Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 15 16 17 ... 41 42 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Generator kombinacji gier liczbowych (moderator tematu: Amadeus) |
2015-02-14 (16:49)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 876 363 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W kolejce do realizacji: * generator CSN dla Lotto w formacie zerojedynkowym. Pozdrawiam ciepło, Amadeus |
2015-02-14 (16:53)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 876 364 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Amadeus Nie chciałbym krytykować twoich rozwiązań .Bo mi nic do tego , Nie mój cyrk ,nie moje małpy . Ale dekoder kodów csn na kod dwójkowy jest błędny. Dziwię sie wszakże ,że nie dostrzegłeś tego ale szkoda aby twoja praca poszła na marne . Amadeus Gdybyś miał problem w znalezieniu dystrofii to adres mailowy znajdziesz na Forum . Podam ci adres komunikatora tylko dla ciebie .I wskażę . Tutaj na Forum nie można bo jak widzisz dzieciaki zaczną wygłupy a administrator nie reaguje . I pamiętaj ,że to rozwiązania Mariusza a nie Greya . Ale tak jak pisze -nie mój cyrk nie moje małpy . Tego nie mozna zrobić w sposób prosty , |
2015-02-14 (17:00)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 876 365 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Marriusz2 Konwerter CSN na zapis binarny (i odwrotnie) jest poprawny, weryfikuje sam siebie prostym zestawem instrukcji w pliku BAT. Skoro konwersja jest odwracalna=dwukierunkowa, błędu nie ma. Jeśli jakiś inny aspekt konwertera Gray lub konwertera binarnego uważasz za nieprawidłowy, to jestem otwarty na Twoje uwagi: amadeus_tymczasowy@rcpt.at Pozdrawiam ciepło, Amadeus |
2015-02-14 (17:04)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 876 367 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Amadeus Nie mój cyrk nie moje małpy Nie jest poprawny . Nie patrz na to jak informatyk ale zanalizuj. Skoro tak piszesz już się nie wtrącam . Szkoda twojej roboty . Przemyśl Przepraszam Oferta nie aktualna --- wpis edytowano 2015-02-14 17:05 --- |
2015-02-14 (17:12)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 876 370 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Marriusz2 Dostajesz właśnie w innym wątku ostre "baty" między innymi za bawienie się w jak to ktoś określił "wiem ale nie powiem". Z tym zarzutem akurat się w pełni zgadzam, bo jeśli masz coś do powiedzenia, to MÓW. Gry półsłówek mnie nie interesują. Jestem nastawiony na konkrety, bo jak widzisz metodycznie tworzę rozbudowującą się pulę narzędzi i teoretyzowanie jest mi zbędne. Przykładowo, dostałem na maila wątpliwości co do generatora "K z N". Wątpliwości mój korespondent wyraził wprost, pokazał palcem co w jego oczach wyglądało dziwnie (chodziło o dziwny jego zdaniem indeks końcowy kończący tasowanie Fisher-Yates). Wykazałem mu, że wszystko jest w porządku, podałem uzasadnienie, nawet stworzyłem malutką symulację w Delphi. I wszyscy są zadowoleni. Dlatego jeśli masz jakieś KONKRETNE uwagi, to podałem Ci adres mailowy i zapraszam do korespondencji. Jeśli nie masz uzasadnień dla swoich uwag, nie podkopuj płynności projektu. Pozdrawiam ciepło, Amadeus --- wpis edytowano 2015-02-14 17:13 --- |
2015-02-14 (17:14)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2460 ![]() | wpis nr 876 371 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Amadeus Nie było sprawy . Jak dostrzeżesz dystrofię napisz . Ale jak widzę nie widzisz . Ok Nie mam uwag Przepraszam Więcej nie będę zawracał ci głowy --- wpis edytowano 2015-02-14 17:15 --- |
2015-02-14 (17:30)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 876 375 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Marriusz2 Jesteś tu na krawędzi linczu wśród niektórych, a wciąż bawisz się w niedopowiedzenia i negację bez podania uzasadnień. Proszę, oprzytomniej. Z szanowanego członka społeczności forumowiczów przeistoczyłeś się w zrzędliwego trolla. Cytowane na forum przez wkurzonych ludzi inwektywy nie są ich wymysłem czy uprzedzeniem, Ty naprawdę to ciągle i ciągle wypisujesz. Co w ten sposób uzyskujesz? Tylko niechęć. Tłum ludzi z widłami i pochodniami już się na Ciebie zbiera w innym wątku, a Ty wciąż mruczysz coś pod nosem jakieś półsłówka zamiast podać KONKRETY. Masz KONKRETNE uwagi, jakie mogę przełożyć na KONKRETNE zmiany w algorytmie i jesteś w stanie podać KONKRETNE korzyści z takiej zmiany? W takim razie serdecznie z całego serca zapraszam do korespondencji. Jeśli nie, to dlaczego zakłócasz moją i innych KONKRETNĄ robotę tutaj? Kiedy krytykowałem stosowane generatory, nie poprzestałem na krytyce. Zaproponowałem KONKRETNE alternatywy, podałem KONKRETNE uzasadnienia matematyczne, a co więcej, wcieliłem je w używalne programy. I ani razu nie pisałem ludziom, że są idiotami ani nie głosiłem że jestem od nich lepszy. Pokazywałem palcem nie na siebie, ale na lepsze narzędzia i metody. Kaganek oświaty, Mariuszu, a nie iluminacja piedestału. Pokaż, że potrafisz wnieść pozytywny wkład a nie tylko krytykę i negację bez uzasadnień. Pozdrawiam ciepło, Amadeus |
2015-02-14 (20:12)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 876 423 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz to plaga sam nie skorzysta bo nie umie ale i innym będzie obrzydzać to było naprawdę niesmaczne włażenie jego tutaj i walenie bzdetów kontynuuj Amadeus nie zwracaj uwagi na trolla nie Ciebie pierwszego próbował wytrącić z równowagi to jego stała strategia wpada do czyjegoś wątku i zaczyna: nie znasz się, źle robisz, masz błąd i nie widzisz, dziwię się że nie widzisz, ale ja się nie wtrącam, nie mój cyrk, nie moje małpy i tak dalej w każdej profesjonalnej firmie taki ktoś jak Mariusz nazwany byłby sabotażystą my już mamy taki wstępny katalog chwytów mariuszowych i to jest jego standardowy podstęp nie daj się jeszcze trochę czasu i będzie odtrutka na trolla gotowa i będzie spokój i kultura może nawet dawna gwardia tu wróci ja już Twój soft nadałem dalej i tam gdzie trzeba się spodobał będzie z tego dobra robota w rękach tych co naprawdę się znają |
2015-02-14 (21:47)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 876 441 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aż mi się przypomniało o pewnych ziomkach z internetu co twierdzą, że żyjemy wewnątrz kuli.. wewnątrz ziemi ![]() jak wewnątrz balona, wedługnich niebo jest nam wyświetlane.. podają na to pełno eksperymentów sfałszowanych kiedy inni chcą powtórzyć w ich asyście eksperyment milkną.. dużo śmiechu, mogę podać link do video ale nie odpowiadam za śmierć ze śmiechu a Mariusz, a raczej Ryszard wciąż mnie zadziwia, że mimo posiada swej wielkiej wiedzy wciąż traci czas na trolling myślałem, że ktoś o wielkiej wiedzy jest na tyle rozwinięty, że w przypadku mniej pojętych ludzi uczy ich grzecznie lub po prostu olewa Amadeus jest genialnym przykładem opanowania wynikającego z wiedzy. Ryszard raczej ma objawy zwariowania, może to od tych szóstek.. sam bym zwariował gdybym tyle wygrał.. |
2015-02-14 (22:30)![]() Data rejestracji: 2009-03-19 Ilość postów: 675 ![]() | wpis nr 876 462 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Amadeus Dziękuję za Twoją inicjatywę, ogromny wkład pracy i bezinteresowne udostępnienie wykonanych przez Ciebie programów. Kawał porządnej roboty. Trzymaj tak dalej i nie trać czasu na niepotrzebne odpisywanie na zaczepki. Najlepiej olewaj to i będziesz miał spokój. Odczepi się od Ciebie i poszuka innej osoby do zaatakowania. |
2015-02-14 (22:37)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 876 465 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Adalbert, Jest mi niezmiernie miło, że To właśnie Ty, osoba inteligentna, kulturalna i z dużą wiedzą piszesz te słowa. Dziękuję! Także Twój wkład tutaj uważam za niezwykle cenny. Swoje działania będę konsekwentnie kontynuował. Pozdrawiam! Amadeus |
2015-02-15 (09:35)![]() Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 ![]() | wpis nr 876 506 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ponieważ złośliwy toruński troll nie ustaje w swojej kreciej robocie wprowadzamy zasadę szybszej reakcji i będą demaskujące jego ściemy odpowiedzi pojawiać się szybciej zbijemy teraz bzdurę mariuszową cytuję: dekoder kodów csn na kod dwójkowy jest błędny taka jest teaz Mariusza z wpisu nr 876 364 no to ośmieszamy mariusza W historii tego forum konkretna mowa była tylko o dwóch rodzajach kodu CSN klasycznym leksykograficznym (1 ... 13983816) i na wpół legendarnym Gray-CSN (na wpół legendarnym, bo Mariusz ględził o nim latami, i dopiero Amadeus od ręki zaimplementował dla wszystkich) Mariusz oczywiście pisał że istnieją miliony kodów dla kombinacji ale z tych milionów potrafił opisać dwa jak można sprawdzić, Amadeus oprogramowanie dotychczasowe oparł głównie na kodzie leksykograficznym co zresztą podaje w opisach i co widać w funkcjach w kodzie źródłowym (a kod Graya pojawia się u niego tylko w działaniu osobnego narzędzia) czyli ten kod CSN to są po prostu liczby z przedziału: 1 - 13983816 Uważaj teraz nadprofesorze Mariuszu pisząc Twoim pedagogicznym stylem to są po prostu liczby liczby liczby liczby liczby (i wbij to sobie do... główki) i to, co zaimplementował Amadeus to nie jest żadna magia ani tajemna receptura tylko po prostu (uważaj znowu Mariuszu) konwerter konwerter konwerter konwerter konwerter z zapisu dziesiętnego na dwójkowy z upiększeniem w postaci dopełniania długości do 24 znaków a czy te liczby to kod CSN czy jakaś inna liczba mieszcząca się w dopuszczalnym zakresie to temu konwerterowi zwisa bo on nie jest od interpretacji ale od prostej konwersji w obie strony więc skoro uważasz że jest błąd to mówisz w ten sposób wszystkim i się pod tym podpisałeś że konwerter dziesiętno-dwójkowy jest błędny otóż szanowny Mariuszu wygenerowaliśmy listę w pliku tekstowym wszystkich 13983816 liczb będących też przy okazji kodami CSN i konwerterem Amadeusa przekodowaliśmy je na zapis dwójkowy i z powrotem i porównaliśmy ostatni output z pierwszym inputem i zgadnij co Mariuszu? były identyczne z czego prosty wniosek że konwerter działa tak jak powinien czyli jak konwerter czyli dobrze a jako bonus obserwacja mojego kolegi tego co sproszkuje Cię Mariuszu na polu probabilistyki otóż kolega ten zauważa że ględzisz o dystrofii dotyczącej mniejszych trafień (a podobno interesują CIę tylko główne wygrane, czyli trafienie pełne w kod CSN) bo próbujesz tutaj przebiegle wymusić na Amadeusie by Ci kod do mniejszych podkombinacji (równomierny) zaimplementował oczywiście nie przyznasz się wprost więc w specyficznym dla Ciebie stylu robisz takie podchody przez negację by wyszarpać jakiś kąsek wiedzy bo liczysz że Amadeus albo inni zaczną Ci się tłumaczyć i udowadniać działającym kodem że mają rację a Ty wtedy sobie ten kod podbierzesz i wykorzystasz sorry ale to nie przejdzie użyj swojej wanny z kawą tutaj ludzie pracują dla ludzi i wspomagają siebie nawzajem a nie trolla miałeś ponad 10 lat! by nawiązać tutaj przyjazne kontakty i zyskać wsparcie płynące z wzajemnego szacunku zamiast tego wszystkich gnoiłeś i demotywowałeś więc teraz zostaną wypłacone Ci od tego odsetki a Ty jak widać z zapałem dokładasz do tej lokaty |
2015-02-15 (11:13)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 876 551 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Generator CSN dla gier Lotto i Mini w postaci zerojedynkowej. Zapraszam do pobierania: http://tinyurl.com/lt4tzuj Pozdrawiam ciepło, Amadeus |
2015-02-15 (12:11)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 876 567 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziękuję Amadeus, działa super. Świetna robota ! Do pełni sczczęścia i do kompletu brakuje chyba tylko generatora, który generował by wyniki tylko w postaci czystych CSN-ów ( chyba, że tą opcję przegapiłem w którejś wcześniejszej aplikacji) Pozdrawiam! |
2015-02-15 (12:14)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 876 568 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @kleszek Przegapiłeś ![]() Generator CSN jest tutaj: 2015-02-14 (10:14) wpis nr 876 240 Pozdrawiam ciepło, Amadeus |
2015-02-15 (12:54)![]() Data rejestracji: 2005-04-23 Ilość postów: 3114 ![]() | wpis nr 876 588 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Widzę że jak tak dalej pójdzie to co Mariusz sączył przez kilka lat Amadeus zrealizuję w ciągu tygodnia,ciekawe jakby jego inne pomysły przelał w formie programów modyfikując je na podstawie doświadczeń innych forumowiczów ale tu wchodzimy w sferę wolnego czasu Amadeusa który i tak dużo już zrobił. Amadeus jakbyś jeszcze znalazł chwilę to czekam na koder i dekoder CSN Graya do multilotka w formacie 10 liczb żywych => kod CSN i na odwrót. Pozdrawiam. |
2015-02-15 (13:21)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 876 592 [ CZCIONKA MONOSPACE ] to są podstawy podstaw, nie mamy prawa tak eksploatowac Amadeusa zeby za nas zrobil maszyne do gry |
2015-02-15 (13:32)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 876 596 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @nowy35 "koder i dekoder CSN Graya do multilotka w formacie 10 liczb żywych => kod CSN i na odwrót" Rozbiję to na dwa zagadnienia: Koder Graya: Mogę zaktualizować koder Graya do zakresów 64-bitowych. Przy czym nie wiadomo czy podczas kodowania CSN zwykłego na Gray nie dojdzie do przepełnienia 64-bitowej zmiennej i nie pojawią się nieproszone liczby ujemne. Sprawdzenie tego będzie należało do Ciebie Konwersja CSN<=>kombinacja: Konwersja z CSN na kombinację to bułka z masłem. Ale konwersja z kombinacji na CSN może okazać się ciężka - z powodu wielu możliwych formatów wejściowego zapisu tekstowego - chyba że ustalimy jeden obowiązujący format zapisu kombinacji jakiego będzie zawsze oczekiwał konwerter. Czyli musiałbyś przestrzegać formatu zapisu już stosowanego w moich programach: * zapis liczb zawsze dwucyfrowy * separator to spacja Np.: 01 02 03 11 12 13... Podsumujmy: Konwerter jaki Cię interesuje działa na dwa sposoby: 1) kombinację "10 z 80" zamienia wewnętrznie na CSN, a na wyjściu podaje ten CSN zakodowany w kodzie Graya? 2) Podaną na wejście liczbę dekoduje dekoderem Graya, a uzyskany CSN zamienia na kombinację "10 z 80" Czyli wejście/wyjście konwertera to wyłącznie kombinacje "10 z 80" i kody Graya, a CSN pojawia się wyłącznie wewnętrznie jako etap pośredni konwersji. Ponieważ zabawa z dzielonymi na pola formatami tekstowymi bywa ciężka, będę potrzebował więcej czasu na skonstruowanie tego konwertera. Pozdrawiam ciepło, Amadeus --- wpis edytowano 2015-02-15 13:41 --- |
2015-02-15 (14:06)![]() Data rejestracji: 2006-05-27 Ilość postów: 4979 ![]() | wpis nr 876 607 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @kleszek Przegapiłeś ![]() Faktycznie, nie zauważyłem. Przepraszam za zamieszanie i dziękuję za wszystko co do tej pory zrobiłeś. Pozdrawiam! |
2015-02-15 (14:11)![]() Data rejestracji: 2005-04-23 Ilość postów: 3114 ![]() | wpis nr 876 611 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. O to mi chodziło ,dziękuję za zainteresowanie tematem, ja tylko zajmuję się multilotkiem. Pozdrawiam. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 15 16 17 ... 41 42 Wyślij wiadomość do admina |