Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

POMOC W EXCELU

2011-06-12 (09:01)

status kafas
Data rejestracji: 2011-02-13
Ilość postów: 23

12914
wpis nr 433 508
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam potrzebuję pomocy kogoś obeznanego w excelu . Chodzi mi np o to żeby klikając na cyferki znajdujące się w układzie jak na kuponie 7 razy 7 taki kwadrat pojawiały się na pierwszej pozycji w bazie ale nie idąc w dół od losowania nr 1 do ileś tam tylko nowe losowanie powinno być na pierwszej pozycji u góry to jest np w wierszu nr 5 pozostałe powinny przesunąć się w dół o jedną pozycję no i zmienić nr losowania . Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem ,ale jeżeli ktoś zrozumiał i może pomóc będę wdzięczny pozdrawiam
2011-06-12 (21:44)

status jacek1550
Data rejestracji: 2008-07-05
Ilość postów: 352

3590
wpis nr 433 706
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Napisałes to bardzo niezrozumiale....

weź wytłumacz porządnie.

Pozdrawiam,Jacek.

2011-06-14 (09:01)

status login_2009
Data rejestracji: 2008-10-09
Ilość postów: 464

3787
wpis nr 434 146
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ok, zrozumiałem.

Chodzi ci mniej więcej o coś takiego jak poniżej, tak?!:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pipeline,_4_stage.svg

Jeśli tak, to pomogę, ale nie w tej chwili. Odezwę się pod wieczór. Swoją drogą bardzo dobry pomysł! Moje uznanie!

Ale to już któryś z kolei wątek o exelu, programowaniu...

Pasko podziel w końcu to forum na tematyczne, dzięki!
2011-06-14 (09:22)

status nok66
Data rejestracji: 2010-09-21
Ilość postów: 219

12666
wpis nr 434 151
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mi chodzi o makro obliczające prawdopodobieństwo wypadnięcia liczb procentowo

łatwa aktualizacja by była plusem

jedna z osób w temacie \" perkun moje typy\" posługuje się płatnym programem

kenox czy jakoś tam ( coś takiego by było dobre )

i jeszcze Darek Witkowski ma wspaniałe statystyki

na stronie lottocentrum jest dużo statystyk do MM tyle że ciężko się w nich odnaleźć czy była by możliwość zrobienia takich statystyk przedstawionych graficznie ?

jeśli wykażecie zainteresowanie podam które z tych statystyk konkretnie mnie interesują

trochę namieszałem chyba

2011-06-14 (19:40)

status kafas
Data rejestracji: 2011-02-13
Ilość postów: 23

12914
wpis nr 434 337
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam może żle trochę tłumaczę spróbuję jeszcze raz pierwszy słupek nr losowania drugi słupek data losowania następne słupki wylosowane cyfry dalej po prawej stronie miejsce w które wpisuję nowo wylosowane cyfry po wpisaniu których automatycznie w słupkach po lewej zapisuje się nowe losowanie na pozycji nr 1 starsze losowania zmieniają numery i przesuwają się w dół jeżeli ktoś używa wirutozalotto to wie że tam dopisując nowe losowanie dostaje ono nr 1czyli jest u góry. Dodam jeszcze jedno zadanie w grze 49 s najczęściej jest wylosowanych 4-5 kolorów z każdego po jednej cyferce reszta to powtórzenia ale gdyby ktoś wiedział jak zrobić generator który losowałby zestawy dowolne np. 4-5-6-7 cyfrowe generując po jednej cyferce z danego koloru lub zakresu ustawianego dowolnie 7 cyfrowego mogło by to pomóc w obstawianiu pozdrawiam wszystkich
2011-06-14 (21:40)

status login_2009
Data rejestracji: 2008-10-09
Ilość postów: 464

3787
wpis nr 434 364
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Rozwiązanie banalnie proste: zaznaczasz wiersz nr1, prawy przycisk myszy wstaw, i masz wstawiony pusty wiersz, w to miejsce doklejasz najnowsze (aktualnie wylosowane) liczby, może być?!

Nie odniosłeś się jednak do mojego wcześniejszego pomysłu. Jednak dobrze odczytałem twoje intencje. To rozwiązanie jest następujące: Jak powiedziałeś w jednej kolumnie masz nr losowań w drugiej daty, a w kolejnej/kolejnych posiadasz wylosowane liczby. Trick polegałby na tym, że, zaznaczałby wszystkie te dane i kopnął je o jedną kolumnę w prawo i jedną komórkę (wiersz) w dół (tak jak na zamieszczonej przeze mnie ilustracji - taka sobie funkcja schodkowa). W puste miejsce musiałby już tylko sobie dokleić najnowsze losowanie, i usunąć stare dane z lewej strony. Ale po co sobie życie komplikować: pierwsze rozwiązanie prostsze, i ten sam efekt końcowy. Myślałem jednak, że posuniesz te dane na wyższy poziom, ale ty chcesz widocznie tylko dopisywać na górze najnowsze wyniki, i tutaj nie wiem po co, nie widzę, żadnego sensu, gdybyś zrobił ze swoją bazą coś co pokazałem na ilustracji, to coś byś już osiągnął, a tak...?
2011-06-15 (09:17)

status nok66
Data rejestracji: 2010-09-21
Ilość postów: 219

12666
wpis nr 434 489
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

jak widać zbytnio zagmatwałem bo brak odzewu
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1
Wyślij wiadomość do admina