Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 15 16 17 18 19 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | [WYBRANE cytaty z różnych źródeł: Internet, książka, prasa] |
2012-02-07 (23:48)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 071 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krzysztof Rutkowski ostro atakuje policję. Kompromitacja, oszustwo i wprowadzanie w błąd - katalog oskarżeń jest długi, a kończy się wnioskiem, że Komendant Główny Policji jest oszukiwany przez swoich podwładnych. Policja wielu zarzutów odpierać nie może i nie chce, bo albo są jeszcze tajemnicą śledztwa, albo policyjnego warsztatu. |
2012-02-07 (23:49)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 072 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jaguś napisz mi o co chodzi z tym ACTA, czytelnie? |
2012-02-08 (09:32)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 093 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Od jakiegoś czasu jak wszedłem na forum to dało się odczuć politykę czyli przez swoje poglądy, to co mówię, czy piszę będę zyskał tych ludzi, którzy będą zgodni ze mną i Ci co nie będą zgodni. Na przykład bardziej liberalni, no bo wychowani tak czy inaczej. Tutaj by się przydało podzielić środowiska ludzi, ale tak jak mówię potem, potem. Ktoś kiedyś mi powiedział, że w polityce polskiej powinna być prawica i lewica, tylko te dwa ugrupowania. To co wiem, i to co mi gdzieś tam wpadło, to na przykład Jarosław Kaczyński rasowy polityk. U niego jest spokój. Znów u Donalda Tuska, czasami takie kluczenie, nerwowość, coś nie tak do końca u niego jest. Jedna sprawa na samym początku mnie cofła, jak jego syn przejęzyczył się, czy coś takiego powiedział, jakby miał problem z wykształceniem. Chyba że to była wada wymowy, tego nie wiem. I denerwuje mnie to że politycy nie którzy mówią ogólnie, że coś tam coś tam, brak konkretów, tak jakby coś było kryte, albo nieskonsultowane, względne. Z polityków podoba mi sie Pan Arłukowicz. W polityce wskazana byłaby bezstronność. Nie podoba mi się w polityce, krzyczenie, że ktoś jest nieudacznikiem, czy w radiu słyszałem, że któryś z polityków zasugerował że któryś tam jest głupi. Postawa Leppera świętej pamięci, nie podobała mi się jego kulturą mówienia, że na przykład: to co nie wiedzieliście. Cały czas że ktoś głupszy jest. To mi się nie podoba. Oczywiście picie alkoholu nie wchodzi w grę, absolutnie! podczas pracy. W domu, w ogrodzie, po obiedzie, owszem. Jeśli już to ktoś czegoś może nie wiedzieć, ktoś coś specjalnie robi, ktoś coś ukrywa albo ktoś komuś miesza z zazdrości. NIektórzy być może do polityki przyszli popatrzeć, nie wiem. Piszę to teraz ogólnie. I władza też mnie denerwuje. Jaka władza? Spychania innych czy władza prawdy nad kłamstwem? Albo przekręcania faktów. Chyba to drugie? Krzyż nad drzwiami, w sejmie, po co wisi? Ostatnio oglądałem taki program na INFO, gdzie jeden z profesorów, powiedział, że Polska jest od 400 lat słabym krajem. To co pisałem, piękno, mądrość i prawda. Trzy atrybuty w polityce i będzie spokój. Bo może niektórzy kłamią czy nie chcą się przyznać, bo by wylecieli, proste. Z resztą w pracy też tak jest. Musi być najpierw wolność sumienia, żeby rozwiązać problem. Muszę obczaić skąd te kłótnie, i inne sprawy w polityce, wychwycić o co biega, ale to potem, jak skończę z systemami do gier liczbowych. Jeszcze raz przypomniam o tym, że przygotowanie się do polityki czy kapłaństwa, wymaga poświęcenia się, przygotowywania się, przez wiele wiele lat, a nie szybko szybko. Szybko szybko i nic. Dlatego jestem za tym aby w polityce byli Ci którzy ją kochają, lubią, czują się dobrze w niej. NIe dla pieniędzy, i nie chodzi o to żeby pracować za darmo tylko o priorytet, że najpierw praca, przyłożenie się, a potem pieniądze, a nie że nie będę pracował, bo tam mało płacą. Być może teraz mało płacą, trzeba zobaczyć dlaczego, może później będą więcej płacić, to trzeba może coś przeorganizować, zbadać przyczynę. Może chciwy pracodawca, może ma kochankę i wydaje wtedy na dwie strony i nie ma dla porządnych, uczciwych pracowników. To mi się nie podoba. I wiele wiele innych przykładów, gdzie człowiek może zawieść [cisza] Boga. Co więcej mówić, ludzie kombinują, a wcale nie ma potrzeby. Pośpiech w dorosłość niewskazany, każdy z nas ma rosnąć jak drzewo, powoli, systematycznie, w siłę, warstwa po warstwie. A przyspieszacze, dopalacze, nie wskazane, potem albo zryty beret, albo nie wiadomo co. Być może okej, być może nie okej, w zależności od tego czy ktoś się otrząsnął z tego czy nie. Skończę jedno, zabiorę się za drugie. Po kolei. |
2012-02-08 (09:40)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 095 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Słynny jasnowidz z Człuchowa już raz zabierał głos w sprawie tajemniczego zaginięcia Madzi. Krzysztof Jackowski w poniedziałek mówił, że według jego przeczucia dziecko jest w Sosnowcu, a policja obrała dobry trop w poszukiwaniach. Wizjoner nie mylił się. Madzia była w Sosnowcu, martwa leżała w parku przy ul. Żeromskiego. Teraz jasnowidz mówi, że nie wierzy w wersję matki o wypadku. Śmierć Madzi miała być zaplanowana, a Katarzynie W. (22 l.) pomagał mężczyzna z bliskiego otoczenia. W drugiej rozmowie z portalem wp.pl jasnowidz Jackowski dzieli się swoimi przeczuciami ws. śmierci Madzi z Sosnowca. Poprzednio mówił, że dziecko jest przetrzymywane w Sosnowcu, policja obrała dobry trop w poszukiwaniach, a wyjaśnienie sprawy zaskoczy wszystkich. Miał rację. Madzia, a raczej jej ciałko zostało odnalezione w Sosnowcu. Cała Polska była zszokowana wyznaniem matki Madzi. Czuję, że nie jest tak, jak opowiada matka dziecka. Śmierć Magdy nie była dziełem nieszczęśliwego wypadku. To było zaplanowane działanie, za którym stoi jeszcze jedna osoba - mężczyzna, prawdopodobnie z najbliższego otoczenia - mówi teraz w rozmowie z wp.pl Jackowski. Okazuje się, że portal nie opublikował całości rozmowy, bo Jackowski przewidział, że Madzia nie żyje. Jasnowidz wskazywał też, że ciało może znajdować się w miejscu położonym niedaleko starego budynku przemysłowego. Wizja jasnowidza była trzymana w tajemnicy dla dobra śledztwa i rodziny. Według Jackowskiego matce Madzi pomagał ktoś z bliskiego otoczenia. Mężczyzna prawdopodobnie pomógł zaplanować Katarzynie W. co zrobić z ciałem dziecka po tragicznym zdarzeniu. Myślę, że policjanci już wkrótce postawią zarzuty dwóm osobom - przewiduje Jackowski. |
2012-02-08 (09:42)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 096 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krzysztof Rutkowski od kilku dni ujawnia kulisy tego, jak doszło do przyznania się Katarzyny W. z Sosnowca, że to ona jest odpowiedzialna za śmierć półrocznej Madzi, którą poszukiwano przez ponad tydzień. Rutkowski w dalszym ciągu krytykuje część policji za działania ws. Madzi. Podkreślił także, że wystąpi na drogę sądową ws. nagrody za pomoc w rozwiązaniu sprawy. - Jestem dumny z siebie, że doprowadziłem sprawę do końca - mówił w Radiu ZET. W programie Moniki Olejnik Rutkowski zarzucał policji, że nie zapewniła rodzinie Madzi odpowiedniego kontaktu, zarówno z nią, jak i z psychologiem. Jego zdaniem nie wystarczy przyjść z dokumentem do podpisania, z informacją, że będzie zapewniona pomoc psychologiczna. - To jest rodzina, dziadkowie. Policjant wyznaczony do takiej sprawy przy porwaniu, powinien się spotkać z każdą osobą z rodziny. Ja wyznaczyłem takiego człowieka, który był z nimi 24 godzinę na dobę, czy tego chcieli czy nie - powiedział. |
2012-02-08 (09:46)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 097 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Lawinowo rośnie liczba donosów, jakie mieszkańcy ślą do Urzędu Skarbowego w Brzesku. W anonimach zazwyczaj roi się od pytań typu: a skąd sąsiada stać na dom? Urzędnicy sprawdzają prawidłowe odprowadzanie podatków, a psychologowie mówią wprost: to czysta zawiść. |
2012-02-08 (09:47)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 098 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kiedyś byłem kierownikiem działu w dość dużej fabryce. Znalazło się kilku pracowników którzy zaczęli kablować do mnie swoich kolegów. Że ktoś miał chuch nieświeży, a że ten coś brzydkiego na mnie powiedział, itd. Wysłuchiwałem ale nie reagowałem. Gdy okazało się że ci panowie znów przychodzą, zaczął... rozwiń całośćem sporządząć notatki z rozmów i kazałem im podpisywać. Tego oczywiście nie chcieli. Pokazałem jeszcze magnetofon (uszkodzony, miałem po pracy zanieść do naprawy) i powiedziałem że teraz bedę nagrywał takie rozmowy. Zadziałało! Przestali przyłazić. Ale po pewnym czasie dyrektor pokazał mi anonim napisany przez jednego z nich (poznałem po piśmie). A rzecz w tym że przyjąłem tych ludzi z litości bo nie mieli pracy. Tacy oczywiście na żadnej liście Wildsteina czy innych nie znajdą się ale też nie lepsi. |
2012-02-08 (09:49)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 101 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Od wielu lat prowadzę firmę ,nie kręcę ,uczciwie płacę podatki i ZUS, po dwudziestu latach dorobiłęm się 60 m nieszkania w bloku i mercedesa. A jak patrzę na co wydawane są nasze pieniądze z podatków to wiem z całą pewnością ,że być uczciwym jest bez sensu i żałuję swojego życia ,mam pretensje do rodziców, że wychowali mnie na takiego patriotycznego idiotę. |
2012-02-08 (09:53)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 103 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przypomniam, że w wierze Boga, jest radykalne chrześcijaństwo, nie ma mowy o katolicyzmie. RADYKALIZM - bezkompromisowość i stanowczość w poglądach i metodach działania. W polityce - kierunek zmierzający do wprowadzenia zasadniczych zmian w życiu społecznym i politycznym. |
2012-02-08 (09:58)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 105 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Postawa Pani Beaty Kempy, też mi się spodobała. |
2012-02-08 (10:01)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 107 [ CZCIONKA MONOSPACE ] On chyba nigdy w życiu za nic takiego w sensie najpoważniejszym nie odpowiadał – mówi o premierze Donaldzie Tusku Beata Kempa. – Nie ma doświadczenia przy podejmowaniu decyzji – uważa. Dodaje, że premierowi brakuje doradców, a „jeden Michał Boni wiosny nie uczyni”. Nie wiem, jakim on jest człowiekiem, bo go nie znam, musiałabym z nim zamienić chociaż parę zdań - mówi o premierze Donaldzie posłanka PiS Beata Kempa. Parlamentarzysta dodaje jednak, że według niej "premier jest tchórzem". Jego tylko obserwuję, to premier, i oceniam go po czynach albo może bardziej po zaniechaniach. A to, że dziś próbuje się zamknąć usta nie tylko opozycji, ale i wielu osobom, które myślą inaczej, to już inna sprawa. chociaż parę zdań - uważa Kempa. Posłanka PiS zaznacza jednak, że "życzy premierowi Tuskowi długiego i szczęśliwego życia". - A to, że uważam go za złego premiera i życzyłabym sobie, żeby szybko przestał nim być, to inna sprawa - dodaje. Według Kempy znacznie lepiej byłoby, gdyby "nie było takiej zawziętości z ich (Platformy i Donalda Tuska - red.) strony". Na pytanie, czy może nie byłoby tej zawziętości, gdyby sama Kempa nie nazywała premiera tchórzem, posłanka odparła: - Ale jest tchórzem. Jestem bardzo pokorna wobec wielu zjawisk,sytuacji, osób, ale wobec jednego nie jestem w stanie – wobec wszechwładnego cynizmu - kontynuowała Kempa. - Jeśli nie będziemy stawiać tamy, to za chwilę będzie jedynie słuszna partia, jedynie słuszna droga, jedynie słuszna prasa, jedynie słuszna telewizja i koniec, kropka. Chyba do tego nie chcemy wrócić? - dodała. Posłanka PiS powiedziała również, kim jest dla niej Antoni Macierewicz. - To historia oceni najlepiej. To jest osoba, która z niebywałą determinacją dąży do prawdy i ja w sytuacji tak potwornego ataku na niego, perfidnego czasami, niewyszukanego - oceniła i dodała: - Osoba, która bardzo dobrze prowadzi tę sprawę (śledztwo w sprawie katastrofy - red.) i dochodzi do wielu wniosków - dodaje. Na stwierdzenie, że Antoni Macierewicz również, podobnie jak wielu innych posłów, nie waży słów, Kempa stanęła w obronie partyjnego kolegi. - Poziom agresji wobec niego jest powodowany tym, że po prostu rozwiązał WSI, to jest oczywiste, te siły tajemne jeszcze są - powiedziała. Obszerny wywiad z Beatą Kempą w nowym wydaniu tygodnika "Wprost". Ciekawostka: w rozmowie nie pada ani razu nazwisko Jarosława Kaczyńskiego, prezesa PiS |
2012-02-08 (12:00)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 157 [ CZCIONKA MONOSPACE ] NIestety albo stety, wiele rzeczy robionych jest nadaramnie, pomijając to co najważniejsze dla człowieka, jego szczęście na Ziemi. Wyprawy w kosmos są tylko ciekawością. Tam życie się nie rozwinie. Bóg powiedział, czyńcie sobie Ziemię poddaną, tą a nie inną. Ziemię poddaną, a nie ludzi. NIewolnictwo na przykład. Jeśli jest słowo od Boga to jest słowo od Boga. Sprawy wieczne, cały czas aktualne, tylko drobiazgliwość i czasami wadliwa pomysłowość wytrąca z tego co powinno być a nie jest. I sprawdzanie, a może nie, powątpiewywanie! |
2012-02-08 (12:03)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 160 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Prosta prawda o Boga. Prosta! Wierzę w Boga (Skład Apostolski) Wierzę w Boga Ojca wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi. I w Jezusa Chrystusa, Syna Jego jedynego, Pana naszego; który się począł z Ducha Świętego; narodził się z Maryi Panny; umęczon pod pontskim Piłatem, ukrzyżowan, umarł i pogrzebion; zstąpił do piekłów, trzeciego dnia zmartwychwstał; wstąpił na niebiosa, siedzi po prawicy Boga Ojca wszechmogącego; stamtąd przyjdzie sądzić żywych i umarłych. Wierzę w Ducha Świętego; święty Kościół powszechny, Świętych obcowanie; grzechów odpuszczenie; ciała zmartwychwstanie; żywot wieczny. Amen. |
2012-02-08 (12:13)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 162 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ojcze Nasz (Modlitwa Pańska) Ojcze nasz, któryś jest w niebie święć się imię Twoje; przyjdź królestwo Twoje; bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi; chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj; i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom; i nie wódź nas na pokuszenie; ale nas zbaw od złego. Amen. |
2012-02-08 (12:13)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 163 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdrowaś Maryjo (Pozdrowienie Anielskie) Zdrowaś Maryjo, łaski pełna, Pan z Tobą, błogosławionaś Ty między niewiastami, i błogosławiony owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Maryjo, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen. |
2012-02-08 (12:14)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 164 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziesięć przykazań Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną. 2. Nie będziesz brał imienia Pana Boga twego nadaremno. 3. Pamiętaj, abyś dzień święty święcił. 4. Czcij ojca swego i matkę swoją. 5. Nie zabijaj. 6. Nie cudzołóż. 7. Nie kradnij. 8. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. 9. Nie pożądaj żony bliźniego swego. 10. Ani żadnej rzeczy, która jego jest. |
2012-02-08 (12:17)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 167 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wolą Boga jest miłość między kobietą a mężczyzną, tylko i wyłącznie. Nie ma miejsca na inne formy miłości. NIe ma! |
2012-02-08 (12:35)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 174 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A świadkowie Jehowy, nie wiem po co chodzą po domach? Na mszę świętą, tam. Szukają czegoś w piśmie świętym, braków. Pismo święte czyta się pod wpływem ducha świętego, a nie jak książkę. Każdy z nas miłości od Boga uczy się słuchając słowa Bożego w Kościele. W szkole wiedza ogólna, w Kościele wiedza o Bogu. Przypominam o dwóch sprawach najważniejszych dla Boga, dziewictwo i sakrament małżeństwa. |
2012-02-08 (12:38)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 175 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Po pomoc idziemy albo do wróżki albo do księdza. Do tego co złe, domaga się zapłaty albo do tego co dobre, bezinteresowne, wieczne. |
2012-02-08 (12:54)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 495 177 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [?] [Ksiądz Piotr Natanek] [ http://www.youtube.com/watch?v=PHAsIkrooEU&feature=related ] |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 15 16 17 18 19 Wyślij wiadomość do admina |