Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Dyskrecja w Totalizatorze

2012-10-07 (02:06)

status Garrett
Data rejestracji: 2012-10-07
Ilość postów: 5

13610
wpis nr 562 295
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

to mój pierwszy wpis na Forum.

Zastanawiałem się, czy Totalizator zachowuje w tajemnicy personalia zwycięzców.

Oto ze skanu wygranej Ekstra Pensji dowiadujemy się, że jedną z głównych nagród wygrał pan Łukasz Szewczyk z Nowej Soli:

http://www.totalizator.pl/?a=34762

http://www.totalizator.pl/centrum-prasowe/informacje-prasowe/informacje-prasowe/ekstra-pensja-w-nowej-soli

pozdrawiam

2012-10-07 (03:08)

status brodin
Data rejestracji: 2006-04-26
Ilość postów: 66

1958
wpis nr 562 297
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

witam !

wg mnie ten kupon to reklama a nie kupon wygrywający gdyż żadna z "liczb wygrywających" nie pokrywa się z liczbami "twoimi" poniżej co jest warunkiem wygranej .

a podpis ? może reklamodawcy ?

tam nigdzie nie jest napisane , że to skan wygrywającego kuponu .

czytaj uważnie zanim oskarżysz bo pomówienia są karalne .
2012-10-07 (10:39)

status Robal_36
Data rejestracji: 2010-02-28
Ilość postów: 4889

12415
wpis nr 562 339
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Garrett

Przyznam, że w tym artykule nie widzę danych personalnych człowieka:

>>Druga z kolei Ekstra Pensja została zdrapana w poniedziałek w nowosolskim punkcie LOTTO przy ul. Chałubińskiego 2 (Kaufland).Przypominamy... ble ble ble...<< ale - jeśli nawet przegapiam -

może wyraził zgodę, być może musiał nawet ? Może to warunek odebrania ? -

przyznam - nie czytałem /pod tym kontem/ regulaminu tej zdrapki - zerknąłem w kwestii terminów - możliwości wycofania ze sprzedaży...

pzdr

2012-10-07 (10:51)

status Robal_36

12415
wpis nr 562 342
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

żeszzzzzzz - robal znowu gapa ...

spersonalizował

przyznam - sam się nad sensem takiej rubryki u Nas zastanawiam i

nie wiem, czy w podobnej sytuacji bym nie skorzystał

- tak - mogli wysłonić , może też - to pseudonim, może osoba odbierająca itd ...
2012-10-22 (00:57)

status Garrett
Data rejestracji: 2012-10-07
Ilość postów: 5

13610
wpis nr 566 623
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@Brodin

Warunkiem odebrania nagrody jest podpisanie kuponu na odwrocie. Więc jak z pasjansa wychodzi mi, że główną nagrodę odebrał pan Łukasz Szewczyk z Nowej Soli.
2012-10-22 (10:19)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 566 673
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

trudno dogodzić.. raz wszyscy chcą żeby pokazywać dowody wypłat dla wygranych, a jak się pojawią to boruta, że nie ma dyskrecji

jak tu dogodzić
2012-10-22 (10:40)

status Robal_36

12415
wpis nr 566 680
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ralfek

poruta, że pokazane imię i nazwisko

2012-10-22 (10:55)

status ralfek

4876
wpis nr 566 684
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

no niektórzy radykaliści tego chcieli
2012-10-22 (11:03)

status anzu
Data rejestracji: 2011-05-31
Ilość postów: 2450

13059
wpis nr 566 688
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jedno jest pewne: bez zgody zainteresowanego nie mogą upubliczniać danych personalnych. Z drugiej strony starają się wprowadzić trochę "transparentności" w swoje niewątpliwe machloje.
2012-10-22 (12:17)

status ralfek

4876
wpis nr 566 717
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

poproszę o dowód na "machloje"
2012-10-22 (12:26)

status Robal_36

12415
wpis nr 566 718
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

machloje zapewne nie, ale 'sztuczki magiczki' owszem

- "nigdy nie było tak łatwo wygrać " - jest dokładnie odwrotnie - widać po częstotliwości trafień

- "dwie szanse na wygraną" - w kaskadzie - gdzie szansa w jednej "grze" zdejmuje szansę w drugiej, czy liczenie wszystkich wygranych, a nie z ilości LOSÓW

- wprowadzenie pojęć liczb gorących zimnych na stronę a jednocześnie potwierdzenie sprawdzania i ingerowania w szeroko pojętą "losowość" itd itd
2012-10-22 (12:39)

status Robal_36

12415
wpis nr 566 721
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

http://www.multipasko.pl/ts

...

71. LOTTO - Maciek 2012-09-27 10:09:57 Warszawa

/.../

Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa.

/.../

testy i obserwacja odchyleń losowości w grze w pełni losowej

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

qed

dobrego dnia
2012-10-22 (14:08)

status multicorka
Data rejestracji: 2008-01-16
Ilość postów: 2840

3128
wpis nr 566 735
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

...może ten pan od wyjaśnień po prostu się przejęzyczył -- po obserwacji następuje odchylenie losowości,aby gra była w pełni testowa -- nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie -- " czy losowania są nagrywane/ próbne też/ i w jakim celu? , oraz jak długo są przechowywane?"

Pozdrawiam i najlepszego.
2012-10-23 (09:34)

status Robal_36

12415
wpis nr 566 954
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Trochę nie w temacie - przepraszam -

Po pierwsze, po drugie, po trzecie itd itd - po ich stronie stoi rp i można by postawić

.

Jednak dodam -

gdyby tylko chcieli - NIC nie wiedzielibyśmy o "różnych" zestawach, naniesione by było znacznikiem do uv, podczerwieni, czy innym jakim sympatycznym, NIC by n.i.g.d.z.i.e niechcący - jak choćby z tego pajacowania p Daniela W. podczas próbnego / link łatwy do znalezienia, jest też na mp / - NIE wyciekło...

a tak - nagrało się niechcący

i jakimś przypadkiem gdzieś tam wypełzło I tu powstaje pytanie - chachmęt e.w.e.n.t.u.a.l.n.y - co stanowczo podkreślam - czy w naszym pięknym kraju by nie wyciekł ?

Po tekście p. Maćka o 'pokrywalności', i po odpowiedziach, na pytania , po odpowiedziach, które w sumie znaliśmy - nie czarujmy się - choćby -> mniejsza ilość zakładów -> mniej trafień -> i powstające w wyniku tego - kumulacje

/ a podobnie jest w każdej prawie z ofert - czy w mm, czy w jokerze, czy w lotto, tyle tylko, że strzał w stopę aż taki mocny będzie - i aż tak malejąca ilość grających - nie wiedzieli sami /

- nie zastanawiam się już nad tym - d.l.a.c.z.e.g.o nie trafia się, tak jak bywało - po kilka nawet wysokich w jednym losowaniu - bo cóż - tak podobno chcieli gracze ...

I teraz moje pytania mogłyby być trochę inne, techniczne jakby - choćby -

dlaczego zniknęło takie wewnętrzne okienko podczas losowania - moment 'zasysu' przez dyszę... Obraz w obrazie, prościutka funkcja PIP ... Dlaczego to znikło ? ...

A zastanawiać się - czy może zestaw kul zmieniany jest cały, czy tylko sekwencyjnie ? - można będzie nadal cały czas - ale przecież mówią - "cały"

Cóż - jeszcze raz - całkiem poważnie - powtarzam - cała zielona strona z działem /typowania, i różne zresztą strony w necie i tylko z typowaniami i z grą w realu - pokazują małość szans...

I jeszcze raz powtarzam - razi mnie tylko - brak informacji typu -" wtorek - zestaw piąty, maszyna trzecia ", brak info o ilości zawartych zakładów itd itd...

I niestety - cięcie głupa przez przedstawiciela ts - "rozmawiajmy poważnie", "nie powielajmy plotek" - a przecież, w co najmniej dwóch art. krążących po sieci /ze słowami komentarza ze strony rzecznika ts / jest mowa o grze prezesów - i ok rozumiem - wewnętrzny regulamin pozwala, ok ale -

widzę już te komentarze - a dyby to się Jemu przypadkiem przekornym trafiło 6/6

jest dyskrecja - dobrze, ale - nie takie historie wyciekały

hihihi

dobrego dnia
2012-10-23 (09:40)

status Robal_36

12415
wpis nr 566 958
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jeden z tych tekstów jest dostępny pod adresem -

http://www.andrzejwronka.com/archiwumtxt/kulisy.htm

fragment :

>> Ówczesny prezes /.../ Miał także szczęśliwą rękę do gry – gdy parę lat potem odchodził z firmy, został przyłapany, jak odbiera wygraną piątkę. Co do jej wysokości mamy sprzeczne informacje. Mogła wynosić około siedmiu tysięcy złotych. <<

A drugiego - nie chce mi się teraz szukać - sorry

powodzenia

2012-10-24 (22:02)

status KEN
Data rejestracji: 2012-09-01
Ilość postów: 2921

13557
wpis nr 567 457
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Czy totalizator dąży do tego :

http://www.txlottery.org/export/sites/lottery/Winners/Winners_Gallery/index.html
2012-10-24 (23:14)

status Talizman4
Data rejestracji: 2009-06-21
Ilość postów: 441

4782
wpis nr 567 480
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

niepoprawnych marzycieli w grach organizowanych przez

Zorganizowaną Grupę Pasożytów z Amber Totalizator Sportowy, czyli cyrku ustawianych kulek.

Dziś rano w wolnym czasie trafiłem na zapisany numer telefonu do Rzecznik Prasowy tegoż cyrku d/s kontaktu z grającymi naiwniakami którą jest pani Kinga Małachowska tel . 22 518 22 23 52.

Zadałem kilka pytań, a oto one i na nie odpowiedzi.

1/W jakim terminie monopolista gier liczbowych Amber Totalizator Sportowy przewiduje dopuszczenie publiczności do udziału w losowaniach na żywo w miejsce obecnej wirtualnej publiczności ,czyli nagranego klipu fonii klakierów symulujących udział publiczności podczas cyrku losowania.

Otrzymałem odpowiedź ,że firma cyrku ustawianych kulek nie przewiduje teraz ,ani też w przyszłości dopuszczenia do udziału w losowaniach na żywo publiczności z zewnątrz.

Moje pytanie jeżeli twierdzi pani że wyniki losowań nie są ustawiane i są transmitowane na żywo to czy postawi pani sto tysięcy złotych przeciw mojej takiej samej sumie jeżeli agenci S.S. udokumentują, że kumulacje i wyniki losowań są ustawiane.

Pani Kinga nie wyraziła zgody na przyjęcie zakładu na piśmie i dopuszczenie mnie do udziału w losowaniach na żywo w cyrkowym studio.

Agnieszka Libor

Kierownik

Zespołu PR i Komunikacji

tel. 22 518 22 50

email: agnieszka.libor@totalizator.pl

2012-10-25 (00:30)

status multicorka
Data rejestracji: 2008-01-16
Ilość postów: 2840

3128
wpis nr 567 486
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak, tak --sprawa już od dawna jest tam niearomatyczna -- a to jest tylko potwierdzeniem -- nawet gość na bazarze, trzy karty przerzuca na oczach wszystkich.

Pozdrawiam.
2012-10-25 (15:40)

status stasia12
Data rejestracji: 2012-10-25
Ilość postów: 200

13624
wpis nr 567 631
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja patrzę na to trochę z innej strony - coś czasem trzeba zrobić aby się uwiarygodnić , gdyby zawsze wszystko "grało" hmm też mogłoby być podejrzane i wzbudzać spekulacje , a tak? Wilk syty i owca cała

Co do naszego pięknego kraju - to powszechnie wiadomo , że od lat te same same osoby tylko co jakiś czas "przegrupowane" oraz zmiana poglądów , idei na tyle by się utrzymać , wybić ,zaistnieć .... Dlaczego nic nie przeciekło ? - czytając to zdanie zastanowiłam się a właściwie przypomniałam aferę z udziałem Pani Sobiesiak która to z polecenia ?? miała pracować zdaje się w TS . Jak jest w chwili obecnej tego nie wie nikt ale po w/w historii można domniemywać że w tej strategicznej firmie raczej nie są zatrudniane osoby przypadkowe wyłonione w trakcie np. jakiegoś konkursu? /no może po za służbami sprzątającymi / a to daje nam szerokie pole do spekulacji.

Zgodzę się że TS strzelił se w stopę podnosząc ceny zakładów.By złagodzić ból - wprowadzono ustawę zapobiegającą uzależnienia od hazardu ........ jednoczenie "zyskując klientów"? na rzecz TS . Tak przynajmniej sądzi większość osób interesujących się w/w tematem i tak to właśnie wygląda na zewnątrz .Pozwoliłam sobie zrobić sondaż osób które grają w Ts i osób które nie grają w ogóle zadając jedno pytanie , dając trzy odpowiedzi.

Co spowodowałoby Twoje /większe/ zainteresowanie grami TS?

a)zmniejszenie cen za zakład /bo jednak są wysokie co tu się czarować/

b)wrócenia do tradycyjnych losowań /wyciąganie kulek przez np. sierotkę jak było kiedyś/

c)uatrakcyjnienia gry /np. wypłata wygranych za trafienie już jednej liczby w lotto lub zwrot kosztów za kupon trafiając 0/10 /

90% odpowiedziało .... i nie sądzę aby TS nie wiedziało o tym? A skoro wie - jak i ja się przekonałam to dlaczego za "wyjście" uznali walkę z hazardem? hi hi ha ha . Zresztą ja osobiście znam osoby uzależnione od gier TS nałogowych graczy , którzy zostawiają nawet i całe wynagrodzenia w kolekturach . Więc albo walka z hazardem i jego skutkami albo ....

PS. Dziwi mnie ta "demokratyczna" ustawa tym bardziej że w kolekturach zawsze było więcej klienteli jak w salonach bukmacherskich czy ludzi przy automatach./grających przez internet to w ogóle marginalna sprawa/ Co za tym idzie szacuję ,że większy wskaźnik uzależnień może być własnie od gier TS a nie pozostałych . Jednak w artykułach /oczywiście szanowanych , poczytnych portali/ uwypukla się , naciska najbardziej na zagrożenia związane z automatami hi hi ha ha!O uzależnieniach od gier Ts bardzo mało sie wspomina ,a zakładam że stanowią dość liczną grupę hmm .

2012-10-26 (11:01)

status stasia12
Data rejestracji: 2012-10-25
Ilość postów: 200

13624
wpis nr 567 837
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dodam tylko jeszcze od siebie , że wszystkie twory ciągnące kasę ze społeczeństwa - czy to T.S /mamiąc milionami/ czy np. ZUS /odpowiedzialnością prawną/ to najzwyklejsze pasożyty mające na celu dojenie kasy od ogłupiałego narodu. No bo jak inaczej nazwać "ustawę hazardową" likwidującą konkurencję zamiast uwiarygodnienia się poprzez tradycyjną formę losowań? ha ha dyskrecja w ts - sam fakt , że mają dostęp do zestawów zakleślonych przez graczy daje szerokie pole manewru .

No ale cóż "Kto chce niech wierzy" w milony za 3 zł :):)
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2
Wyślij wiadomość do admina