 3-ech czy 4-rech losowań wypadną 2 z nich (50%) a czasem więcej a tylko w nielicznych przypadkach potrzeba nie 3 lub 4 losowań a 5,6,7 lub nawet 8 i nigdy dotąd (na bazie ponad 1000 losowań) nie było dłuższego czasu oczekiwania na 50% czyli przykładowe dwa trafienia z czterech typów.

Jest jeszcze aspekt czy chodzi nam (Tobie) o sam fakt wystąpienia typowanej kulki (jako solistki) w czasie tych 3-4 czy góra 8-śmiu losowań , czy o fakt że w jednym z owych 3, 4 czy maks ośmiu losowań wystąpi przykładowe 50% czyli minimum 2z4 jako duet.

Znając powyższe można dopiero ustosunkować się czy jest to ciekawe .

2013-02-01 (18:34)

status Kurka

4098
wpis nr 598 598
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I koniecznie musisz powiedzieć czy typujesz zawsze np 4 kulki , czy 6 czy 8 , czy różnie a wynika to z tego czy tamtego.

Zupełnie inaczej wygląda trafienie 50% przy typowaniu 4-rech kulek a inaczej przy typowaniu 8-śmiu kulek i trafieniu odpowiednio dwóch i czterech (50%) .

Myślę, też że zbytnia euforia i ewentualna gra w realu może spowodować że będzie do Ciebie pasować przysłowie :

Polak mądry po szkodzie.

Ale nie martw się - to naturalne , tzn ta euforia i nastrój pewności siebie.

Ważne by ochłonąć , przespać się i przetrawić zanim wejdzie się z kasą w grę ale bez głowy.

2013-02-01 (21:49)

status Xawery

13701
wpis nr 598 675
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam wszystkich

Bardzo dziękuję za wyjaśnienia Kurce,mam dużo materiału do przemyślenia,dzięki.

Nigdy nie twierdziłem,że Sindbad się nie zna,ale nie umie podać wyjaśnień jak Kurka,Kurka ma po prostu dar przekazywania,a Sindbad jest bardzo rzeczowy,że tak powiem,jak mój sierżant w wojsku,ale jak napisałem,nie znaczy to,że nie cenię jego wiedzy i umiejętności.

Nie mam najmniejszego zamiaru grać na "pałę" i dlatego czytam i pytam,pytam i czytam.

Do hubi:

muszę poczytać i zaznajomić się z tematem,bo nie mam o tym zielonego pojęcia,a przetestować mogę,czemu nie.

Gdzie się w to gra?, u buków?

Wracając do tematu:

Wszystko zależy od ostatniego losowania,bo wylosowane końcówki podstawiam pod "matrycę" i wtedy wszystko wychodzi,może być różnie,bo układ graficzny może pokazać nawet dwie liczby dopiero co wylosowane,tak też bywało i nie interesuje mnie kiedy i jakie padły pięć losowań temu,czy dziesięć losowań temu.

Po prostu;po sprawdzeniu ostatniego losowania( podkładam wylosowane końcówki),może być tak że na trzech wylosowanych liczbach matryca pokaże pięć stykających się rogami liczb np. 9,39,49,69,79 i jest to układ który ma najwięcej stykających się liczb i tm układem gram (na razie wirtualnie,ale korci mnie,bo to działa),jeszcze jedno: zawsze ostatnia liczba z układu jest pewniakiem.

Układy wychodzą różne(mowa o tych co pokazują najwięcej stykających się rogami liczb),może to być cztery liczby,pięć czy nawet siedem liczb,ale zawsze trzeba grać układem pokazującym najwięcej liczb.

Niekiedy było tak,że np. pieć losowań temu w zestawie padało pięć liczb,a układ pokazywał,że pomimo to należy grać tym układem: i wchodziło.

Zdrowy rozsądek nakazywałby omijać taki układ,bo jaka jest szansa,że w kilku losowaniach padnie znowu minimum 50 % liczb?

a jednak wchodzą.

Zna ktoś system na trzy skreślenia z 8 liczb?

Dwa skreślenia z 8 liczb?

Cztery skreślenia z 8 liczb?

W rozsądnych granicach.

Pomijam 5 i 6 liczbowe skreślenia,bo musiałby to być pełny,i obawiam się ,że koszty przewyższyłyby wygraną.

Na pytania w miarę moich skromnych możliwości odpowiem,jak tylko będę umiał

Pozdro
2013-02-01 (22:24)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 598 698
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@Xawery , tu znajdziesz wszystkie potrzebne Ci systemy:

http://www.weefs-lottosysteme.de/systeme,en.htm

ale np. gwarancję 3 przy trafieniu 4z8 - w rozpisie po 3 "skreślenia" - daje dopiero zawarcie 20 zakładów...

Pozdrawiam
2013-02-01 (23:10)

status arkady202
Data rejestracji: 2010-08-02
Ilość postów: 706

12603
wpis nr 598 717
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Xawery, mówiąc o matrycy, masz na myśli np. taką 10x8 ?

Liczby ułożone po kolei od 1 do 80 i po każdym losowaniu kolorujesz te wylosowane?

2013-02-02 (00:02)

status Kurka

4098
wpis nr 598 747
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Xawery piszesz :

"""""""""

Niekiedy było tak,że np. pieć losowań temu w zestawie padało pięć liczb,a układ pokazywał,że pomimo to należy grać tym układem: i wchodziło.

Zdrowy rozsądek nakazywałby omijać taki układ,bo jaka jest szansa,że w kilku losowaniach padnie znowu minimum 50 % liczb?

a jednak wchodzą.

"""""""""

Wbrew pozorom i "zdrowemu rozsądkowi" szansa jest podobna do sytuacji że któraś kulka "zawiesiła się na 20 losowań" i teraz powinna wypaść a jednak nadal nie wypada przez kolejne kilka a nawet 10 losowań .

Tzw zdrowy rozsądek podpowiada że skoro coś jest dość często to powinno przestać wypadać a coś co jest rzadko ma teraz nadrabiać - ale to wynika z toku myślenia , z postrzegania w określony sposób. Człowiek ma swoje tendencję w rozumowaniu i dopiero po przeliczeniu pewnych rzeczy uświadamia sobie że to co wydawało się dziwne (czasem wręcz absurdalne) wcale nie leży w kategoriach cudu, skrajności a jest jak najbardziej rzeczą naturalną która zdarza się średnio raz na tysiąc (czy ten rząd wielkości) a nie jak sądziliśmy na "wyczucie" i "zdrowy rozsądek" raz na miliony i odwrotnie - czasem mamy wrażenie że powinno coś być w miarę częstym zdarzeniem a w rzeczywistości to mamy do czynienia z ewenementem .

Oczekiwania wynikające z ludzkiego sposobu spostrzegania świata czasem są bardzo rozbieżne z faktycznymi możliwościami zaistnienia danego zdarzenia, a czasem zupełnie nie trafione. Łatwo przypomnimy sobie fakty które dały nam w kość w krótkim okresie czasu - np : dostałem lufe z matmy , urwałem sznurowadło , wpadłem na paleniu fajek , siostrę rzucił chłopak a tata złapał gumę i będę miał rodzeństwo , a to wszystko w jednym dniu i to 13-stego w piątek . Jeśli zaś to wszystko i jeszcze gorsze rzeczy nas spotkają ale nie w jednym dniu i nie 13 to inaczej to zapamiętamy, a nawet część błahych spraw umknie (tak jak zerwane sznurowadło).

Jeśli masz typy różnej kategorii ( pewniaki ) to skreślając z pośród n=8 kulek gdzie są dwa pewniaki (nr 1 i nr2) możesz podczas skracania systemu pełnego na m skreśleń (np m=4) dokonać połączenia systemu pełnego na m-ilość pewniaków czyli obrazowo dla :

8 wytypowanych kulek w tym 2 pewniaki i ochoty na 4 skreślenia

robisz system pełny nie na 4 skreślenia a na 4-2pewniaki czyli na 2 skreślenia

natomiast pewniaki zawsze ustawiasz na pozycji 1 i 2 :

1,2 + system na 2 skreślenia z pozostałych 6-ciu kulek nie będących pewniakami

1,2,3,4

1,2,3,5

1,2,3,6

1,2,3,7

1,2,3,8

1,2,4,5

1,2,4,6

1,2,4,7

1,2,4,8

1,2,5,6

1,2,5,7

1,2,5,8

1,2,6,7

1,2,6,8

1,2,7,8

15 zakładów gdzie przy trafieniu obu pewniaków masz już jakąś wygraną a + jeszcze coś ponad pewniaki daje sporo do przodu, ale przy trafieniu tylko jednego pewniaka jest już gorzej .

Jednak rozsądnie jest by pewniaki występowały w systemie więcej razy niż pozostałe kulki - skoro to one Twoim zdaniem mają większą szanse to jedynie tak.

2013-02-02 (00:15)

status Xawery

13701
wpis nr 598 755
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzięki

Przemyślę to wszystko.

Arkady:

to nie tak

końcówki mają po osiem liczb

losują 20 liczb

Dla próby czy dobrze typuje parki:

na osiem losowań (taki standard,powinno być wcześniej)

Jest to niepewne,nie było sprawdzane na dużej bazie,tylko tak pobieżnie.

7-17

7-27

17-27

zobaczymy

Pozdro
2013-02-02 (00:20)

status Kurka

4098
wpis nr 598 757
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tradycyjnie nawiązując do rzutu monetą na każde 10prób nikogo nie zdziwią wyniki :

5O/5R czy 7O/3R czy nawet 2O/3R ale serie typu :

7O/3R i kolejne 10 : 8O/2R i kolejne : 6O/4R , 9O/1R , 7O/3R

w sumie na 50 rzutów tylko 13 Reszt ??? no to może już dziwić i będzie dziwić.

Podobnie z układem kilku typowanych kulek który wystąpił i nadal występuje to tak jak dwie serie : 7O/3R i kolejne 10 : 8O/2R

co jest tylko na "zdrowy rozsądek" czyli na "ułomny rozsądek" ukształtowany i przyzwyczajony do pewnej harmonii otaczającej nas rzeczywistości - dość dziwne .

Natomiast granica gdzie można mówić o "dziwnych rzeczach" jest troszkę dalej a zdrowy rozsądek wówczas mówi już o absurdzie i zaprzecza by coś takiego było możliwe.

Niektórzy już przyjmują że 1 do miliona to granica gdzie już można szacować że zdarzenie jest niemożliwe (precyzyjniej że można je uznać za niemożliwe gdyż jest małoprawdopodobne) , a przecież by trafić w Lotto trzeba wysłać 14 milionów kuponów
2013-02-02 (07:44)

status Trebor
Data rejestracji: 2005-08-20
Ilość postów: 2046

1167
wpis nr 598 770
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2013-02-02 (07:47)

status Trebor
Data rejestracji: 2005-08-20
Ilość postów: 2046

1167
wpis nr 598 771
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Xawery

Udało się wkleić trafienia w ostatnich 20 losowaniach dla małych siódemek.

Może takie parki?

7 37

17 37

27 37

Ciekawe które wcześniej wejdą.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 ... 26 27
Wyślij wiadomość do admina