Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Prawdy i mity o systemach skróconych |
2012-08-31 (21:56)![]() Data rejestracji: 2009-03-19 Ilość postów: 675 ![]() | wpis nr 551 262 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Udało się wreszcie zamieścić ten obrazek. Podsumowanie, czyli prawdy i mity o systemach skróconych. Strasznie skomplikowane jest to wszystko, co napisałem, w takim razie krótko i zwięźle: 1. System niczego nie gwarantuje. Nawet, jak trafimy 10/10 to nasz zysk będzie wynosił od -42.5 zł do -2,50 zł z gwarancją 37,075%, a jak nam szczęście dopisze to z gwarancją 62,925% wygramy od 1,50 zł do 6 417,50 zł 2. Jeżeli trafimy 4 liczby z 10 podstawianych do systemu to na pewno (gwarancja 100%) nasz zysk będzie wynosił od -42,5 zł do -6,50 zł. Pozdrawiam Adalbert |
2012-09-01 (01:04)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 551 300 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam System gwarantuje 3/3 na 100%. Nawet gwarantuje pokaźny zysk w grze 49's. Widzę, że nie analizujesz systemu tylko grę MM to tak jakby analizować broń wśród morderców. Powodzenia |
2012-09-01 (05:30)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 551 302 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I właśnie o tym napisałem Autorowi wątku, widząc w jakim kierunku idzie i jak pobłądził: "(..)robisz to w sposób całkowicie przekłamany! Bowiem ten zysk jest zagadnieniem wtórnym - a Ty usiłujesz zrobić z niego pierwszoplanowe, gdyż to do czego się odnosisz, czyli zgromadzone choćby na stronie Instytutu La Jolla schematy - nie mają dawać zysku a gwarancję minimalnego ( co do ilości linii ) rozpisu. To konkretny ich, systemów gwarancyjnych użytkownik , znając SWOJE dla nich przeznaczenie i zastosowanie ( bo jeden np. do wyścigów konnych, drugi do zakładów sportowych a trzeci do gier losowych itd) , znając kursy i możliwe wygrane minimalne tych granych a w/w bukmacherskich zdarzeń - sam spokojnie oceni to, czy ta minimalna gwarancja wygranej, która będzie zrealizowana przy spełnieniu elementarnego warunku w postaci zakładanej skuteczności jego typowań, mu odpowiada. Badawcza uczciwość i rzetelność, nakazują przedstawić szerokie spektrum powszechnie wykorzystywanych zastosowań gwarancyjnych systemów skróconych i wtedy dopiero zrobienie takiej analizy porównawczej efektów miałoby pewien sens. Gdyż nic mi nie jest wiadomym, aby Instytut La Jolla gromadził rozpisy jedynie do MULTI MULTI - a o czym i tytuł wątku ( choć już jego zawartość tak ) tego nie mówi." |
2012-09-01 (15:21)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 551 405 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edi dokładnie ![]() Jak wcześniej pisałam , do zdarzeń losowych nie ma zastosowania , natomiast wystarczy prosty przykład w zdarzeniach sportowych : "Kto strzeli /nie strzeli gola" zakładamy że w danym meczu drużyna A zdobędzie 2 gole zatem gracz AA i gracz BB mogą strzelić natomiast kolejni gracze nie mogą by założenie że drużyna strzeli 2 gole mogło byś spełnione. Wówczas mamy system gdzie np z 5-ciu graczy wymienionych w systemie , dwóch jest na TAK a 3 na NIE AA-tak BB-tak CC-nie DD-nie EE-nie i następny zakład : AA-tak BB-nie CC-tak DD-nie EE-nie i kolejne ....... Lub inny zakład gdzie tyujemy kto będzie na podium , kto będzie I-V itp. Swego czasu w MIlenium były możliwe zakłady na Parzyste i Nieparzyste numery na kulkach w MINIlotto - oraz na To czy wśród 5-ciu losowanych będzie Przewaga Parzystych czy Nieparzystych . Aby była przewaga Parzystych równocześnie musiały co najmniej 3 z 5-ciu być Parzyste co można było wykorzystać stosując system 3z5 + zakład na przewage parzystych . Niestety Donald pozbawił nas możliwości skubania buka ![]() |
2012-09-01 (17:48)![]() Data rejestracji: 2012-09-01 Ilość postów: 2921 ![]() | wpis nr 551 432 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przy trafionej 10, w tabelce wyliczona jest strata, choć gołym okiem widać, bez żadnych obliczeń, że pełna wygrana jest w każdym zakładzie tego systemu. Jednak temat nie jest błahy, jeżeli jest takie mniemanie o systemach i ich gwarancjach. Chyba że ktoś szuka "cudownego" systemu który w Lotto ZAWSZE daje 100% 4 albo systemu ZAWSZE daje 100% trafienia 5. |
2012-09-01 (18:30)![]() Data rejestracji: 2009-03-19 Ilość postów: 675 ![]() | wpis nr 551 435 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Tym razem to ja się ubawiłem po pachy czytając to, co pisze @edi8. Wprawdzie już się z nim pożegnałem, ale to ja założyłem ten wątek dotyczący systemów skróconych i jako jego autor sprostuję błędne informacje, przekłamania. Nie można nikogo wprowadzać w błąd, tym bardziej publicznie. Przede wszystkim nie ma Instytutu La Jolla, którego działalność ma cokolwiek wspólnego systemami skróconymi, które tak bardzo są chwalone i bardzo często publikowane, polecane, a nawet „gwarantowane”. La Jolla to dzielnica San Diego, również ulica w San Diego w Kalifornii. W San Diego, a dokładniej w tej dzielnicy mieści się wiele instytutów, m. in: 1. La Jolla Institute for Allergy & Immunology :: Biomedical Research 2. The Neurosciences Institute, La Jolla CA. 3. La Jolla Bioengineering Institute 4. La Jolla Institute of Plastic Surgery 5. La Jolla Institute for Wealth Management 6. La Jolla Piano Institute i wiele innych. Żaden z tych Instytutów nie zajmuję się systemami skróconymi, tak bardzo polecanymi przez @edi8. Zapomniałbym, jest jeszcze LA JOLLA INSTITUTE. La Jolla Institute jest niezależną, niedochodową, bezpartyjną instytucją zajmującą się badaniami dot. powiązań polityki (goverment politics, national laws), edukacji i rozwoju gospodarczego. Odpisali mi, że z tą stroną http://www.ccrwest.org/cover/table.html nie mają nic wspólnego, a są w San Diego jedyną organizacją, która nazywa się La Jolla Institute. Badania i prace La Jolla Institute mają na celu wspieranie i rozwój rządowych, biznesowych, społecznych instytucji edukacyjnych w oparciu o unikalne możliwości i wyzwania informatyki. Polecają swoją stronę internetową http://www.lajollainstitute.org Tak więc, polecana strona internetowa http://www.ccrwest.org/cover/table.html nie została założona przez La Jolla Institute. Autorem strony z systemami skróconymi jest Dan Gordon, który pracuje w Center for Communications Research, La Jolla CA. Center for Communications Research jest oddziałem The Institute for Defense Analyses (IDA) – Instytut Analiz Obronnych. Na temat Dana Gordona nie będę się rozpisywać, dodam tylko, że jest to bardzo miły i uprzejmy facet, który na pewno ma dużą wiedzę dot. kryptografii, numerologii, kombinatoryki, analizy algorytmów, a jeżeli kogoś interesuje jego dorobek naukowy to może się z nim zapoznać: http://www.ccrwest.org/gordon/dan.html Odpisał mi, że ta strona http://www.ccrwest.org/cover/table.html to takie jego hobby, jest współautorem tylko jednego systemu. Na pytanie, jak przełożyć gwarancję systemu na wygraną (zysk), czyli forsę odpisał: „I don’t know, maybe it depends on the position of the stars” – Nie wiem, być może to zależy od położenia gwiazd. Wracając do meritum, systemy zaprezentowane na stronie http://www.ccrwest.org/cover/table.html na pewno są warte testowania. To, jakie mają gwarancje trafienia też na pewno jest interesujące, ale przede wszystkim nam chodzi o forsę, a nie gwarancje systemu. Czyli chcemy wygrać ![]() Co mi z takiej gwarancji, że jak prawidłowo wytypuję 4 liczby w 20 to w 100% trafię trójkę w 20 zakładach z 5 skreśleniami. Mnie interesuje zysk, a nie gwarancja, czyli ile wygram/ile przegram tym systemem w Multi Multi. Interesuje mnie ile liczb muszę trafić w tych podstawianych do systemu, żeby zwrócił mi się koszt wysłania zakładów. I to jest ważne, a nie ***oły i bzdety n/t gwarancji systemu, który gwarantuje straty. To, do której gry zastosujemy system na pewno ma znaczenie, ja skupiłem się na Multi Multi i na temat innych gier Totalizatora Sportowego, zakładów bukmacherskich, wyścigów konnych, 49’s itd. nie wypowiadam się i nawet nie mam zamiaru. Nie mam czasu, ani zamiaru testować, w ten sposób wszystkich systemów skróconych, nawet tych proponowanych przez wkurzonego @edi8. @edi daj sobie spokój bo się wykończysz, ja z Tobą nie walczę, nawet mi to do głowy nie przyszło. Mam prawo testować, co tylko mi się spodoba, a że miałem trochę wolnego czasu to przetestowałem Ciebie i się ośmieszyłeś ![]() Żartuję, bardzo poważnie Cię traktuję, jak gimnazjalistę. Jeżeli ktoś zainteresowany jest tym tematem i chciałby sprawdzić jakiś dowolny system ta metodą to jestem do dyspozycji. Można ten system do testowania podać tu, albo wysłać na moją skrzynkę lottopedia@gmail.com Pozdrawiam Adalbert |
2012-09-01 (18:32)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 551 437 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>...jak trafimy 10/10...<< . |
2012-09-01 (19:05)![]() Data rejestracji: 2009-03-19 Ilość postów: 675 ![]() | wpis nr 551 447 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Robal_36 Jak będę wiedział, jak trafić 10/10 w MM to na pewno wyślę tylko jeden zakład przy stawce 10x i na pewno nie będę tej dziesiątki rozpisywać systemem skróconym z gwarancją trafienia 3, 4, 5, 6, 7, 8, czy też 9 liczb. ;) Pozdrawiam Adalbert |
2012-09-01 (19:08)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 551 448 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adalbert, ma całkowitą rację. Przy trafieniu 10 liczb z 10, w rozpisie po 5 liczb w zakładzie, według systemu zamieszczonego na stronie ccrwest w grze Multi Multi, nie mamy 100% gwarancji uzyskania ZYSKU. Natomiast mamy 62,925% SZANSY na to, że grając tym systemem uda nam się coś zarobić. |
2012-09-01 (19:21)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 551 454 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adalbert, Jeśli możesz to sprawdź ten system. http://www.ccrwest.org/cover/t_pages/t5/k6/C_12_6_5.html Pozdrawiam |
2012-09-01 (19:30)![]() Data rejestracji: 2009-03-19 Ilość postów: 675 ![]() | wpis nr 551 457 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sprawdzę @sindbad, jutro zamieszczę informację. Teraz lecę na wieczorne wędkowanie. Od 2h trzy albo cztery szczupaki żerują na mojej części jeziora. Mam chrapkę na ich złapanie, chociaż jednego bo to duże sztuki. Pozdrawiam Adalbert |
2012-09-01 (19:43)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 551 461 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to wspaniałego wypoczynku nad wodą ![]() ![]() |
2012-09-01 (20:56)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 551 487 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wielce Szanowny Panie Adalbert ponieważ wiemy, że pojedyncze trafienie 5/10 to zysk, to pisząc o systemach pisz pan szanowny panie - ściślej, jaśniej, konkretniej, a nie ( cytuję ) : >>...jak trafimy 10/10 ...<< pisz pan przykładowo - system z pięciu, dziesięciu, dwudziestu, czterdziestu liczb trzy pięć dziesięć skreśleń na 3, 5, 55 zakładów i opisuj pan panie szanowny trafienia przykładowo tak - - 3/5, 5/10, 11/20, 8/40, 10/10 i powodzenia i wypoczynku |
2012-09-01 (21:12)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 551 491 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adalbert, jak dotąd jedyną osobą która tu się ośmieszyła, jest sam Autor tego wątku, który bardzo tanimi chwytami socjotechnicznymi usiłuje teraz wymiksować się z tego narożnika, do którego sam się zresztą zapędził - bo obecnie już po tym wpisie "sindbada" : "System gwarantuje 3/3 na 100%. Nawet gwarantuje pokaźny zysk w grze 49's. Widzę, że nie analizujesz systemu tylko grę MM to tak jakby analizować broń wśród morderców". - ogłaszając urbi et orbi , że będzie się tylko grą MM zajmował... Bo tytuł wątku zapowiadał poważne podejście do zagadnienia - a mamy coś zgoła odmiennego, bo kolejny już raz na tym forum, czy to pisząc jako Tajemniczy Don Pedro czy pod innym nickiem jak teraz, wykazujesz się totalną ignorancją w odniesieniu do szeroko rozumianej tematyki tego wątku, pomimo ponad 30-tu lat grania systemami, nadal niczego nie rozumiejąc i obecnie usiłując ostrzec/przekonać użytkowników tego forum, żeby do baków swoich Diesli nie tankowali benzyny, bo daleko nie zajadą... Ale tu idiotów nie ma - i nikt nie zastosuje takich systemów, których minimalna gwarancja (dla zakładanej własnej skuteczności trafień ) nie będzie dawała w wersji minimum zwrotu czy też spodziewanego zysku, więc efektu finansowego ponad poniesiony koszt gry. I czytając prawie każdą Twoją tu wypowiedź, mój czujnik bufonady zaczyna po prostu wyć - sygnalizując obecność kogoś tak w sobie zakochanego, że przy nim Narcyz to pikuś... ..................... A odnośnie inkryminowanego mi przez Ciebie autorstwa informacji o La Jolla Covering Repository Tables, jako o instytucie La Jolla, to - jak zresztą prawie zawsze - jesteś w błędzie, gdyż jej autorem jest twórca programu LottoCad i tu ją znajdziesz w jego wpisie z 27.05.2005 roku z godziny 11.00 - i w ślad za nim ją jedynie przytoczyłem: http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=352074 "Do gry tej można stosować systemy pełne i skrócone stosowane do gry np w multilotku, szereg takich systemów jest dostępnych w serwisie instytutu w La Jolla w tzw Covering Repository". .............. Odnośnie tytułu tego Twojego wątku, to przypomnę Ci co o prawdzie mówił ks. Józef Tischner: a/ jest prawda b/ scyro prawda i c/ gówno prawda a ta Twoja o systemach, lokuje się w tej kategorii c/ . P.s: mam nadzieję, że zabrałeś mydło jadąc na ryby - na wypadek gdybyś g...o złowił ![]() |
2012-09-01 (22:11)![]() Data rejestracji: 2009-03-19 Ilość postów: 675 ![]() | wpis nr 551 522 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Robal_36 Cytat: "Wielce Szanowny Panie Adalbert ponieważ wiemy, że pojedyncze trafienie 5/10 to zysk, to pisząc o systemach pisz pan szanowny panie - ściślej, jaśniej, konkretniej, a nie ( cytuję ) : ">>...jak trafimy 10/10 ...<< pisz pan przykładowo - system z pięciu, dziesięciu, dwudziestu, czterdziestu liczb trzy pięć dziesięć skreśleń na 3, 5, 55 zakładów i opisuj pan panie szanowny trafienia przykładowo tak - - 3/5, 5/10, 11/20, 8/40, 10/10 i powodzenia i wypoczynku" Odpowiadam: Postaram się i widzę, że Cię ten temat interesuje. @edi8 Cytat: "Bo tytuł wątku zapowiadał poważne podejście do zagadnienia - a mamy coś zgoła odmiennego, bo kolejny już raz na tym forum, czy to pisząc jako Tajemniczy Don Pedro czy pod innym nickiem jak teraz,..." Odpowiadam: Jestem pod wrażeniem, ale pod Twojego przyjaciela Tajemniczego Don Pedro nie podszywam się. Jestem tym kim jestem, czyli Adalbert. Czyli według Twojej kategorii zaszeregowania osób, które na tym Forum piszą zaliczam Twoje spostrzeżenie razem z Tobą do kategorii c: ks. Józef Tischner: a/ jest prawda b/ scyro prawda i c/ gówno prawda W tym temacie: Cytat: "P.s: mam nadzieję, że zabrałeś mydło jadąc na ryby - na wypadek gdybyś g...o złowił " odpowiem Ci, że nie jechałem na ryby." Odpowiadam: Jestem właścicielem ponad 7 ha jeziora o powierzchni 22,4ha. Kupiłem za pieniądze wygrane w MM. Moja skromna chałupka znajduje się około 100 m od linii brzegowej. Oczywiście, że zabrałem mydło. @edi8 uważałem Cię do tej pory za normalnego, poważnego człowieka. Nie wiem, czy jesteś kobietą, czy mężczyzną. Jest mi to obojętne, ale po raz kolejny na tym Forum dałeś dowód tego, że jesteś bardzo prymitywnym człowiekiem. Jesteś podekscytowany własnym ego, masz chyba poważny problem z osobowością, boisz się krytyki, nie potrafisz formułować argumentów, a tylko inwektywy. Wszystko, nawet nie skierowane pod Twoim adresem wypowiedzi natychmiast atakujesz. Zamęczysz się, jak Ty sobie radzisz w życiu? Uwierz mi, ale to, co piszesz na mój temat publicznie na razie jest mi obojętne. Na razie tzn. do czasu, kiedy ja uznam, że naruszyłeś moją godność osobistą. @edi8, daj sobie spokój Pozdrawiam Adalbert |
2012-09-01 (22:16)![]() Data rejestracji: 2009-03-19 Ilość postów: 675 ![]() | wpis nr 551 525 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nic nie złowiłem, jest już ciemno. Pozdrawiam Adalbert |
2012-09-02 (09:17)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 551 584 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.mavelle.wroclaw.pl/systemy.php |
2012-09-02 (09:36)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 551 589 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://maxwap.pl/k/20/16,13,w,ml.php o La Jolla pisze tam autor programu LottoCad: " To strona Instytutu Badań Komunikacji w mieście La Jolla w Kalifornii w USA." |
2012-09-02 (14:21)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 551 688 [ CZCIONKA MONOSPACE ] edi8, odpuść już, bo staje się to śmieszne. Adalbert pokazał Ci czarno na białym (a raczej biało na zielonym ![]() ![]() Pozdrawiam! |
2012-09-02 (14:38)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 551 694 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W oryginale, prawdopodobnie, nie jest 'miliardy', tylko 'miliony' i nie 'smaczne', a 'mylić się' mogą |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |