Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5 ... 17 18
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

MAPY GRUBASA . ...Czyli mapy losowań - INACZEJ.

2014-01-26 (13:57)

status grubas67
Data rejestracji: 2009-02-25
Ilość postów: 474

4259
wpis nr 747 679
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Edi8.......witaj.

Ale czy jest w stanie napisać taki program , który wykonuje kilka operacji naraz......?????????

Bo ja to wszystko muszę robić ręcznie

Muszę wykonywać parę operacji w analizie na następne losowania.

Trochę czasu schodzi.

Pozdrawiam Cię.
2014-01-26 (14:02)

status arkady202
Data rejestracji: 2010-08-02
Ilość postów: 706

12603
wpis nr 747 681
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Spoko, tylko pytałem Nigdzie nie mówiłeś, że to tajemnica.

W temacie "Tylko jedna liczba..." opisałeś algorytm dokładnie dlatego zapytałem tutaj.

Tak, ja bym tak uczynił. Pisałem już o tym nie raz.

Zależy jak kto do tego podchodzi. Jak bym w 49's znalazł taki algorytm to bym go tu opisał. I tak stawki są gwarantowane czy to w MM czy w 49's a nie jak w Dużym Lotku, pula do podziału. Wiem, to pochłania czas. Nawet lata.

Kwestia podejścia.

W każdym razie powodzenia Grubas

Taka mała rada, najpierw znajdź tego informatyka i sprawdź tą metodę tysiące razy. Jak będzie faktycznie działać to wtedy będzie ta "Arka Noego". Nie wcześniej.

2014-01-26 (14:12)

status arkady202

12603
wpis nr 747 689
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przepraszam Grubas, pisałeś o tym 7/04/2012. Nie doczytałem. Zwracam honor.

2014-01-26 (14:15)

status grubas67

4259
wpis nr 747 691
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Arkady.....

Podrzuć mi wszystkie wyniki 49`s w formacie exel , ale tak jak losowała maszyna .....w takiej kolejności

Jak nie masz w takiej to daj normalne ....spróbuję się pobawić parę razy.

Bo wiem że tam na jedną liczbę jest dobra stawka.

Myślę ze jedną wytypuję bez problemu......ale mogę się mylić że ten algorytm działa w grach 6/49.

Po prostu .........spróbuję.

Jeżeli działa to działa na wszystkie gry świata !!!!!!!!!!!

Jeżeli Ci zależy to podrzuć to dzisiaj bo jam jest niecierpliwy i jeszcze nie mogę ochłonąć z powodu tego co znalazłem.

Podrzuć mi to na meila

wojtusgrubas@op.pl

Muszą być w exel ....i wszystkie!!!!!!!!!

Pozdro.
2014-01-26 (14:27)

status arkady202

12603
wpis nr 747 705
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie ma sprawy, ale czy muszą być wszystkie? mam w bazie ok 10 tys, od kiedy zaczęli losować z BB. Chodzi tylko o to, że mam ta bazę od kogoś tu z forum i ktoś zauważył że jest kilka błędów. Ale one są raczej wcześniej. Wyślę Ci całą bazę ale weź pod uwagę ostatnie 1000 wyników. Tam nie powinno być błędów.

Tak to prawda, na jedną liczbe warto tu grać. Ale bardziej ciekawe sa te "sklejenia liczb".

Jeżeli bierzesz pod uwagę aż tak dużą ilość losowań wstecz to oznaczałoby, że po prostu sprawdzasz odchylenie od normy. Jak czytałeś mój temat to wiesz o co chodzi. Ja oczywiście o Twój algorytm nie pytam, jedynie tak przypuszczam, ze opierasz się o odchylenia. Ja to robiłem na różne sposoby i odchylenia sa znaczne i wcale nie ma tak lekko że po paru losowaniach wracają do normy, czyli padają. Chciałbym żeby tak było właśnie.

Plik wyśle Ci w ciągu pół godziny. Pozdro.
2014-01-26 (14:33)

status grubas67

4259
wpis nr 747 715
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Postaram się na wieczór podać Wam jakieś liczby z analizy , którą za chwilę przeprowadzę .

Nie wiem co z nich wyjdzie bo tak jak wspominałem potrzebuję programu aby sprawdzić mój algorytm.

Z powodu braku programu muszę próbować codziennie co wychodzi z moich analiz przez ok. 200 los. ....Jest to u***liwa ręczna robota.

Jeżeli liczby będą wpadać tak jak wytypuje analiza tzn. że to czego dokonałem jest odkryciem przełomowym.

Mogę tylko ujawnić że do tego aby padło żądanych parę liczb , muszą być spełnione pewne warunki .

Jeżeli ten warunek nie występuje w analizie to trzeba czekać aż wystąpi w którejś analizie robionej przeze mnie codziennie po każdym losowaniu.

GDY WARUNEK ....CZY RACZEJ ALGORYTM WYSTĄPI .....TO MAMY PEWNIAKI DO KILKU LOSOWAŃ.

Tak więc ....na wieczór coś podam , lecz może to być przypadek !!!!!

................Spadam na mojego turbo kompa ..............będę wieczorem.
2014-01-26 (14:37)

status grubas67

4259
wpis nr 747 722
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Arkady...

Ja nie mam czasu na szukanie wyników 49`s

Muszą być wszystkie tzn. ok 10 000. i...............NIEOMYLNE !!!!!!!!!!!!!!bez błędów.

Z całym szacunkiem do Ciebie ....postaraj się takie znaleźć ...nie wiem gdzie , po prostu szukaj !!! Bo ja sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie.

Koniecznie w exel.

Jak nie masz takich z 49`s ....to znajdź proszę z LOTTO naszego.

Spróbuję i z tymi.....przecież to to samo
2014-01-26 (14:47)

status merti
Data rejestracji: 2011-12-25
Ilość postów: 4460

13301
wpis nr 747 728
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sposób z tej mapy znam tylko ja mam zmiennie, co losowanie, ale to nic, poszukamy sposobu na stałe

Poza ty to co robi Viltomierz, czyli pokazuje jak wchodziły liczby, mam zrobione w excelu ale wersja bardzo prosta bez podawania parametrów

Więcej nic nie powiem bo wszystko jest na forum

Pozdrawiam
2014-01-26 (15:00)

status arkady202

12603
wpis nr 747 737
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Grubas z tym "nieomylne" to nie jest tak łatwo. Będe musiał kiedyś wziąć się za to, sprawdzić ręcznie te 10tys wyników i porównać z baza oficjalna w necie.

Ale niestety słyszałem, że nawet na oficjalnej stronie 49's mogą być błędy.

OK więc póki co nie wysyłam.
2014-01-26 (15:09)

status arkady202

12603
wpis nr 747 741
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Z niesortowanymi tez próbowałem różne mapy i sortowania z losowania na losowanie ale nic to nie dało. Ty używasz tylko niesortu?
2014-01-26 (15:13)

status grubas67

4259
wpis nr 747 743
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Merti....

Myślę że nie masz takiego sposobu ani Ty ani nikt inny .....ale mogę się mylić , więc proszę o wybaczenie.

Jeżeli okaże się skuteczny to rewelacja.

A co do sposobu to wpadłem na niego całkiem przypadkiem parę dni temu.

Po prostu przez głupotę ....bo tak zazwyczaj bywa w życiu .

Chyba już ze zmęczenia po tygodniu ślęczenia nad liczbami ..jak już wspominałem .....poddałem analizie pewne liczby lecz tak wymyślne że nawet ja bym na to nie wpadł gdybym nie był zmęczony .

Przypadek...wiesz.....----człowiek już myśli bezwiednie gdy nie ma sił zapanować nad czymś i popełnia takie głupoty.

Gdy mi po analizie wypluło od razu w pierwszym losowaniu 8/10 na pierwszych pozycjach , to od razu się obudziłem i zacząłem myśleć przez 2 godziny co ja takiego zrobiłem.

Okazało się po 2 óch dniach myślenia że zrobiłem coś na co nikt nie wpadnie za żadne skarby świata.....bo nie popełni takiej głupoty jaką ja zrobiłem.

Nawet ja myślałem przez te wszystkie lata , tak jak inni.

wybieranie liczb w/g faz księżyca i podejście nuklearne do liczb to jakiś chory absurd....teraz to wiem.../////a myślałem że tak trzeba.

To nie jest nawet matematyka!!!!!!!........bo z matematyki wynika zawsze prawdopodobieństwo.

NAZWĘ TO ..........................LOGIKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Po sprawdzeniu jeszcze paru kolejnych analiz wypluło mi 7 pierwszych liczb , więc już się naprawdę przejąłem .

A wczoraj po zrobieniu analizy z całkiem przypadkowego losowania wstecz....od razu w pierwszym losowaniu dało mi 9 liczb ułożonych kolejno lecz na pozycjach od ..chyba ...37 do 45.

Jak przejdę zaraz na turbo kompa to zrobię Ci screena tej analizy i wsadzę tutaj wieczorem.

Oblicz sobie prawdopodobieństwo takiego zdarzenia z całkiem przypadkowego losowania !!!!

Takie kolejne liczby nie występują w normalnej mapie liczbowej !!!!!

U mnie od razu w pierwszym losowaniu!!!!!

Ale nie w każdym, więc podejrzewam że musi być spełniony jakiś warunek i mam już podejrzenia co do niego.

Pozdro...........................znikam.
2014-01-26 (15:17)

status engee30
Data rejestracji: 2013-03-05
Ilość postów: 693

13757
wpis nr 747 745
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

no szacun dla grubasa

jakby tak mozna spokojnie grac na te liczby, to ten systemik, ktory kiedys tutaj juz przerabialismy, dawalby spokojne dochody na PLUS, http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=4302&page=2

sprawdzilem tylko te dwa zestawy 9/14, i od razu byla 6/6, i w jednym i w drugim, nie liczac kilku 5/6, i kilku mniejszych!
2014-01-26 (17:16)

status grubas67

4259
wpis nr 747 783
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

DO ARKADY.......

Tutaj masz zrzut.

Miałem jakąś starą bazę los z 49`s od takiego gościa ale tylko 4 600 los. ok.

Teraz zrobiłem dla Ciebie analizę losowania przypadkowego które wybrałem w/g mojego sposobu.

Zrobiłem dla pewności 2 analizy żeby zobaczyć , która lepsza.

Jak wynika z mapki 2 ga analiza jest lepsza i w trefie szaro zielonej można trafiać takie cuda.

Wynika z niej że grając w zielonej strefie z obydwu analiz można strzelać trójki.

Ale jak widać w strefie zielonej i niebieskiej w analizie drugiej można było już w drugim losowaniu ustrzelić 5 -tkę na 10 liczb.

Wszystko masz na mapce.

Zrobiłem to przed chwilą bo mnie zaciekawiło czy to działa.

Jak wynika z analizy .....DZIAŁA

Teraz sam podejmij decyzję czy to przypadek czy nie.....ja twierdzę że nie.

Jestem szczerym człowiekiem i piszę prawdę że wziąłem pierwsze z brzegu na oko los. do analizy z 29.04.2011 ...drugie losowanie ...czyli ostatnie i tak tutaj pokazało.

Przypuszczalnie moja metoda działa i na tą grę i jestem pod wrażeniem.

Pozostaje mi tylko sprawdzić czy to nie przypadek na dużej ilości losowań i potwierdzić regułę.

Myślę że jedną liczbę w 49`s ustrzelę na bank....

Sprawdź sobie dalej od 4 maja bo tylko tyle zaznaczyłem co widzisz.

Znikam do MULTI MULTI.

2014-01-26 (17:51)

status sindbad
Data rejestracji: 2008-10-13
Ilość postów: 20531

3794
wpis nr 747 790
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witaj grubas67, życzę Ci żebyś nie znalazł błędu w swojej metodzie.

Piszę to, dlatego bo miałem nie raz takie przejścia w swojej historii i emocje opadały po przeprowadzonej analizie.

Zazdroszczę Ci czasu i zapału, z jakim poświęcasz się tej sprawie no!

Powodzenia

2014-01-26 (18:01)

status arkady202

12603
wpis nr 747 791
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

OK, dzięki. Widze, że w tych jasnoniebieskich blokach tym razem liczby zmieniają sie z losowania na losowanie. Najciekawsze jest to 5 z 7 i zaraz potem 4 z 7 trafione. Czasem zdarza sie tak na zwykłej mapie liczb (5 liczb blisko siebie), ale raczej nie jedno losowanie po drugim. Ciekawe jak Ty to ustawiasz;)

Spojrzałem jeszcze raz w Excelu na moje stare pliki z liczeniem ilości wystąpień. I przed chwilą sortowałem to pod tym względem ale nic z tego. Nic się ze soba nie klei. Chodzi o zwyczajne zliczanie ilości wystąpień każdej z 49 liczb, np dla 800 losowań. Wiadomo, każda liczba powinna wystąpić 100 razy zgodnie z teorią. Ale niektórych jest 80, innych 90 a inne przekroczyły normę i wypadły 120 razy. I te co sa poniżej normy nie wypadaja tak od razu chętnie.

Sortowałem je od lewej do prawej- od tych sa najbardziej poniżej normy, po te śrenide i na końcu z prawej te ponad normę. Przeciągnąłem w dół taka matrycę jak u Ciebie. I pokolorowałem mapę zgodnie z wynikami które potem wystąpiły. Ale nic się nie klei.

Musisz byc cwany jak u Ciebie się klei;)
2014-01-26 (18:21)

status arkady202

12603
wpis nr 747 796
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ta jasnoniebieska kolumna dopiero teraz zauważyłem, to sa po prostu wyniki 49's i na końcu siódma liczba to BB. Czyli żadne sortowanie.
2014-01-26 (18:56)

status perkun
Data rejestracji: 2009-02-24
Ilość postów: 7048

4257
wpis nr 747 820
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dołączam się do życzeń Sindbada - statystyki w grach lotto zmieniają się ze względu na zmiany maszyn, kulek czasem parametrów losowań co zaburza nasze metody (nawet najlepsze) analiz liczb - ale jeśli system będzie opierał się na jakiś uśrednionych parametrach to może będzie zachowywał wystarczającą celność w dłuższym czasie co życzę autorowi tematu i oczywiście obserwuję z ciekawością efekty stosowania tej metody.

Pozdrawiam
2014-01-26 (21:19)

status grubas67

4259
wpis nr 747 880
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Oto zrzut mapy gdzie wczoraj po analizie dało mi 9 liczb w kupie.

....ale jestem cwaniak i wykreśliłem liczby co by ktoś nie wpadł na to jak ja to ustawiam.

Liczby są ustawione w/g pewnych pozycji zawsze najlepsze z lewej strony od 1 - 80.

2014-01-26 (21:27)

status grubas67

4259
wpis nr 747 885
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sindbad...................nic nie zawiedzie , to jest jakiś algorytm tylko jeszcze nie mogę pojąć co jaki czas występuje i po jakim warunku nastąpi ....ALE TO POJMĘ.

Zmiany kulek i maszyn nie mają tutaj nic do rzeczy .

Gdybym Ci pokazał co odkryłem to byś zwątpił , lecz zajmuje mi to mnóstwo czasu i nie mogę sprawdzić bo nie wiem kiedy występuje.

To jakaś matryca ...co jakiś czas się ustawia.

...............Do sindbad .................dziękuję i również pozdrawiam

Do ARKADY ........dawaj te wyniki sortowane z 49`s.................ZOBACZYMY CO WYJDZIE w tym 49`s.............poświęcę Ci trochę czasu i może razem coś skubniemy w irlandii ..do podziału , bo ja za granicami nie gram ...jakoś nie mam przekonania w wypłaty.

Dawaj wszystkie.......tyle ile masz .....jak najwięcej.
2014-01-26 (21:31)

status grubas67

4259
wpis nr 747 889
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A teraz coś na parę losowań .....myślę że ok. 5- 7 losowań.

Jeden zestaw mój

10 , 11 , 47 , 44 , 65

drugi zestaw tak jak pokazał program na pozycjach.

30 , 14 , 10 , 61 , 16 , 36............to jest pierwszych 6 pozycji.

Może coś z tego będzie ,,lecz jestem skupiony i pracuję nadal z wyostrzonymi zmysłami

Pozdro dla wszystkich MANIAKÓW MM
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5 ... 17 18
Wyślij wiadomość do admina