Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 29 30 31 32 33 34
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

MOJA METODA GRY W 49's - OBSERWACJA CZASÓW OCZEKIWANIA

2014-08-06 (19:30)

status engee30
Data rejestracji: 2013-03-05
Ilość postów: 693

13757
wpis nr 824 454
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

jezry, tutaj na moje stronce masz wszystkie losowania do dzisiaj:

http://www.angielska.strefa.pl/lotto.html
2014-08-06 (22:55)

status jerzy1108
Data rejestracji: 2012-05-04
Ilość postów: 580

13441
wpis nr 824 515
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@engee30 ,- Nawet nie wiedziałem że masz swoją stronę ,- fajnie,- to się chwali.

Jak napisałem wcześniej , sprawdzę te losowania i odpiszę

Jak Wy robicie że macie tyle czasu na realizowanie swoich pasji.

Ja jak wół w kieracie, a jak wygospodaruję parę chwil dla siebie, usiądę przy komputerze to zaraz ględzenie że zamiast porozmawiać z domownikami lub zrobić coś w domu pożytecznego to grzebie w tym kompie i żadnego z tego pożytku.

No dobra, @spoke,- Ja też wyczuwam że z tą grą w 49s. jest coś nie tak, na obecną chwilę nie potrafię tego określić co to jest, porównać to można do odczuwania niepokoju, może z powodu że mało wiem o o tej firmie która jest właścicielem 49s. Jest za mało transparentna, wręcz jakby skryta, i może to sprawia że mamy takie wrażenia.

Ale jak mówią , nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Do @kleszka,- I wszystkich którzy czytają moje wpisy, Moim pragnieniem jest abyśmy wszyscy dzielili się swoją wiedzą. Tylko w taki sposób możemy coś wskórać.

Dawno temu Polacy rozkminili enigmę bo działali wspólnie.

My losowości nie rozszyfrujemy, nie mam takich złudzeń, Nigdy nie będziemy trafiali szóstek w totka za każdym razem, ani nawet singla. Nie przy obecnym stanie wiedzy.

Jednak , w co wierzę , jest możliwe ograniczenie ilości kombinacji. Chciałbym już teraz to udowodnić, ale wierzcie mi na tą chwilę jeszcze nie mogę.

----------

Po pierwsze,- musimy z kolegami dokończyć dzieła, to jest wyłuskać chociaż wszystkie single tj. wszystkie pojedyncze numery które nigdy nie powinny utworzyć pary.

Wiem że brzmi to dziwnie ale wierzcie mi że numery pojedyncze tylko wtedy tworzą ze sobą pary w 49s. gdy są spełnione dla nich ściśle określone warunki. I odwrotnie , nigdy do tej pory nie zdarzyło się aby ta reguła została złamana. Na tej podstawie można ograniczyć ilość kombinacji i to jak na początek mojej przygody z tym zjawiskiem ograniczenie jest bardzo duże. Ile dokładnie jeszcze nie wiem ale naprawdę bardzo duże.

Jednak nie liczcie że jest to sposób na wygrywanie, bo nim nie jest. Losowości nie unikniemy, A to dlatego że nadal pozostanie w grze bardzo dużo numerów które mogą się łączyć, i tworzyć kombinacie do wylosowania.

Prawdę mówiąc to nie wiem jak (typować) , wiem tylko jak (nie typować )

Znając @kleszka na pewno zapyta ;- no dobra , wiemy co nie powinno się zdarzyć ale teraz jak to wykorzystać ? No właśnie jak ? Sam zachodziłem w głowę zadając sobie to pytanie. Aż w końcu przyszło mi do głowy takie rozwiązanie.

Jednym ze sposobów może być pomaganie graczom odrzucić ich wytypowane kombinacje które nie będą wylosowane w całości, lub odrzucić tylko tą część kombinacji która nie będzie wylosowana.

To da się zrobić, chociaż z 49s. gdzie gracz będzie chciał postawić tylko na kilka a nie na wszystkie 7 numerów to może być bardzo trudne a na jeden numer chyba nawet niemożliwe. Hmm. Wygląda na to że do tego najlepiej nadają się takie gry jak nasze ,,lotto,, gdzie obstawia się wszystkie 6 nr.

Takie gdzie obstawia się wszystkie wylosowane nie tylko 6 ważne żeby obstawiane były wszystkie. Wtedy efektywność będzie pełna tej metody.

Następne pytanie jakie zapewne padnie to gdzie kasa dla tego co pomaga , doradza ,wprowadza korekty do typów gracza.

No można by się dogadać z kimś co ma swoją stronę internetową na której zrobiłby zakładkę gdzie takie usługi by prowadził, albo założył własną stronę.

Najpierw jednak trzeba zdobyć zaufanie i popularność, dlatego przez jakiś czas koniecznie takie usługi trzeba prowadzić za darmo.

Albo upublicznić to wszystko i niech każdy sobie rzepkę skrobie.

Tak czy siak dla graczy w totki szykuje się coś chyba fajnego.

@kleszek jeszcze w tym tygodniu prześlę Ci te swoje wyniki .

I razem zdecydujemy co z tym dalej zrobić.

Pozdrawiam.

...Jerzy...

2014-08-07 (19:17)

status jerzy1108

13441
wpis nr 824 659
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@engee30,- Napisałeś

(tutaj masz programiki do sciagniecia, gdzie mozesz przetestowac owe dwie metody:)

Programiki są - ściągnołem, ale co dalej, jak testować te dwie metody skoro o nich nic nie wiemy.

Napisz co i jak mamy robić.

...Jerzy...
2014-08-07 (19:48)

status jerzy1108

13441
wpis nr 824 664
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

-----------------------------------------------------------------------

@engee30 - Piszesz że (w realu wygrać było niemożliwe bo jak się zagrało, czy opublikowało to wszystko przestało działać a metoda została wymazana z systemu losowań.)

---------------------------

Jak to mam rozumieć, czy to znaczy że zagrałeś na tak dużą ilość zakładów-kombinacji?,

No bo po opublikowaniu to rozumiem.

I jak rozumieć że metoda została wymazana z systemu.
2014-08-07 (19:56)

status engee30

13757
wpis nr 824 666
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Metoda 1

W programie zostalo zaladowanych 5001 kombinacji 4ek. Te 5001 4ek dawalo ostatnio srednio 34 trafione 4ki na tydzien (gra bez niedziel). Koszt gry byl ogromny - 12 losowan x 5001 = 60012j. Co z tego, skoro na papierze mozna bylo wyciagnac 34 x 5001 = 170034j (prawie 3 krotny zysk do nakladow)

Aby sprawdzic, jak to sie mialo w tygodniu, powiedzmy na przestrzeni losowan od, nie wiem, sam wybierz jakiekolwiek 12 losowan po sobie wystepujacych (pamietaj, aby wybrac takie, ktore wystapily nie pozniej, jak 26 lipca tego roku). Wprowadz poszczegolne numery danego losowania do pol u gory, pamietajac, ze ostatnie pole to numer BB i kliknij przycisk CHECK. Bedziesz mial wyswietlane:

1. kolejny nr losowania (wg listy losowan, jak bedziesz ja tworzyl w programie)

2. poszczegolne 4ki, ktore daly wygrana

3. ilosc wygranych 4ek

Potem wykonaj te same zalecenia z 12 kolejnymi losowaniami (bez niedziel) po 26 lipca tego roku.

Zobaczysz diametralna roznice. Ja to sprawdzam codziennie, i jakos rzdko wpadaja obecnie. Zaden przypadek.

================

Metoda 2

Podobnie jak wyzej, wybierasz 12 kolejnych losowan po sobie wystepujacych (bez niedziel) przed 31 stycznia 2014, pamietajac o jednej podstawowej zasadzie - dzien i pora losowania ma sie zgadzac z przyciskiem, ktory jest wyswietlany z pogrubiona czcionka:

Mon1 = Poniedzialek LT

Mon2 = Poniedzialek TT

Tue1 = Wtorek LT

Tue2 = Wtorek TT

Wed1 = Sroda LT

Wed2 = Sroda TT

Thu1 = Czwartek LT

Thu2 = Czwartek TT

Fri1 = Piatek LT

Fri2 = Piatek TT

Sat1 = Sobota LT

Sat2 = Sobota TT

Czyli, domyslnie przy uruchomieniu masz pogrubione MON1. Wprowadz poszczegolne numery losowania z Poniedzialku LT do pol u gory, pamietajac, ze ostatnie pole to numer BB i kliknij przycisk CHECK. Tak jak wyzej, bedziesz mial wyswietlane:

1. kolejny nr losowania (wg listy losowan, jak bedziesz ja tworzyl w programie)

2. poszczegolne 4ki, ktore daly wygrana

3. ilosc wygranych 4ek

Klikasz na MON2, wprowadzasz losowanie z Poniedzialku TT, klikasz CHECK i tak az do ostatniego losowania, Sobota TT (Sat2).

Potem wykonaj te same kroki z 12 losowaniami po 31 stycznia 2014. Najlepiej uruchom dwie instanje programu. Bedzie lepiej porownac.

Wybierasz samemu zakresy losowan. Mozesz sie bardzo zdziwic z wynikami przed jak i po datach, o ktorych wspominam. Zaden przypadek.
2014-08-07 (20:13)

status engee30

13757
wpis nr 824 670
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zagralem na Metode 1. Nie gralem Metody 2, bo wiedzialem jak by to sie skonczylo dla mnie. Wystarczylo opublikowac zestwy 4ek i 4ki zostaly wymazane z systemu losowan. Co ja przez to rozumiem. Ano to, ze w zadnym ciagu 12 losowan po sobie wystepujacych, nigdy wiecej nie wystapi taka ilosc wygranych 4ek w jednym tygodniu (=12 losowan), abys mial pelny zwrot z grania tymi metodami. Komputer bedzie tak ustawial losowania, aby losowane 7 liczb w kazdym losowaniu i potem w kolejnych 11 nie dawal takiej ilosci, jak to bylo do tej pory, ze moglbys grac do woli i byc na mega plusie. Tak jak spoke pisal wczesniej, juz by bylo po bukach!
2014-08-07 (20:20)

status jerzy1108

13441
wpis nr 824 671
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@engee30, Piszesz że masz powody sądzić że 49s. jest ustawiana, ktoś czuwa i manipuluje w tej grze. Tym samym z podęgowałeś moje intuicyjne negatywne odczucia które mnie wprowadzają w jakiś dziwny stan niepokoju. Tym bardziej jestem skłonny przytaknięcia Tobie, zwłaszcza po tym co pokazały mi wyniki moich analiz. To naprawdę wygląda na dzieło człowieka. No ale jeśli tak jest to musimy podjąć jakieś środki zaradcze i przeciw działać.
2014-08-07 (20:24)

status engee30

13757
wpis nr 824 672
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

walka z jakakolwiek machina komercyjna to jak walka z wiatrakami - my maluczcy jestesmy skazani na pozarcie, ale jak sie wieksze grono zbierze to moze cos by z tego bylo

poki co, ten, kto gra i jakos wygrywa ma sie dobrze; niech tylko pamieta, ze w tym wypadku jest to gra losowana, a nie losowa
2014-08-07 (21:40)

status jerzy1108

13441
wpis nr 824 693
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zakładając że to może być prawda, że jesteśmy na wskroś podsłuchiwani, podglądani i namierzani, a i ja mam powody aby tak sądzić i tu podam parę przykładów;

Zmieniam samochód i zaraz mam w skrzynce parę maili od firm ubezpieczających, lub zamawiam pizze a wkrótce otrzymuję ,sms, z propozycją bzyknięcia jakieś spragnionej panienki. Te przykłady można mnożyć.

Dobrze że jeszcze nie udostępniłem niczego na tym forum, na tyle ważnego co mogłoby naprowadzić kogoś niepożądanego na trop moich odkryć.

A co dalej ,- żeby nie dopuścić do tego co Ciebie @engee30 spotkało zdecydowałem niczego nie udostępniać.

@kleszek , myślę że w takich okolicznościach zrozumiesz moje obawy. Nie chciałbym aby mnie spotkało to co @engee30. A związku z tym na czas nie określony odraczam przesłanie materiałów do dalszych analiz-wyliczeń.

Postanowiłem też że poddam analizom,- tym razem naszego polskiego totolotka.

Sprawdzę czym się różnią, na pewno dużo mi pomoże w tym MultiPairs, do tej pory niewykorzystywany.

No szkoda że tak trzeba postępować ale nie można inaczej, za dużo włożyłem w to czasu i kombinowania aby teraz przez nieostrożność wszystko stracić.

Teraz odchodzę , nie wiem kiedy ale wrócę i będę korygował typowania forumowiczów za darmo. I do puki mnie nie rozszyfrują.

Pozdrawiam.

...Jerzy...
2014-08-07 (21:48)

status engee30

13757
wpis nr 824 696
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

trzymaj sie jerzy, z dala od tej gry, gdzie milabys ochote wywalic kupe forsy na cos, co na papierze wyglada jakby zloto sie swiecilo, a w realu to kupa zlomu

pieniadze przychodza, odchodza; zal mi siebie samego, bo stracilem zdrowie, ktorym sie wczesniej cieszylem; tego juz niestety mi nikt nie zwroci ; kase jakos zawsze da sie zarobic
2014-08-07 (22:01)

status sindbad
Data rejestracji: 2008-10-13
Ilość postów: 20531

3794
wpis nr 824 704
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Koledzy,

Was meczą typowe objawy bezsilności w grze losowej.

Głowa do góry, jutro też jest dzień!

2014-08-08 (01:22)

status KEN
Data rejestracji: 2012-09-01
Ilość postów: 2921

13557
wpis nr 824 733
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

49s Limited nie jest firmą skrytą jak można sobie wyobrażać.

Podstawowe informacje są na jej oficjalnej stronie, http://www.49s.co.uk/

jest numer rejestracyjny i adres w Anglii

wszystko zgodnie z zasadami dla angielskich spółek z ograniczoną odpowiedzialnością (Limited).

Jest też poszerzona informacja w Wikipedii : http://en.wikipedia.org/wiki/49s

Limited to bardzo popularna w Anglii forma działalności gospodarczej.

Właścicielem nie musi być Anglik, wymagany jest 1 dyrektor, 1 sekretarz i 1 udziałowiec, przy dyrektorem i udziałowcem może być ta sama osoba.

Nie jest potrzebna wpłata standardowego kapitału (1000 GBP) na konto firmy.

Można taką firmę założyć w UE elektronicznie nawet w kilka godzin za 40 GBP a potrzebny do rejestracji angielski adres można kupić za 150 GBP.

Ciekawe że 49s Limited zajmuje się wirtualnymi wyścigami koni i psów.

Przykład można zobaczyć na http://sports.williamhill.com/bet/pl/virtualworld

Czy równie wirtualnie są ich losowania ?

Można zobaczyć losowanie demo i samemu ocenić czy mamy do czynienia tylko z imitacją maszyny losującej.

Jeżeli wirtualne, to do tworzenia wyników używany jest generator liczb pseudolosowych z ziarnem (ang. seed) inicjującym ciąg liczb losowych które mogą oznaczać kulki z maszyny losującej lub cokolwiek innego na przykład psy i konie w wirtualnych wyścigach.

Zabawa z generatorem polega też na tym że wystarczy znać ziarno, stosowany algorytm i początkowe wyniki aby ustalić następne liczby.

Może nie potrzeba znać liczb które nie wyjdą ani wirtualnych koni które tego wyścigu nie wygrają

Może też nie trzeba za bardzo przejmować się reklamami dziwnie odnoszących się do naszych czynności w internecie, bo to tylko cookies,

zapisywane przy przeglądaniu i wykorzystywane też do reklam spersonalizowanych na podstawie analizy preferencji użytkownika przeglądarki.

Aby nie być namierzanym można zablokować cookies albo używać Sandboxa.

2014-08-08 (23:14)

status jerzy1108

13441
wpis nr 824 951
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aby nie być namierzanym można zablokować cookies albo używać Sandboxa.

@KEM. czy to są |Twoje wp[sy?

Jerzy
2014-08-09 (00:31)

status KEN

13557
wpis nr 824 953
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mogę jeszcze dodać że moim ulubionym filmem jest Teoria Spisku z Melem Gibsonem i Julią Roberts.
2014-08-12 (21:47)

status Lottonauta
Data rejestracji: 2012-09-03
Ilość postów: 3197

13559
wpis nr 825 826
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Panowie

Dostrzegam u was wiarę w teorie spiskowe, spowodowaną brakiem wiedzy n/t losowości. To co opisuje engee30 we wpisie 824 415:

"przez okres kilku lat jest cos, co sie sprawdza, system, ktory jest jak kluczy do zamka, a gdy sie pusci to cos w realu, to zanika, i juz sie nie powtarza"

to jest typowa właściwość losowości. Tak już jest, że do danych historycznych jesteśmy w stanie dopasować jakiś algorytm wyboru, ale niestety nie sprawdza się to w przyszłości.

Pozdrawiam

PS

Proponuje wszystkim zwolennikom teorii spiskowych, zacząć od opanowania trochę matematyki. Na początek niech idzie interpolacja i jej wady - bo wszystko co tutaj robicie to jest interpolacja.

2014-08-12 (22:10)

status engee30

13757
wpis nr 825 835
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

jakos ciezko mi uwierzyc w pojecie interpolacji, skoro obie Metody doboru koncza swoj zywot z dniem, kiedy ktos na nie fizycznie gra

prawie 8tys losowan, i nagle koniec? i to w obu przypadkach? nie sadze

rozumiem, ze jest latwiej cos odrzucac, niz sie z tym zgodzic
2014-08-12 (22:26)

status Lottonauta

13559
wpis nr 825 845
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@engee30

Tu nie chodzi o wiarę, ale o wiedzę n/t świata, w którym żyjemy.

On po prostu taki jest w rzeczywistości, a nasze zmysły zawodzą.

Pozdrawiam

PS

Zobacz jak działa nasz świat na poziomie cząstek elementarnych - tam to dopiero są sprzeczności b. trudne do zrozumienia.
2014-08-12 (22:55)

status engee30

13757
wpis nr 825 862
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

co moge dodac od siebie - ano to, ze sklaniam sie ku sugestii KEN-a, iz jest tam zaimplementowany algorytm losowania w ich generatorze liczb; kwestia czasu, aby go chociazby po czesci zlamac; potem juz tylko mi przyjdzie wklepac tutaj swoje rezultaty i moze wowczas sie cos w tym temacie zmieni na oczywiste, oczywiste dla innych, bo dla mnie juz jest to jasne i zrozumiale
2014-08-12 (23:21)

status Lottonauta

13559
wpis nr 825 865
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@KEN

napisałeś:

"Mogę jeszcze dodać że moim ulubionym filmem jest Teoria Spisku z Melem Gibsonem i Julią Roberts"

A moim ulubionym jest np. ten film: https://www.youtube.com/watch?v=vySD8udpiys .

Pozdrawiam

2014-08-13 (23:12)

status Ken

13557
wpis nr 826 117
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Szefem i udziałowcem jest ruski,

sekretarzem hindus który zajmuje się algorytmami

a do roboty 2 murzynów
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 29 30 31 32 33 34
Wyślij wiadomość do admina