Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Nowa strona internetowa WinWonWon |
2011-10-11 (15:05)![]() Data rejestracji: 2011-02-25 Ilość postów: 108 ![]() | wpis nr 463 042 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Od dziś dostępna jest nowa wersja strony internetowej WinWonWon. Po zakończeniu testów stara strona zostanie zastąpiona. Jeśli macie jakieś spostrzeżenia/pomysły odnośnie nowej strony internetowej proszę o wypowiedz w tej sprawie. Adres nowej strony: http://www.winwonwon.pl/new/index.php Adres starej strony: http://www.winwonwon.pl Pozdrawiam 2winwonwon2 |
2011-10-12 (02:13)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 463 185 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Pierwsze wrażenie to szerokość strony. Według mnie maksymalnie 1024. Po drugie to razi mnie tak duży banner. Losowania schowane za nisko. Pozdrawiam |
2011-10-12 (05:36)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 463 194 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie ma prawidłowych wyników losowań. Z czym do ludzi. |
2011-10-12 (10:39)![]() Data rejestracji: 2011-02-25 Ilość postów: 108 ![]() | wpis nr 463 238 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, sindbad -> Minimalny rozmiar strony to 1050px. Te dodatkowe 26px to według mnie nie jest dużo zważywszy na to, że rozdzielczość matryc notebooków/monitorów w większości jest większa niż 1024X768. Baner jest duży ![]() Wyniki są tylko dodatkiem do strony. Strona powstała po to, aby promować program WinWonWon. Tajemniczy Don Pedro -> wyniki są i były prawidłowe. Pozdrawiam 2winwonwon2 |
2011-10-13 (10:31)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 463 492 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wyniki są na twojej stronie nieprawidłowe. Czy były kiedyś prawidłowe, nie wiem. Może były a może nie - nie zaglądałem. Przypuszczam, że nigdy nie były i nawet nie rozumiesz o czym mowa. U ciebie w ogóle nie ma wyników, sa tylko obrobione /czyli już szczątkowe/ dane do dalszej obróbki w niektórych ważnych zastosowaniach. Zobacz sobie w dziale wyniki niniejszej strony jak wygląda baza danych z wynikami losowań. Reasumując, podawane przez ciebie szczątkowe dane nie pozwalają już odtworzyć prawdziwych wyników losowań. A te są nieodzowne w ogromie zastosowań. Chociażby w razie potrzeby dolosowania /dołączenia na początek do istniejącej/ sztucznej bazy losowań - gdy potrzeba mieć do obróbki danych znacznie większą bazę od rzeczywistej - z zastrzeżeniem, aby jej dane przystawały do danych z realnej bazy. To jest, jak się okazuje, podstawowy problem /jeden z wielu/ w razie potrzeby dolosowywania dużych baz. |
2011-10-13 (12:41)![]() Data rejestracji: 2011-02-25 Ilość postów: 108 ![]() | wpis nr 463 525 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tajemniczy Don Pedro -> Jak pisałem wcześniej wyniki aktualnych losowań to tylko dodatek do strony. Celem mojej strony internetowej nie jest stworzenie strony multipasko2.pl. a jedynie promocja oprogramowanie WinWonWon. Jeśli interesują się dane(wyniki losowań) w postaci, której będziesz mógł dalej obrabiać(budować statystyki, etc) możesz skorzystać z mojego programu, który ma możliwość eksportowania archiwalnych losowań do pliku cvs lub xls. Możesz również skorzystać z gotowych statystyk, które zaimplementowane są w programie. Możesz również skorzystać ze strony multipasko.pl. Może tytuł tematu trochę zmylił, ale chce jeszcze raz podkreślić - Moja strona internetowa nie jest stroną internetową o grach liczbowych(tego typu, co multipasko i inne). Strona ma za zadanie przedstawić program WinWonWon. Więc jeśli myślałeś że jest to kolejna typowa strona internetowa o lotto to jesteś w błędzie. Na stronie głównej pisze "Co to jest WinWonWon?" : "Oprogramowanie WinWonWon pozwala graczom i pasjonatom takich gier jak Lotto, Kaskada, Joker, Multi Multi, Mini Lotto być na bieżąco z najnowszymi wynikami losowań. Umożliwia między innymi typowanie gier liczbowych, przeglądanie archiwalnych wyników losowań, budowanie statystyk oraz wyświetlanie ich na kolorowym wykresie. Dzięki modułowi automatycznego sprawdzania kuponów możesz być na bieżąco powiadamiany o swoich wygranych. Program WinWonWon jest darmowy." Pozdrawiam 2winwonwon2 |
2011-10-14 (04:10)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 463 734 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No nie rozumiesz. Napisałeś: "Umożliwia między innymi ...(...) przeglądanie archiwalnych wyników losowań". Jakże umożliwia skoro nie umożliwia ? Przecież ty w ogóle nie podajesz wyników losowań. Trzeba zawsze pisać prawdę. Jeśli się z tym nie zgadzasz, to oczywiście nie ma w ogóle o czym mówić. Być może problem polega jednak na tym, że nie rozumiesz, co to są wyniki losowań. Zróbmy eksperyment: podaj tutaj /w niniejszym wątku/ np. z ostatniego czy przedostatniego losowania - dowolnej wybranej przez ciebie twojej ulubionej gry - prawidłowe dwa wylosowane numery - a) pierwszy numer, b) ostatni numer . Czyli po prostu podaj jaka gra, numer losowania, i te dwa numery. Może zrozumiesz o czy piszę, czym są >>>wyniki losowań<<<. Jakoś mi się trudno rozmawia z tymi programistami.. |
2011-10-14 (08:50)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 463 762 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tajemniczy Don Pedro - Napisz, po prostu, że chodzi Ci o kolejność - "pierwsza wylosowana dziś liczba, to..." Bo rzeczywiście - ciężko się rozmawia pzdr |
2011-10-14 (10:49)![]() Data rejestracji: 2011-02-25 Ilość postów: 108 ![]() | wpis nr 463 798 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 - > i chodzi tylko o kolejność podawania wyników. O sortowanie? Czyli moje podawane wyniki nie są wynikami losowań po podaje je posortowane? Tajemniczy Don Pedro -> o to chodzi? czy może o coś innego? Wyniki losowań to wyniki(czyli wylosowane liczby przez totalizator). Oczywiście liczby nie są losowane w kolejności rosnącej/malejącej(posortowanej) tylko w sposób przypadkowy. Ale posortowane liczby też są wynikami losowań. Poniżej oficjalne „wyniki losowań”: ![]() Jest to screen ze strony lotto.pl Może dodam taką opcje aby wyniki losowań nie były sortowane tylko wyświetlane w kolejności według losowania.(jak ja jest to na multipasko) Zobaczę co da się zrobić. ![]() Z tymi wynikami losowań jest jak z chlebakiem. Do czego służy chlebak? Jak sama nazwa wskazuje do noszenia granatów. ![]() Pozdrawiam 2winwonwon2 |
2011-10-14 (12:08)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 463 815 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2winwonwon2 Nie wiem - ja tak tego typu wpisy rozumiem, czy może / to -złośliwi / odbieram, ale - jesli cokolwiek nie zostanie napisane na tyle jasno, przejrzyście, wprost tak, że jest jednoznacznie zrozumiałe - pozostaje domniemywać - o wynikach np. tak było mówione - http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=3283&page=1 |
2011-10-14 (14:49)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 463 877 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zajrzyj do swojej strony i stamtąd podaj po prostu np. w multilotku dzisiejszego losowania o numerze .... a) pierwszy wylosowany numer, b) ostatni wylosowany numer. Jęśli podasz komplet takich numerów wylosowanych po kolei, to będą to wyniki losowania. W odpowiedzi zajrzę do strony Pasko z wynikami i podam te rzeczywiste. Zobaczymy, czy będą identyczne. To, co ty podajesz, nie jest odwracalne do wyników. Nie wiadomo zatem jak wyglądało losowanie. Dlatego oczywiście nie są to wyniki. To nie jest kwestia sortowania tylko precyzyjnie mówiąc tej nieodwracalności danego procesu. Przecież każde dziecko wie, że pierwszy losowany numer ma zupełnie inne prawdopodobieństwo wystąpienia aniżeli każdy kolejny, itd. Przykładowo w Dużym Lotku szczątkowość twojej bazy w stosunku do rzeczywistej wynosi już tylko - w przybliżeniu - 0,0013888888888888....... z jednego tylko losowania. Każde kolejne tworzy iloczyn szczątkowości z poprzednim... Wyniki przerobione w taki sposób nie są już zatem wynikami. Sa danymi przerobionymi do jakichś tam potrzeb. Ważnych być może potrzeb, ale to nie są już wyniki losowania. Pasko stworzył program do analizy multilotka i po przeróbce danych w tym programie można generować jakieś rozmaite nieodwracalne bazy obrobionych danych, ale to nie są już wtedy wyniki losowania, bo są to jakoś tam nieodwracalnie przerobione dane. Wyniki to po prostu po kolei to, co było losowane. Można je podać w dowolnej formie, np. pomnożyć każdy kolejny numer przez 2 i zwiększać z każdym kolejnym o 1 poczynając od pierwszego. To jest wtedy proces odwracalny i to nazywa się formą zapisu wyników. Kiedy jednak stracimy nieodwracalnie pierwotny zapis - to to już nie będą wyniki. Nie wiem, co tu jest trudnego. To jest elementarz. O tym problemie na tym forum z pewnością pisało już ze sto osób /przynajmniej tak przypuszczam, bo co prawda niczego takiego chyba nigdy tutaj nie przeczytałem, ale tak sobie myślę/. Oczywiście nie mam najmniejszych pretensji, gdy ktoś robi takie przeróbki wyników, a niech sobie spokojnie to robi. Tylko potem to już nie są wyniki losowań, jeśli nie sposób powrócić do pierwotnych danych. Może inaczej. Ktoś miał beatlesowską grzywkę, ale poszedł do fryzjera i ostrzygł się był na zero. Czy nadal można mówić, że ma na głowie tę grzywkę? To podobnie powstaje zupełnie inna nieodwracalna sytuacja. I wyobraź sobie, że widzisz fotografię takiego łysego celebryty a pod zdjęciem podpis "pan X w swojej beatlesowskiej grzywce". A to już nieprawda, bo nieuzbrojonym okiem każdy widzi łysą pałę. Nie wiem jak to wszystko jaśniej napisać. Wszystkiego Dobrego |
2011-10-14 (15:10)![]() Data rejestracji: 2011-02-25 Ilość postów: 108 ![]() | wpis nr 463 891 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() pozdrawiam 2winwonwon2 |
2011-10-14 (15:23)![]() Data rejestracji: 2011-02-25 Ilość postów: 108 ![]() | wpis nr 463 899 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rozumiem o co ci chodzi. Może w przyszłości umieszczę w swoim programie archiwalne wyniki losowań w formie nie zmienionej.(według kolejności jak były losowane). Pozdrawiam 2winwonwon2 |
2011-10-14 (17:56)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 463 930 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ma znaczenie ? Dla przyszłej fryzury ? Hmm, lub pewnego rodzaju jej braku... Czy miał grzywkę, czy był obcięty na jeża ? |
2011-10-15 (23:10)![]() Data rejestracji: 2009-09-09 Ilość postów: 102 ![]() | wpis nr 464 271 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A co to za szajs? |
2011-10-16 (00:01)![]() Data rejestracji: 2011-02-25 Ilość postów: 108 ![]() | wpis nr 464 284 [ CZCIONKA MONOSPACE ] piotrek11 -> może rozwiniesz troszkę swoją wypowiedz ![]() Pozdrawiam 2winwonwon2 |
2011-10-17 (22:03)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 464 752 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Może kol.P11 nie rozumie - aluzji, niedopowiedzenia, metafory ? Może /z jakichś powodów/ nie lubi robaka, może nie lubi TDP ? Może jest zwolennikiem bardziej "niekonwencjonalnych" metod ? Może uważa, że dostanie "premię za tępienie głupoty" ? Może Ty - 2ww z jakimś pomysłem na stronę jesteś dla niego konkurencją ? Może wejdzie z jakimś ostrzejszym słowem, bo tak lubi ? Pytań wiele, aodpowiedzi nie doczekasz - taki jest net |
2011-10-17 (22:05)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 464 753 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TDP Z mojej strony nie były to bezdurne męskie zaczepki - pytam poważnie A tu często sporo jest różnych zdań... Czasem takich bardziej odjechanych, czasem z większym sensem - ja lubię wysłuchać prawie wszystkich opinii, może oprócz takich - ze zbędną agresją ... Twój post o "butach" utkwił mi w pamięci, a teraz poważnie pytałem - rozwinięcie wyglądałoby tak - pozwolisz ? ************************* Te prawidłowo podane wyniki losowań, w skali od 0-10 / gdzie 0 = wcale, a 10 = determinujące/, jakie - Twoim zdaniem - mają znaczenie, dla wyników przyszłych losowań ? a jakie dla /wybacz/ zabaw - statystykami ? *** Nie jest Mi łatwo pisać "zabaw" wobec wielu zdań o pomocności różnych programów, ale wiesz, są wahadełka, sny, wyliczenia, można jeszcze, wyliczać, wyliczać, a - jest i dość popularne zdanie o kręceniu... Jeśli uważasz, że nie da się publicznie - podam Ci @ ok ? |
2011-10-17 (23:20)![]() Data rejestracji: 2011-02-25 Ilość postów: 108 ![]() | wpis nr 464 767 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36… Jeśli piotrek11 -> pisze że coś jest beee to powinien to jakoś uzasadnić, podać kilka argumentów. Prawdę powiedziawszy to nie wiadomo o co mu chodzi. Póki co to nie ma się o co kłócić a nawet nie warto. Aha. Stara stronka już Offline. Niedługo kolejne uaktualnienie do programu. |
2011-10-18 (00:07)![]() Data rejestracji: 2010-09-05 Ilość postów: 2670 ![]() | wpis nr 464 773 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Piotrek11 jest bee ,i to dlatego ,że "wtrynia" się nie podając żadnych argumentów ! 2winwonwon jestem z Tobą - "olej' te 'siusiomajtki' i działaj ! Nie pytaj o zdanie "tych tu " - to nie ma sensu. Pozdrawiam. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 Wyślij wiadomość do admina |