Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Dyskrecja w Totalizatorze |
2012-10-07 (02:06)![]() Data rejestracji: 2012-10-07 Ilość postów: 5 ![]() | wpis nr 562 295 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam to mój pierwszy wpis na Forum. Zastanawiałem się, czy Totalizator zachowuje w tajemnicy personalia zwycięzców. Oto ze skanu wygranej Ekstra Pensji dowiadujemy się, że jedną z głównych nagród wygrał pan Łukasz Szewczyk z Nowej Soli: http://www.totalizator.pl/?a=34762 http://www.totalizator.pl/centrum-prasowe/informacje-prasowe/informacje-prasowe/ekstra-pensja-w-nowej-soli pozdrawiam |
2012-10-07 (03:08)![]() Data rejestracji: 2006-04-26 Ilość postów: 66 ![]() | wpis nr 562 297 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam ! wg mnie ten kupon to reklama a nie kupon wygrywający gdyż żadna z "liczb wygrywających" nie pokrywa się z liczbami "twoimi" poniżej co jest warunkiem wygranej . a podpis ? może reklamodawcy ? tam nigdzie nie jest napisane , że to skan wygrywającego kuponu . czytaj uważnie zanim oskarżysz bo pomówienia są karalne . ![]() |
2012-10-07 (10:39)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 562 339 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Garrett Przyznam, że w tym artykule nie widzę danych personalnych człowieka: >>Druga z kolei Ekstra Pensja została zdrapana w poniedziałek w nowosolskim punkcie LOTTO przy ul. Chałubińskiego 2 (Kaufland).Przypominamy... ble ble ble...<< ale - jeśli nawet przegapiam - może wyraził zgodę, być może musiał nawet ? Może to warunek odebrania ? - przyznam - nie czytałem /pod tym kontem/ regulaminu tej zdrapki - zerknąłem w kwestii terminów - możliwości wycofania ze sprzedaży... pzdr |
2012-10-07 (10:51)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 562 342 [ CZCIONKA MONOSPACE ] żeszzzzzzz - robal znowu gapa ... spersonalizował ![]() przyznam - sam się nad sensem takiej rubryki u Nas zastanawiam i nie wiem, czy w podobnej sytuacji bym nie skorzystał ![]() ![]() - tak - mogli wysłonić , może też - to pseudonim, może osoba odbierająca itd ... ![]() |
2012-10-22 (00:57)![]() Data rejestracji: 2012-10-07 Ilość postów: 5 ![]() | wpis nr 566 623 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Brodin Warunkiem odebrania nagrody jest podpisanie kuponu na odwrocie. Więc jak z pasjansa wychodzi mi, że główną nagrodę odebrał pan Łukasz Szewczyk z Nowej Soli. |
2012-10-22 (10:19)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 566 673 [ CZCIONKA MONOSPACE ] trudno dogodzić.. raz wszyscy chcą żeby pokazywać dowody wypłat dla wygranych, a jak się pojawią to boruta, że nie ma dyskrecji ![]() jak tu dogodzić |
2012-10-22 (10:40)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 566 680 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ralfek poruta, że pokazane imię i nazwisko |
2012-10-22 (10:55)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 566 684 [ CZCIONKA MONOSPACE ] no niektórzy radykaliści tego chcieli ![]() |
2012-10-22 (11:03)![]() Data rejestracji: 2011-05-31 Ilość postów: 2450 ![]() | wpis nr 566 688 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jedno jest pewne: bez zgody zainteresowanego nie mogą upubliczniać danych personalnych. Z drugiej strony starają się wprowadzić trochę "transparentności" w swoje niewątpliwe machloje. |
2012-10-22 (12:17)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 566 717 [ CZCIONKA MONOSPACE ] poproszę o dowód na "machloje" ![]() |
2012-10-22 (12:26)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 566 718 [ CZCIONKA MONOSPACE ] machloje zapewne nie, ale 'sztuczki magiczki' owszem - "nigdy nie było tak łatwo wygrać " - jest dokładnie odwrotnie - widać po częstotliwości trafień - "dwie szanse na wygraną" - w kaskadzie - gdzie szansa w jednej "grze" zdejmuje szansę w drugiej, czy liczenie wszystkich wygranych, a nie z ilości LOSÓW - wprowadzenie pojęć liczb gorących zimnych na stronę a jednocześnie potwierdzenie sprawdzania i ingerowania w szeroko pojętą "losowość" ![]() |
2012-10-22 (12:39)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 566 721 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.multipasko.pl/ts ... 71. LOTTO - Maciek 2012-09-27 10:09:57 Warszawa /.../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa. /.../ testy i obserwacja odchyleń losowości w grze w pełni losowej hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm qed dobrego dnia |
2012-10-22 (14:08)![]() Data rejestracji: 2008-01-16 Ilość postów: 2840 ![]() | wpis nr 566 735 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...może ten pan od wyjaśnień po prostu się przejęzyczył -- po obserwacji następuje odchylenie losowości,aby gra była w pełni testowa -- nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie -- " czy losowania są nagrywane/ próbne też/ i w jakim celu? , oraz jak długo są przechowywane?" Pozdrawiam i najlepszego. |
2012-10-23 (09:34)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 566 954 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trochę nie w temacie - przepraszam - Po pierwsze, po drugie, po trzecie itd itd - po ich stronie stoi rp i można by postawić . Jednak dodam - gdyby tylko chcieli - NIC nie wiedzielibyśmy o "różnych" zestawach, naniesione by było znacznikiem do uv, podczerwieni, czy innym jakim sympatycznym, NIC by n.i.g.d.z.i.e niechcący - jak choćby z tego pajacowania p Daniela W. podczas próbnego / link łatwy do znalezienia, jest też na mp / - NIE wyciekło... a tak - nagrało się ![]() ![]() i jakimś przypadkiem gdzieś tam wypełzło ![]() ![]() Po tekście p. Maćka o 'pokrywalności', i po odpowiedziach, na pytania , po odpowiedziach, które w sumie znaliśmy - nie czarujmy się - choćby -> mniejsza ilość zakładów -> mniej trafień -> i powstające w wyniku tego - kumulacje / a podobnie jest w każdej prawie z ofert - czy w mm, czy w jokerze, czy w lotto, tyle tylko, że strzał w stopę aż taki mocny będzie - i aż tak malejąca ilość grających - nie wiedzieli sami ![]() - nie zastanawiam się już nad tym - d.l.a.c.z.e.g.o nie trafia się, tak jak bywało - po kilka nawet wysokich w jednym losowaniu - bo cóż - tak podobno chcieli gracze ... I teraz moje pytania mogłyby być trochę inne, techniczne jakby - choćby - dlaczego zniknęło takie wewnętrzne okienko podczas losowania - moment 'zasysu' przez dyszę... Obraz w obrazie, prościutka funkcja PIP ... Dlaczego to znikło ? ... A zastanawiać się - czy może zestaw kul zmieniany jest cały, czy tylko sekwencyjnie ? - można będzie nadal cały czas - ale przecież mówią - "cały" Cóż - jeszcze raz - całkiem poważnie - powtarzam - cała zielona strona z działem /typowania, i różne zresztą strony w necie i tylko z typowaniami i z grą w realu - pokazują małość szans... I jeszcze raz powtarzam - razi mnie tylko - brak informacji typu -" wtorek - zestaw piąty, maszyna trzecia ", brak info o ilości zawartych zakładów itd itd... I niestety - cięcie głupa przez przedstawiciela ts - "rozmawiajmy poważnie", "nie powielajmy plotek" - a przecież, w co najmniej dwóch art. krążących po sieci /ze słowami komentarza ze strony rzecznika ts / jest mowa o grze prezesów - i ok rozumiem - wewnętrzny regulamin pozwala, ok ale - widzę już te komentarze - a dyby to się Jemu przypadkiem przekornym trafiło 6/6 jest dyskrecja - dobrze, ale - nie takie historie wyciekały hihihi dobrego dnia |
2012-10-23 (09:40)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 566 958 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeden z tych tekstów jest dostępny pod adresem - http://www.andrzejwronka.com/archiwumtxt/kulisy.htm fragment : >> Ówczesny prezes /.../ Miał także szczęśliwą rękę do gry – gdy parę lat potem odchodził z firmy, został przyłapany, jak odbiera wygraną piątkę. Co do jej wysokości mamy sprzeczne informacje. Mogła wynosić około siedmiu tysięcy złotych. << A drugiego - nie chce mi się teraz szukać - sorry powodzenia |
2012-10-24 (22:02)![]() Data rejestracji: 2012-09-01 Ilość postów: 2921 ![]() | wpis nr 567 457 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czy totalizator dąży do tego : http://www.txlottery.org/export/sites/lottery/Winners/Winners_Gallery/index.html |
2012-10-24 (23:14)![]() Data rejestracji: 2009-06-21 Ilość postów: 441 ![]() | wpis nr 567 480 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam niepoprawnych marzycieli w grach organizowanych przez Zorganizowaną Grupę Pasożytów z Amber Totalizator Sportowy, czyli cyrku ustawianych kulek. Dziś rano w wolnym czasie trafiłem na zapisany numer telefonu do Rzecznik Prasowy tegoż cyrku d/s kontaktu z grającymi naiwniakami którą jest pani Kinga Małachowska tel . 22 518 22 23 52. Zadałem kilka pytań, a oto one i na nie odpowiedzi. 1/W jakim terminie monopolista gier liczbowych Amber Totalizator Sportowy przewiduje dopuszczenie publiczności do udziału w losowaniach na żywo w miejsce obecnej wirtualnej publiczności ,czyli nagranego klipu fonii klakierów symulujących udział publiczności podczas cyrku losowania. Otrzymałem odpowiedź ,że firma cyrku ustawianych kulek nie przewiduje teraz ,ani też w przyszłości dopuszczenia do udziału w losowaniach na żywo publiczności z zewnątrz. Moje pytanie jeżeli twierdzi pani że wyniki losowań nie są ustawiane i są transmitowane na żywo to czy postawi pani sto tysięcy złotych przeciw mojej takiej samej sumie jeżeli agenci S.S. udokumentują, że kumulacje i wyniki losowań są ustawiane. Pani Kinga nie wyraziła zgody na przyjęcie zakładu na piśmie i dopuszczenie mnie do udziału w losowaniach na żywo w cyrkowym studio. Agnieszka Libor Kierownik Zespołu PR i Komunikacji tel. 22 518 22 50 email: agnieszka.libor@totalizator.pl |
2012-10-25 (00:30)![]() Data rejestracji: 2008-01-16 Ilość postów: 2840 ![]() | wpis nr 567 486 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak, tak --sprawa już od dawna jest tam niearomatyczna -- a to jest tylko potwierdzeniem -- nawet gość na bazarze, trzy karty przerzuca na oczach wszystkich. Pozdrawiam. |
2012-10-25 (15:40)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 567 631 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja patrzę na to trochę z innej strony - coś czasem trzeba zrobić aby się uwiarygodnić , gdyby zawsze wszystko "grało" hmm też mogłoby być podejrzane i wzbudzać spekulacje , a tak? Wilk syty i owca cała ![]() Co do naszego pięknego kraju - to powszechnie wiadomo , że od lat te same same osoby tylko co jakiś czas "przegrupowane" oraz zmiana poglądów , idei na tyle by się utrzymać , wybić ,zaistnieć .... ![]() ![]() Zgodzę się że TS strzelił se w stopę podnosząc ceny zakładów.By złagodzić ból - wprowadzono ustawę zapobiegającą uzależnienia od hazardu ........ jednoczenie "zyskując klientów"? na rzecz TS . Tak przynajmniej sądzi większość osób interesujących się w/w tematem i tak to właśnie wygląda na zewnątrz .Pozwoliłam sobie zrobić sondaż osób które grają w Ts i osób które nie grają w ogóle zadając jedno pytanie , dając trzy odpowiedzi. Co spowodowałoby Twoje /większe/ zainteresowanie grami TS? a)zmniejszenie cen za zakład /bo jednak są wysokie co tu się czarować/ b)wrócenia do tradycyjnych losowań /wyciąganie kulek przez np. sierotkę jak było kiedyś/ c)uatrakcyjnienia gry /np. wypłata wygranych za trafienie już jednej liczby w lotto lub zwrot kosztów za kupon trafiając 0/10 ![]() 90% odpowiedziało .... i nie sądzę aby TS nie wiedziało o tym? A skoro wie - jak i ja się przekonałam to dlaczego za "wyjście" uznali walkę z hazardem? hi hi ha ha . Zresztą ja osobiście znam osoby uzależnione od gier TS nałogowych graczy , którzy zostawiają nawet i całe wynagrodzenia w kolekturach . Więc albo walka z hazardem i jego skutkami albo .... PS. Dziwi mnie ta "demokratyczna" ustawa tym bardziej że w kolekturach zawsze było więcej klienteli jak w salonach bukmacherskich czy ludzi przy automatach./grających przez internet to w ogóle marginalna sprawa/ Co za tym idzie szacuję ,że większy wskaźnik uzależnień może być własnie od gier TS a nie pozostałych . Jednak w artykułach /oczywiście szanowanych , poczytnych portali/ uwypukla się , naciska najbardziej na zagrożenia związane z automatami hi hi ha ha!O uzależnieniach od gier Ts bardzo mało sie wspomina ,a zakładam że stanowią dość liczną grupę hmm . |
2012-10-26 (11:01)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 567 837 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dodam tylko jeszcze od siebie , że wszystkie twory ciągnące kasę ze społeczeństwa - czy to T.S /mamiąc milionami/ czy np. ZUS /odpowiedzialnością prawną/ to najzwyklejsze pasożyty mające na celu dojenie kasy od ogłupiałego narodu. No bo jak inaczej nazwać "ustawę hazardową" likwidującą konkurencję zamiast uwiarygodnienia się poprzez tradycyjną formę losowań? ha ha dyskrecja w ts - sam fakt , że mają dostęp do zestawów zakleślonych przez graczy daje szerokie pole manewru . No ale cóż "Kto chce niech wierzy" w milony za 3 zł ![]() |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 Wyślij wiadomość do admina |