Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5 ... 33 34
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

MOJA METODA GRY W 49's - OBSERWACJA CZASÓW OCZEKIWANIA

2012-09-18 (19:11)

status ziuta1981krk
Data rejestracji: 2009-06-08
Ilość postów: 5966

4706
wpis nr 556 557
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

19.09

Lunchtime

próg 2 z bb

liczba 44
2012-09-18 (20:55)

status arkady202
Data rejestracji: 2010-08-02
Ilość postów: 706

12603
wpis nr 556 606
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gratulacje Ziuta. Nie ma to właśnie jak gra na jedną liczbę

2012-09-18 (20:58)

status arkady202

12603
wpis nr 556 609
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fibbonacci kojarzy mi się z forexem. Żaden pomysł nie zaszkodzi wypróbować.

Zaraz zobacze jak to wychodzi na wykresach.

Dopiero teraz mam chwilę... Tak to jest jak się ma 2-miesięczne dziecko
2012-09-19 (00:32)

status arkady202

12603
wpis nr 556 675
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wypadałoby teraz zacząć grać szablonem 7-11-7-11-7-11-7.....

Na 19.09.2012 na Lunchtime na liczbe 7, jak nie padnie to na Teatime na 11 itd..aż do skutku.

Jutro pomyślę za jaką stawkę.
2012-09-19 (01:56)

status Kurka
Data rejestracji: 2009-01-23
Ilość postów: 2551

4098
wpis nr 556 679
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak jak pisałeś to znaczy że rozumiesz co mam na myśli.

Takie dynamiczne ułożenie jest najbardziej sensowne - natomiast inne dowolne (w tym po kolei od 1 do 49 czy parzyste i później nieparzyste) to jest sprawa umowna.

Zasłoń numerki na kulkach i układaj je dowolnie a po odsłonięciu numerków masz dowolne ułożenie i każde z nich jest takie same pod względem "jakości"

Natomiast to o którym pisze jest "jakościowo" inne - lepsze.

Jeśli zerkniesz na kolumne to maszs informacje "jaka jakościowo" kulka wystąpiła oraz jaki ma numerek na koszulce . Masz 2 dane .

1) numer na koszulce

2) informacje które miała miejsce (pierwsza kolumna czy kolejna czy ostatnia)

2012-09-19 (02:56)

status karajan1
Data rejestracji: 2012-09-19
Ilość postów: 8

13580
wpis nr 556 680
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witaj arkady202!

Zainteresował mnie Twój sposób gry.

Mam klika pytań z tym związanych, bo jestem tu nowy i nie mam prawie w ogóle praktyki z systemami do gier liczbowych. Chciałbym więc się upewnić czy dobrze rozumiem Twój system.

Piszesz, że grasz na poszczególne liczby ale bez Bonus Ball. Czy w swoich histogramach (i co za tym idzie w zaznaczaniu trafień) również ujmujesz tylko 6 trafionych liczb w danym losowaniu?

Jeśli tak, to czy nie uważasz, że gdyby grać na 7 liczb (z BB) i w histogramach zaznaczać 7 trafień w jednym losowaniu to czas wypadnięć poszczególnych liczb byłby krótszy a co za tym idzie liczba okazji do wejścia do gry większa? I zysk też większy i szybszy?

Rozumiem sytuacje z grą na 1 liczbę.

Ale mam klika pytań jeśli chodzi o szablony, które w założeniu mają zwiększyć liczbę okazji do wejścia do gry.

Wklejony przez Ciebie histogram szablonu

1,3,5…

2,4,6…

To zapewne tylko przykład.

Bo po Twoich ostatnich wpisach dotyczących zamiaru gry na szablon liczb 7-11 wnioskuję, że można tworzyć szablony złożone z dowolnych liczb (niezależnie czy są parzyste czy nieparzyste, czy w liczbowym ,,alfabecie” następują po sobie czy tez nie) i z dowolnej ilości liczb np. 2-8-23-35-42. Czy taki przykładowo szablon jest możliwy?

Zapewne tak, bo przecież chodzi o to by przez tworzenie jak największej liczby szablonów mieć jak najwięcej szans na wejście do gry nie bazując tylko na pojedynczych liczbach.

I teraz kwestia trafień. Wnioskuję, że w histogramie danego szablonu zaznaczone trafienie dotyczy szablonu jako całości tj. nie rozdzielamy trafień na poszczególne liczby tworzące szablon. Przykładowo każdy słupek Twojego szablonu 7-11 dotyczy szablonu jako całości tj. dwóch liczb wchodzących w jego skład. Nie ma – jak mniemam – osobnych słupków liczby 7 i słupków liczby 11. Jest tylko jeden słupek traktujący wypadnięcia tych liczb łącznie.

I pojawiła się niedawno sytuacja ze szablon 7-11 ,,skończył” 2 wysokie, przekraczające czerwoną linię słupki. I masz okazję na wejście do gry.

Rozumiem, że w pierwszym granym przez Ciebie losowaniu obstawiasz tę liczbę, która wypada w histogramie właśnie na to losowanie. Jest nią liczba 7.

Załóżmy, że w pierwszym granym losowaniu nie została wylosowana ani liczba 7 ani liczba 11, która jest druga liczbą szablonu. W kolejnym losowaniu stawiasz na liczbę 11, bo jest ona kolejną liczbą szablonu i tak wynika z przewidzianej w histogramie kolejności. W tym drugim losowaniu nie wypada liczba 11, ale wypada liczba 7, którą grałeś poprzednio. Następuje jakby minięcie się w obstawianiu liczb szablonu. I co w tej sytuacji robisz? Czy grasz dalej już tylko na liczbę 11, która do tej pory nie została wylosowana? Bo przecież stawianie znów na liczbę 7 jest ryzykowne, gdyż może ona nie wypaść przez np. kolejne 35 losowań a Twój próg progresji jest ograniczony do ok. 20 poziomów. Co więcej liczba 11 mogła być tym ostatnim wypadnięciem kończącym ostatni wysoki słupek szablonu a więc załóżmy, że wypadła ona kilka losowań temu i nie wiemy kiedy następny raz zostanie wylosowana i może nam nie starczyć progów progresji.

To taka moja hipotetyczna symulacja

Ale może się mylę: może właśnie istotą szablonu jest eliminacja możliwości minięcia się z obstawianą liczbą.

A może nawet jeśli taka sytuacja nastąpi to i tak nie ma to większego znaczenia, bo za chwile i tak ta sama albo inna z liczb naszego szablonu powinna nam wejść (zakładając że weszliśmy do gry w korzystnym wg Twojej metody momencie)?

Te wszystkie moje pytania i wątpliwości biorą się z nikłego doświadczenia w tego typu systemach gry oraz z braku statystyk za jak największą liczbę przeszłych losowań.

Czy mógłbyś gdzieś wstawić do pobrania właśnie taki plik z wynikami i trafieniami za ostanie kilkaset lub więcej losowań (podobnie jak to zrobił na początku wątku merti dla losowań multimulti)?

Byłbym bardzo wdzięczny:)

I w związku ze statystykami mam pytanie: jaki był najdłuższy czas oczekiwania na wypadnięcie danej liczby oraz wypadnięcia liczby z szablonu?

2012-09-19 (16:54)

status ziuta1981krk

4706
wpis nr 556 867
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

19.09

teatime

próg 3 z bb

liczba 33
2012-09-19 (17:36)

status arkady202

12603
wpis nr 556 874
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Na dziś zagrałem na liczbe 7 na Lunchtime za 10 GBP, nie wpadła.

Dalej na Teatime na liczbe 11, też za 10 GBP, drugi próg. Zobaczymy.

Potem odniosę się do postów...
2012-09-19 (18:59)

status arkady202

12603
wpis nr 556 890
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Karajan1

-----------------------------------------------------------------------------------------------

"Czy w swoich histogramach (i co za tym idzie w zaznaczaniu trafień) również ujmujesz tylko 6 trafionych liczb w danym losowaniu?

Jeśli tak, to czy nie uważasz, że gdyby grać na 7 liczb (z BB) i w histogramach zaznaczać 7 trafień w jednym losowaniu to czas wypadnięć poszczególnych liczb byłby krótszy a co za tym idzie liczba okazji do wejścia do gry większa? I zysk też większy i szybszy? "

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nie uwzględniam Bonus Ball, bo bez BB mam kurs za liczbe 7 jednostek, a z BB tylko 6 jednostek. Wiem, to tylko jedna jednostka różnicy. Ale przyjąłem, że gram bez BB.

----------------------------------------------------------------------------------

"Bo po Twoich ostatnich wpisach dotyczących zamiaru gry na szablon liczb 7-11 wnioskuję, że można tworzyć szablony złożone z dowolnych liczb (niezależnie czy są parzyste czy nieparzyste, czy w liczbowym ,,alfabecie” następują po sobie czy tez nie) i z dowolnej ilości liczb np. 2-8-23-35-42. Czy taki przykładowo szablon jest możliwy? "

----------------------------------------------------------------------------------

Tak Karajan, taki szablon jest możliwy. Ja robiłem nawet szablon który składał się z 49 liczb (od 1 do 49). Ale może być też z 20 liczb, z 31 liczb i nie muszą one iść po kolei, mogą być dowolne, a nawet powtarzające się, np. 10-13-23-23-23-46-47-49.

Obserwuje różne wykresy,z różnych szablonów. I niczym się one szczególnym nie wyróżniają gdy się je porównuje z czasami oczekiwań "normalnych" liczb.

Tylko tak do końca sam tego nie rozumiem, mówiąc szczerze.

Zadaje sobie takie pytania jak Ty. A co jeśli zrobię szablon, który ma 100 elementów?

100 elementów, które idą od pierwszego do ostatniego. I potem od początku od pierwszego do ostatniego.

A co jeśli zrobię szablon, który ma 500 elementów?

Już teraz wiem i mogę odpowiedzieć, że czasy oczekiwania nawet w takich długich szablonach nie będą się różnić niczym szczególnym od wypadania zwykłych liczb.

O czym to świadczy?

Idąc aż do samego końca, zastanawiam się nad najbardziej skrajnym przypadkiem....

Czyli...

A co się stanie kiedy zrobię tak:

Zamiast sam ustawiać/tworzyć sobie szablon wylosuje jakimś generatorem dowolne liczby. Powiedzmy, że obecnie jest losowanie nr. 1000. Ja generuję losowe liczby dla szablonu 200 losowań do przodu. Czyli aż do losowania 1200 mam juz gotowy szablon (jedna kolumnę w Excelu) na którym będe zaznaczał na czerwono liczby , które

wypadły.

Nie robiłem tego nigdy ale..jestem pewien, że sytuacja będzie taka sama.

Słupki i wypadalność będą podobne do tego jakbym sobie np obserwował wypadalność liczby 10.

I teraz pytanie: O czym to świadczy??

Odpowiedź trudna i druzgocąca dla mnie samego:

Świadczy to o tym, że szablony to bzdura. I nie są nam do niczego potrzebne.

Po co kombinować, jak można dowolne liczby z sufitu sobie na 200 losowań na przód wpisać w kolumnie a i tak wypadalność będzie podobna.

Póki co stosuje szablony ale takie pytania jak powyżej chodzą po głowie...

CDN..

2012-09-19 (22:12)

status ziuta1981krk

4706
wpis nr 556 949
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

20.09

Lunchtime

Próg 4 z bb

liczba 27
2012-09-19 (22:45)

status arkady202

12603
wpis nr 556 980
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pisałem wcześniej, że wypadalność będzie taka sama jak dla normalnych liczb. Nie wiem może się mylę. Ale póki co nie widze żadnej różnicy jak robie szablony np 49 elementowe.

----------------------------------------------------------------------------------------

"Załóżmy, że w pierwszym granym losowaniu nie została wylosowana ani liczba 7 ani liczba 11, która jest druga liczbą szablonu. W kolejnym losowaniu stawiasz na liczbę 11, bo jest ona kolejną liczbą szablonu i tak wynika z przewidzianej w histogramie kolejności. W tym drugim losowaniu nie wypada liczba 11, ale wypada liczba 7, którą grałeś poprzednio. Następuje jakby minięcie się w obstawianiu liczb szablonu. I co w tej sytuacji robisz? Czy grasz dalej już tylko na liczbę 11, która do tej pory nie została wylosowana? Bo przecież stawianie znów na liczbę 7 jest ryzykowne, gdyż może ona nie wypaść przez np. kolejne 35 losowań a Twój próg progresji jest ograniczony do ok. 20 poziomów. Co więcej liczba 11 mogła być tym ostatnim wypadnięciem kończącym ostatni wysoki słupek szablonu a więc załóżmy, że wypadła ona kilka losowań temu i nie wiemy kiedy następny raz zostanie wylosowana i może nam nie starczyć progów progresji. "

----------------------------------------------------------------------------------------

Zgadza się. Często się zdarza tak, że przykładowo dla szablonu 1-2-1-2-1-2-1-2, wylosowane liczby będa się mijały.

Tzn, że jak my gramy na 1 to wypada 2, a jak gramy na 2 to wypada 1.

Tak się zdarza, ale w tym cała rzecz, że my to ignorujemy zupełnie.

Jak gramy na szablon to tylko na szablon i koniec.

Jeśli gramy na liczbę 1 a wypadła 2-ka to nas to nie obchodzi.

Nie trafiliśmy w tym losowaniu i tyle.

To tak jakby wymazac z kolumny te liczby 1-2-1-2-1-2- i zostawić tylko pokolorowane na czerwono komórki, czyli trafienia.

Po pokolorowaniu nie interesuja nas juz liczby z szablonu, możemy je wymazać.

Odliczamy czasookresy między czerwonymi komórkami a nie między liczbami w nich wpisanymi.

CDN..

2012-09-19 (22:49)

status arkady202

12603
wpis nr 556 982
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A propos dzisiejszej gry:

Grałem na Lunchtime na liczbe 7, a na Teatime na 11. Żadna nie trafiona.

Na marginesie - 11 padła ale niestety w BB jak na złość.

Jutro na Lunchtime dalej na 7 za 10 GBP (3-ci próg)
2012-09-19 (22:55)

status arkady202

12603
wpis nr 556 984
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

----------------------------------------------------------

I w związku ze statystykami mam pytanie: jaki był najdłuższy czas oczekiwania na wypadnięcie danej liczby oraz wypadnięcia liczby z szablonu?

-----------------------------------------------------------

O ile wiem i pamiętam, to jedną z dłuższych jeśli nie najdłuższa przerwę miała liczba 4. Nie padła 140 losowań, co jest naprawdę niezłą anomalią.

W szablonach spotkałem się chyba z przerwa ok 50-60 losowań.
2012-09-19 (22:56)

status arkady202

12603
wpis nr 556 985
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Plik wstawię niedługo, prawie skończony ale ma kilka błędów do poprawki.
2012-09-19 (23:01)

status arkady202

12603
wpis nr 556 986
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

KURKA napisała:

"Natomiast to o którym pisze jest "jakościowo" inne - lepsze.

Jeśli zerkniesz na kolumne to maszs informacje "jaka jakościowo" kulka wystąpiła oraz jaki ma numerek na koszulce . Masz 2 dane .

1) numer na koszulce

2) informacje które miała miejsce (pierwsza kolumna czy kolejna czy ostatnia) "

Kurka ale jak to wykorzystać? Ja patrzę na trafienie czyli czerwoną komórkę.

A co mogę zobaczyć patrząc na kolumnę?

No wiem, widzę co było w tej kolumnie wcześniej, jakie liczby poprzednio w niej szły...ale jak to wykorzystać?

2012-09-19 (23:11)

status arkady202

12603
wpis nr 556 987
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2012-09-20 (00:11)

status karajan1
Data rejestracji: 2012-09-19
Ilość postów: 8

13580
wpis nr 556 994
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

arkady202: dzięki serdeczne za odpowiedzi na moje pytania i wątpliwości:)

Sporo mi to wyjaśniło.

Z niecierpliwością czekam na plik z dotychczasowymi statystykami, gdyż to mi jeszcze bardziej zobrazuje jaka była dotychczas częstotliwość wypadnięć poszczególnych (wszystkich) liczb. Po przykładowych wykresach, które wstawiłeś mam już jakieś szczątkowe wyobrażenie.

A ta czas oczekiwania na wypadnięcie liczby 4 (140 razy) budzi troszkę grozę. Ale pozornie. Bo chyba takie sytuacje są bardzo rzadkie.

Ciekawe jest to o czym wcześniej pisałeś, tj o całych polach (obszar na wykresie pomiędzy słupkami wystającymi ponad czerwoną linię 20 progu bez wypadnięcia) na których można zrobić porządne żniwa. Bo przykładowo grając wciąż na tę samą liczbę możemy wygrać pod rząd np. 20 lub więcej razy i dochodząc kolejnym razem do 20 progu progresji możemy ją skończyć bez wygranej ale przecież z zyskiem za poprzednie wygrane. Przy odpowiednio dużym kapitale można ciągnąć progresję jeszcze o kilka czy kilkanaście poziomów dalej, ale to kwestia naszych początkowych ustaleń.

Do głowy mi też przychodzi kilka innych możliwości gry.

Bo na przykład możemy grać na liczby/szablony ( i to nawet na kilka na raz), które nie wypadły od kilku losowań albo nawet ich słupki już przekroczyły czerwoną linię co pozwala przypuszczać, iż niedługo powinny wypaść. To byłyby takie co chwilę spadające gwiazdy co przełożyłoby na szybszy zysk.

2012-09-20 (17:37)

status ziuta1981krk

4706
wpis nr 557 294
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

20.09

teatime

Próg 5 z bb

liczba 27
2012-09-20 (22:44)

status arkady202

12603
wpis nr 557 397
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dziś grałem konsekwentnie dalej, no i było warto. Na trzecim progu padła liczba 7 z szablonu 7-11-7-11-7-11...

Wkład (wczoraj i dziś) to 30 GBP, wygrana 70 GBP. Na czysto zarobiłem (70-30=40), czyli 40 GBP.

Łącznie w ciągu ostatnich ok 10 dni zysk na czysto - 247 GBP

Przyznam, nieźle. Ale cały czas pamiętam, że to jest stąpanie po polu minowym.

2012-09-20 (23:05)

status arkady202

12603
wpis nr 557 408
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karajan, plik wrzucę, spokojnie. Przygotuję mały Help, bo inaczej trochę cięzko bedzie się połapać.

Jeśli chodzi o granie na szablon/liczbe gdzie ostatni słupek przebił czerwoną linie.... to odradzam. Nigdy nie gram na liczbe czy szablon, który ma długi czas oczekiwania i może z niego powstać tzw "komin".

Powiedzmy, że ostatni słupek ma już wartość 29. Czyli przebił linie o 9 punktów.

Skąd będziemy wiedzieć czy zmieścimy się w 20 progowej progresji - czyli do wartości 49 ? A co jeśli urośnie do 60 ?

W takiej sytuacji jest warto poczekać i nie grać. Poczekać cierpliwie aż w końcu liczba padnie i słupek się skończy. I dopiero wtedy - jeśli już - bym grał. A najlepiej żeby drugi słupek znowu urósł wysoko, nawet ponad nasza linie.

I dopiero wtedy zacząć grać na 3-ci słupek. Jaka będzie szansa na to, że trzeci słupek przebije linie? Na pewno będzie mniejsza niż jak byś grał tak jak mówisz, czyli powyżej linii, licząc na to że się zmieścimy w progresji.

Takie jest przynajmniej moje zdanie.

A teraz pomyśl, że znajdujemy liczbę czy szablon, gdzie widzimy 3 długie słupki przebijające linie. Trzeci się skończył i zaczyna się tworzyć czwarty.

To jest wręcz idealna sytuacja gdzie można grać z "zamkniętymi oczami" i mieć prawie 100-procentowa pewność wygranej. Mówię "prawie" bo są też sytuacje - bardzo ale to bardzo rzadkie - gdzie 4 słupki pod rząd przebijają nasza linię.

Tak jak mówię, to jest stąpanie po polu minowym - ale im więcej długich słupków było wcześniej tym....mniej się boimy się, że na jakąś nadepniemy

Karajan, właśnie o tych "polach" i "żniwach" często myślę.

Zobacz, że można by kosić kasę przez wiele gier, nawet kilkaset losowań.

Wszystkie słupki poniżej linii, to wygrane.

Trzeba tylko zająć się jeszcze jedną rzeczą - odstępami pomiędzy długimi słupkami na wykresie...i wtedy stworzyć kolejny wykres.

Taki wykres z wykresu, masło maślane

Już kiedyś robiłem coś takiego ale zaprzestałem...

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5 ... 33 34
Wyślij wiadomość do admina