Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | [WYBRANE cytaty z różnych źródeł: Internet, książka, prasa] |
2012-02-05 (16:19)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 311 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeśli chodzi o gry liczbowe, to jest wiele sposobów czy rozwiązań. Pytanie podstawowe, czego grający oczekuje, czego szuka. Jedno jest pewne, że są rozwiązania, pod warunkiem, że przyłożycie się do tego. Na początku czeka Was multum pracy, multum, potem to już z górki. W Internecie nic nie znajdziecie, większość to "powierzchowność" a chodzi o głębokość, szerokość, pomysł. Przez takie ręczne prace, szukanie, znajdziecie, kiedyś tam rozwiązania, napewno. A jeśli ktoś proponuje system to niech opisze go dokładnie, z szczegółami, jak sam autor gra czy typuje. |
2012-02-05 (16:22)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 312 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z resztą nie pytajcie się nikogo, tylko sami weźcie sprawy w swoje ręce. Ogień!! |
2012-02-05 (16:50)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 316 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Osoby dbające głównie o własny interes, dominujące, mogą mieć wyższy poziom testosteronu - do takich wniosków doszli uczeni brytyjscy, na przykładzie kobiet, które pod wpływem tego hormonu były bardziej egoistyczne i mniej skłonne do współpracy. |
2012-02-05 (17:11)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 332 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [Ewa Farna - Monster High] [ http://www.youtube.com/watch?v=YWdveJR_zv8 ] |
2012-02-05 (17:18)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 333 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [Och Karol] [ http://www.youtube.com/watch?v=T0-3Mnjb-ag&feature=related ] [Co Jaguś, rozmarzyłaś się?] ![]() |
2012-02-05 (17:20)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 335 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [A to już..] [ http://www.youtube.com/watch?v=A5C8AC6V2KQ&feature=related ] |
2012-02-05 (17:23)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 336 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Taniec towarzyski, ekstra sprawa. |
2012-02-05 (17:31)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 338 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [Łaał..] [ http://www.youtube.com/watch?v=Ln3aAaAohyQ&feature=fvwrel ] |
2012-02-05 (18:31)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 350 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wbrew obiegowej opinii, że kobiety wiążą się ze starszymi facetami, nasze bohaterki ułożyły sobie życie z mężczyznami młodszymi od siebie. I są bardzo szczęśliwe! Cztery wyjątkowe pary z kilkuletnią różnicą wieku opowiadają, co daje im taki związek. |
2012-02-05 (18:37)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 353 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [Scooter - Ti Sento (LIVE At Stockcar Challenge)] [ http://www.youtube.com/watch?v=Mp-RQ3eYr0I ] [Brawo, wielkie brawo za show!] |
2012-02-05 (18:56)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 359 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Kręci mnie to, że mam młodszego i seksownego faceta". Agnieszka (37) i Bartek (32) Przy nim odżyła na nowo. Zaczęła chodzić na imprezy, jeździć na rolkach, a na ostatnich wakacjach w Egipcie przemogła nawet swój strach przed wodą i pierwszy raz w życiu nurkowała w morzu. – Przy młodszym partnerze więcej się chce. Człowiek ma więcej energii. Poza tym Bartek potrafi mnie zmobilizować i wyciągnąć z domu, nawet jak mam ochotę poleniuchować – opowiada Agnieszka. Patrząc na nich, nierozłącznych i wiecznie uśmiechniętych, aż trudno uwierzyć, że nie zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia. Poznali się, jadąc na wesele wspólnej znajomej. Przemierzyli w jednym samochodzie pół Polski i... działali sobie na nerwy. – Bartek sprawiał wrażenie człowieka nie z tego świata. Wieczny kawaler i imprezowicz. Całkowite przeciwieństwo mnie – wspomina Agnieszka. Gdy po powrocie zaproponował spotkanie, poszła, ale niczego sobie po tym nie obiecywała. Okazało się jednak, że potrafią razem dobrze się bawić. Oboje byli po rozstaniu, Bartek ze swoją wieloletnią partnerką, Agnieszka z mężem. Potrzebowali oddechu, dlatego nie traktowali nowej znajomości poważnie. Gdy Bartek wreszcie wyznał jej miłość, była totalnie zaskoczona. – Zastanawiałam się, czy on będzie potrafił zrezygnować ze swojego kawalerskiego życia i zamienić imprezy na domowe kapcie – mówi Agnieszka. Jej obawy były jednak, jak się wkrótce okazało, bezpodstawne. – Potrzebowałem właśnie stabilizacji i domowego ciepła. W Agnieszce pociągało mnie, że jest dojrzała, wie, czego chce i umie stworzyć poczucie bezpieczeństwa – opowiada Bartek. Różnica wieku stała się dla nich okazją, by uczyć się od siebie nawzajem i uzupełniać. Zorganizowana i poukładana Agnieszka stała się bardziej spontaniczna, a chaotyczny i roztrzepany Bartek – bardziej odpowiedzialny i słowny. – To przy niej zacząłem być prawdziwym mężczyzną. Wiem, że w takim związku nie ma miejsca na wpadki – tłumaczy Bartek. – Czasem boję się, że będzie chciał mnie zamienić na „młodszy model”, ale z drugiej strony jego miłość bardzo mnie dowartościowuje. I oczywiście kręci mnie, że mam młodszego, seksownego faceta – śmieje się Agnieszka. |
2012-02-06 (18:41)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 629 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Policja popełniła błędy ws. zaginięcia Magdy z Sosnowca - ocenił w wywiadzie udzielonemu Polskiej Agencji Prasowej kryminolog, prof. Brunon Hołyst. Jego zdaniem pierwsze przesłuchanie matki dziewczynki "nie było profesjonalne", ponieważ "nie wzięto pod uwagę sprzeczności w jej zeznaniach". Rektor Wyższej Szkoły Menedżerskiej w Warszawie przyznał, że zaginięcie Madzi było nietypowe. - W historii polskiej kryminalistyki nie było przypadku zaginięcia dziecka w obecności matki. Zwykle, gdy dzieci ginęły, nie było przy nich rodziców - mówił. Zdaniem Hołysta "sporadycznie" zdarzają się przypadki nieumyślonego spowodowania śmierci niemowlęcia z winy rodziców. - Dzieciom zwykle towarzyszy duża troska, zarówno w szpitalu, przy narodzinach, jak i później, bo rodzice podejmują działania opiekuńcze - zaznaczył kryminolog. Zapytany o ocenę działań organów ścigania prof. Hołyst stwierdził, że "popełniono błędy". - Pierwsze przesłuchanie matki nie było profesjonalne, pod uwagę nie wzięto sprzeczności w jej zeznaniach. Na początku matka mówiła, że z dzieckiem, o godzinie 18, szła szukać pracy, a później, że chciała odwiedzić matkę. Policja w komunikacie stwierdziła, że zeznania matki są wiarygodne. Gdyby od razu, w pierwszym przesłuchaniu stwierdzono, że matka jest podejrzana, to byłby to sukces policji - przyznał naukowiec. Jego zdaniem także poszukiwania nie były prowadzone skutecznie. - W miejscu wskazanym przez matkę Krzysztofowi Rutkowskiemu nie odnaleziono zwłok Magdy. W takim wypadku należało rozszerzyć zakres poszukiwań. Zwłaszcza, że ruiny budynku kolejowego, w których znaleziono później zwłoki, są w pobliżu komisariatu i idealnie nadawały się do ich ukrycia - mówił Hołyst. Kryminolog zaznaczył, że metody detektywa Krzysztofa Rutkowskiego "są niedozwolone w działaniach policji". - Jednak dostarczył (Rutkowski -red.) cennego materiału, który zmienił kierunek śledztwa. Powiedział, że matka się przyznała i nagrał to potajemnie. Policja i prokuratura powinny jednak zbadać aspekty prawne i etyczne tego postępowania - ocenił Hołyst w wywiadzie z Polską Agencją Prasową. |
2012-02-06 (20:47)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 665 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mój pierwszy stosunek odbył się, kiedy miałam 15 lat, a mój chłopak - 18. Byłam szaleńczo zakochana, myślałam, że nasze uczucie będzie trwać wiecznie. Niestety, jego miłość przeminęła i rozstaliśmy się po półtora roku. Wtedy to zdałam sobie sprawę, że popełniłam największy błąd w moim życiu. Dziś mam 18 lat. Jakiś czas temu poznałam świetnego chłopaka. Obecnie jestem z nim zaręczona. Niedawno rozpoczęliśmy współżycie, ale czuję, że coś jest nie tak. Wydaje mi się, że mam uraz do seksu spowodowany wcześniejszym doświadczeniem. Czuję się wykorzystana przez byłego chłopaka. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę, jak byłam młoda i naiwna. Nie potrafię o tym zapomnieć. Czy będę potrafiła normalnie współżyć z nowym partnerem?Katarzyna Inicjacja seksualna jest jednym z ważniejszych wydarzeń w życiu człowieka. Wpływa ona na samoocenę, a - zgodnie z prawem pierwszych połączeń i generalizacji - jej udany przebieg sprzyja satysfakcjonującemu współżyciu. Badania przeprowadzone w Polsce w 1996 r. wykazały, że średni wiek inicjacji seksualnej wynosi 18 lat i 7 miesięcy. Wiek Pani pierwszego stosunku był więc znacznie poniżej średniej. Zbyt wczesne inicjowanie współżycia przynosi często więcej szkody niż pożytku - stwarza sytuacje konfliktowe w rodzinie i w aktualnych związkach partnerskich, powoduje trudności z nauką, sprzyja rozpowszechnianiu chorób przenoszonych drogą płciową, prowadzi do przedwczesnego macierzyństwa, przymusowych małżeństw. Z punktu widzenia seksuologa klinicznego zbyt wczesna inicjacja może prowadzić również do problemów psychicznych i zaburzeń seksualnych. Związane jest to najczęściej z pozaseksualnymi motywami - potwierdzaniem uczucia „w dowód miłości", zaspokajaniem ciekawości. Pani osobowość i seksualność nie były na tyle ukształtowane, żeby rozpocząć kontakty seksualne. Dodatkowym obciążeniem jest fakt, że to partner zostawił Panią. Sytuacja taka sprawia, że dziewczyny mają często żal do siebie i całego świata. To, co dalej będzie się działo w Pani życiu seksualnym, w dużej mierze zależy od zachowania obecnego partnera. Im bardziej będzie czuły, tym większa szansa, że powróci Pani do zdrowia seksualnego. |
2012-02-06 (20:49)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 669 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [!?] do powyższego.. |
2012-02-07 (09:04)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 759 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co się stało w domu pana Franciszka? - pyta "Fakt". 58-letni Franciszek Borecki z Kaczorowa (woj. dolnośląskie) twierdzi, że podczas wizyty duszpasterskiej ksiądz wybił mu dwa zęby. Mężczyzna relacjonuje, że "ksiądz już od progu" zaczął obrażać go i jego rodzinę. - Groził nam ekskomuniką i mówił, że skreśli nas z listy parafian. A na odchodne, w progu uderzył mnie pięścią w twarz. Dwa zęby mi wybił! - opowiada. Gazeta pisze, że były to pierwsze odwiedziny u rodziny pana Franciszka. Duszpastarz miał oburzać się, że mężczyzna żyje z konkubiną bez ślubu. A potem siadł na córkę. Zaczął krzyczeć na nią, że ma nieślubne dziecko. Asia powiedziała, że Kuba jest ochrzczony i że do kościoła chodzi, ale ksiądz powiedział, że to bezbożne dziecko – dodaje. Według relacji mężczyzny, ksiądz na odchodnym powiedział, że za rok chyba nie będzie miał po co tu przychodzić, a potem jego pięść "wylądowała" na jego twarzy. Byłem w szoku. Poczułem w ustach smak krwi i po chwili wyplułem dwa zęby - opowiada. Jak donosi "Fakt", ksiądz nie chciał rozmawiać na temat tego, co się stało. Mężczyzna zgłosił pobicie na policję. |
2012-02-07 (09:40)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 765 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [!] Kiedy szukasz pracy, pieniądze nie są ważne. Ważne jest to, żebyś znalazł coś, co lubisz i co się będzie podobało, choćbyś to robił przez całe życie. |
2012-02-07 (09:51)![]() Data rejestracji: 2010-09-11 Ilość postów: 5606 ![]() | wpis nr 494 766 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pytanie nadal aktualne, czemu poznikały mi niektóre wpisy? |
2012-02-07 (20:23)![]() Data rejestracji: 2010-09-20 Ilość postów: 2263 ![]() | wpis nr 494 989 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć Grzesiu ! Poczytaj o ACTA !!! /to może się dowiesz/ polityka jest wszędzie ... tutaj też |
2012-02-07 (22:05)![]() Data rejestracji: 2010-09-20 Ilość postów: 2263 ![]() | wpis nr 495 020 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja paczę http://www.wiadomosci24.pl/artykul/co_ja_informuje_czyli_skad_sie_wzial_kot_co_ja_pacze_221760.html |
2012-02-07 (22:23)![]() Data rejestracji: 2010-09-20 Ilość postów: 2263 ![]() | wpis nr 495 031 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Już nie graj [ogień nie woda] http://www.wiadomosci24.pl/artykul/za_sciaganie_plikow_z_internetu_do_wiezienia_cie_nie_wsadza_28580.html |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 Wyślij wiadomość do admina |