Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | GRY LOSOWE - 2 mity |
2011-09-23 (12:05) tj_gumis Data rejestracji: 2010-03-31 00:00:00 Ilość postów: 337 | wpis nr 458 420 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W tym watku mam zamiar zakwestionowac dwa podstawowe aksjomaty tzw "gier losowych". Dodam tylko ze moja wypowiedz ma charakter czysto informacyjny. 1) Mit - losowosc losowan: Obrazek ponizej przedstawia rozklad prognoz wystapien dla singla w przypadku 6 elementowych zestawow kombinacji z 49. W uzupelnieniu dodam zestawy te zostaly wygenerowane za pomoca sprzetowego generatora liczb losowych w oparciu o szum atmosferyczny czyli najlepszego (poza opartym na szumie elektrycznym) dostepnego do testow. Niestety o kwantowym mozemy jedynie pomazyc. Generator ten (a raczej efekty jego pracy) dostepny jest na stronie RANDOM.ORG. Kolejny obrazek przedstawia rozklad prognoz wystapien dla singla dla przypadku rzeczywistych losowan 49s. W uzupelnieniu dodam iz oba rozklady zostaly wygenerowane tym samym algorytmem i dla identycznych warunkow brzegowych. Mechanizm tego algorytmu nawet nie "muska" takich dziedzin jak statystyka czy rachunek prawdopodobienstwa. W przypadku zestawow generowanych nie ma on zastosowania prognostycznego. W przypadku zestawow losowanych maszynowo jego srednia skutecznosc prognostyczna wynosi 1 do 1 dla przypadku singli typowanych 6 elementowymi zestawami typow wlasnych. Z grubsza co losowanie jestesmy w bet365 1,5 jednostki do przodu. Oczywiscie w praktyce wyglada to tak ze raz jest zero raz 3, raz 2, a raz 1. 2) Mit - koniecznosc dysponowania ogromnymi, pelnymi i aktualizowanymi bazami losowan. Do skutecznosci typowania singli o ktorej wspomnialem wczesniej z tego co wiem nieosiagalnej w przypadku poslugiwania sie statystyka matematyczna (sam fakt uzywania tego instrumentarium jest nieporozumieniem) wystarczy 9 ostatnich losowan. To tyle. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |